Jump to content

Need medical attention

Recommended Posts

stvarno, ja mislio ima jos neki vma!

mikrostalja, postoji i hronicno zapaljenje slepog creva koje ne mora nuzno da se operise...ali mozda bi bilo bolje da mu operisu ako ga vec toliko muci, mada ne mogu ovako da znam u cemu je slucaj...a gde operisati, pa verovatno u tirsovoj/institutu nbg

Reseno u Tirsovoj. Hvala sto si odgovorio - mnogo to znaci da znas. Imas od mene pice kad god. Prvo nisu bili sigurni iako je doktor koji je radio ultrazvuk rekao da je to skoro sigurno upala. Na kraju ispala stvarno upala. Mali je 3 dana hodao okolo sa upaljenim slepim crevom. Ljubi ga tata deliju.

jbga, to zvuci mozda strasno, ali ne mogu uvek doktori da budu sigurni i pored sve dijagnostike...recimo na ultrazvuku se jako tesko vidi zapaljenje slepog creva, treba bas imati iskustva za to, do skora se nije ni koristio u dijagnostici upale slepog creva...vazno da je sve proslo ok, a za pice ako ja ne iskoristim prepustam  mojim asistentima na topiku:)

srpskivojnik-3.jpg

• 1 month later...

Sta je ovo hvala Bogu svi zdravi :D
U medjuvremenu sam uradio sve ove testove i na helikobakteriju nije nista od toga, i dalje me probada ponekad na desnoj strani stomaka, kocenje vilice se smanjilo gotov prestalo ali i dalje kao da me je neko usporio izmoren sam konstantno i to...
Pitanje za duleta maru i ostale doktore da l da idem na da mi guraju ono govno u stomak snime zeludac ili nesto drugo ili dasubijem
Poceo sam i controloc da pijem da l to moze pomoci ili da batalim?

Nadam se da Dule neće reagovati na ovako jeftinu provokaciju.

@Buda

Ja sam radila izdisajni test na Helikobakteriju i bio je negativan. (Info >> http://www.beo-lab.rs/biohemija-izdisajni-test-helicobacter.html ). Gastroskopija je jedan od neprijatnijih pregleda. Svakako konsultuj lekara opšte prakse/gastroenterologa za savet.

Controloc spada u grupu lekova koja inhibira tj sprečava rad protonskij pumpi u želucu koje proizvode hlorovodoničnu kiselinu (da ne ulazim u detalje). Znači nije ti rešenje da piješ taj lek jer samo deluje simptomatski, tj ne rešava problem eventualnog postojanja bakterije (terapija je dvojna antibiotska terapija plus npr controloc/ranisan). Čini mi se da se čak i pije max 5 nedelja. To Dule zna bolje od mene.

Edit typo

Edited by rbds

i'm not fat, i'm just easy to see..

Nije gastroskopija toliko neprijatan pregled... Mislim nije prijatno ali nije strasno ako moras da ga uradis.

Jesi li ti radio na kraju ultrazvuk abdomena? Nekako mi je to najlogicniji korak zbog tih probadanja, al opet doktori ce reci.

Ja iskreno mislim (i nadam se ofc) da to tvoje nije organskog porekla, al naravno cekiraj se dok lekari ne iskljuce postojanje necega..