Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

The Mist

 

Kraj filma je nekako dobar i los, mada je meni predvidiv do jaja, nekako nisam mogao da poverujem da ce da uzme pistolj ubije ih/se i kao eto kraj filma, prosto ono mora biti neceg i belog a ne sve tako crno, a sto se tice odluke koju je doneo mislim da je krajnje smesna :D

 

meni bi taj kraj bio uverljiviji da je malo više razrađen, a ne voze se 2 minuta u vremenu onog ko gleda, nestane benzina, vadi utoku i udri. Nekako je rendom cela ta odluka itd.

  • Upvote (+1) 1

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Mislim da nije bilo potrebe da bude toliko razradjen posto nije poenta u kraju nego u ljudskoj sjebanosti koja se provlaci kroz film a takodje posto je to skoro, pa jedina izmena u odnosu na knjigu mislim da reziser nije hteo da izmislja toplu vodu vec da da kratku zavrsnicu cime bi zaokruzio pricu.

It’s better to burn out than to fade away

Link to comment
Share on other sites

Poenta filma je i fakat da je za preživele likove sada nastala nova realnost (gde je vanzemaljska rasa naselila Zemlju kao svoje novo stanište - otud i najvažnija scena iz filma, mastodond na kraju), i da jednostavno pored te maglurine nema više ničega i nikoga, i da je ta utučenost vodila ka ultimativnom kraju.

 

3 DAYS TO KILL

 

3_Days_to_Kill_poster.jpg

 

Jebote, koje sranje. Priča glupost, film celim tokom ne može da se odluči šta želi da bude (akcija, špijunski triler, komedija sa retardiranim momentima (onaj Arapin i njegova porodica, italijan u WC-u, porodica skvatera i ostale debilnosti), porodična drama ili šta već, Kevin Kostner istrošen i umoran i tačno se vidi da samo hoće da završi sa snimanjem i ode u šetnju kraj Sene, Amber Herd prepička ali kao da je u nekom potpuno desetom filmu... Još gledam onaj početak u Beogradu i kao "jebote što je jadno sve" (spremačica u hotelu, ahahhaa), i onda kasnije skapiraš da je to zapravo bio i najbolji deo filma. Poor man's Taken, što mnogo govori nakon Takena 2 koji je bio šajt.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

De, de, do it properly

 

JACK RYAN SHADOW RECRUIT

 

Jack_Ryan_Shadow_Recruit_poster.jpg

 

Sranje!

 Rasulo od filma koje se krije iza relativno korektno tehničke izvedbe. Na stranu potpuno polupana hronologija priče o pitomcu Džeku Rajanu u odnosu na starije verzije (ovaj Rajan karijeru počinje u vreme 9/11 napada na Ameriku), već je i glavna priča totalno retardirana i predstavlja miš-meš finansijsko-terorističkih momenata uparenih sa nebuloznim hladnoratovskim elementima koji štimaju kao kvadrat koji neko gura u trouglastu rupu (muslimanski teroristi više nikome nisu zanimljivi, Severnokorejanci su suviše opičeni za nas, Kineze ne smemo da pipamo jer nam prodaja filma najviše zavisi od njih zapravo, aha Rusi!). I onda na sve to neurotična Kira Najtli koja preko noći postaje instant CIA agent, omg ovo kao da je pisala neka dokona domaćica koja o svetu zna isključivo preko ono maloga što uhvati na CNN-u dok šalta kanale do 24 Kitchen ili E!

Jedina svetla tačka su Kenet Brana i par njegovih napetih pogleda u likove (jer kanališe standardnog Džejms Bond zlikovca) ali mu se i to potire jer je i režiser filma, i delovi filma koji se odvijaju u američkoj provinciji sa porodicom sleeper ruskih agenata, film je zapravo trebao da bude o tome.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Fright Night (2011)http://www.imdb.com/title/tt1438176/

Solidan rimejk, očekivao sam smor, dobio sam veoma zabavan i šarmantan film. Kolin Farel je tu najmanje bitan mada glumi seronju i to sasvim ok. Hajlajt filma je Dejvid Tenant kao dušbeg fejk a-la Kris Ejndžel showman-prevarant. Anton Jelčin je kul, kao i ostatak postave. Modernizovana verzija original filma i ima taj duh kao i original (sve sam mislio da je Romero pravio original, kad ono nije). Dal je bio potreban ili ne ovaj film? Ne znam, najverovatnije i nije, kao i većina rimejkova. Ali kad je već tu, ne škodi. Slabih 7 od 10. Što me dovodi do....

 

Fright Night 2: New Blood (2013) http://www.imdb.com/title/tt2486630/

Totalno đubre od filma. Ne znam dal ima više da se kaže od toga. Isti likovi, drugi, anonimus glumci E kategorije. Nije nastavak prvog filma već neka "slobodna tema" sa istim likovima (samo po imenu i ni po čemu drugom), pretvorena u najgeneričkiju straight-to-DVD tinejdž horor splačinu (idu na ekskurziju u Rumuniju, hilarity ensues...  [puke]  ). Film koji apsolutno niko ne mora da gleda, ja sam se bukvalno iznervirao i ugasio film posle nekih pedesetak minuta. Ovo kažem jer meni niko nije rekao, pa sam protraćio skoro sat vremena ovo smeće - nemojte i vi ako vam se ikad pruži prilika. Nije good-bad, prosto je bad. 2 od 10, a dao bih i manje ali glumi Džejmi Marej koja je prepička kao i uvek, a ima i po koja kvalitetna sisa u kadru. Nisam odgledao film do kraja, nadam se da su svi pomrli.

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Godzilla (2014)

 

http://www.imdb.com/title/tt0831387/

ocena: 2/10

 

5h2KUau.jpg

Дакле - скоро па неописиво срање. Покушаћу мало да опишем кривуље и превоје на том говнету, те је све у спојлеру па нек чита ко хоће да добије упозорење или оправдање зашто да не баца паре на биоскоп или да сачува 2 сата живота:

 

- плакат добро описује филм - нећете се нешто нагледати годзиле

- Godzilla our savior... преварена вишња на врху гованцета, за декорацију

- борбе између ње и друга два катастрофално дизајнирана говнета /која би требало да су праисторијска чудовишта/ су на нивоу кечера са специјалним потребама

- сценарио је добар само ако се одштампа на квалитетнијем папиру и чува за дивне тренутке транседенције у тоалету

- глума, осим "yo, bitch-a" је пресмешна (а и он је већ класичан), са фокусом на Ватанабеа, који ми је иначе готиван, али за ову улогу би могао да изведе и сепуку након снимања и не би ми било криво. Једино га извлачи чињеница да му је лик кога игра тупаво написан

- гомила тупавих и нелогичних ствари којих не могу више ни да се сетим

- 3D... који 3D? /нисам ни љубитељ те технологије, али опет - оно је јадно и верујем да ће разочарати сваког ко воли 3D/

- "ћао Форде, ти ми поби ђецу!" Фата

- "ћао Форде, умрех ти ја" Годзила

 

Позитивне стране, које овом говнету доносе уместо 1 једну мршаву 2:

- сцена скока са падобраном /музика у позадини и кадрови из првог лица

- ако се гледа као комедија, онда је поприлично добро. Ја сам се слатко наглас у биоскопу смејао већ након 20тог минута филма, па све до краја, јер свака следећа сцена додатно насмеје

 

Edited by brue
  • Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 1
Link to comment
Share on other sites

Godzila, sve lepo linkovao bru par postova iznad pa ne moram da ponavljam.

 

Sve u svemu, potvrđujem dosta toga, kao i neke stvari u spojleru koje ne znam zbog čega su tamo. Evo recimo 3D :) Srba verovatno zna da li je ovaj film rađen "od nule" u 3D-u ili posle nešto konvertovan, ali u suštini 3D je nepostojeći i/ili jadan i pritom se veći deo filma može gledati bez naočara jer nema nikakvog "zamućivanja" - ja često skidam naočare jer ne mogu da gledam dugo 3D i smara me, i onda tako izvalim da gledam duže vremena bez naočara sve najnormalnije dok ne dođe neka scena gde postoji neki "dublji" 3D pa dođe do duple slike.

 

Ubaciću u spojler dve stvari koje se meni lično nisu dopale najviše:

 

1. Scena kada ameri idu da čekiraju postrojenje za odlaganje nuklearnog otpada pa tek tada kada lik otvori ono zaštitno prozorče izvale da im fali pola postrojenja i da postoji ogroman trag od njega ka Las Vegasu. Kao da postrojenje nema neke kamere i sisteme uzbunjivanja.

2. Previše se puta "pukom srećom" dogodilo da se likovi susretnu - mali japanac nalazi roditelje, keva nalazi sina i forda na stadionu, ford dobija info o tome gde mu je sin "na keca", keva ostavlja sina koleginici u autobusu koji je eto baš nju hteo da pregazi i tako to :)

 

@ brue - što se Mutoa tiče, meni deluju kao skoro pa potpune kopije Kloverfild čudovišta što je dosta interesantno jer je on pak kopija Godzile u neku ruku. Izuzev što kloverfild ima one neke uši kao a ovo nema. Čak i ona jaja i mali Mutoičići su kao oni mali smarači što ispadaju sa kloverfilda mislim, tog čudovišta :)

 

I za kraj - imam utisak kao da je bru ili mega fan Godzile ili je očekivao engleskog pacijenta :) Ovo je tipični akcioni Godzila film u kojem ima hiljadu i jedna rupa ali je dvočasovna akcija bez mozga. Ne bih dao ocenu koju je dobio na Tomatoesu ili prosečnu na Imdbu ali ne bih bio strog ni sa 2/10 - neka bude 5/10 :)

Link to comment
Share on other sites

GOODBYE WORLD

 

405px-Goodbye_World_Theatrical_Poster.jp

 

Još jedan žanrovski niskobudžetni film sa jakim hipsterskim vajbom (nalik Upstream Coloru npr.), kompetentno snimljen ali koji nevešto balansira između filma apokalipse, drame, kvazikomedije, i filma o gomili prijatelja koji iznose svoj prljav veš usled off-screen smaka sveta. Sa druge strane, pošto film ne filozofira mnogo i ne puca visoko, prilično svarljivo i lagano za gledanje. Glavnu ulogu u filmu inače igra Vins iz Entouragea, i šteta je što se čovek nije više probio u Holivudu, već tavori na marginama ovako.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

DERANGED (

 

2012+-+Deranged+(Poster+2).jpg

 

Sjajan korejanski film eko-katastrofe, gde u prvom planu nije sama bolest koja kosi ljude, već nekoliko slojeva priče u vezi lika i njegove porodice, odnosno odnosa vlade, društva i raznih kompanija koje su upletene u sve to. Atmosfera je perfektna, sa nekoliko baš mučnih i napetih momenata (na nesreću, sa par scena koje podsećaju na ovo kod nas sad), potpuno u stilu filmova iz 80-ih kada mase ljudi nisu odrađivane kroz CGI ili montaže, već sa stotinama i hiljadama statista.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

X-Men: Days of Future Past - http://www.imdb.com/title/tt1877832/

 

Što ortak reče - jako elegentno urađen reboot. Nisam bio siguran kako će šljakati spoj stare ekipe i nove ali nekako radi. Film ne smara nebitnim glupostima i već od početka vozi. Priča je ok i malo šašava u tom X-Men stilu, ali su takođe uboli i tu ozbiljnost likova kao u source materijalu pa je izbalansirano. Iako većina filmova danas tretira šašave zaplete sa dosta humora, ovde toga nema baš ali ima sasvim dovoljno. Tu prvenstveno mislim na Kviksilvera, super je lik i veoma kvalitetan comic relief. Akcije ima ali tempo filma malo čudan jer se dosta stvari dešava pa nema baš striktno početak-zaplet-rasplet već je sve to malo rastegnuto. 

 

Ako moram da izdovjim šta mi je baš smetalo, to su dve stvari - mislim da ima malo previše likova u filmu i nema mnogo fokusa na nekog određeno, a opet, to je upravo i poenta X-Mena ali je malo neuobičajno na dugometražnom filmu, tako da to mogu da sažvaćem donekle mada utiče upravo na čudan tempo filma. Pogotovo to šetanje napred-nazad. Druga stvar, ona obuhvata sve prošle X-Men filmove i to korigovanje koje je Brajan Singer pokušao da uradi sa ovim filmom i ispravi neke nepravde su malo više u teoriji izvodljive dok u praksi to izgleda malo nabacano. Nisam još siguran kako da definišem to, mora da mi odsedi još film na mozgu, sad sam se vratio iz bioskopa ali ću se vratiti na ono na početku što napisao - da je posredi reboot, zamaskiran u kanon film koji je u stvari zakasneli reboot, jer je ovo ipak drugi "novi" film.

 

Realno je ocena 8/10 mada sentimentalno ipak dajem 9/10. 

 

I da, ima aftercredits ali skroz na samom kraju kreditsa. DO JAJA JE I JEDVA ČEKAM NAREDNI FILM!!!!

  • Downvote (-1) 2

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...