Jump to content

Koji mobilni telefon

Dule_smor

Recommended Posts

• 2 weeks later...

moj kum je prešao sa nexusa 4 (oktobar 2012.) na LG G3 (maj 2014.) i smorio se koliko je LG sporiji, tako da te sintetičke testove mogu da okače mačku o rep.

znam da mi je ovaj argument na nivou mohijevih ortaka i deijevih rođaka ali ovo je direktno iskustvo, čovek je hteo bolju bateriju al se na kraju pokajao jer je dobio dve godine noviji a sporiji telefon

što se baterije tiče, moja logika je oduvek bila da slabija i jača baterija nisu faktor sve dok jača ne bude držala dva dana a slabija jedan. ako na kraju dana oba telefona ubodeš na punjenje, jedan sa 40% a drugi sa 25% baterije, nisi ništa postigao.

i još jedno iskustvo sa stock androidom - uzeo sam od žene stari galaxy s2 da mi služi kao službeni. instalirao sam na njega cyanogenov lollipop, outlook za mejlove, evernote za beleške, dropbox i ništa više, ni guglov ni samsungov bloatware. sa takvom upotrebom - mejlovi, pozivi, poruke, beleške i kamera kao priručni skener - baterija traje 2-3 dana, a talefon dere koliko je brz.

I ja sam prešao sa N4 na G3 i moj utisak je da G3 radi neznatno brže ove osnovne telefonske operacije, a da jede N4 u bilo kojoj procesorski zahtevnoj aplikaciji.

Koristio sam Google Now launcher na oba.

Veći kapacitet baterije potroši ekran, tako da je to nebitno.

Mada mi G3 opuštenije izdrži od jutra do jutra, nego što je to N4 ikada mogao.

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

baš sam skoro to radio (+network unlock), nije komplikovano ali treba ti PC sa instaliranim kies shitware-om

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2292615- guide koji sam pratio

network unlock deo je malo komplikovaniji, ali pretpostavljam da ti to ne treba...

edit: ne videh da pitaš i za rom. cyanogen i paranoid android su najbolje optimizovani i imaš najviše podrške, ako nisi u fazonu da previše eksperimentišeš, stavi neki od ta dva...

Смор, више не рула Nexus и сада је у игри и LG G2/3, па морам да бирам : (

Које све огласе да проверавам, сем Benchmark форума и купујемпродајем?

brate imas sad i n4 za tipa 130 do 150 eura pa to je divno!

Ustedu uloži u sebe, izađi u Fridu i upoznaj bogatu devojku tvog života!

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Јел могу у Смоквицу са N4?

Хвала Игоре, које све огласе да проверавам, сем Benchmark форума и купујемпродајем?

Вића је на одмору изгледа, само причајте посећује.