Lucky Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Pa ne znam šta kažu interneti, možda su i u pravu, nama šljaka već preko 2-3 godine (2 sigurno, možda i 3) bez nekih većih problema za veći broj računara.Ograđujem se da nisam radio neka detaljna testiranja kakav mu je protok, kako šljaka na više kompova, dal' mu opada brzina i šta god, ne znam ni šta su tu "ponderi". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted May 28, 2016 Report Share Posted May 28, 2016 okej, preselio sam se i na novoj gajbi imam sbb. pogledam ugovor i vidim da je duo silver sta god (kablovska + 30/2). vidim da za 300 dinara vise dobijem 50/3 i bolju kablovsku i resim da pozovem podrsku da vidim da li mogu da uradim to bez gazde nekako. ispostavi se da je ugovor izmenjen zimus i da ja zapravo imam taj bolji paket, ali mi speedtest pokazuje 30/2 sve vreme. ovaj iz podrske mi rekao da uradim fabricki reset modema i da bi to 'trebalo da resi problem', a kapiram da je sansa za to bila 1% :D rekao mi je da se javim naravno ako ne uspe pa da vidimo u cemu je problem, a mene zanima sta mogu da ocekujem, posto vidim vec i na prosloj strani da se nekome desavalo isto? Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 Meni prvih mesec i po od uvodjenja. Dolazio mi majstor i kuci merio signal proveravao kablove. Na kraju su sredili nesto van moje kuce i proradilo je ali posle jedno mesec i po dana drkanja i 20 poziva. Ne zaboravi da podneses zahtev za smanjenje pretplate za taj period kad ti nije radio net. Meni su uvazili i znacajno mi smanjili (ne mogu da se setim tacno koliko) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 13 hours ago, Vlada_ said: okej, preselio sam se i na novoj gajbi imam sbb. pogledam ugovor i vidim da je duo silver sta god (kablovska + 30/2). vidim da za 300 dinara vise dobijem 50/3 i bolju kablovsku i resim da pozovem podrsku da vidim da li mogu da uradim to bez gazde nekako. ispostavi se da je ugovor izmenjen zimus i da ja zapravo imam taj bolji paket, ali mi speedtest pokazuje 30/2 sve vreme. ovaj iz podrske mi rekao da uradim fabricki reset modema i da bi to 'trebalo da resi problem', a kapiram da je sansa za to bila 1% :D rekao mi je da se javim naravno ako ne uspe pa da vidimo u cemu je problem, a mene zanima sta mogu da ocekujem, posto vidim vec i na prosloj strani da se nekome desavalo isto? Reset bi u sustini trebalo da resi problem, jer modem pokupi novi paket nakon toga. Cimaj ih opet, mozda je nesto negde zaglavilo ili njemu lose iscitava podatke u sistemu. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 rofl. oni su citali podatke za prvi stan na gazdino ime i prezime na koje su naleteli za ovu zgradu, a on ih ima 2/3. rekli su mi da imam jaci paket, a jaci paket zapravo ima gazda :) Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted July 7, 2016 Report Share Posted July 7, 2016 Sta izabrati od kabla i TV: Ikom ili SBB u Zemunu, Prvomajska ulica? SBB upravo uvode u zgradu (bukvalno), pa ako neko ima iz tog reona ima da ih koristi, da podeli utisak ili dva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted July 7, 2016 Report Share Posted July 7, 2016 (edited) Ja koristio SBB u Rada Koncara skoro dve godine bez nekih problema, al' ja nemam pravo glasa. Edited July 7, 2016 by jasamnepismen 1 Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 7, 2016 Report Share Posted July 7, 2016 3 hours ago, Mawtchie said: Sta izabrati od kabla i TV: Ikom ili SBB u Zemunu, Prvomajska ulica? SBB upravo uvode u zgradu (bukvalno), pa ako neko ima iz tog reona ima da ih koristi, da podeli utisak ili dva. moje iskustvo sa vracara kaze ikom, ali ocigledno zavisi i od opstine, instalacija, zgrade... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 (edited) 9 hours ago, jasamnepismen said: Ja koristio SBB u Rada Koncara skoro dve godine bez nekih problema, al' ja nemam pravo glasa. Por que? Rada Koncara je blizu, pa racunam da je relevantno iskustvo. 8 hours ago, Lucky said: moje iskustvo sa vracara kaze ikom, ali ocigledno zavisi i od opstine, instalacija, zgrade... Zato i pitam, naslusao i nacitao sam se razlicitih misljenja o SBB koje upravo zavise od lokacije na kojoj se koristi. Ikom mi se cini solidno povoljnijim za usluge koje bih uzeo, starosedeoci su u kraju i niko se ne pozali, tako da cu verovatno da odem kod njih. Edited July 8, 2016 by Mawtchie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 Nekad nije samo to - recimo ikom tehničku podršku dobiješ "na keca" za SBB često moraš da čekaš - Ikom nema ni one dilove da te "lokuju" ugovorom ako hoćeš iole normalne brzine, već je ista cena za ljude sa ugovorom i one bez. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 40 minutes ago, Mawtchie said: Por que? Rada Koncara je blizu, pa racunam da je relevantno iskustvo. Zato i pitam, naslusao i nacitao sam se razlicitih misljenja o SBB koje upravo zavise od lokacije na kojoj se koristi. Ikom mi se cini solidno povoljnijim za usluge koje bih uzeo, starosedeoci su u kraju i niko se ne pozali, tako da cu verovatno da odem kod njih. Plaćen sam za reklamu. Ono što rade ljudi kada hoce da raskinu vezu sa SBB-om pre isteka ugovora jeste da kažu da su se preselili na mesec i da nisu oni krivi što tamo nema SBB. Za to dobiješ raskid ugovora bez ikakvih penala. Prestao sam da pratim odnos cene/brzine pre nekog vremena ali je nekada SBB davao najbolji odnos uz te ugovorne obaveze. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 (edited) 28 minutes ago, Lucky said: Nekad nije samo to - recimo ikom tehničku podršku dobiješ "na keca" za SBB često moraš da čekaš - Ikom nema ni one dilove da te "lokuju" ugovorom ako hoćeš iole normalne brzine, već je ista cena za ljude sa ugovorom i one bez. Eto zasto se treba raspitati o utiscima. 3 minutes ago, jasamnepismen said: Plaćen sam za reklamu. Ono što rade ljudi kada hoce da raskinu vezu sa SBB-om pre isteka ugovora jeste da kažu da su se preselili na mesec i da nisu oni krivi što tamo nema SBB. Za to dobiješ raskid ugovora bez ikakvih penala. Prestao sam da pratim odnos cene/brzine pre nekog vremena ali je nekada SBB davao najbolji odnos uz te ugovorne obaveze. Dolazim ti na vrata ako nesto ne radi kako treba Uzeo bih uslugu na neodredjeno, ako nista drugo onda bar prvih nekoliko meseci. Smatram da nije pametno da se uzme ugovor na predefinisani period, a na nevidjeno. Edited July 8, 2016 by Mawtchie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 Sad sam skoknuo na SBB sajt i jos je gore nego pre - imali su finu tabelu gde pisu brzine i razlike ugovorna obaveza / bez obaveze i kako to utice na brzine. Sada to ne uspevam da nadjem, stoje samo cene paketa i naravno da su sa 24 meseca ugovorom: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 Pa kad su naši ljudi impulsivni oće da odjebu providera čim im ne radi net 3 dana Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 @Lucky To je nova moda kod skoro svih, moras da iskopas pravi cenovnik a onda usledi SHOK! kada vidis da tih 30Mbit neces da vidis ni u jednoj kombinaciji koja ne ukljucuje 24 bukagija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 2 hours ago, Mawtchie said: @Lucky To je nova moda kod skoro svih, moras da iskopas pravi cenovnik a onda usledi SHOK! kada vidis da tih 30Mbit neces da vidis ni u jednoj kombinaciji koja ne ukljucuje 24 bukagija. ma jasno mi je to, jadnici - realno za takav zakon bi se prvo zalagao, već sam negde pisao, oko ovih nejasnih ponuda i dovođenja u zabludu. naravno, znam, ima bitnijih zakona koje bi trebalo pre toga doneti :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted July 8, 2016 Report Share Posted July 8, 2016 Ta fora je pocela onomad u Mekdonaldsu. A ove kupili ameri i redizajnirali ih u ovo nakaradno Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted August 21, 2016 Report Share Posted August 21, 2016 SBB zapravo ima studentski paket koji je uz osnovnu kablovsku skuplji od obicnog paketa(net,kablovska) a sporiji za 5mb. Genijalno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 SBB kupio 100% IKOMa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 Ne razumem baš najbolje ovaj rumunski, ali da li je moguće da Rumuni imaju jebeni 1000/200 internet za pišljivih 10 evra? http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/fiberlink?t=internet-fix&pachet=digi_net_fiberlink_1000 Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 rumuni su već godinama unazad poznati po bzom netu, primera radi sećam se recimo 2008-2009 dok se pikala stara dota pa je bila ona fora da se preko bota hostuje partija, većina njih je hostovana baš u rumuniji. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 On 9/22/2016 at 5:50 AM, Mawtchie said: SBB kupio 100% IKOMa u je, nisam ovo znao ... nešto mi se ovo ne sviđa, bio sam zadovoljan ikomom baš zato što nije sbb. 1 hour ago, SavKe said: Ne razumem baš najbolje ovaj rumunski, ali da li je moguće da Rumuni imaju jebeni 1000/200 internet za pišljivih 10 evra? http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/fiberlink?t=internet-fix&pachet=digi_net_fiberlink_1000 Ovo što kaže doca. Dok sam ja bio u Bukureštu pre par godina, čak je i lokalna "fora" bila tipa "možda nemamo dobre plate, al' nam je internet vrh i džabe" ili "možda će nas pojesti psi lutalice, al' nam je internet vrh i džabe". I mobilne usluge nisu bile skupe, ali mi je na primer interesantno bilo da su sve cene kod svih mobilnih operatera u evrima, iako rumuni i dalje koriste lei. Čak su i po nekom od merenja na prvom mestu po brzini neta po glavi stanovnika, možda u evropi ili tako nešto, jer ih ipak koreja/japan šiju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 Low ping, high speed... Plakali smo za rumuskim netom... Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 33 minutes ago, Lucky said: možda u evropi ili tako nešto Jesu u Evropi. Mada su im Bugari dosta blizu, od kad su krenuli da ulaze u EU i jedni i drugi su velike pare šuknuli u razvoj telekomunikacione infrastrukture i sad je to stvarno do jaja kod njih. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarvinPvP Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 http://www.strawpoll.me/11570754 Ako vas ne mrzi da napravite 3 klika (link , glasanje, submit) bacite vote :) Pokusavamo da nesto poguramo, pisemo mailove, okrecemo telefone :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts