Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

Nebo nad Berlinom

W145_282.png

Zanimljivo osmishljen film i sjajno realizovan. Odlicna ideja, jos bolja gluma i rezija.

Prica je vezana za andjele koji su svuda oko nas, ali jedan od njih ce pozeleti da postane smrtan...

Prica o jednostavnim stvarima i jednostavnim ljudima.

а нененене...

врло си слабо нагласио КОЛИКО ЈЕ ОВО ЈЕБЕНО ДОБАР ФИЛМ!!!!!!!!

Вендерсово ремек дело (по делу Петера Хандкеа) са Бруном Ганцом ("Последњи Хитлерови дани") и Питером Фолком (поручник Колумбо), спора, нежна, језовита, тешка и ванвременска прича... слојевит филозофски оглед на филсмкој траци. масиван даб у ритму приповедања, фотографија, неосетна музика (уз то нас, као специјалитет, радња води на клубски концерт Ника Кејва) која гради специфичну атмосферу и талентована глума приповедају изванредну причу о љубави, схватању дужности, вери и избору.

филм је за сваку препоруку свима који још филм сматрају уметношћу у правом смислу те речи.

Edited by Debeli

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

da li je film vima vendersa bolji od nečega u čemu glumi nikolas kejdž? does the pope shit in the woods?

edit: nisam hteo da produbljujem priču o nebu nad berlinom, jer bih se previše razmazao, ali vidim da je kolega debeli učinio to umesto mene. film je genijalan.

da, rami, mislio sam na f&l in lv, i ono, složimo se da se ne slažemo :)

филм ВЕЗЕ НЕМА са Кејџовим филмом. осим што оба дела спадају међу филмове и оба причају о анђелима.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

slazem se da nebo nad berlinom sabija i okanite se kejdza..

odgledao un prophet o onom robijasu, film je skroz ok, luciano je car do kraja, ima jos dosta specificnih simbola meni, nije samo shatro od vojnika do bosa.

We are just a moment in time,

A blink of an eye,

A dream for the blind,

Visions from a dying brain,

I hope you don't understand....

а нененене...

врло си слабо нагласио КОЛИКО ЈЕ ОВО ЈЕБЕНО ДОБАР ФИЛМ!!!!!!!!

Вендерсово ремек дело (по делу Петера Хандкеа) са Бруном Ганцом ("Последњи Хитлерови дани") и Питером Фолком (поручник Колумбо), спора, нежна, језовита, тешка и ванвременска прича... слојевит филозофски оглед на филсмкој траци. масиван даб у ритму приповедања, фотографија, неосетна музика (уз то нас, као специјалитет, радња води на клубски концерт Ника Кејва) која гради специфичну атмосферу и талентована глума приповедају изванредну причу о љубави, схватању дужности, вери и избору.

филм је за сваку препоруку свима који још филм сматрају уметношћу у правом смислу те речи.

haha, ok. i ja sam iskreno odusevljen i bas sam pun utisaka, ali sam nekako mislio da je pametnije da samo kazem par reci. iskreno, nisam mislio da je puno ljudi gledalo ovaj film, a jos da im se svideo, e to je mnogo :)

vid'o sam deda mraza

story4b87e0d9d4ea0cebcd02b99417ee71f2.jpg

Misfits

Najlakše opisan kao Heroes sa britanskim humorom i bez visokog budžeta. Ekipa maloletnih delinkvenata posle udara groma dobija natprirodne moći. Toplo preporučujem.

Jedino što mi glavni lik ide mega na tuki, al jebi ga. Potpisan ugovor za drugu sezonu.

ok ivke, slazemo se da se ne slazemo. nego ko je tu onda amerika a ko srbija? :D

citam deseti put i opet mi je totalno nejasna ova recenica. sta znaci 'komparativna prednost u odnosu na xy'?

to znaci da je "u poredjenju sa xy ovaj (f&l in lv) u prednosti".

nego back on the topic...

Office Space

F A I L od filma, kolosalni obzirom na neverovatnu ocenu od 7,9 na imdb-u. Komedija koja me nije dvaput iskreno nasmejala, ocajna gluma, katastrasan "soundtrack" sa 5 "niga in d hud, pogledaj me mrko, pucacu jer sam lud" shabanskih rep pesama koje nemaju dodirnih tacaka sa temom koju film obradjuje a koja bi mogla biti hilerijus, itd.

najvece razocarenje do sada, ako gledam odnos imdb i mog rejtinga. film je za 4 (verovatno bih mu darezljivo dao 5 zarez nesto sitno da me nije toliko pogodila ova sumanuta ocena od 7,9, i recima SEDAM ZAREZ DEVET, SKORO PA OCENA 8), preskocite u sirokom luku.

Lol, Office Space je kultni, ali kultni film, naročito među populacijom cubicle office mrava kojima je isti pre svega namenjen i koji im je bio svetlo na kraju tunela. Zahvaljujući njemu i Glengeri Glen Rosu sam lakše odlučio da pobegnem glavom bez obzira iz banke u kojoj sam radio u vreme kada sam ih gledao. Nepreskačite ni u kom slučaju, naročito ako ste zaposleni neke korporacije u ovom ili onom obliku, neverovatno sa koliko stvari čovek može da se poistoveti sa događajima iz filma.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Lol, Office Space je kultni, ali kultni film, naročito među populacijom cubicle office mrava kojima je isti pre svega namenjen i koji im je bio svetlo na kraju tunela. Zahvaljujući njemu i Glengeri Glen Rosu sam lakše odlučio da pobegnem glavom bez obzira iz banke u kojoj sam radio u vreme kada sam ih gledao. Nepreskačite ni u kom slučaju, naročito ako ste zaposleni neke korporacije u ovom ili onom obliku, neverovatno sa koliko stvari čovek može da se poistoveti sa događajima iz filma.

Pogledaj ga onda opet, ako nisi skoro. I sam si rekao da si onda imao subjektivni dozivljaj na koji je uticalo tvoje tadasnje radno mesto.

Veruj mi, prepoznao sam i ja sebe, pa i neke druge ljude, na momente u ovom filmu. Kapiram ceo potencijal za (polucrni) humor u tom setingu, smao sto su oni usrali sve to sa izvedbom. Od glume, preko muzike, do samih "fora" i price... not fani, not baj a longsot.. :[

Jel slican kao City of Angels sa Nikolas Kejdzom? Vidim ima bolju ocenu. Odgledacu ga, hvala.

Jedan od smesnijih fejlova :)

Hahah imamo oba filma na filmskom serveru u firmi, ali niko nije stigao da ih gleda (od kolega, 99% ljudi ne zna sta je recimo star wars, a idu u bioskop da gledaju slomljenog orla i domace flmove tog tipa meni bilo mega cudno u pocetku gde sam upao).

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Shutter Island

Prilicno dobar film, gledao u steru na sudentskom popustu, najzad nesto novo da se vidi na filmu. Istripovan film totalno, Kapriova gluma tezi ka dobroj, preporuka!

Film doduse ima fluktuacije ali je sve fino ukomponovano.

BRATE, jedino na kraju nisam siguran da li je stvarno bio lud svo vreme, ili je bio normlan pa su ga ubedili da je lud, bas dobro odradjeno.

Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje.

Shutter Island

Prilicno dobar film, gledao u steru na sudentskom popustu, najzad nesto novo da se vidi na filmu. Istripovan film totalno, Kapriova gluma tezi ka dobroj, preporuka!

Film doduse ima fluktuacije ali je sve fino ukomponovano.

BRATE, jedino na kraju nisam siguran da li je stvarno bio lud svo vreme, ili je bio normlan pa su ga ubedili da je lud, bas dobro odradjeno.

Jeste bio lud. Samo na kraju ne znas, da li mu se ludilo resetovalo, ili je odglumeo da bi mu izvrsili lobotomiju da zaboravi ono sto mu se desilo

Slazem se sa korijem. Leonardo je uvek dobro glumeo, samo ga muskarci nisi voleli dok je bio smeker klinac [:D]

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

Ali zasto onda kaze na kraju ono "Is it better to live as a monster or die like a good man?" To se totalno ne uklapa u verziju da je lud.

Sa druge strane, moze biti da je bio lud od pocetka filma, ima stvari koje ukazuju i na jedno i na drugo... Potpuni zbun od filma. =))

Film u svakom slucaju mora da se pogleda vise puta, vidim da je u stvari radjen po knjizi, moram da je procitam sto pre!

Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje.

Ali zasto onda kaze na kraju ono "Is it better to live as a monster or die like a good man?" To se totalno ne uklapa u verziju da je lud.

Sa druge strane, moze biti da je bio lud od pocetka filma, ima stvari koje ukazuju i na jedno i na drugo... Potpuni zbun od filma. =))

Film u svakom slucaju mora da se pogleda vise puta, vidim da je u stvari radjen po knjizi, moram da je procitam sto pre!

Pa da li bolje da zivi kao cudoviste (da zna sta je ucinio) ili da umre kao dobar covek (da izvrse lobotomiju) i da umre "misleci" da je dobar covek.

takodje moram da pohvalim soundtrack u filmu, bas je odlican :)

Edited by OU JEA!

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

Mulholland Dr.

mulholland.jpg

Ovaj film nikako ne spada u klasicno delo svog zanra. Film je prozet misterijom, ali se misterija ne resava nacinom policije/isnpektora/istrage, vec na jedan drugaciji nacin koji je mnogo zanimljiviji.

Film je prepun fenomenalnih scena, dve fenomenalne glumice, mnogo zanimljivih likova koje uspevate da povezete na kraju filma.

Moram da kazem da je rezija odlicna, ima par kadrova koji su iznenadjujuci pa samim tim i odlicni... Od ljubavnih scena, preko halucinacija, itd...

Inace, film je rezirao david lynch.

vid'o sam deda mraza

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...