Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

82138.jpg

Solidan triler kojem je malo hvalilo da bude bas vrhunski.Odličan soundtrack i definitivno za odgledati.

slozio bih se za odlican soundtrack, dok za film, meh.. krenuo je u dobrom pravcu da bude suspenz triler, a onda se prica zakomplikovala i negde na pola filma od jedne nastalo tri, od kojih ni jedna nije ispricana do kraja.. bilo je potencijala, separd i dzonson odradili koliko su mogli, ali ih prica ukanalila.. moglo je to puno bolje, ovako, vredi pogledati ali ne ocekujte previse.

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

Pa to.Odlicno je sto se zakomplikovala i razgranala prica ali nastavak nije imao dubinu i neke stvari nisu dovoljno objasnjene.Trebalo je jos dialoga,detalja u vezi samog zapleta kao i ukljucivanje ostalih likova koji se pojavljuju u prvoj trecini filma a oni su jednostavno zaboravljeni.Kao sto rekoh,vrlo malo je hvalilo da buide bas vrhunski.

Solidan,imdb ocena je bas po meri :)

Link to comment
Share on other sites

LORD OF THE RUSSELL CROWE ili ti Noah

http://www.imdb.com/title/tt1959490/?ref_=nv_sr_1

Izbegavao sam film jer mi se trejleri uopste nisu dopali i nisam zeleo biti razocaran Aronofskijem, ali sam prijatno iznenadjen. Mada pre nego sto sam odlucio da ga gledam sam procitao ovaj citat od Emme Watson; "It could be set in any time. It could be set sort of like a thousand years in the future or a thousand years in the past... You shouldn't be able to place it too much." i odlucio sam da ga gledam ko sci fi. I tako kad sam ga gledao je zapravo kul! Pocetak filma cak i podseca na Star Wars. Takodje sam imao vajb Vallhale Rising u prvih 20 nesto minuta.

Preporuka ako zelite da gledate kao fantasy/post-apocalyptic.

 

Interesantan momenat kod tog filma, na stranu što je zapravo tehnički i vizuelno vrlo kvalitetan, a u vezi sa tumačenjima Biblije, je taj što se prosto ne može sakriti koliko im je bilo teško da jednu takvu priču kao što je potop prikažu na neki i približno prihvatljiv i smislen način a da  gledalac naviknut na najnovija dostignuća u pripovedanju ne počne celu tu gungulu shvatati neozbiljno :) 

Link to comment
Share on other sites

pošto sam se razboleo ko car pa ne mrdam iz kreveta, rešio sam da odgledam još jednu Warner Bros. franšizu koja je pokupila sve pare sveta tokom godina. U pitanju je naravno - Hari Poter.

 

Gledao sam prva tri filma na preskok za novu godinu pre deset godina ali se nešto i ne sećam ičega sem da su filmovi progresivno mračniji. I sada kada sam odgledao svih 7 tj. poslednji iz dva dela imam da kažem sledeće - nisam nikad gledao nešto lenjije napisano od ovoga. Nisam čitao knjige ali kontam da je jako slično ako ne i isto. Cela priča, ceo zaplet, rasplet, sve motivacije se svode na najbahatije orgijanje između deus ex machinae i plot conveniencea. Sve je zgodno, sve se pojavi u pravom trenutku, svaki problem se razreši, sva pravila imaju izuzetke, sve što ne može sada jer tako paše, posle može jer tako paše u tom trenutku.

 

Da se prosto čovek začudi kako je uopšte nastalo toliko problema kada prosto glavnom junaku zatreba mač za koji nije znao da mu treba, on se stvori, u više navrata, zatreba mu prostor i stvori se soba iliti "Room of Requirement", koja se u prevodu na jezik normalnih ljudi zove "nivo koncepta - znao sam ja to, samo da vidim jeste li vi znali" ili "mrzelo me da smislim nešto bolje", zatreba mu razrešenje misterije, neko se pojavi i izvuče nešto iz dupeta i odjenom pojasni sve - IT'S MAGIC, story be damned.

 

I da ne pominjem što se prva četiri, možda i pet filmova, svode na kopije samih sebe samo malo drugačije. A misterije i razrešenja su im na nivou Skubi Dua gde na kraju se pojavi negativac i kaže "A-ha, ali to sam ja, zajebao sam vas, nije ono što ste mislili već ovo, a-ha, pušite kurac.". 

 

Voleo bih ako ima neko ko je čitao knjige da mi samo ukratko kaže koliko je procentualno verno prenešeno ovo na veliki ekran, pošto mi u filmovima deluje bukvalno "e, hoću ovo, ovo, ovo i ovo da se desi, samo sad da nekako napravim vezu između svega toga i razloge" i onda tu padne teški fejl na tom spajanju i pravljenju veza između tih klimaksa jer taj koji piše prosto ne ume.

 

Kada sam to rekao, kontam da je deci ovo super, a odraslima ok iz jednog prostog razloga - produkcija je fenomenalna, kasting atmosfera, drugarstvo i sve ostalo je na nivou. Da je film radio Lionsgate, bio bi đubre najverovatnije, ovako WB je uspeo da izvadi stvar parama i produkcijom ono što priča i tempo ne mogu, a to je većina serijala. Vidim da su sve filmove režirali razni likovi, to se apsolutno ne primećuje te ni ne nema veze, samo navodim da sam primetio. 

 

Tako da je veoma gledljivo i prava poslastica za decu ali kao nešto više, nikako. 

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

COLD IN JULY

 

5233.jpg

 

Prva polovina odlična i napeta, uz solidan misterij oko onoga što se događa, drugi deo filma rutinski odrađen bez mnogo filozofiranja, tako da nije ni bilo potrebe da "priča" bude razrađena ili likovi produbljeniji (s obzirom da nisu išli na to). Režija je odlična, par kadrova sjajno odrađeno i oseća se taj neki režiserski vajb krimića 80-ih (nevezano za to što se film dešava u tom periodu). Muzika u stilu Karpentera iz najboljih dana.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Bila je valjda part time sekretarica sa depresijom i mislim pill/booze problemom, mada je pre toga diplomirala na nekom od britanskih univerziteta dal knjizevnost dal opsti arts degree...

 

sve u svemu HP je postao popularan jer je fantzija za malu decu, tipa pre-teen, znaci HP zavrsava kao young adult novel, ali pocetak nije ni YA, i sve rupe u prici, smesni obrti i neprestane komplikacije zasnovane na neobjasnjivom odsustvu komunikacije medju likovima su nesto sto pali kod male dece....i onda posto su deca ciljna grupa koja najvise gleda filmove ponovo - onda se i filmovi prave za njih...mada, objektivno, ako neko nece da gleda sve filmove, nek pogleda samo treci film u seriji, u reziji alfonsa kuarona i sa gerijem olmanom ..on je sasvim cool, ostalo pass +o=

 

@ srba

nisam javljao pre jer je premijera bila tek juce, nismo mi napredni ko rusija ;o)

Link to comment
Share on other sites

THE DOUBLE

 

double-poster-eisenberg-580x435.jpg

 

Fin uradak na tragu Brazila i generalno Gilijamštevine, ali u mnogo manjem i svedenijem obimu, sa finim diskretnim i efektnim humorom. Ajzenberg koji je od Zombilenda postao podnošljiv sasvim solidan u filmu, pogotovu što je uloga mucavog, malog beznačajnog birokratskog miša koji sanjari o velikim stvarima kao skrojena za njega (otuda su i hajlajtovi u filmu kad ga ostale kolege troluju i zahebavaju).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

@ hari skvoter i kole - Ima mnogo sadržaja za decu sa nekom formom i logikom, HP nije to ali izgleda magično i avantura je, pa to ima kao neku prođu. A ono, taj treći film sa Geri Oldmenom je komedija u smislu da se taj Geri Oldmen pojavljuje svega 5 minuta u celom filmu. I tako je sa većinom tih kvazicentralnih likova koji imaju kvlt glumce. Fajns kao Voldemort ako ima 20 minuta skrintajma kroz sve filmove, jebeš mu sve. Geri Oldman je skrpio možda deset minuta. Kontam da su obojica phone-inovali performans, Marlon Brando i Apocalypse Now style. Takođe kontam da je jedino Helena Bonam bila za "dajte mi još skrintajma, nisu bitne pare toliko", a oni su bili u fazonu "ae pali budalo, nije ti ovo Tim Barton".

 

 

E nego, odgledao sam The Colony - http://www.imdb.com/title/tt1160996/

 

Vidim da je film koštao 16 miliona, bolje da su te pare uložili u produkciju filma, a manje u plate za Pekstona i Fišburna i uzeli neke jeftinije glumce koji bi se možda i iscimali.

 

Film je jako blagi miks Snowpiercera (vizuelno i premisno, nikako socijalno) i malo više Ghosts of Mars i sve ono što valja u ta dva filma ovde nije prisutno. Sva logika koja tera radnju filma je u startu pogrešna, gluma je nebitna, a priča je glupa, likovi su nebitni isto i možda najgore za film o snežnoj apokalipsi - efekti su retardirani. Tu mislim na to da - sneg pada, nikad ne napada. Logikom filma, sneg koji ne prestaje, davno bi zaglavio onaj helikopter ispod 50 metara snega, a ne da oni mogu da bleje u njemu kad im se ćefne. Taj isti sneg pada svuda, samo ne oko glumaca. Tako da kad je i oluja, oni se malo zagrnu i piče dalje, a vidljivost je uvek 100%.

 

Tu dolazim i do dela da u drugoj polovini filma je glavni problem da kad se ovaj lepotanko i Fišburn vraćaju, po mećavi, ovi uspeju da prate njihove tragove.... tragove u snegu.... tragove u snegu koji non stop pada. Tragovi koji bi nestali posle sat vremena padanja tog snega koji ne prestaje da pada, a kamoli cele noći koliko ovima treba da ih sustignu. Ceo ovaj film, scenario kao da je pravio neko ko nije video sneg i jednom u životu.

 

I sve to na stranu, priča je bezvezna i glupa i klišeizirana. Toliko da nije u stanju da isprati kliše do kraja. I tu mislim na konkretno kraj filma koji je apsolutno glup i nezanimljiv. Svako sa iole malo mozga bi recimo bar napravio mali tvist na kraju tipa - ekipa ide iz svoje kolonije u tu novu gde je otopljena zemlja, a ono se ispostavi da su ovi mongoloidi upravo odatle i došli. I takvi su postali jer ih je ta naprava za kontrolu vremena sjebala kad su je prčkali. Ali ne, ovi samo odu i to je kraj filma. 

 

Smeće, ne mogu da preporučim, 4/10. I to ne manje samo jer može da se odgleda i kudikamo je kompetentno snimljeno.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

THE NECESSARY DEATH OF CHARLIE COUNTRYMAN

 

pdc_charliecountrymanposter3.jpg

 

 

Imbecilizam. Okupilo se par poznatih glumaca i skrpili nešto para za karte do Rumunije, kako bi napravili loš pokušaj da Šaju Paju LeBufa proguraju kao ozbiljnog arthouse glumca, ali jednostavno ne ide ma kako se on tragikomično trudio. Film je prepun totalno bezveznih scena koje su valjda trebale da izgledaju korki u dobrom smislu, ali su ispale potpuno apsurdne, dok "priča" i motivi likova nemaju veze sa realnim životom (iako se film trudi da ima taj underground look & feel everyday Bukurešta). Jedina svetla tačka filma je Mikelsen u pomalo neuobičajenoj ulozi lokalnog gangstera-drkadžije, svaka scena sa njim bar malo vraća osmeh na lice.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Proxy - http://www.imdb.com/title/tt2191888/

 

Uopšte nemam pojma kad sam, kako i zašto skinuo ovaj film ali eto tu je pa rekoh da pogledam. I ono, vau, kako sjeban film. Nije nešto kompleksan niti ima neke velike poente, priče i palamuđenja. Prosto je film o par sjebanih likova koji rade poremećene stvari sa totalno bedak tematikom i prosto je sve tragično sa par kratkih ali brutalnih scena. Solidna gluma, interesantna premisa i likovi. Ako nešto mogu da zamerim, to su par rupa u zapletu mada ništa toliko bitno. Eventualno je moglo malo kraće pošto traje dva sata film pa je napetost malo mlohava. Da je pola sata kraće i malo utegnuta ta tenzija, bilo bi još bolje. 

 

Nemam pojma, mogu da preporučim ako tražite triler i ako pride možete da prevarite depresiju priče i likova. Inače, glumci su svi anonimusi.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Нула Теорема (The Zero Theorem)

 

последњи Гилијам, на трагу ранијих остварења. вишеслојна футуристичка психоделична прича са невероватним Кристофом Валцом у главној улози. филм је крцат чворовима парадокса, наносима надреализма и апсурда, садржи и мали омаж Гибсоновом Неуромансеру. неопходно је гледати га бар још једном, што ћу и учинити пре него што дам вредносни суд. на прво гледање филм обећава изузетно много материјала за разлагање и сагледавање.

 

препорука.

 

Zero-Theorem.jpg

mdzt.jpgzero-theorem-waltz-2.jpg

first-tv-spot-for-terry-gilliams-the-zer

умало да заборавим мегасекси Мелани Тиери, неправедно би било с моје стране да је не запазим у овом тексту, јер је запажена у филму.

 

ето.

 

:)

Dobro si me podsetio da odgledam film, cekao sam ga sigurno godinu dana a onda zaboravio da je izasao :)

 

Ono.. i dalje sam pod nekim cudnim utiskom. Nisam generalno fan Gilijama, ali volim dobar ne-akcioni sci-fi da odgledam. Vise mi je izgledao nekako indy nego holivudski reziran. Kristof je sabio ulogu, a Melani ga je sjajno pratila. 

 

Mislim da ne bih mogao da ga gledam jos jednom, pa recimo da cu ga klasifikovati kao "min-bend psychedelic sci-fi" zanr, i to mu je i ocena :)

Link to comment
Share on other sites

Into the Storm

 

1g2NMcJ.jpg

 

Филм је играни филм урађен као два истовремена документарца о катастрофалним догађајима: један о филмској екипи која снима филм са катастрофалним ликовима, сценаријем и дијалозима, а други о удару супер торнада на боли-ме-туки који део САД. Колико год су сцене разарања торнада одлично урађене, толико су сцене разарања мозга тупавим сценаријем иритантне. Филм вероватно може да се премонтира да траје двадесетак минута и да буде одличан.

Edited by brue
Link to comment
Share on other sites

Dobro si me podsetio da odgledam film, cekao sam ga sigurno godinu dana a onda zaboravio da je izasao :)

 

Ono.. i dalje sam pod nekim cudnim utiskom. Nisam generalno fan Gilijama, ali volim dobar ne-akcioni sci-fi da odgledam. Vise mi je izgledao nekako indy nego holivudski reziran. Kristof je sabio ulogu, a Melani ga je sjajno pratila. 

 

Mislim da ne bih mogao da ga gledam jos jednom, pa recimo da cu ga klasifikovati kao "min-bend psychedelic sci-fi" zanr, i to mu je i ocena :)

po meni je neophodno drugo gledanje radi analize simboličkih filosofskih elemenata. ako ga ne odgledam još jednom, ispašće da sam bacio prvo gledanje u vodu. preumoran sam bio, pa me je kraj prosto zakucao, prelomio i sabio. bio sam zaprepašćen shvatanjem da sam nešto grdno nekoncentrisan propustio.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

да, филоЗофија је варваризам, немачко претварање "с" у "з". као што Античку Грчку поштујем толико да за мене није ни Херкулес ни Херкул, него Херакле, није Ахил, него Ахилеј, мудрост је СОФИЈА, а не Зофија.

  • Upvote (+1) 1

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...