Jump to content

pričajte


Guest

Recommended Posts

500g prasećeg mesa, od vrata

1 poveća glavica kupusa

1 tetrapak paradajz sosa (tomatino ili jeftiniji tomatelo)

glavica luka

aleva paprika (slatka, ljuta po ukusu)

so, biber

ručak za 4 osobe i da pretekne, može da se do nedelju dana drži u frižideru i podgreva parcijalno ili da skuvaš manju meru...

Idi na "kulinarske đakonije" topic also, svi recepti sa testeninom ti daju obrok za 2-4 osobe...

ukratko, ljudi koji ne konvertuju svoj rad u novac koriste ga da ne bi plaćali tuđ rad za pripremu hrane:)

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

хахахахаха...

па купи 30 јаја, то ти је ~400 динара, купи неку шунку (кг ~800 динара), неку павлаку/мајонез (~100-300 динара), онда купујеш сваки дан јогурт/млеко и хлеб (~150 динара), за ручак купујеш неко месо и поврће (~300 дин.). за око 600 дин дневно можеш да једеш као краљ у кућној режији.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

ili prestanes da jedes.

ja sam uspeo da ne trosim nista na hranu. leba sam pravim, i slabo jedem. dorucak jak, ali ajvari, jaja, prsute, rucak mnjeh, vecera mjok, tek malo

kuvas, drljas i vozi.

,mislim zvuci jadno, ali mi jesmo jadni. nema sveza leba, ihaj pravi poparu. nema, vreme luksuziranja je proslo.

ja sam cak prestao da jedem suvomesnata sranja.

oko prsute - vise mi se isplati da nedeljno kupim za 600 dinara 300 gr njeguske nego 700 grama praske. em je bolje em ima vise hranjlijivosti em je ukusnije

znaci jelo van kuce, prosto ne mere :)

i da dodam, zato mi ostaje para da idem 3 nedelje u grcku i da kupim ipad :tf:

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Pekara ispada iz priče ako misliš išta da uštediš na hrani, jer platiš mnogo a dobiješ mastan kurac. Fast food isto na minimum.

Od suvomesnatog možeš ponešto da uzmeš i kod Matijevića jer nije skup, al samo ponešto pošto mu određene prerađevine izgledaju ko da mesa nisu videle, a sve mu je prepuno hemije i kvari se posle dva dana. Mada slanina kod Matijevića je ftw, a jeftina je.

Leb ne bacaj, od onog što prekostane pravi prženice. Prži jaja za doručak. Pica je isto jednostavna za pravljenje, zahvalna je za jelo i nije skupa (osim ako se ne izdrkavaš sa kotaky začinima, maslinama i slično).

Sarmu ako naučiš da praviš onda si bog otac, jer može da stoji ihaj, a zna se da je sarma najbolja treći dan :D

Link to comment
Share on other sites

I tako ja, kao i svaki prosecni student iz provincije koji je dosao u beli grad, krenem u studentsku polikliniku da regulisem pucanje plombe na kutnjaku. I tako cekam ja u cekaonici 20 min da prodje pauza, pa kad se zavrsi ispijanje kafe i chitchat, ja dodjoh na red. Udjem, sednem/legnem na predvidjenu fotelju, dodje doktorka sva nadrkana i pocne da mi drka po zubu, trpa mi onu vatu usta zamalo se nisam ugusio jbt... Jos bolestan, jedva disem na nos, a ona meni sta si se uplasio?! Mrs bre! Jos i ma je 300din pregled, uzas :S

Link to comment
Share on other sites

Pekara ispada iz priče ako misliš išta da uštediš na hrani, jer platiš mnogo a dobiješ mastan kurac. Fast food isto na minimum.

Od suvomesnatog možeš ponešto da uzmeš i kod Matijevića jer nije skup, al samo ponešto pošto mu određene prerađevine izgledaju ko da mesa nisu videle, a sve mu je prepuno hemije i kvari se posle dva dana. Mada slanina kod Matijevića je ftw, a jeftina je.

