manson Posted June 14, 2022 Report Share Posted June 14, 2022 Odvedeš ih na Golubac, kažeš im ovo vam je srpski Minas Tirit, i odvedeš ih negde da žderu 🙂 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 14, 2022 Report Share Posted June 14, 2022 1 hour ago, Dule_smor said: Pa i ja naginjam ka tome, plus mi je Golubac relativno blizu. Doduse posle ima jos dobrih sat do prave djerdapske klisure, Kazana, plus pentranje do vidikovca, to je realno ceo dan. Videcu u kom ce fazonu biti. pa ne moraju ni sve da vide. golubac, lepenski, tu neki restoran pored i ćao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 15, 2022 Report Share Posted June 15, 2022 On 6/10/2022 at 4:40 PM, mladenq said: narucio duks, sa nekog eu sajta, 75e, free shipping stize mi juce email od fedexa, kao na carini je, treba da platim njima uslugu carinjenja koja je tipa 70% vrednosti duksa haha, i neku gomilu papirologije mi poslali da im ispunim i vratim, a osim toga mogu da ocekujem jos troskove stvarne carine, pdv i transporta ja im odg, transport je besplatan po porudzbenici, a za ovo reko nemam predstavu zasto fedexu da placam ikakve usluge carinjenja niti zasto ja da se bavim time uopste, i danas mi stize odg kao ne moram njima da platim tu uslugu, ali onda bih morao da angazujem neku eksternu spediciju? jesam ja lud, ili ovo carinjenje treba po defaultu da se odigra bez ikakve potrebe za mojim angazovanjem? u fazonu ocarini se kol'ko vec treba na tu cifru i stigne mi narucivao sam sto puta nesto pre ovoga iz inostranstva, prvi put da mi stize email ovako i da ja kao nesto treba da se iscimam Da se nadovežem na ovu priču - poručim neku majicu, $35, mora shipping Fedex-om, tj nema druge opcije i to košta Boga oca, ali jbg trebalo mi za nešto. I sad to je cifra koja je ispod 50eur bez shippinga, dakle ne naplaćuje se carina ALI - naplaćuje se PDV 🙂 tako da mi je batica iz FedExa uredno naplatio nekih 850 dinara PDV-a sa sve onom fensi malom kasom koja izgleda kao mobilni telefon i računom sa QR kodom. Verujem da je ista situacija i kod DHL-a i UPS-a, dakle ako ide nešto preko njih, čak i ako je ispod vrednosti nećete platiti 10% carinu, ali ćete platiti 20% PDV tako da jbg... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 15, 2022 Report Share Posted June 15, 2022 3 hours ago, Zwerko said: Da se nadovežem na ovu priču - poručim neku majicu, $35, mora shipping Fedex-om, tj nema druge opcije i to košta Boga oca, ali jbg trebalo mi za nešto. I sad to je cifra koja je ispod 50eur bez shippinga, dakle ne naplaćuje se carina ALI - naplaćuje se PDV 🙂 tako da mi je batica iz FedExa uredno naplatio nekih 850 dinara PDV-a sa sve onom fensi malom kasom koja izgleda kao mobilni telefon i računom sa QR kodom. Verujem da je ista situacija i kod DHL-a i UPS-a, dakle ako ide nešto preko njih, čak i ako je ispod vrednosti nećete platiti 10% carinu, ali ćete platiti 20% PDV tako da jbg... Ja imao drugačije iskustvo - poručio iz Rusije neku opremu preko DHL (48€ roba + 22€ shipping). Hteli su da me oderu sa carinom i taksama, ali sam im dokazao da je vrednost robe ispod 50€. Na kraju nisam ni dinar dodatno platio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deK!sa Posted June 15, 2022 Report Share Posted June 15, 2022 ^Исту ситуацију сам имао кад сам наручивао неке суплементе са iherb.com, укомбиново ја ту неке акције и попусте где ме 7 суплемената изашло 48€ + поштарина око 4€ из Америке, додуше то је било пре короне. После ме ДХЛ контактирао да је царина посумњала у вредност пошиљке и морао да шаљем извод из банке, извод са сајта и скенирану изјаву да исте не планирам комерцијално да продајем... Добро је све испало на крају. А један од наручених суплемената је био витамин Д3 10к IU, изашао ме ако се добро сећам око 10€ без попуста, потпутно исто паковање од истог произвођача код нас у продавницама беше 3800 дин. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 16, 2022 Report Share Posted June 16, 2022 Kod dhl-fedex, carine i ostalih uvek vredi probati i pozivanje na neke zakone, pravila itd. često oni idu app metodom da ti naplate šta god mogu, pošalju neki generički mail da moraš da im platiš ležarinu, carinu, špediciju, pa uz malo prepiske, naravno ako imaš osnov, hoće da popuste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 16, 2022 Report Share Posted June 16, 2022 10 hours ago, deK!sa said: ^Исту ситуацију сам имао кад сам наручивао неке суплементе са iherb.com, укомбиново ја ту неке акције и попусте где ме 7 суплемената изашло 48€ + поштарина око 4€ из Америке, додуше то је било пре короне. После ме ДХЛ контактирао да је царина посумњала у вредност пошиљке и морао да шаљем извод из банке, извод са сајта и скенирану изјаву да исте не планирам комерцијално да продајем... Добро је све испало на крају. Mislim da je tu problem što carina kao može da proveri da li to kao zapravo košta toliko koliko je tebi na računu - odu na iherb i pogledaju, kao a nije više na akciji, to sad košta više, mora da se plati carina. I onda moraš da se preganjaš sa njima da dokažeš da si ga stvarno platio manje. Znam ljude koji su kupovali neke stvari na Black Friday akcijama pa imali isti problem. A najjači je problem kada dobiješ nešto što zapravo nije u slobodnoj prodaji, navedena je vrednost na fakturi, ali onda oni to ne mogu da provere na netu i onda naganjanje sa njima... Edit: A inače bilo koji ti suplementi su tamo ekstremno jeftiniji nego ovde, ne samo taj konkretan primer, bukvalno za šta god da se uhvatiš. I ono isti proizvođač čak 🙂 A ovo za DHL/Fedex isto stoji, samo što je problem što tehnički oni imaju pravo da ti naplate PDV, u smislu nisam ja u pravu. Bar ako ja dobro razumem ovaj članak: Quote Oni koji se odluče za kupovinu preko interneta treba da znaju da se za pošiljke čija je sadržina roba kupljena putem interneta, a čija je vrednost veća od 50 evra plaćaju i carina i PDV, dok pošiljke čija je vrednost do 50 evra podležu samo naplati PDV-a u iznosu od 20 odsto. Treba takođe znati da se sva roba koja se naručuje ”onlajn” carini po jedinstvenoj carinskoj stopi od 10 odsto na utvrđenu carinsku osnovicu. Dakle oni tehnički jesu u pravu, s tim da se ja ne sećam da sam plaćao PDV na ijednu pošiljku koja je stigla preko Pošte, tj to je samo stizalo onako. Moguće je da bih mogao da se naganjam sa njima, ali pošto mi je bilo relativno hitno da mi to stigne i kao 800 dinara samo sam promrmljao u bradu i prosto platio... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 16, 2022 Report Share Posted June 16, 2022 17 minutes ago, Zwerko said: Dakle oni tehnički jesu u pravu, s tim da se ja ne sećam da sam plaćao PDV na ijednu pošiljku koja je stigla preko Pošte, tj to je samo stizalo onako meni su pre par nedelja naplatili PDV na dve knjige poručene preko bookdepository.com, obična Pošta, oko bio 800 din PDV. Naravno bile su ispod 50 eur ukupne vrednosti. Izgleda da je to pravilo, ako ti iz nekog razloga otvore pošiljku, moraju da ti naplate PDV i to je to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 19, 2022 Report Share Posted June 19, 2022 A uvek je super i kad ti rendom neko nešto pošalje, nemaš najavu (tipa nama za firmu kad stiže) i onda samo jave da je stigla pošljika, najčešće šalje neki ino partner preko trećeg nekog lica, i onda nemamo pojma ni šta je a oni zovu na "carinjenje" pa se vrtimo u krug 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 19, 2022 Report Share Posted June 19, 2022 https://www.bbc.com/news/technology-61855301 Quote Apple store workers vote to form first US union A od sledeće nedelje polutke i zimnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 19, 2022 Report Share Posted June 19, 2022 4 hours ago, manson said: https://www.bbc.com/news/technology-61855301 A od sledeće nedelje polutke i zimnica. paštete sa sirom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 20, 2022 Report Share Posted June 20, 2022 Preko sindikata na more ! Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 20, 2022 Report Share Posted June 20, 2022 u čanj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 21, 2022 Report Share Posted June 21, 2022 Btw, u Canju ima sad neki ultrafensi Pearl Bech resort, ljudi placaju po soma evra za 7 dana, izneverovao sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 21, 2022 Report Share Posted June 21, 2022 Ovaj Dule i kad je otišao u Njemačku se ponaša kao sirotnja, nema ni za Čanj... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 21, 2022 Report Share Posted June 21, 2022 1 hour ago, Dule_smor said: Btw, u Canju ima sad neki ultrafensi Pearl Bech resort, ljudi placaju po soma evra za 7 dana, izneverovao sam. soma evra za 7 dana je još i povoljno, dobro je da nije soma evra po danu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 21, 2022 Report Share Posted June 21, 2022 Soma evra za jebeni Canj ne bih dao pa da ima tajlandska masaza svaki dan tamo...dobro onda mozda bih heh 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 21, 2022 Report Share Posted June 21, 2022 Igor bi se preselio u Čanj sa tim uslovima. Jbt, ne radi nam nešto klimatizacija na poslu...skinuću se u gaće :c 1 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 21, 2022 Report Share Posted June 21, 2022 https://www.pcgamer.com/rip-heroes-of-newerth-once-lols-biggest-competitor/ Ae hon-a 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted June 21, 2022 Report Share Posted June 21, 2022 cc 15 ggwp Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted June 21, 2022 Report Share Posted June 21, 2022 ❤️ a bila je top igra 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 21, 2022 Report Share Posted June 21, 2022 1 hour ago, voodoo_ said: https://www.pcgamer.com/rip-heroes-of-newerth-once-lols-biggest-competitor/ Ae hon-a 😞 e šteta, a mi baš pisali i radili intervju sa onom našom HoN ekipom što je cepala i dalje sve intenzivno ... sad neće više! 2 minutes ago, reki said: ❤️ a bila je top igra 😞 nije bila loša, ali bukvalno žrtva free-2-play modela koji nisu ubacili, mogli su opušteno da budu čak i više zastupljeni nego LoL ali jbg, odlučili su model za naplatu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 22, 2022 Report Share Posted June 22, 2022 E ovi Borčanci, sad prodje neki lik sa tetovažom Goluma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 22, 2022 Report Share Posted June 22, 2022 31 minutes ago, manson said: E ovi Borčanci, sad prodje neki lik sa tetovažom Goluma. jel si siguran, da nije možda portret njegove žene nego tatu majstor nije baš prve klase? :)) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 22, 2022 Report Share Posted June 22, 2022 Ili je prosto takva žena? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts