Dende Posted 10 hours ago Report Share Posted 10 hours ago https://www.b92.net/automobili/aktuelno/186282/panik-taster-u-automobilu-opcija-ili-obaveza-u-srbiji/vest Isto jedan fini detalj. Auto je pozvao hitnu pomoc preko SOS modula nakon sudara. Medjutim, niko u hitnoj pomoci nije govorio engleski pa su samo ignorisali poziv. Dvoje mrtvih od 20 i 37 godina koji bi mozda bili zivi. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted 10 hours ago Report Share Posted 10 hours ago 1 hour ago, absolute said: Dule, na spisku smo niste, vi ne divljate (valjda), kao ni nas @togFU ali zbog marke auta koji vozite nosite BREME. problem sto je togfu deluzione i on misli da je kul voziti golfa, a ustvari prosecni golfista je iq 60-80, bahat, bezobrazan, misli da zna da vozi kao darko lazic. biti golfista je karakterna osobina, nisu svi koji voze golfa golfisti! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted 10 hours ago Report Share Posted 10 hours ago Pa jeste kul u Bosni 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 7 hours ago Report Share Posted 7 hours ago 16 hours ago, mladenq said: tacno svaki put kad izadjes iz kuce, bilo peske ili u kolima, rizikujes zivot ovo je neverovatno, da uprkos stalnim teskim saobracajkama, ovi trogloditi zakrzljali samo vise i vise divljaju, i samo se povecava broj nesreca Evo od jutros slično, na celoj ulici ofc delovi automobila 3 hours ago, Dende said: https://www.b92.net/automobili/aktuelno/186282/panik-taster-u-automobilu-opcija-ili-obaveza-u-srbiji/vest Isto jedan fini detalj. Auto je pozvao hitnu pomoc preko SOS modula nakon sudara. Medjutim, niko u hitnoj pomoci nije govorio engleski pa su samo ignorisali poziv. Dvoje mrtvih od 20 i 37 godina koji bi mozda bili zivi. jel ovo radi uopšte? ja se sve tripujem da taj SOS ne radi kod nas u kolima - na bazi čega funkcioniše, satelit? ja mislim da je u ovom slučaju TELEFON pozvao SOS što mi deluje logičnije i kao nešto što kod nas zapravo radi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago 5 hours ago, Lucky said: jel ovo radi uopšte? ja se sve tripujem da taj SOS ne radi kod nas u kolima - na bazi čega funkcioniše, satelit? Ne radi :(, pricao je neki mutavac na RTS-u bas da obaveste malo ljude Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dende Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago (edited) 5 hours ago, Lucky said: jel ovo radi uopšte? ja se sve tripujem da taj SOS ne radi kod nas u kolima - na bazi čega funkcioniše, satelit? ja mislim da je u ovom slučaju TELEFON pozvao SOS što mi deluje logičnije i kao nešto što kod nas zapravo radi. Mislim da radi ovako: preko senzora u kolima - > bord kompjuter registruje sudar - > gps-om javlja koordinate proizvodjacu ili nekom centru (u DE je to ADAC). U DE znam da sigurno radi jer verovatno imaju neki protokol za prijem i obradu tih informacija. Kod nas toga ocigledno nema. EDIT: Meni su na tehnickom kenjali da mi je baterija za SOS modul slaba i da moram da je zamenim. Jedva sam lika izmolio da me pusti na tehnickom i obecao da cu zameniti. Edited 1 hour ago by Dende Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts