Debeli Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 ma sve to stoji što je rečeno, ali mislim da je jadno baš tako napušavanje kurcem, ko god da mu daje pare za stan. Ti sutra da imaš neki keš u šteku, ne bi rešio stambeno pitanje tvojim sinovima? pa rešio bih, naravno... ne volim što sad ispada da smo zavidni, da flejmujemo dečka jer ima 130k jura na raspolaganju. tako ispadamo jadni, a samo mu skrećemo pažnju da je u KONKRETNOM SLUČAJU to potpuno nenormalna investicija. recimo, znam uspešni mladi bračni par koji je pukao 200k jura na Belvil i SREĆNI SU. živeli su u 45tom i smorilo ih je što je trava zarasla, što su ulazna vrata izubijana, što su liftovi na izdisaju, što nije okrečeno decenijama, što radi svaka treća sijalica u hodniku, a sad su u novom, belom, čistom, mirisnom i lepom Belvilu i još tip sasvim otvoreno kaže, na moje pitanje "pa kako ste vi zadovoljni, a svi flejmuju taj Belvil", "flejmuju jer nemaju 200k jura da ulupaju u stan, pa zavide". i to je ledžit, oni iz prve ruke kažu da su ispunili svoje potrebe Belvilom. sad bih, u Duljo stilu, mogao dalje da razrađujem da oni malo potenciraju da je sve sjajno jer su dali tolike pare, pa kako sad da flejmuju... ali nemam takve aspiracije. poenta je da za 130k jura danas može da se kupi neverovatan prostor, a ne 65 kvm u West-u. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misaking[X] Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Posto kasnim sa ovim komentarom oko novogradnje na nbg, sta je sa onim projektom gde se upravo temelj postavlja u vojvodjanskoj kod bloka 62npr? Mislim da tamo za tu lovu, mozes lepo kao covek da uzmes penthouse i da ga sredis tiptop. Ali, opet covek zapeo za west... Tamo bih jedino razmisljao da pazarim kad i ako zavrse ceo projekat, a i to je pitanje. P.S. Pero kad vodi zaba na kafu? Quote Dr.Mr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Samo što nije Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Posto kasnim sa ovim komentarom oko novogradnje na nbg, sta je sa onim projektom gde se upravo temelj postavlja u vojvodjanskoj kod bloka 62npr? Mislim da tamo za tu lovu, mozes lepo kao covek da uzmes penthouse i da ga sredis tiptop. Ali, opet covek zapeo za west... Tamo bih jedino razmisljao da pazarim kad i ako zavrse ceo projekat, a i to je pitanje. Gde se postavlja temelj? :) Mislim zivim bas u Bloku 62 do Vojvodjanske i setam kera tu svaki dan i ono nema nikakvih radova osim toga sto sredjuju ulicu tako da ne znam nasta si konkretno mislio? A i inace to nije bas dobra varijanta jer leti i dalje smrde svinjci i nema naznaka da bi se to uskoro moglo resiti, a zivim tu vec 30 godina pa znam koliki je to smor. Inace kad vec pricamo o tim fensi stanovima, mozda bi covek mogao ovo da pogleda http://www.obeliskgradnja.com/index.html? Energetski efikasno, luks, super lokacija, cujem da traze 2.300 za kvadrat И сад си узео овај топик као аргумент? [claps] тад кад је просек био 3-3.5к евра, будалама су овакве уваљивали вероватно за 10к по квадрату... можда за 8.5к, ако спусте кроз преговоре и не узму гаражу одмах... Trolovao sam te malo, bio je cak i smajli na kraju :) Mada iskren da budem ne znam da je ikada u Bg prosecna cena kvadrata bila 3-3.5k evra, a pogotovu ne ako pricamo o topicu od pre tri meseca :) A 10k evra je mozda ono Ana Ivanovic platila penthaus u Savogradu, ali nije da je njoj bilo bitno da li je 5 ili 10. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
misaking[X] Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Gde se postavlja temelj? :) Mislim zivim bas u Bloku 62 do Vojvodjanske i setam kera tu svaki dan i ono nema nikakvih radova osim toga sto sredjuju ulicu tako da ne znam nasta si konkretno mislio? A i inace to nije bas dobra varijanta jer leti i dalje smrde svinjci i nema naznaka da bi se to uskoro moglo resiti, a zivim tu vec 30 godina pa znam koliki je to smor. Istripovao sam se, pomesao sam ulice mislio sam na Japansku :) Paralelno sa vojvodjanskom Quote Dr.Mr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 A da, jeste, to je bas dobro, samo si me istripovao jos vise posto je to 63. Blok pa uopste nisam obratio paznju na to. Doduse jel imas neki info koliko ce tu kostati kvadrat? Cenim da nece biti bas malo... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Samo ako ih rasprodaju pre leta ljudima koji ne znaju nikoga u kraju, onaj smrad je neprejebiv :) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Колико се мени чини смрад се јавља само у 61 блоку север :) мада га ја годинама нисам осетио ( могуће да сам се навикао :))) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Navikao si :) i 61. i 62. Sever, a on je pominjao Vojvodjansku pa sam zato rekao. Ovamo u 63. Bloku u sredini ne bi trebalo da bude problema s tim. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Drugar je živeo na Bežaniji (ne Kosi) oko onog solitera, pre desetak godina su bile sve one sremačke kuće oko Vojvođanske, prošao sam prošle godine tuda i izneverovao koliko se promenilo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted December 24, 2013 Author Report Share Posted December 24, 2013 ponovo, lik nije došao da traži savet, nego da potencira kako kupuje gajbu za te pare (što je klinački, ali legitimno), i kako će živeti u poš nejbrhudu, gde neće biti primoran da gleda ostatak novog beograda, jer će mu komšije biti mladi urbani ljudi, a ne seljaci sa tri zuba ne vidim šta je problem da se kaže, ne njegovo potenciranje da je normalno da "luks" gajba nema zvučnu izolaciju, da će tatica to da reši jer je to i bila cela poenta topika, koliko para košta stan, i kako je preskilovao, keš kolica, idemo gajbe ludila argonil. pls pero i nema lik problem sa izražavanjem, nego s mozgom Jeste, posebno se ložim da pričam takve priče ljudima koje nikada nisam video (99% ovog foruma). Eto, prosto nisam znao šta da radim, pa reko ajde da se hvalim malo na RUR-u. To što se neko nađe pametan pa preinači celu poentu pitanja i topica u smer koji je pogodan za trolovanje i napušavanje kurcem, to je već neka interna kultura foruma. Lepo je Debeli objasnio celokupnu situaciju u svom postu. Svaka cast. Pozz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misaking[X] Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Ne bi trebalo da bude problema, ali mislim da je ovo o cemu pricamo ipak blok 62 u japanskoj. Mozda gresim, ali nema veze. Tu nikako ne bi trebalo da bude problema sa smradom i slicnim glupostima, a sto se tice info-a nisam zagledao kad sledeci put budem prolazio obraticu paznju da li ima neka informacija. Quote Dr.Mr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Ja u 62.om ne sećam se kad je zajedni put zasmrdelo.. mislim da su iselli svinje.. 1 Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 ček bre, svinje na nbgd, smrad, vozovi, autoput, pa kako je to moguće? Ja mislio da je to najbolja opština za život, imaš poštu i dom zdravlja i sve ? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 (edited) Ne bi trebalo da bude problema, ali mislim da je ovo o cemu pricamo ipak blok 62 u japanskoj. Mozda gresim, ali nema veze. Tu nikako ne bi trebalo da bude problema sa smradom i slicnim glupostima, a sto se tice info-a nisam zagledao kad sledeci put budem prolazio obraticu paznju da li ima neka informacija. Ma 63. bre, ako pricamo o istoj stvari, to je ova lokacija tamo je do skora bila centrala Orion telekoma, a valjda su im i sad neke kancelarije. Ja u 62.om ne sećam se kad je zajedni put zasmrdelo.. mislim da su iselli svinje.. U severnom delu se desava solidno cesto tokom leta, problem je neki deda koji drzi svinje tamo u Vojvodjanskoj i zbog nekih cudnih pravnih razloga ne mogu da ga isele niti da mu zabrane da drzi svinje. Edited December 24, 2013 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 (edited) Firma u kojoj je burazer zaposlen McCann Erickson ima par stanova tamo, odlično izgledaju, i fino je rasporedjen prostor (barem u ovom jednom što sam bio). Sad koliko je ekonomski isplativo, ili da li vredi te pare, ne bih ulazio u diskusiju :v Nadam se da će ga moj burazer dobiti na poklon pa da se preselim Edited December 24, 2013 by lawl_ Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 U severnom delu se desava solidno cesto tokom leta, problem je neki deda koji drzi svinje tamo u Vojvodjanskoj i zbog nekih cudnih pravnih razloga ne mogu da ga isele niti da mu zabrane da drzi svinje. Ovog leta se nije osećalo definitivno, verovatno su rešili problem Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
svinja Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Burazerova firma McCann Erickson Koji si Adam Whitman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 a ne, zvučalo je pogrešno, firma u kojoj je burazer zaposlen je trebalo da izgleda :( Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 nisam na to ciljao, uzmi da gledaš mad men :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted February 20, 2019 Author Report Share Posted February 20, 2019 Ipak sam bio u pravu . . . :) :* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 20, 2019 Report Share Posted February 20, 2019 nisi. ipak će da grade onu kulu od 145 metara. jedino se ispostavilo da ima većih ludaka od tebe, jer danas tu lokaciju plaćaju 2,2-2,6k jura po kvm. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted February 20, 2019 Author Report Share Posted February 20, 2019 (edited) O tome i pričam... Mene je 65kvm izaslo 110.000 EUR (sa povratom PDV-a). Sada tih 65kvm ide od 175.000 EUR na vise... I nije 2.2k, daleko je vise od toga. U slobodnoj prodaji vise nema stanova, moze se kupiti samo od vlasnika, a niko ne prodaje za ispod 2.6 -3.0k. Izleteo mi topic na search-u, pa rekoh da bampujem :) Edited February 20, 2019 by Failure.Sanitarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 20, 2019 Report Share Posted February 20, 2019 (edited) cene su izdivljale, to je tačno, i njihov rast se ubrzava. to samo znači da će balon uskoro pući. 2,2k je cena kvm stana od 100 pa na više kvm, manji stanovi idu do 2,6k. nije, takođe, bitno ko koliko ceni i oglašava (video sam stan od 350k jura), nego ko koliko plaća. cene su izdivljale i jer nema kvalitetne ponude starogradnje, pa imamo jednu čudnu situaciju, da zbog toga novogradnja postaje jedina kvalitetna ponuda i na rastuću tražnju cene rastu. rast cena novogradnje vuče i cene starogradnje, ali su one i dalje daleko niže nego što su ljudi spremni da prodaju starogradnju. poenta je da se stvara neodrživ jaz između cena novogradnje i starogradnje, koji ide i do 100% za istu lokaciju, tj. kvadrat novogradnje ide i do 2x u odnosu na srodni kvadrat starogradnje. taj jaz se mora popuniti ili relativnim rastom cene starogradnje (što će popraviti ponudu starogradnje, jer će ljudi postati spremni da prodaju) ili padom cene novogradnje (što trenutno nije slučaj, naprotiv), ili kolapsom tražnje (usled krize, drugog eksternog šoka ili eskalacije nekog od negativnih trendova). Edited February 20, 2019 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted February 20, 2019 Author Report Share Posted February 20, 2019 (edited) Sve si tacno napisao, slazem se... Poenta je, dok ste me zatrpavali kitama i govnima, da sam znao (izgleda jedini) da ce biti ovako :) Edited February 20, 2019 by Failure.Sanitarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts