Popular Post SavKe Posted February 9, 2016 Popular Post Report Share Posted February 9, 2016 http://www.imdb.com/title/tt2494362/Bone Tomahawk, sabio filmIma tu sporu, tešku atmosferu klasičnih vesterna, odlične glumce sa odličnim ulogama, kroz ceo film se sjajno provlače ti mikro odnosi likova u malim prerijskim gradovima divljeg zapada, a naravno tu je interesantna glavna priča sa horor (gore) elementima. 3 Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Hateful Eighthttp://www.imdb.com/title/tt3460252/?ref_=nv_sr_1Sad kad razmišljam verovatno Tarantinov najbolji film. Ako nije najbolji definitivno je najozbiljniji. Nijedan njegov film, bar se meni čini, nije ovako kompaktan i celovit. Sve funkcioniše. Uživanje od tri sata. Primetio sam još u Đangu da je smanjio svoje "proseravanje" a ovde toga skoro uopšte nema, sad je sve dosta ozbiljno iako na duhovit način. Najviše me je iznenadilo što je praktično film pozorišna predstava i ako isključimo one ludilo kadrove ovo može pravo na scenu. I pored toga film je napet, skoro kao Hičkok (siguran sam da ga je dobro obradio pre nego što je snimio ovaj film). Muzika tu igra ključnu ulogu. Ne mogu da kažem da je Morikone pokidao, ali je definitivno i to mnogo ozbiljnije od svega što je do sada komponovao. Suštinski, veoma, veoma ozbiljan film.I mogu da kažem još ovo (!) ne sećam se kada sam poslednji put uživao u nekom liku kao u ovom što ga igra Kurt Rasel - fenomenalno.Uloga koju igra Tim Rot je definitivno napisana za Valca, a Čejningova za Di Kapria, ali, obojica su uradili sjajan posao. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Hateful Eighthttp://www.imdb.com/title/tt3460252/?ref_=nv_sr_1Najviše me je iznenadilo što je praktično film pozorišna predstava i ako isključimo one ludilo kadrove ovo može pravo na scenu.i meni je ceo film imao taj "predstava" vajb, najslicniji mi je 12 Angry Men. sto me podseti, mogao bih opet da ga ispostujem =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 И мени је ово можда најбољи његов филм. Django ми је супер, али нисам био у ВАУ фазону, док ми је Hateful Eight брука, невероватно какву тензију је направио у првој поливини филма, сјајно, сјано. Сви су покидали са улогама, нарочито Курт кога нисам препознао једно сат времена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 bitno da filma nema u izboru za najbolji film a oskara ce uzeti neki prosek poput birdmana prosle godine...rame uz rame sa pulp fiction,reservoir dogs,bastardsima i djangom,bar meni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Oskar ima svojih problema odavno...Mni se H8ful svideo mnogo mada sam bio nekako razocaran jer sam zeleo da mi se svidi jos vise =o)) (inace, kada bih ja rangirao njegove filmove ovo bi mi bio tipa peti il sesti film (dakle ne rezhija nego film u celini))Prva polovina mi jeste previse razvucena i pored vrhunske atmosfere za koju je realno bio potreban sporiji tempo...Njegova naracija u na pocetku chaptera 3 (ili 4?) je dobar geg ali dramaturski fail (skoro iste velicine kao sto je drugi flashback dramaturski win)mada, zaista je najzreliji Tarantinov film i vrhunska kritika americkih medjurasnih odnosa i omaz profi vesternima i zasluzio je da stoji u konkureciji za najbolji film godine...(a dupla sramota za akademiju je da nema ni nominaciju za originalni scenario koju je uvek dobijao kada su ga previdjali za reziju i najbolji film...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Za mene je ozbiljnost scenarija kao celine bio šokantan, jer, iako volim Tarantina, on do sada nije ima nikakvu dubinu u svojim filmovima (bar po meni). U Djangu se nešto naziralo i bila je jedna tema. Ovde je mnogo kompleksnije i bolje. Ovo je jedini njegov film o kome razmišljam duže od 10 minuta posle izlaska iz bioskopa (i dalje razmišljam), mada, možda me je samo pogodio. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Ima dubine, ne kao Gibson što ima sranje likove i nema nikakvu priču.ччччччЧЧЧччЧЧ дДддДДДДДддДДдДД 2 Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Može se reći. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpiRo Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 The Good Dinosaur - http://www.imdb.com/title/tt1979388/Lep crtani, cak me je i nasmejao nekoliko puta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Spotlight, obavezno štivo.Gluma izdominirala, film vozi svih 130 minuta bez trenutke prestanka i "fillera", jako dobro ukomponovana priča i savršena izvedba - velikih 9.5/10 od mene. Dobar je spotlight ne bih se slozio da je 9.5 ali 8/10 svakako :)Meni je na momente zapravo bio dosadan ali to je mozda i do raspolozenja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 +1 za spotlight, jedan od boljih u 2016. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine. Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Pogledah Spotlight, bomba od filma..Isprao mi Deadpoola iz glave skroz Quote UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post bolkonski Posted February 15, 2016 Popular Post Report Share Posted February 15, 2016 DeadpoolKomedija veka! 4 Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoosh Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Ja sam odusevljen sa Deadpool-om! Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post manager Posted February 16, 2016 Popular Post Report Share Posted February 16, 2016 ti si car, tako da cu i ja da pogledam taj dedpul! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 Prvo da se "požalim" a i da me ivke zeza! Pošto skidam više filmova odjednom, bacim pogled šta je interesantno, šta je ko preporučio pa skinem, na primer, desetak filmova. I onda ih gledam kad stignem u razmaku od 20-30 dana. I obično tako kad skidam skidam na preporuku, ko šta piše ovde, neki reviewovi po netu itd. I tako dođem do filma Forsaken - http://www.imdb.com/title/tt2271563/ Skinem ja njega ali naravno zaboravim šta je tačno dok je došao na red. Krenem da gledam, film gori od najgoreg horora, pitam se, kako sam uopšte došao do ove "preporuke" i kome je to moglo da bude dobro. Posle jedno 15-20 min vidim vrag odneo šalu, daj da ja ispitam o čemu se radi, kad ono ja skinuo ovaj film istog naziva Forsaken - http://www.imdb.com/title/tt5127300/ U svakom slučaju, za izbegavanje ako nekome i padne napamet :)E sad, film.Sisters - http://www.imdb.com/title/tt1850457/?ref_=ttgf_gf_ttNisam nešto zadovoljan. Ne znam te odnose ko sad piše film, ko samo glumi, ali ja jesam fan Tine Fej i sviđa mi se i 30 rock, kimmi schmith i slično, pa gotivim i P&R, ali ovo mi je baš bilo bezveze. Jedna fora na sredini koja je smešna i tradicionalno smešni blooperi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 (edited) Odgledao sam Childhood's End, mini-seriju od 3 epizode, po romanu Artura Klarka. Kao neko ko nije čitao knjigu ok mi je leglo, ali kontam da je ovo mnooogo, mnoogo dublje obrađenjo u knjizi, jer vide se neki pokušaji filozofije koji ne mogu da se adekvatno prikažu na filmu, ili bar oni to nisu uspeli.I naravno sve što mi je smetalo sam posle i video da su promenili iz knjige lol (previše akcentovanja na vezama, svi glavni likovi su mladi i lepi, dakle sve što je rađeno da bi se privukla današnja publika). Ali opet kažem, nisam čitao knjigu, tako da je u tom kontesku ok gledanje par večeri za redom po epizodu (epizode su poduže, traju maltene kao po film svaka). Edited February 16, 2016 by SavKe Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 Lol, nisam ni znao da ima serija ...inace mozda i njegov najbolji roman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 Dedpul ki-da-li-ca! Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan~ Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 +1000Ja sam oduševljen! Quote "This is your life and it's ending one minute at a time." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 +1 Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEGE Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 +1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 jel vredi da gledamo i mi koji baš baš ne volimo superhero filmove? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 (edited) Po mom misljenju da. Recimo meni je ta "superherojnost" filma bila u skroz drugom planu :D. A i kolko vidim, jedan od retkih filmova gde su podjednako zadovoljni i HC fanovi i civili. Edited February 17, 2016 by Longleyy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts