Jump to content

True Detective | Сезона 2


Recommended Posts

 dobra mi je sezona. čak odlična. kad bih i hteo da napišem zašto ne bih umeo. 
reću ću samo da je farel razvalio glumom. vonov lik, s druge strane, je odlično napisan, a koliko je on dobar glumac ne znam.

7 epizoda nepotrebnog smeca koje se moze opisati kao filler. Poslednja epizoda koja je mogla da bude i cela sezona posto je u njoj cela fabula smestena. Napravis malo dramaticne akcije, rokanja, ubijes malo glavnih likova. I serija postane mnogo dobra. 

U sustini smo gledali dal ce Frank i Velkoro da imaju happy ending. Posto ceo prethodni zaplet od 7 epizoda se razresio u jednom razgovoru od 5 minuta. 

jel možeš plići da budeš jebote?

Link to comment
Share on other sites

Evo ja tek sad dovršio poslednje dve epizode.

Meni je 7. epizoda najbolja od svih.

Dobra sezona, ali ne i vrhunska. Ne bih poredio sa prošlom sezonom jer su žanrovi različiti, ovo je pre svega krimi priča i sama priča je odlična. Meni su najviše smetale dve stvari. Prvo, velika razlika u kvalitetu dijaloga, čas katastrofalni, čas vrhunski. Mislim da je Picolato imao suviše malo vremena da napiše sve sam i više bih voleo da na sledeću sezonu sačekamo dve godine, nego da dijalozi budu ovako neuravnoteženi. Drugo, ličnosti sva četiri glavna lika su u velikoj i odlučujučoj meri formirane na osnovu jednog (ili jednog ali više puta ponovljenog) događaja iz prošlosti. U radu je da jedan lik bude takav, pa čak i dva, ali svi glavni likovi je po meni loše pisanje (koje je opet možda izazvano nedostatkom vremena za pisanje).

Ostalo mi se dopalo, manje ili više. Gluma je vrhunska. Za mene je Vonov lik najgore napisan, pa onda Kičov. Poslednja epizoda mi je onako u smislu razrešenja likova. Nekako sam neodlučan. Nisam uspeo da se vežem ni za jednog osim Kolinovog lika (koji je najbolje napisan i najbolje odglumljen), tako da mi nije bilo žao ni za koga (a na kraju ni za njega koji je napravio kretensku grešku i zbog čega sam se iznervirao jer nije bilo neophodno da ga tako ubije). Muzika je vrhunska, ne znam da li sam to rekao, ali su već drugi rekli. Režija mi je muljava, baš kao i dijalozi, nekad vrhunska nekad kretenska (ali mi nije smetala kao dijalozi).

Iako sam dosta ocrneo sezonu realno sam uživao i voleo bih da bude i sledeća sezona.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam isto zbog raznih stvari kasnio sa gledanjem (ne danas, ali pre 2 vikenda tek sam završio sezonu), ali nisam pisao sto zbog forum apgrejda koji mrzi moj browser što zbog obaveza....

 

Slažem se sa svima koji kažu da je sezona dobra, ali ne i odlična...Ironično, genijalna 1. sezona je istovremeno i pomogla i odmogla ovoj sezoni. Tj da nije bila onako dobra realno bih oterao ovo u 3 lepe nakon prve 2 (čak 3) gigaspore i gigasmorne epizode sa traljavom ekspozicijom. Sa druge strane ono je bilo toliko bolje da ovo ne može da se poredi, i to ne samo zbog tematske i žanrovske razlike nego i zbog načina na koji je sezona realizovana. Ipak, ostaje činjenica da je priča vrlo dobra samo je trebalo utegnuti da izvedba bude impresivnija.

 

Ova sezona ne samo što je pisana u kraćem roku nego prva, već su različiti ljudi režirali epizode (6 režisera u ovoj vs solo fukanaga u prvoj seozni) i to se oseti. Ma kako Picolato imao dobre ideje ( zaista, ko pokuša da osporava da je okvirna priča za ovu sezonu ekstremno dobra silno greši) treba mu pomoć oko scenarija, što oko dijaloga što oko boljeg struktuiranja i tempa (treba mu i attitude adjustment umesto što pecka fukunagu sve vreme od završetka prve sezone jer mu zavidi što njega hvale više što je s1 ispala super, a sada je sam dokazao suprotno).

 

Sve u svemu siguran sam da su u celoj priči najkrivlji HBO producenti koji su gurali da se stvar završi što pre i što jeftinije. Da su koristili samo jednog režisera (tipa dzastina lina koji je režirao prve dve, arguably najteže epizode u sezoni) mislim da bi sve bilo osetno bolje jer bi se i on trudio da stavi svoj pečat na sezonu, a ne da ih odradi zanatski kompetentno.

 

Sedma verovatno jeste najutegnutija epizoda, ali upravo ona je ta koja naglašava koliko je picolato fejlovo sa kičovim likom (čija jedina svrha je da pokaže kako je njemu geju sirotom teško u savremenom svetu (i da se više bojiš za preostale likove jer ako je on, supervojnik, najebao, kako li će ostali da se izvuku))...Zapravo, pod velikim sam utiskom da bi cela serija mnogo bolje funkcionisala u nekom ranijem vremenskom periodu...tipa osamdesetim ili čak sedamdesetim kada bi taj neo noar vajb kojim odiše serija udarao još jače.

 

Slažem se i za Vona, čovek je zapravo glumio vrhunski, ali najnezahvalniju ulogu u sezoni. Zapravo, one njegove čudne govorancije iz ranih epizoda je verovatno namerno izveo tako da bi se pokazalo kako je Semjonu neprirodna ta uloga straight biznismena (čak mu i žena na kraju kaže da očajno glumi ;o)) Velkorova pogibija je ekstremno neakciona i totalno nedosledna u poređenju sa eliminacijom prethodna 2 henchmana, ali mislim da je u skladu sa tim da je imao flash na priču o džinovskom drveću (možda je trebalo nakon pogleda u krošnje dati 20 sec tog inserta radi tematskog potsetnika? (+ nikad ne možeš imate previše freda vorda =o))

 

Sve u svemu ja sam zadovoljan ovim što sam video i sasvim je moguće da će u nekom trenutku da bude s3, a to što neće odmah kao što su nakon s1 odmah nasrnuli s2 da prave su zapravo dobre vesti.

 

 

 

  • Upvote (+1) 2
Link to comment
Share on other sites

Upravo sam zavrsio, kasnio s poslednjim epizodama.

- Dobra je serija. Kole i Stija su objasnili sve sto je trebalo objasniti. Ima totalno drugaciji vajb od prve sezone, za lejer depresivniji. Kraj je odlican. Farel odlican, Mekadams odlicna, Kich je odlican, Von iznenadjujuce sabio i zapravo ume da glumi.

- Sve u svemu, po kvalitetu mi je ista kao prva, mozda za nijansu losija zbog nekih propusta sa dijalozima.... a ovi koji kazu da je sranje... pa jebiga, klasicni nemaci pojma.

  • Upvote (+1) 2

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...