Jose Jimenez

The X
 • Content Count

  9,195
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Jose Jimenez last won the day on November 15 2012

Jose Jimenez had the most liked content!

Community Reputation

235 Snašao se

About Jose Jimenez

 • Rank
  ol skool
 • Birthday 09/14/1982

Kontakt podaci

 • Facebook URL
  http://

Profile

 • Gender
  Male
 • Lokacija:
  Arcania

Recent Profile Visitors

17,964 profile views
 1. Akcioni RPG smešten u slovenskoj mitologiji, i to iz domaće kuhinje! Pagan Online radi Mad Head Games, a objavljuje je Wargaming. Igra je trenutno u Early Access. https://www.pagan-online.com/ Igra je skill based naslednik Diabla, gde je glavna razlika u komandama - kretanje je na WSAD, nišanjenje je mišem. Igra je jako igriva, pitka, brza. Imaju još dosta da rade, ali za sada obećava.
 2. kao rookie indie igra treba da bude oko $9 - sve dvocifreno je već drugi način razmišljanja, a sve ispod $5 je previše jeftino da valja išta.
 3. To nije novo ni u politici, imaš kao primer SAD - demokrate i republikanci su jedni druge su nazivali magarcima i slonovima, i obe grupe su na kraju usvojile te simbole. https://crystalbridges.org/blog/of-donkeys-and-elephants-the-art-of-us-political-symbol-making/
 4. OK je, scifi razbibriga. Priča je jako glupa u kontekstu ST univerzuma, i ne znam kako će se iskobeljati iz svih tih super high tech izuma i bitnih razvojnih događaja koji su hronološki nastali pre svih orstalih ST naslova:
 5. Izglda da je nasledio Šerbedžiju kao dežurni Rus :D BTW ovaj serijal nije striktno holivudski. Deluje mi da je Netflix otkupio prava za gomilu raznih kratkometražnih filmova i upakovao u kvaziseriju.
 6. Automati su fizički ograničeni da mogu da izbace 30 novčanica odjednom. Pošto je najveći apoen kojim pune aparate 2.000 RSD, 30x2000 = 60k. Zato su Telenor bankomati zakon, jer su skroz drugi tier u odnosu na ostale.
 7. Potvrđujem ovo Zwerkovo da možeš da ubaciš novac na Telenor bankomatima. Jako korisno ako moraš nešto hitno da platiš elektronski, a nemaš dovoljno novca na računu. I što je najbolje, prima i evre. Dnevni limit kod Telenora praktično ne postoji. Kod Societe i Intese je 150k, gde možeš da povučeš do 60.000 po ubacivanju kartice. Kod Societe i Telenora možeš da dižeš i evre. Societe mi je trenutno glavna: Sve plaćam ebankingom i karticom, pa mi ne naplaćuju mesečno održavanje Menjam evre po srednjem kursu, tako da na telefonu mogu da prebacujem sa evra na dinare i obratno, a da ne izgubim ni dinar Ekspozitura mi je blizu :) Neke banke sad imaju foru da imaš ličnog bankara (Manjifiko!). 99% stvari možeš da završiš ili preko njega, ili online. Jedino dizanje keša ti ostaje, pa ako te ne mrzi da jednom mesečno odeš i digneš koliko ti treba za ceo mesec, eto ti rešenja.
 8. Jose Jimenez

  Domaci WW2 front

  http://znaci.net/arhiv/index.php?godina=1945&mesec=04&dan=3 Sajt koji daje mapu slobodnih gradova u Jugoslaviji i dnevne borbene izveštaje tokom Drugog svetskog rata.
 9. Nikakav problem, evo podataka u lakše svarljivom formatu. Kineski box office, ukupna zarada u USD, hronološki poređano: Force Awakens: $124m Rogue One: $69m Last Jedi: $42m Solo: $16m Globalna zarada u USD, hronološki: Force Awakens: $2.068m Rogue One: $1.056m Last Jedi: $1.332m Solo: $392m Loš rezultat Soloa u Kini mi pre govori da su zasićeni Star Wars franšizom, nego da je neka Vijetnamka izazvala revolt. Pogotovu što je Dizni brutalna profit mašina koja je provukla hiljadu Kineza kroz fokus grupe - da je njena rasa problem, letela bi naglavačke brzinom svetlosti. Ne trolujem te i generalno me ne interesuješ. Ono što pokušavam je da ti dam objektivnu i argumentovanu kritiku, i da indirektno stavim do znanja da su te potpuno gejmifikovali - ideš i rantuješ o SJW filma koji nisi ni gledao, i u igri koja nema nijedan gameplay screenshot. Nejednakost polova je ozbiljna tema, ali je provlačenje nje u kontekstu igara i filmova kao reaktivnih medijuma (ne formiraju mišljenje, već se konformišu prema postojećem) toliko nebitno da 99% korisnika ni ne obraća pažnju, a kamoli da zbog igre promeni seksualnu orijentaciju. Rurovski rečeno: zabole nas kurac i za SJW i za tvoje mišljenje o njima. Ne zagovnjavaj više teme.
 10. Kineske box office opening weekend zarade u juanima, hronološki poređano: Force Awakens: 347m Rogue One: 213m Last Jedi: 195m Solo: 67m Misliš da je za pad franšize kriv kasting Vijetnamke u trećem filmu u serijalu?
 11. Stefan Kapičić u poslednjoj epizodi Love, Death + Robots :)
 12. Šta ako bih ti rekao da poenta jednakost polova, već tvoj klik? Ekstremni SJW su isto što i Flat Earth Movement - irelevantna grupa koja služi za generisanje klikova. Sjajan primer je manspreading. Taj termin je izmislio neki dokoni SJW u nedostatku inspiracije, i sa njim se slaže 0,0000000001% populacije. Međutim, ne leže tu pare. Pravi novac je u zgranutim muškarcima koji se plaše da će jednog dana policija lenjirom da meri razmak između kolena. Njih je daleko više, recimo 2%. Samo im treba servirati ovako zapaljive članke i predstaviti im kao prvi korak ka svetu gde su muškarci ugnjetavana klasa. Ti ljudi besno i šokirano klikću, dele i komentarišu najirelevantnije naslove, i nekim makedonskim clickbait timovima generišu saobraćaj i prihod od reklama. Ako te zanima više kako to radi, evo ti članak na sličnu temu (bogataši koji se žale kako teško žive sa $500,000 godišnje) https://www.cracked.com/article_26281_beware-dumb-clickbait-scam-poor-rich-people.html E da, evo i članak o Makedoncima koji su se obogatili u ovom poslu, samo što su se fokusirali na Trampa i Hilari. https://money.cnn.com/interactive/media/the-macedonia-story/
 13. I tvoje rešenje je da ideš okolo i vičeš "njen cilj je sranje"? Ti baš imaš viška vremena na pretek.