ykal Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Morao sam da komentarisem ni sam ne znam kako sam nasao ovaj post :) sto se tice alfe,ja imam alfu 147jtd 1.9 cipovana i uopste nij kvarljiva...cak sta vise i zahvalan sam joj jako,sem tih nekih mehanickih delova sto odu posle 10 godina voznje zamenis ih opet i teraj opet 10 godina.. elektronika ,motor ma sve je odlicno nikakav problem nemam... tako da sve je stvar na kakav auto naletis.. :) od ovih par auta sto si stavio,alfa je top izbor za mene... i mali je potrosac iako ljudi misle da trosi dosta,po gradu oko 7 ,na otvorenom verovali ili ne od 4-5 litara oko 100km na sat. Quote <3 Dorica Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 a 2.0 ts ide 235 i to ima lufta do crvenog! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Morao sam da komentarisem ni sam ne znam kako sam nasao ovaj post :) sto se tice alfe,ja imam alfu 147jtd 1.9 cipovana i uopste nij kvarljiva...cak sta vise i zahvalan sam joj jako,sem tih nekih mehanickih delova sto odu posle 10 godina voznje zamenis ih opet i teraj opet 10 godina.. elektronika ,motor ma sve je odlicno nikakav problem nemam... tako da sve je stvar na kakav auto naletis.. :) od ovih par auta sto si stavio,alfa je top izbor za mene... i mali je potrosac iako ljudi misle da trosi dosta,po gradu oko 7 ,na otvorenom verovali ili ne od 4-5 litara oko 100km na sat.koliko ti drzi baterija na telefonu? 1 Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ykal Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Morao sam da komentarisem ni sam ne znam kako sam nasao ovaj post :) sto se tice alfe,ja imam alfu 147jtd 1.9 cipovana i uopste nij kvarljiva...cak sta vise i zahvalan sam joj jako,sem tih nekih mehanickih delova sto odu posle 10 godina voznje zamenis ih opet i teraj opet 10 godina.. elektronika ,motor ma sve je odlicno nikakav problem nemam... tako da sve je stvar na kakav auto naletis.. :) od ovih par auta sto si stavio,alfa je top izbor za mene... i mali je potrosac iako ljudi misle da trosi dosta,po gradu oko 7 ,na otvorenom verovali ili ne od 4-5 litara oko 100km na sat. koliko ti drzi baterija na telefonu?nije mi jasno ovo pitanje. :) ja sam samo rekao kako je meni bar sa alfom,vec 3 godine je vozim... ne znam zasto mislis da je ovo nerealno Quote <3 Dorica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Morao sam da komentarisem ni sam ne znam kako sam nasao ovaj post :) sto se tice alfe,ja imam alfu 147jtd 1.9 cipovana i uopste nij kvarljiva...cak sta vise i zahvalan sam joj jako,sem tih nekih mehanickih delova sto odu posle 10 godina voznje zamenis ih opet i teraj opet 10 godina.. elektronika ,motor ma sve je odlicno nikakav problem nemam... tako da sve je stvar na kakav auto naletis.. :) od ovih par auta sto si stavio,alfa je top izbor za mene... i mali je potrosac iako ljudi misle da trosi dosta,po gradu oko 7 ,na otvorenom verovali ili ne od 4-5 litara oko 100km na sat. koliko ti drzi baterija na telefonu?Decko je alfista ^^ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Valjda i Doca (Savić) ima alfu, ne znam kakva je situacija, davno je bio kupio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ykal Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Morao sam da komentarisem ni sam ne znam kako sam nasao ovaj post :) sto se tice alfe,ja imam alfu 147jtd 1.9 cipovana i uopste nij kvarljiva...cak sta vise i zahvalan sam joj jako,sem tih nekih mehanickih delova sto odu posle 10 godina voznje zamenis ih opet i teraj opet 10 godina.. elektronika ,motor ma sve je odlicno nikakav problem nemam... tako da sve je stvar na kakav auto naletis.. :) od ovih par auta sto si stavio,alfa je top izbor za mene... i mali je potrosac iako ljudi misle da trosi dosta,po gradu oko 7 ,na otvorenom verovali ili ne od 4-5 litara oko 100km na sat. koliko ti drzi baterija na telefonu?Decko je alfista ^^a kad udje pod kozu... i ja sam bio sumnjicav na pocetku ,ali mi je drago sto smo se odlucili za nju:) prezadovoljan sam i bukvalno me nijednom na putu nije izneverila... to je bar moja prica,sad ne znam kako drugi imaju srece :) Quote <3 Dorica Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Punto sa MultiJet motorom ofc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Recimo Opel Corsa C (2002+).. mogu da se nadju u dobrom stanju a jeftino je odrzavanje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 (edited) corsa, swift i punto imaju isti motor (1.3 dizelaš sa lancem, neki ga zovu mjet, neki cdti) tako da su ti to opcije. ja bih isto dodao astra g 1.7 sa isuzu motorom. Edited July 12, 2016 by Doca Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Mi smo imali dve Corse C i jesu OK što se nas tiče - obe rade i dalje i stvarno nije bilo puno ulaganja, mada kapiram da je to uvek lutrija sa tim polovnjacima. da dodam, obe naše su 1.0 benzin, nisu mjet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 i ja sam u istoj potrazi i dalje, i neki moj izbor je pao na corsu 1,7 dti ili 1,3 dti, ima li neke velike razlike? Eventualno drugi izbor mi je alfa 147 jtdi, ili audi a3 al to je malo više para... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 golf je uvek resenje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 kupi korsu c kruko, da vozimo isti auto kad smo vec ovako dobri drugari jel ti treba neki drugi razlog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Postoji, kupio si istu klasu kao Punto, a delove i servise plaćaš skuplje jer je "njemački" auto :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 1 hour ago, voodoo_ said: Postoji, kupio si istu klasu kao Punto, a delove i servise plaćaš skuplje jer je "njemački" auto :D jel to stvarno istina? meni nešto sve deluje da su te priče "skupi delovi" samo mit i da to sve isto košta kad se sabere i oduzme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Turski delovi za Punta su džabalesku, a npr. mali servis sa sve rukama je 5-6 hiljada, kako gde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 (edited) punto unutra izgleda kao kurac Edited July 13, 2016 by rejven Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Dok je korsa baš ono pusi magnet, gaće same spadaju :D De si Reki jebo te ker! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 1 hour ago, voodoo_ said: Turski delovi za Punta su džabalesku, a npr. mali servis sa sve rukama je 5-6 hiljada, kako gde. možda si u pravu, otkud znam, nama grande punto (možda nije isto kao punto) generalno slično košta za održavanje i delove kao corsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Za takav auto s tom godišnjom kilometražom zajebi priče dizeli i ovo i ono, juriš ako možeš da uzmeš auto od nekoga ko neće da te zajebe ili je poznat preko nekoga čisto da nema neki problem koji je prodavcu poznat a da će koštati debelo u bliskoj budućnosti. Evo ti moj primer kupili pre dve godine ženi Alfu 147 1.6 benzin, 2001. godište, suče 11 litara goriva po gradu. Kupljen auto za 2k od njene drugarice, u startu uloženo još 500eur u raznorazne neke popravke. Od tada ona na relaciji kuća-posao prešla cirka 11k km pošto jel imamo i drugi auto, bukvalno ga tek sad vodim na prvi mali servis ponovo. Neko me pitao pa kao troši puno, što ne ugradiš plin (na njih se lako to ugrađuje). Kratak odgovor je što dok se meni otplati taj plin na osnovu pređene kilometraže taj auto će već odavno da bude na otpadu. Na osnovu toga koliko ona prelazi razlika između tog auta koji troši 11l po gradu i Punta 1.3 mjet koji troši 5l je tipa 3.000 dinara mesečno. Kad to pomnožiš na dve godine to je cirka 500-600 eur što je jedna ozbiljnija popravka ako ti ode nešto debelo. Pritom ovo je baš drastičan primer između auta koji realno mnogo troši i ovog koji baš najmanje troši, sa nekim standardnim gradskim autom sa 1.2 benzincem koji troši 7-8 l po gradu razlika je i značajno manja. Plus da li ti je mali servis 5-6 hiljada što kaže Vudu za Punta ili 9 hiljada za ovo opet nije neka velika stavka na godišnjem nivou. Dakle preporuka za auto je ako možeš da nađeš nekog poznatog prodavca koji neće da te zajebe a sve ostalo u drugi plan. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 13 minutes ago, Zwerko said: Na osnovu toga koliko ona prelazi razlika između tog auta koji troši 11l po gradu i Punta 1.3 mjet koji troši 5l je tipa 3.000 dinara mesečno. Kad to pomnožiš na dve godine to je cirka 500-600 eur što je jedna ozbiljnija popravka ako ti ode nešto debelo. Ne razumem šta si tačno hteo da kažeš? da se dizeli češće kvare, pa ti za te popravke ode tih 500-600 evra za dve godine, dok sa benzincem nemaš te popravke pa ti dođe na isto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 (edited) Ne nego da nije toliko bitno gledati da troši 3l goriva na 100 km manje koliko je bitno pokušati da nađeš pouzdan auto s preporukom. Ako je dizel koji troši kao upaljač još bolje. Edit: Naravno kad pričamo o kategoriji treba mi auto za grad koji neće prelaziti više od 10k km godišnje. Edited July 13, 2016 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 da li je moguće posle svih problema koji su bili poznati zadnjih 12, 13 godina koliko postoji model da neko i dalje kupuje 147 benzin? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 (edited) Apsolutno sam svestan svih horor priča koje kolaju unaokolo o tom modelu, baš zato i napominjem kao primer nečega što se u Srbiji "ne uzima" a s druge strane ja u proteklih 2 godine na održavanje istog imam trošak 0 dinara (uključujući i redovan servis koji tek treba da uradim zbog male kilometraže). Meni je taj auto uleteo da kažemo slučajno, i iz različitih nekih razloga sam ga uzeo, nit sam gledao u tom momentu da kupujem auto. Plus je uzet da ga vozi žena, dakle "coolness" faktor Alfe apsolutno nije imao veze s tim. Ali ga baš zato dajem kao primer da kad uzmeš od nekoga nešto provereno može da te ispadne povoljnije nego da sam jurio s auto placa neki Punto 1.3 mjet koji je potencijalno pre toga prešao 400k km. Naravno ako možeš od nekog poznatog da uzmeš i auto za te pare koji će trošiti kao upaljač i biti još jeftiniji za održavanje skroz sam za to. Edited July 13, 2016 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts