FATA Posted December 17, 2017 Report Share Posted December 17, 2017 6 hours ago, Johnn1e said: Uf te neke koje sam gledao su bili 1k+... : ) Ma nije meni voznja problem nego vremenski uslovi, ceste kise i sad sneg. Za 80e sam uzo polovni bajs i od tad nisam usao u gradski prevoz, do sad se isplatio mnogostruko! : ) Verovatno cu naci nesto na relaciji Klio, Korsa, Ibiza, Polo. ; ) A da, jel ovako nesto? Taj faj xD Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 samo za ne-gastoz drugare notice... meni koji sam konjusar je registracija 500e za 1.2 (90ks) motor, dok sam imao 2.5(180ks) je bila oko 1000e godisnje.. u nemackoj pretpostavljam da je jos jaca i cifra i razlika. Zato i ima na mobile.de dosta starijih kola sa vecom kubikazom jako jeftino.. nije zbog odrzavanja nego registracije, ne isplati se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 promenice i kod nas taj zakon u ovom veku valjda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Ako sam dobro razumeo, u EU je još gori zakon nego kod nas (u prevodu - skuplja registracija), tako da ne vidim kako će se kod nas promeniti (a da bude nabolje)? Mogu samo da i naši usvoje EU zakon i to je onda gg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 tugfi si kupio ti auto i zasto nisi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Naravno da ce biti bolji zakon. Nece biti vise morona na ulicama koji su istripovali da su sumaheri Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 3 hours ago, togFU said: Ako sam dobro razumeo, u EU je još gori zakon nego kod nas (u prevodu - skuplja registracija), tako da ne vidim kako će se kod nas promeniti (a da bude nabolje)? Mogu samo da i naši usvoje EU zakon i to je onda gg. ali će kroz vreme ti stari automobili postati oldtimeri! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 Radim neko istraživanje i pitam za drugara ofc Je l postoje nova kola da su do 10 hiljada kod nas, a da ispunjavaju sledeće: 1. Benzinjara razumno povoljna za održavanje (nema poente uzimati skupljeg dizelaša zbog 90% vremena provedenog u gradskoj vožnji i 10-15 hiljada pređenih km godišnje) 2. Malo podignuta, al da ne liče na klasičan SUV (drugar iz istraživanja voli niža kola, al više mu je pun kurac beogradskih visokih kockastih ivičnjaka, deformisanih parkinga iz kojih štrče šahtovi i slično) 3. Pristojan kapacitet gepeka i zadnja klupa na koju mogu da sednu troje odraslih bez prevelike neprijatnosti Da li ovakav jedan porodičan best baj postoji?!? Pada mi na pamet Dačia Stepway ali svi živi kukaju da su enterijer, zvučna izolacija i ergonomija nula (mada npr. niko kod Dačije ne kuka na održavanje što je jako zanimljivo) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 bolje ici peske nego voziti daciu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 1 hour ago, voodoo_ said: Radim neko istraživanje i pitam za drugara ofc Je l postoje nova kola da su do 10 hiljada kod nas, a da ispunjavaju sledeće: 1. Benzinjara razumno povoljna za održavanje (nema poente uzimati skupljeg dizelaša zbog 90% vremena provedenog u gradskoj vožnji i 10-15 hiljada pređenih km godišnje) 2. Malo podignuta, al da ne liče na klasičan SUV (drugar iz istraživanja voli niža kola, al više mu je pun kurac beogradskih visokih kockastih ivičnjaka, deformisanih parkinga iz kojih štrče šahtovi i slično) 3. Pristojan kapacitet gepeka i zadnja klupa na koju mogu da sednu troje odraslih bez prevelike neprijatnosti Da li ovakav jedan porodičan best baj postoji?!? Pada mi na pamet Dačia Stepway ali svi živi kukaju da su enterijer, zvučna izolacija i ergonomija nula (mada npr. niko kod Dačije ne kuka na održavanje što je jako zanimljivo) 'naš kako, iz mog skromnog istraživanja na ovu temu jer se keva isprimala da uzme novi aVto baš u tom budžetu, jedino što mogu da kažem da sam naleteo a da zadovoljava stavku "2" je Suzuki Ignis novi. Vodi računa da je spreda i OK, pozadi je grozan (dizajn), ali ima mesta unutra iako je malih dimenzija. relativno sam prijatno iznenađen enterijerom i opremom u tom rangu cene. Stavku 3 zadovoljava za domen sedenja pozadi, ali gepek nije baš svemirski. Ako stavku 2 izbrišemo, imaš Skoda Fabia, Hyundai i20, Suzuki Swift što da ne, Citroen C3, Reno Clio novi ... naravno svi su oni donekle u baznoj opremi, osim Fabie koju za 10k možeš malo da "nabudžiš" i pomenutog Ignisa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 nova kola do 10k ne postoje... case closed Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 2 hours ago, voodoo_ said: Radim neko istraživanje nova kola da su do 10 hiljada kod nas al da ne liče na klasičan SUV Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čamuga Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 nova kola od 10k gde moze troje da sedi pozadi like np omegalul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 roflmao suzuki ignis to je veličine juga bukvalno, samo malo prostraniji zbog veće visine. videh baš pre neki dan na semaforu jugo i pored njega ignis - ista dužina bukvalno, čak mi je jugo i lepši od nazad :D btw čitajući opis i meni je na pamet pala neka Dacia, al' to je i sam vudu na kraju pomenuo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 togfu pls, ista duzina Ignis i Yugo? mrzi me da trazim sad, al lupio si :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 Ne diraj u Suzuki!!! Nije mnogo omašio Togfu, kaže na internetu 3,7 metara Ignis, 3,5 metra Yugo klasični, plus "In" verzija ima nabudženije branike pa se tu dobije još možda 5-10 cm, da ne cepidlačimo - isti su! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 dal je moguce da je samo 20cm razlika...pa dobro, 20 santima nije malo heee :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 (edited) 19 hours ago, voodoo_ said: Radim neko istraživanje i pitam za drugara ofc Je l postoje nova kola da su do 10 hiljada kod nas, a da ispunjavaju sledeće: 1. Benzinjara razumno povoljna za održavanje (nema poente uzimati skupljeg dizelaša zbog 90% vremena provedenog u gradskoj vožnji i 10-15 hiljada pređenih km godišnje) 2. Malo podignuta, al da ne liče na klasičan SUV (drugar iz istraživanja voli niža kola, al više mu je pun kurac beogradskih visokih kockastih ivičnjaka, deformisanih parkinga iz kojih štrče šahtovi i slično) 3. Pristojan kapacitet gepeka i zadnja klupa na koju mogu da sednu troje odraslih bez prevelike neprijatnosti Da li ovakav jedan porodičan best baj postoji?!? Pada mi na pamet Dačia Stepway ali svi živi kukaju da su enterijer, zvučna izolacija i ergonomija nula (mada npr. niko kod Dačije ne kuka na održavanje što je jako zanimljivo) Hyundai i20 1.2 je, po meni najbolji izbor, odmah za njim Kia Rio 1.25, oba sa klimom. Dacia Sandero (Stepway) i Logan, puna oprema Skoda Fabia 1.0 (44 i 55 kW), Opel Corsa i Citroen C3, svi bez klime . . . Fiat Panda 1.2 Ili sacekaj Sajam u martu Edited January 30, 2018 by Mawtchie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 Pa, jeste kad je cela porodica foreveraloneguy tf.bmp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 3 hours ago, togFU said: roflmao suzuki ignis to je veličine juga bukvalno, samo malo prostraniji zbog veće visine. videh baš pre neki dan na semaforu jugo i pored njega ignis - ista dužina bukvalno, čak mi je jugo i lepši od nazad :D btw čitajući opis i meni je na pamet pala neka Dacia, al' to je i sam vudu na kraju pomenuo... u pravu si, ali ima četvoro vrata, što je odmah plus po pitanju prostora unutra, drugo je viši a i spoljašnja dimenzija ne mora da znači da je i unutra isto. naravno, sve vreme pričamo o "najmanjem SUV na tržištu" što će reći da ne možeš očekivati čudo unutra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 Jebote odakle vam toliko para za sve te silne automobile o da kle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 auto tog opisa, za te pare ne postoji ! mislim da su ljudi zakljucili vec da bez 15k ne moze da uzme krsten novi automobil jedino nesto sto je par godina staro, vise klase ali da je vec presao tipa 50-100k (a da nije samo po BG-u tj usran :D) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 Jebote odakle vam toliko para za sve te silne automobile o da klePa od mita ofc!Sent from my Nexus 5X using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 Samo golf bajo moj Spoiler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 On 1/29/2018 at 4:58 PM, voodoo_ said: Radim neko istraživanje i pitam za drugara ofc Je l postoje nova kola da su do 10 hiljada kod nas, a da ispunjavaju sledeće: 1. Benzinjara razumno povoljna za održavanje (nema poente uzimati skupljeg dizelaša zbog 90% vremena provedenog u gradskoj vožnji i 10-15 hiljada pređenih km godišnje) 2. Malo podignuta, al da ne liče na klasičan SUV (drugar iz istraživanja voli niža kola, al više mu je pun kurac beogradskih visokih kockastih ivičnjaka, deformisanih parkinga iz kojih štrče šahtovi i slično) 3. Pristojan kapacitet gepeka i zadnja klupa na koju mogu da sednu troje odraslih bez prevelike neprijatnosti Da li ovakav jedan porodičan best baj postoji?!? Pada mi na pamet Dačia Stepway ali svi živi kukaju da su enterijer, zvučna izolacija i ergonomija nula (mada npr. niko kod Dačije ne kuka na održavanje što je jako zanimljivo) Ako uzmemo u obzir da drugar na primer trenutno vozi Punta a da se pod "porodičnim" automobilom i u kontekstu stavke 3. podrazumeva nešto što će biti malo komfornije, tj imati više prostora onda ti nije baš dobro razmišljanje u pravcu Sandero, Ignis, Fabia, Clio i sl jer će dobitak u prostoru biti zanemarljiv, ako ne završiš i sa manjim prostorom u slučaju Ignisa. Ja bih na tu stranu ipak gledao malo dugoročnije jer ako kupuješ auto za narednih 5-10 godina potrebe za prostorom će verovatno samo rasti. Daciu Sandero Stepway sam video unutra pre ovog poslednjeg restajlinga (ovaj je model bio samo ne sa ovim promenjenim farovima i sl) i baš je bilo pakleno loše. Sa druge strane nema problema sa održavanjem jer je to u principu prethodna generacija Clia, proverena priča, ali ja lično ne bih voleo da vozim to sigurno. Ono što možda možeš da pogledaš je Škoda Rapid Spaceback koji trenutno u "klot" varijanti košta 11.5k eur sa osnovnim benzinskim motorom ali je i ta oprema solidno pristojna ako uzmemo u obzir cenu. Što se prostora tiče je dosta bolji od npr Fabie, a eto ima i člano foruma koji vozi taj auto kao porodični pa može da da utiske iz prve ruke. Uz možda neki sajamski popust ili nešto bi cena mogla da bude malo i približnija toj od 10k, ali ovako kako si postavio zahteve mislim da je i tebi jasno da tražiš nemoguće :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts