Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

2 minutes ago, Demian said:

Ovaj de1 [roflmao]

Vadi mturk iz rukava gde se placa 0.02-0.60 po "HIT-u" i to kad bi radio u Srbiji (ne radi vec par godina, porez ovo-ono). Gde se ljudi useru od posla za 200$ mesecno, sa recima "platforma za ljude koji bi da budu IT radna snaga". Pisaj po neukima :D 

Koliko sam video ima i vise placenih taskova. Ali da izgleda da je Indija/Pakistan fazon... My bad, dobio sam ovaj link od drugara kao dobar tool za unajmljivanje ljudi da rade testiranje na softveru. Nisam koristio jos uvek tako da ne znam bas koliko sta kosta.

meni je to standardan feeling, posebno na poslu :)

3 hours ago, exile said:

To je APJ region, ja podrzavam uglavnom EMEA i amere, al' zato ameri kad se probude negde oko 13h onda tradicionalno se useremo od posla 

Mada stigne mi i koji kejs od japanaca i koreanaca, to se trudim da izbegavam zbog njihovog HARRO ENGRISHa kad krenu jebo mater 
Onda im kazem da mi napisu mail kao bolje cu razumeti, kad ono google translate in all it's glory i ispadne jos gore

Meni je kul sto u 14:00 se bude momci iz karoline i rade US i ostatak sveta, ja samo EMEA - to zvuci sjajno ali na primer emea je i zambija i pakistan i tako ti :)

Uglavnom kul je jebote, samo kad ukapiras da ne uvek ima neko ko zna :D

• Upvote (+1) 2

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

1 hour ago, jasamnepismen said:

Ma izgovor je nikakav, samo što ja čekam Godoa i nemam interesovanja da mrdnem guzicu.

Kapiram šta radiš delimično, al' primam mailove b2b supporta i sloši mi se kad krenem da ih čitam. Ljudi su kreteni.

Imas u svakoj firmi razlicite vrste supporta, ovde recimo u timu imam kolege koji su 10+ godina u sekjuritiju, ozbiljne face sa ozbiljnim znanjem, i naravno oni su level 3 i above fazon i rade bas zajebane kejseve

16 minutes ago, f4ts0 said:

meni je to standardan feeling, posebno na poslu :)

Meni je kul sto u 14:00 se bude momci iz karoline i rade US i ostatak sveta, ja samo EMEA - to zvuci sjajno ali na primer emea je i zambija i pakistan i tako ti :)

Uglavnom kul je jebote, samo kad ukapiras da ne uvek ima neko ko zna :D

Znam, meni su pakistanci isto emea, oni su nesnosni jebote... Kad sam na webexu sa njima svakih 30 sekundi te pita sta radis i kako to radis, i onda on zapisuje da bi pokrio svoje dupe za ubuduce, i sve traze napismeno potvrdu ukoliko se nesto sjebe da ne bude on kriv i ne popije otkaz

Valjda im takva kultura sta znam

2 hours ago, Lucky said:

ja bukvalno nemam pojma u šta ovo gledam :)

Mehanicki Turcin sluzi uglavnom da se skupe gomile podataka koje su pogodne za ucenje machine learning algoritama.

Primera radi, neko pravi machine learning algoritam za raspoznavanje voca. I sad, taj algoritam treba "obuciti" test skupom slika voca (tj recimo 90% istog) i onda uporediti rezultate sa ostatkom test skupa. On moze manuelno da nadje na netu 10 slika voca i 10 slika random stvari koje nisu voce, ali to traje dugo i prosto je premalo da bi obucio algoritam da bude "reliable". Onda ce taj programer otici na MekTurk, dati 40 dolara i 0.01$ po hitu da botovi udaraju "jeste voce"/"nije voce". I brzo ce dobiti test skup sa 40.000 odgovora.

To vredi raditi jedino ako bas bas nemas ideju sta bi sa sobom.

• Upvote (+1) 1

9 minutes ago, Udo Tvrdic said:

Mehanicki Turcin sluzi uglavnom da se skupe gomile podataka koje su pogodne za ucenje machine learning algoritama.

Primera radi, neko pravi machine learning algoritam za raspoznavanje voca. I sad, taj algoritam treba "obuciti" test skupom slika voca (tj recimo 90% istog) i onda uporediti rezultate sa ostatkom test skupa. On moze manuelno da nadje na netu 10 slika voca i 10 slika random stvari koje nisu voce, ali to traje dugo i prosto je premalo da bi obucio algoritam da bude "reliable". Onda ce taj programer otici na MekTurk, dati 40 dolara i 0.01$ po hitu da botovi udaraju "jeste voce"/"nije voce". I brzo ce dobiti test skup sa 40.000 odgovora.

To vredi raditi jedino ako bas bas nemas ideju sta bi sa sobom.

fala, sad je malo jasnije.

7 minutes ago, tortky said:

Bolje postovati na forumu ovde, više zabave, a i ne drkaš se sa carinom posle ^_^

one slušalice sam na kraju vratio, kad me podseti carine a pisao sam već o tome :(

37 minutes ago, Lucky said:

ili na svakog pakija ide još 1500 njih koji mogu da počnu da rade umesto njega već u istom satu kad ovaj dobije otkaz i to sve za 300 dolara.

Jes ima i toga, ali im je isto do kulture ja mislim

Tipa radio sam sa jednim bas high level pakistancem, on je CISSP, CCIE i bog zna kakve sve titule ima, i sad ja troubleshootujem uredjaj i kazem mu dajte mi 2 minuta samo da prvo sve to proverim u nasem labu pa cu vam javim kako sam to uradio i kako je proslo, da vi zapisete

On kao "ok" (ali onako kratko izgovaraju to ok, ne mogu da opisem, svi isto :D )

20 sekundi kad sam ga stavio na mute i poceo da se konektujem na lab on me pita "What are you doing ?"

Ponovim mu ja opet i opet naglasim da mi da koji minut pa cu mu sve kazem lepo

"ok"

30 sekundi posle - "Are you there ? What are you doing ?"

Isto tako se desava recimo da postavljaju bezbroj pitanja jedno za drugim, ja im uredno odgovorim na sve, i na ta nova, i onda mu posaljem manual gde mu naznacim stranice cak gde moze svu konfiguraciju da pogleda i sve sve sto mu treba, i da zatvaram kejs

On lepo uzme otvori nov sa istim pitanjima, i drugi kolega dobije to i taj nastavi da mu odgovara

meni  je jedan paki slao  mail na svakih 5 min "any updates"

I onda sam popizdeo, okrenuo ga i rekao aman covece ffs - gde mi je lik objasnio da mora jer ga menadzeri uzasno maltretiraju. Sad smo pen-palovi, dao mi je i maksimalne ocene :)

Inace to sto su CCIE, obesi macku o rep, ja ovde znam vise od dosta CCIE-ova. TO sto on zna gde ide ova ruta bako je sooo 2005 :)

Mnogo sam tuznih stvari video kako se odnose prema jadnim indijcima pakijima i filipincima, i kako ih tupavi evropljani odrasli u zlatnim krletkama gledaju sa nipodastavanjem. A oni da su imali uslove kao pakiji/indijci umrli bi u sopstvenoj bljuci. 

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Prolazim danas pored Sv.Save osnovne i klinci slave maturu - i uopšte ne mogu da se setim dal' smo mi u "ono vreme" devedesetih za maturu slušali toliko narodnjake koliko oni. Jesmo Đoganija i Drigija i Funky G i to, pa može da se posmatra kao ista stvar, ali iako su i tada cepali narodnjaci, uopšte se ne sećam da je to bio glavni hit.

Ovde je svaka pesma bila narodnog miljea i to onaj hardcore.

Mislim da su oni pod znatno većim pritiskom od nas tada, jer imaju nešto što se zove internet!

I drugačije je to sada. Nisam siguran da oni to slušaju kod kuće. Mislim da oni smatraju to kao jedinu moguću pravu zajebanciju.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

cela zemlja slusha sve "od silvane do nirvane" jedino je pitanje dal ce zhurka random karaktera da pocne odma sa narodnjacima (ljudi koji postuju i poznaju sebe) ili ce prvo da se ispostuje tradicija sat-dva eklektichnog programa koji pokriva metal, hip hop, tehno, rok stariji i noviji, stani pop i, naravno, yu ljiga, da bismo onda u nekom trenutku dostigli takav nivo alkohola da beskompromisno zaplovimo u vode granda i diskosa ;oD

inace, prosli petak iz trgovacke skole preko puta izaslo njih ne znas koliko tamo pred fontanice kod sumatovca i pevaju 3 sata mislis ima ih 50...i onda prodjes vidis da ih nema 10 al vole deca da pevaju pa makar da su narodnjaci i navijacke =oD