Lucky Posted June 4 Report Share Posted June 4 Почиње замена комплетне сигнализације на бившем ауто-путу кроз Београд, који је према новој категоризацији мотопут. Зелене табле ћемо заменити плавим таблама и та замена ће трајати 50 дана, најавио је ресорни министар Горан Весић истичући да је на мотопуту максимална дозвољена брзина 100 километара на сат, а кроз насељено место 80 километара на час. Зауставна трака остаје засад отворена само за возила хитних служби. Влада Републике Србије усвојила је Уредбу о категоризацији државних путева и том уредбом су први пут у Србији уведени нови путеви – мотопутеви. Реч је о брзим саобраћајницама на којима је ограничење брзине 100 километара на час, осим кроз насељено место, где се возила могу кретати брзином до 80 километара на час. Министар саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић рекао је за РТС да се гради неколико таквих саобраћајница – између Лознице и Шапца, Фрушкогорски коридор, Дунавски коридор, брза саобраћајницу која почиње на Бачком Брегу, па иде преко Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, Бечеја, Новог Бечеја, Кикинде и Српске Црње. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 4 Report Share Posted June 4 Prakticno znaci nista sem +20 kmh u nekim delovima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 5 Report Share Posted June 5 13 hours ago, killYg0r said: Prakticno znaci nista sem +20 kmh u nekim delovima manje-više da... mislim, sećamo se glavnog razloga ove promene sa početka priče a to je da po zakonu na autoputu ne sme ništa da se gradi tiap 50 metara od ivice auto puta, dok je za običan put ta granica recimo 20 metara (lupam okvirno vrednosti) a onda su verovatno skapirali i da je za moto put takođe tih 20 metara pa im to odgovara koncepcijski tako da može da bude i moto put. da je slučajno i kod njega tih 50 metara, vozili bi bicikle po autoputu i pešaci prelazili preko garantujem :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 5 Report Share Posted June 5 BW FTW Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 5 Report Share Posted June 5 16 hours ago, Lucky said: Зелене табле ћемо заменити плавим таблама и та замена ће трајати 50 дана Meni je ovo nekako vrh - treba nam skoro dva meseca da zamenimo table na 15km puta 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post FATA Posted June 5 Popular Post Report Share Posted June 5 1 hour ago, Zwerko said: Meni je ovo nekako vrh - treba nam skoro dva meseca da zamenimo table na 15km puta Sta ti je tacno vrh jer ni malo nije smesno? 3 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kursula Posted June 5 Report Share Posted June 5 Jos kad bi partija/partijska pripadnost odredjivala karakter ljudi.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted June 6 Report Share Posted June 6 19 hours ago, Kursula said: Jos kad bi partija/partijska pripadnost odredjivala karakter ljudi.... Kursula druze ko ti drma kavez? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 7 Report Share Posted June 7 Videh danas prve znake za moto put, Vesić ne časi časa! Em su plavi oni sa kolima nacrtanim, standardno, em su zamenili još neke one što su bile zelene table, sad su plave! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted July 28 Author Report Share Posted July 28 Moram primetiti da se ovih dana nesto brze vozi na autoputu BG-NS, a razlog je povecan broj brzih vozila uglavnom njemackih tablica! Pa onda oni, pored toga sto voze 150+, nekako "poguraju" i sporace, pa se sad i moze voziti lagano 130 u desnoj traci, bez da obilazis svakih 10 sec degene koji voze 80 po autoputu. 2 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 28 Report Share Posted July 28 #pungas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 28 Report Share Posted July 28 dosli divlji he he Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dule_smor Posted July 28 Popular Post Report Share Posted July 28 Gastoska govna...oh wait! 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 30 Report Share Posted July 30 Ja imao drugačiji rebus, autoput bratstva i jedinstva. Nagomilaju se vozila, stani/kreni, par kilometara voze svi 5km/h i odjednom samo krene sve nazad u normalu. Nikakav udes, nikakvi radovi na putu. I tako 4 puta. Znam za fenomen fantomskih raskrsnica, ali ovo je 100x gore. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 30 Report Share Posted July 30 To je poznat fenomen kad je veliki intezitet saobracaja. Dovoljno je da neko uspori malo, onda sledeci uspori malo vise i tako na kraju dodje do zastoja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted July 30 Popular Post Report Share Posted July 30 mozda je kozurik vozio putem bratstva i jedinstva, trazio jugoslaviju pa se zaustavljao da pita "gde je put za jugoslavijy" 2 2 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post togFU Posted July 30 Author Popular Post Report Share Posted July 30 Tko nas rastavyyy Taj fenomen se zove zmija ili tako nesto, ima na YT objasnjeno 3 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted July 31 Report Share Posted July 31 16 hours ago, cali said: Ja imao drugačiji rebus, autoput bratstva i jedinstva. Nagomilaju se vozila, stani/kreni, par kilometara voze svi 5km/h i odjednom samo krene sve nazad u normalu. Nikakav udes, nikakvi radovi na putu. I tako 4 puta. Znam za fenomen fantomskih raskrsnica, ali ovo je 100x gore. komunjaro 1 Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted July 31 Report Share Posted July 31 Podsetiste me malo i na dve možda gore opcije od sporaća na auto(moto)-putu, pa da im ovom prilikom poželim sve propasti: 1. Debilima koji brzo izleću iz svojih ulaza/sokaka tako da moraš zbog njih da kočiš, a onda nastavljaju da voze 35 kmh ispred tebe. 2. Moroniji zvanoj "spori kretači koji su prvi na zelenom", ne mislim na nekog ko se zamisli ili zagleda u neko dupe recimo, pa mu malo svirneš i on BRZO krene, nego na debile koji bez grama obzira prema ikom iza sebe polako i natenane kreću kao po jajima i polako jedva primetno mile, jebe se njima kolika je kolona iza i da li možda SLUČAJNO još neko iza njih treba da stigne da prođe na to isto zeleno :( Jebote, ja kad sam prvoi na zelenom "launchujem" skoro ka da sam na drag trci, posebno ako vidim da je kolona većа iza mene. 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 31 Report Share Posted July 31 Ako nekog treba hejtovati, to su oslobodioci raskrsnica. Svaka raskrsnica u špicu ima bar jednog majmuna koji uleti u nju na žuto/crveno, iako kolona stoji i zna da neće izaći iz raskrsnice. I onda on sa autom blokira 2-3 kolone od po 20 automobila koji igraju zmijice oko njega kako bi prošli. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted July 31 Report Share Posted July 31 3 hours ago, millanče said: 1. Debilima koji brzo izleću iz svojih ulaza/sokaka tako da moraš zbog njih da kočiš, a onda nastavljaju da voze 35 kmh ispred tebe. po mom nekom iskustvu ovo najvise radi kategorija vozaca "zene-debili" 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post togFU Posted July 31 Author Popular Post Report Share Posted July 31 4 hours ago, millanče said: 2. Moroniji zvanoj "spori kretači koji su prvi na zelenom", ne mislim na nekog ko se zamisli ili zagleda u neko dupe recimo, pa mu malo svirneš i on BRZO krene, nego na debile koji bez grama obzira prema ikom iza sebe polako i natenane kreću kao po jajima i polako jedva primetno mile, jebe se njima kolika je kolona iza i da li možda SLUČAJNO još neko iza njih treba da stigne da prođe na to isto zeleno 😞 Jebote, ja kad sam prvoi na zelenom "launchujem" skoro ka da sam na drag trci, posebno ako vidim da je kolona većа iza mene. Uuu pa ne smes ovo pisati, cekaj sad da skoce ovi na tebe da te prozivaju da si #pungas, a oni su pre samo par meseci pisali ovo :DDD " Na onim od semafora do semafora natezanjima, bez problema stignem pre onih batica u #pungas alfama i golfićima, ako ti je to bitno 🙂 " 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 31 Report Share Posted July 31 ahahaha @togFU ❤️ malo je van konteksta, ali dobro, utera ga doktorski 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted July 31 Report Share Posted July 31 (edited) 2 hours ago, togFU said: Uuu pa ne smes ovo pisati, cekaj sad da skoce ovi na tebe da te prozivaju da si #pungas, a oni su pre samo par meseci pisali ovo :DDD " Na onim od semafora do semafora natezanjima, bez problema stignem pre onih batica u #pungas alfama i golfićima, ako ti je to bitno 🙂 " Mjok, više ciljam na to da treba vozač da ima malo obzira i za druge, i za okolinu, da malo brže krene, da nas više uhvati isto zeleno, a postoje i situacije gde je brži start i "uletanje", u stvari, bezbednije, ali avaj :( a glede kontroverzi oko mene jedna više ili manje puče mi kurac baš najstrašno :) Edit - cenim da si citirao nekog ovdašnneg i lepo zavukao :) Edited July 31 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted July 31 Author Report Share Posted July 31 5 hours ago, millanče said: Edit - cenim da si citirao nekog ovdašnneg i lepo zavukao 🙂 Pa da, javio se iznad mason brt #pungas od semafora do semafora, to je pisao kad je kupio mazdu :DDD A ja ne smem da napisem da zelim da vozim 130 na autoputu udobno! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts