Jose Jimenez

The X
 • Content Count

  9,244
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Jose Jimenez last won the day on September 18 2019

Jose Jimenez had the most liked content!

Community Reputation

243 Snašao se

About Jose Jimenez

 • Rank
  ol skool
 • Birthday 09/14/1982

Kontakt podaci

 • Facebook URL
  http://

Profile

 • Gender
  Male
 • Lokacija:
  Arcania

Recent Profile Visitors

18,213 profile views
 1. Jose Jimenez

  Vesti

  Odigrao Phoenix Point do nekog ranog mid-game, i oduševljen sam iz nekoliko razloga: Dobro su iskombinovali kompleksnost starog UFO serijala sa brzinom novog X-COMa. Rezultat su relativno kompleksni fajtovi sa puno prostora za taktiziranje, ali istovremeno bez dosadne "pretrči/klekni/overwatch" rutine. Menadžment resursa je bitan, jer svaki metak koji opališ mora da se ponovo proizvede, ali su dovoljno pojednostavili proces da u par klikova možeš sve da rešiš... osim ako nisi ostao bez resursa, u kojem slučaju bukvalno nemaš čime da pucaš. Još jedan dobar primer su akcioni poeni. Svaki borac ima 4AP, ali se za razliku od X-COM mogu trošiti parcijalno - npr. ako za 1AP pređeš 10m, ti možeš da išetaš iz zaklona 5m, opališ snajperom za 2AP, i vratiš se 5m nazad u zaklon. Borbe imaju nekoliko originalnih elemenata, od kojih je najveći balistika. Svaki metak ima trajektoriju, i igra vam dozvoljava da sami nišanite - dva kruga će vam reći gde će 50%, odnosno 100% metaka završiti. Ovo je posebno važno jer svaki deo tela ima zaseban damage reduction i HP; ako ga svedete na nulu, meta gubi sposobnosti vezane za taj deo tela. Strategijska mapa je jako zabavna - pošto počinješ na ruševinama X-COMolike organizacije u ranoj fazi apokalipse, moraš istraživati pingove, uspostavljati odnose sa 3 glavne frakcije i nekoliko manjih nezavisnih. Svaka od 3 frakcije ima različite ciljeve i tech, i možeš sarađivati sa njima, trgovati, otimati im letelice i istraživanje, itd. Ograničen si količinom vojnika i letelicama na raspolaganju, pošto moraš "licem u lice" da radiš skoro sve. Pingovi sem tzv. havena, uporišta frakcija, mogu biti i eventovi, fajtovi sa pljačkašima, alienima, pa čak i zasede iz kojih sam gledao samo kako da izvučem živu glavu. Priča za sada deluje jako i to se posebno vidi u pažnji koju su posvetili skriptovanim misijama - od side questa spašavanja seed vaulta na Svalbardu do storyline misija koje imaju specifično dizajnirane neprijatelje, želećete da odigrate još koji dan kako biste saznali još nešto. Downtime boraca mi se posebno svidelo kako su rešili. Pošto letiš avionom od mesta do mesta, i možeš da napuniš medpackom HP do vrha u toku misije, teoretski bi mogao da ideš od fajta do fajta u nedogled. Devovi su to sprečili staminom - svaki krug u borbi troši jednu staminu. Svaki borac ima 40 stamine. Kad ukupno provedeš 30 ili više krugova u borbama, dobijaš penal na broj akcionih poena, i neke veštine i oružja ti postanu nedostupni (npr. sa 0 stamine imaš samo 2 akciona poena, a za snajper ili lanser granata ti treba 3AP da pucaš) Sve u svemu sam jako zadovoljan i širinom i dubinom igre, i dostojan je naslednik X-COM serijala.
 2. Netflix je ozloglašen zbog algoritma koji čini obnavljanje serije posle 2. sezone jako teškim, i što ne daju nikom drugom svoje serije (kao npr. Brooklyn 99 što su preuzeli od Foxa).
 3. Odgledaj 6. epizodu, svideće ti se.
 4. Meni legao Mandalorian. Uspešno su iskombinovali vajb originalne trilogije sa scifi vestern temom Fireflyja (minus sjajna interakcija i razvoj likova koji su doneli kultni status seriji), i dovoljno toga se desi u epizodi uprkos 10ak minuta skraćenom formatu.
 5. ..pa će Duljo da ti vrati periku!
 6. Jose Jimenez

  Diablo IV

  Hvala, vidim da im je rešenje za disbalans "uzmite tastaturu i miš za PS4" i "zabranite tastaturu i miš na svom serveru" 🙂
 7. Jose Jimenez

  Diablo IV

  Članak pominje više naslova koji imaju crossplay. Da li neko zna da li PC dominira? Gledao sam moje bratance kako igraju Fortnite i Apex Legends, i deluje mi da bi ih igrači sa mišem i tastaturom odrali.
 8. Хендерсон Риче, Стимово ти кличе!
 9. Jose Jimenez

  Diablo IV

  Omatorismo i postasmo matora džangrizala Osim Boleta, on je zauvek Zvončica ove nedođije.
 10. Jose Jimenez

  Diablo IV

  Druže Stinže, niste boldovali ključnu poruku u odgovoru. Pođite sa nama.
 11. Probao da gledam Batwoman. Drvena gluma, tanak scenario, dvodimenzionalni likovi. Odgledao 3 epizode, i digao ruke, jer nisam uspeo ni za šta da se uhvatim. Bukvalno jedini interesantan lik mi je fensi polusestra koja vodi dupli život kao lekar u ilegalnoj klinici, i to je to.
 12. Catch 22 mi je najpozitivnije iznenađenje ove godine - ima taj antiratni apsurdni humor koji me podseća na M.A.S.H.