Leb ne bacaj, od onog što prekostane pravi prženice. Prži jaja za doručak. Pica je isto jednostavna za pravljenje, zahvalna je za jelo i nije skupa (osim ako se ne izdrkavaš sa kotaky začinima, maslinama i slično).

Sarmu ako naučiš da praviš onda si bog otac, jer može da stoji ihaj, a zna se da je sarma najbolja treći dan :D

nije kotaky nego kotany nube

I opet, matijevic je otrov, ne dao bog, ali rak u najavi.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

ја сам закључио да је најквалитетнија храна уједно и најјефтинија. само је неопходна одређена логистика. искешираш капацитете за сториџ на гајби, исцимаш се 2-4 пута годишње и целе године једеш као ЦАР за 3-5 х мање лове него у Максију и сл, а уз то и неупоредиво квалитетније...

следећа година је година улагања у логистику.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

pre 2 meseca sam popravio zub i sve je bilo super

i pre par dana me je poceo da boli kada jedem nesta toploo.....resenje? (ici i reklamirati?)

Idi obavezno, nisu ti lepo metli tu plombu ili šta god, a možda ti je i ispala.

Kakve su cene onih gotovih pasulja i kojekakvih cufti i paprikasa? Ono sto samo stavis u vrelu vodu na 15 minuta i nom nom.

Oko 100 din (90-110) je pakovanje toga manje više bilo kojeg proizvođača i bilo čega unutra. Ali je problematično dal' je ta jedna porcija dovoljna, plus naravno da li neko može da jede tako nešto sa konzervansom etc, ali to jeste kud i kamo ok opcija. Doduše moraš da dodaš i lebac tu u trošak i tako to.

Link to comment
Share on other sites

pre 2 meseca sam popravio zub i sve je bilo superi pre par dana me je poceo da boli kada jedem nesta toploo.....resenje? (ici i reklamirati?)

idi na pregled ako je samo osetljivost, sensodyne pasta i vozi

Ja poceo ribu da jedem 2-3 puta nedeljno...odlicno je, jedino sto posle moram nesto da pojedem :tf:

that. oslić fileti su ko da jedeš seckane oblake onaj mutirani "som" fileti isto... deep fried, pohovani, pečeni, ne vredi - jedini način da se od ribe zasitiš je da uzmeš nešto puno kostiju pa da ti dokurči :tf:

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

ili kupis od alasa ranim jutrom. ili u ribarnici.

Ti pangasius/bljutavijus fileti su od osecam papira sa aromom ribe. tj trljaju papir ostacima izmeta macke koja zivi na moru

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

ja povremeno kupim one smrznute pohovane riblje kurce (oslić, fingeri, lignje...) i ispečem ih u rerni, nije masno a u kombinaciji sa pomfritom spremljenim na isti način se odvalim od hasa. doduše, treba mi dve kutije tih ribljih sranja i 350g pomfrita

Link to comment
Share on other sites

spremam svoj prvi mix.... oujea [8D]

bila do Supermarketa sasvim slučajno... urbani fashion klaberi na jednom mestu ... mada, nije baš tako loše bilo, onaj bubnjar iz "zemlja gruva" nije mogao da veruje da nemam pojma ko je on i pet puta me pitao da li sam ih slušala... na kraju smo pričali o motorima :P

step in my transporter , so I can teleport ya,all around my heavenly body..

Link to comment
Share on other sites

ili kupis od alasa ranim jutrom. ili u ribarnici.

Ti pangasius/bljutavijus fileti su od osecam papira sa aromom ribe. tj trljaju papir ostacima izmeta macke koja zivi na moru

Ma, ne bre...kupim normalnu ribu u ribarnici...skusu ili tako nesto..

:)

Nego sto me uvek posle sat vremena stigne glad...a, to nije dobro :)

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...