absolute Posted 11 hours ago Report Share Posted 11 hours ago 17 minutes ago, Lucky said: pa to nije dovoljno jak "alarm" vlasti da nešto promeni. Tako sistem kod nas funkcioniše za sve pa i za lekare. Što se verovatno može prebaciti i na učitelje i koga god. Verujem da jedan od razloga što vlast neće sad jače da stisne ove što štrajkuju u školama je što ne znaju ko bi onda zapravo predavao deci ako bi njih sklonili. pa bi napravili veću štetu nego sad. rts nas sluša. čak imaju i smanjene akcize! Агенција за безбедност процењује да Србији у овом тренутку недостаје чак 10.000 професионалних возача. Због тога је смањена старосна граница за добијање дозвола, а све се чешће ангажују и возачи из иностранства. Трећина професионалних возача старија је од 55 година, што само потврђује причу возача у градском аутобусу. Сада недостатак возача решавамо смањењем старосних граница. Са 18 година може се возити камион, а аутобус са 21, уз појачану обуку. Са Министарством финансија удружење је договорило и већ озаконило смањење акциза на гориво за 34, 56 динара по литру, за све превознике, што ће важити од првог јула. Posle Zelenski ne valja što snižava donju granicu 1 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted 8 hours ago Report Share Posted 8 hours ago 16 hours ago, Dule_smor said: lekar DZ u nekoj raspaloj ambulanti za 800 evra mesecno svaki dan pregleda 70 umesto 35 pacijenata koliko je norma i tako godinama, to je u redu i svi srecni i zadovoljni, oni su u fazonu ma pusti lekare prevarante rade privatno razbijaju se od para! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 8 hours ago Report Share Posted 8 hours ago Što je najgore to verovatno i jeste tačno ali samo za Beograd i za par većih gradova i za specijaliste koji su traženi. A cela je nekako ideja da najviše uštediš ako pacijenti i ne dođu do tih specijalista... 18 hours ago, dovlagsi said: zato što se neophodnost takvog radnika oseti odmah te je u ovakvom polomljenom društvu to "bitnije" zanimanje. Bukvalno deluje da se sve svodi na rok u kome razmišljaš. Čistačica i vozač autobusa se odmah oseti jer smrdi klonja i nema ko da vozi ljude. S druge strane rešenje je vrlo lako - uvezeš žene sa Filipina da čiste sve od Klinčkog centra do tržnog centra i ove sa Šri lanke da voze buseve. Na površini je problem rešen. Lekari i nastavnici (bez kojih još više neće biti lekara, makar ne dobrih) se osete mnogo kasnije, mada je već i to počelo da se oseća debelo, ali ja svima pričam da je u tom domenu med i mleko trenutno kako će biti za 20 godina, šta god da mi trenutno uradimo. A mi ne radimo ništa dobro, naprotiv 🙂 Jer za razliku od ovoga gde možeš lako da uvezeš radnu snagu tu ne možeš. Jer da bi odškolovao generaciju dobrih lekara i nastavnika ti treba 10-20 godina, a mi samo dalje ubijamo. Ono kao možda ćemo moći da uvezemo neke tipa Induse raspale doktore koje ćemo plaćati više nego što plaćamo domaće kao neko "seci dupe, krpi uši" rešenje, ali za nastavnike baš bukvalno ne postoji alternativa tog tipa... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted 5 hours ago Report Share Posted 5 hours ago dule, reko ti zveki da je lakse zameniti lekare nego nastavnike Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago Poenta moje price je sledeca: da bi se upropastila neka drzava tj njen narod, najbitnije je unistiti prosvetu, zdravstvo, sudstvo itd...upravo zato su nasoj drzavi vozaci veci prioritet od lekara i nastavnika, jer drzavu odavno vode strani placenici koji su placeni upravo da bi je upropastili Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago Dule ti si nama bitniji i od lekara i od vozača ❤ 1 Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Dokle smo dosli, vise nije soferska tuga pregolema, sad ide lekarska je tuga pregolema. 2 Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago 1 hour ago, Dule_smor said: Poenta moje price je sledeca: da bi se upropastila neka drzava tj njen narod, najbitnije je unistiti prosvetu, zdravstvo, sudstvo itd...upravo zato su nasoj drzavi vozaci veci prioritet od lekara i nastavnika, jer drzavu odavno vode strani placenici koji su placeni upravo da bi je upropastili iskreno nisam siguran ni da vode strani plaćenici koji su plaćeni, mislim da domaći koji su postavljeni da to vode prosto nisu sposobni 🙂 nekako se često provlači to da su kao svi oni "mudri" i onda kao "namerno nešto rade" - postoji šansa da su prosto nesposobni :)) što ne opravdava ništa što rade i rezultat je na kraju isti. posebno kad uz to umešaš i momenat da mogu da zarade neki dinar korupcijom ako im tipa svaka privatna klinika uplaćuje mesečno xxxx eur da ne popravljaju stanje u državnim i slično, ako idemo u teorije zavere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago Laki istu gresku pravis kao za koronu i pandemiju sto si pravio i ti cini mi se i mnogi ovde...''jadni nesposobni glupi politicari ne znaju sta rade''...how yes no... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted 54 minutes ago Report Share Posted 54 minutes ago 2 hours ago, daniiL said: Dokle smo dosli, vise nije soferska tuga pregolema, sad ide lekarska je tuga pregolema. svugde voda a rakije nema Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts