cali Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 to killy care, ja sam isto pre 2 dana stavio kleber krisalp u "planetiguma" koja je inace u sklopu tog vulca. Koliko vas je ispalo? Ja sam pazario par klebera, pa bi da znam da li sam dobro prošao. Uzeo sam 185/65 15 sa montažom, balansiranjem i ventilima za 6100 po komadu, i to su mi obavili ispred zgrade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 Трокти најбитније ти је да ти је промер рупа исти тј. 5х114,3 и да централна рупа није мања од 67,1мм. ЕТ фелне, као и јаотажа ти нису толико битни, јер је то приближно исто код свих челичних фелни. Ако је већа онда могу да се направе ти пластични прстенови који се ставе на главчину. Ако се не направе прстенови може да се деси да пукну шрафови/брезони, а то не мере да ваља. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown user 234 Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 Pitanje kad sam vec ovde :D Interesuju me zimski pneumatici, dimenzije su 185/60 R15 Ponude su sledece: http://www.planetaguma.com/konfigurator.php?sirina=185&profil=65&radijal=R15&proizvodjac=sve&vrsta=Putnicka&sezona=Zimska&konfigurator=%C2%A0%C2%A0%C2%A0Prona%C4%91i Zanima odnos cena/kvalitet, tj da li je opravdana razlika izmedju, say, Tigrovih Winteri i Sava Eskimo S3 koje su, koliko sam razumeo u low-end segmentu ili je opravdani benefit uzeti pneumatike koju su za hiljadu-dve skuplji? Kleber, Goodrich, Goodyear ili Michelin? Je li opravdana razliku ceni izmedju Michelin Alpin a4 koji je za skoro 3, odnosno 2 hiljade skupjli od ostalih? U principu budzet nije ogranicen, zelim da uzmem ove godine kvalitet i da ne razmisljam o tome narednih 5 godina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 Misliš GZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 (edited) Pitanje kad sam vec ovde :D Interesuju me zimski pneumatici, dimenzije su 185/60 R15 Ponude su sledece: http://www.planetagu...ator=�� Pronađi Zanima odnos cena/kvalitet, tj da li je opravdana razlika izmedju, say, Tigrovih Winteri i Sava Eskimo S3 koje su, koliko sam razumeo u low-end segmentu ili je opravdani benefit uzeti pneumatike koju su za hiljadu-dve skuplji? Kleber, Goodrich, Goodyear ili Michelin? Je li opravdana razliku ceni izmedju Michelin Alpin a4 koji je za skoro 3, odnosno 2 hiljade skupjli od ostalih? U principu budzet nije ogranicen, zelim da uzmem ove godine kvalitet i da ne razmisljam o tome narednih 5 godina... Imao sam gume iste velichine na Swift-u, najbolje su se pokazale Michelin (imao sam Alpin A3 mislim, a sada su aktuelne A4 ili A5). Na njima sam chak i jedno leto vozio poshto su bile zaista odlichne shto se tiche odnosa upravljanje/kochenje/mekoca/buka. Na Mondeu sada koristim Michelin X-Ice koje su isto vrhunske, prosto je neverovatno koliko su tishe od letnjih Good Year (koje idu standardno uz auto). Generalno, za zimu su najbolje gume Michelin ili Nokian (Hakapelita R, naprimer). Edited December 1, 2012 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 to killy care, ja sam isto pre 2 dana stavio kleber krisalp u "planetiguma" koja je inace u sklopu tog vulca. tamo me je poslao caletov prijatelj koji godinama kod njih cuva i menja gume Koliko vas je ispalo? Ja sam pazario par klebera, pa bi da znam da li sam dobro prošao. Uzeo sam 185/65 15 sa montažom, balansiranjem i ventilima za 6100 po komadu, i to su mi obavili ispred zgrade. 205/55/16 oko 10800 po jednoj, sa balansiranjem i ventilima, dodao sam jos 400 dinara da ih napune azotom, sto kapiram da ne moze da skodi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 takodje, 10800 po gumi sa ventilima, 205/60/16 dimenzija Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 napuniću ti ja gume 78% azotom sledeći put za duplo manje para Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 ovaj ivan se sad vec breca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 burzuji, dajete 11k za gumu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 za moj auto nema ispod 200e normalna guma, tesim se samo sto zimi generalno manje vozim pa ce valjda duze trajati ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Ko te terao da kupujes auto sa 17" felnama :) Kupi za njega neke 15" celicne, izgledace smesno, ali ti je guma 8k din :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Труперу, знам ја ди имају да се узму нове, добре, зимске гуме марке Нанканг за мале паре (читај 120е, можда и јефтиније), само ако има димензија која ти треба. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 tnx, ali u svakom slucaju kasno, uzo danas Pirelli Scorpion x 4 na 6 rata bez kamate. Ako potraju 3-4 godine ja zadovoljan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Koliko te izasla jedna guma i koja je tacno dimenzija? Ja kad sam gledao nesto Pireli su bile tipa 50-60% skluplje od Michelina, a nesto mi ne deluje da je bas toliko razlika u kvalitetu... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 22,600 RSD, 215/60/R17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Trolololololo... za te pare kupim sve 4 :D doduše meni se ribe ne bacaju pred auto i viču oplodi me :( Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Ne bacaju se ni njemu, bar dok ne ugradi aftermarket navigaciju, posle ce da bude druga prica :) Ok, deluje da Pireli nisu sada toliko skuplje koliko je ranije bila razlika. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Труперу, знам ја ди имају да се узму нове, добре, зимске гуме марке Нанканг за мале паре (читај 120е, можда и јефтиније), само ако има димензија која ти треба. Čuo sam da su uuuužasne te Nankang, plastikaneri. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown user 234 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Jos jedno pitanje, na letnjim mi pisu dimenzije 185/60 R15. Da li na iste čelične felne mogu da stavim zimske 185/65 ili ne mogu? Koja je bolja varijanta za zimu? Znači širina bi ostala ista, samo bi bila nešto "viša" guma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 (edited) Drugari imate u Beogumi kod Ade ( ispod mosta koji vodi na banovo brdo, na strani gde je porsche) akciju, zimske gume od prošle godine, sa jako dobrim popustom čini mi se 20-30%. Jedino što ne može da se uzme na rate i što nema svih dimenzija/jako se brzo prodaju. Edited December 6, 2012 by pirun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Uspeo cale da sjebe pre neki dan jednu gumu i otishli juche u servis da uzmemo novu. Pao prvi sneg, 2159273156239573 stoji u redu za menjanje guma. Zamenicu je za 10 dana kapiram. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Jos jedno pitanje, na letnjim mi pisu dimenzije 185/60 R15. Da li na iste čelične felne mogu da stavim zimske 185/65 ili ne mogu? Koja je bolja varijanta za zimu? Znači širina bi ostala ista, samo bi bila nešto "viša" guma. Može to bez ikakvih problema. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Čuo sam da su uuuužasne te Nankang, plastikaneri. Лоше си чуо Кад је у питању однос цена-квалитет, нема им премца. Нису најбоље гуме, али свакако су квалитетније од Сава и Тигар гума. http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nankang/NS2.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 pa i meni bejaše čudno to, znam da su ranije išle kao prva ugradnja za Hjundai... Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts