Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

The World's End (2013)

 

Ooodlicna prva trecina filma, obozavam takvu vrstu humora. :) Gluma na visokom nivou. Posle toga sam se opako smorio jer nisam uopste pre toga procitao da je u pitanju Sci-Fi film a i nisam neki fan tog zanra, pogotovo sto je film mogao da ispadne dosta dobar da je samo nastavio u "normalnom" pravcu posle te prve trecine. Ovako mu dajem 6/10.

Link to comment
Share on other sites

Nindža kornjače sabile! koliko li će me tek Guardians oduševiti, jedva čekam :-)

 

TMNT film koje je about TMNT.. Enough said... Jednostavna formula koju već 4 puta za redom fejluju da pogode za Transformerse... Iznervirao me Splinter/Shredder origin Story

Kao postao je samo od pacova, bez ljudske prošlosti sa Šrederom i naučio borilačke veštine iz jebene knjige. Zašto su izbacili Splinter/Šreder pričicu, neće mi biti jasno, obogatilo bi značajno film...

Ali dobro je i ovako... Išla je sa nama u bioskop sedamnaestogodišnja komšinica (nisam, perverznjaci) koja je u fazonu samo fejs/dečkići/Ceca, i oduševila se, a mi matori konji takođe :-)

Preporuka!

  • Downvote (-1) 1

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Meni su kornjache totalno meh film, random bezumna zabava. 

Ne kapiram zasto pola interneta drami da im pljuje po detinjstvu jer nije aktivno uvredljiv.

 

Ipak, ratio "ljudski likovi vs cgi reprezentacija onih cije ime je u naslovu" je skoro patetican kao u transformersima. Kapiram da je cgi skup, ali ako ne mogu da naprave film gde su glavni protagonisti zastupljeni kako treba, onda ovo treba da se zove "megan foks, vil arnet i nekoliko cgi likova"

@nejasnosti u prichi - scenario je prepravljan u hodu dok je film sniman...jedno vreme je fichtner trebalo da bude sreder u oklopu pa su splitovali likove...also 30-45 min filma je iseceno, sto da se strimlajnuje prica sto da se smanje troskovi efekata...zapravo film je super kako je moglo da bude ;oP

 

Akcione sekvence su bejevski kompetentne (libsman je njegov povremeni snimatelj/2nd unit dir), ali jedina scena u filmu za koju mi se cinilo da ju je pravio neko ko je fan kornjaca je ona minijatura u liftu, to je za osmeh preko celog lica...sve ostalo ce da se zaboravi vrlo lako...

 

http://www.imdb.com/title/tt0100758/ je napravljen pre 24 godine, lol, i ima 10x bolju pricu od ovog filma (mada je i tu isto bio nepotrebno messed up splinterov origin), ali ima i pravu koreografiju borbenih sekvenci koja u novom filmu izostaje - koliko neko greshi kada kompjuterski generisani likovi deluju manje okretno i losiji borci od tipova u gumenim odelima sa ogromnim fake glavama? =o)

  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.imdb.com/title/tt0100758/ je napravljen pre 24 godine, lol, i ima 10x bolju pricu od ovog filma (mada je i tu isto bio nepotrebno messed up splinterov origin), ali ima i pravu koreografiju borbenih sekvenci koja u novom filmu izostaje - koliko neko greshi kada kompjuterski generisani likovi deluju manje okretno i losiji borci od tipova u gumenim odelima sa ogromnim fake glavama? =o)

 

Haha, koji je ovo vrh film bio.

 

Ja sam ga bio snimio "zauvek" iz video kluba pošto je bilo kad iznamiš 50 filmova onda ti oni snime jedan po tvom izboru zauvek i daju ti kasetu i ja sam odabrao ovaj! :)

Link to comment
Share on other sites

Godzilla - http://www.imdb.com/title/tt0831387

 

Sve one što su pomenute kao glavne kritike u recenzijama generalno, slažem se.

Koncentracija previše na ljude i ti kliše porodica momenti sa Aron Tejlor Džonsonom, to mi je bezveze. Sama čudovišta imaju jako mali skrintajm. Do nekog trenutka u filmu to mu i ide u korist, da nadogradi neku tenziju. Posle negde sredine i Las Vegasa ipak biva dosadno. Ubedljivo najbolji likovi imaju najmanje vremena na ekranu. Vatanabe služi samo da izgleda zgranuto i zblanuto,

Krenston je super ali umre posle 15 minuta filma.

Aron T.Dž. i ova Olsenka ne mogu da donesu ništa bitno jer su skroz generički likovi i služe tu samo za teranje tog nekog njihovog zapleta u napred. Drugim rečima - loše iskorišćeni glumci.

 

Ako su morali toliko da potenciraju na tom ljudskom elementu, radije bih gledao mizeriju u kojoj rikne Tejlor Džonson posle 15 minuta pa se Krenston još više smori, nego obrnuto. Tako bi čak mogao i da postane negativac u nekom narednom filmu. Recimo da se angažuje i bude odgovoran za kreiranje Jet Jaguara (ili Gigana sklepanog od ostataka ovih monstruma iz ovog filma, jebem li ga, Holivud) ili tako neka fora. Pošto kontam da će tako nekako da ga uguze u film, kao velikog robota kojeg je vlada napravila da bi se borila sa čudovištima i da Krenston bude na čelu toga, željan za osvetom. Eto, Warner Brosu, smislio sam ti ceo naredni film, hvala i nema na čemu, daj meni bolje te pare pošto onome kome daš te pare će najverovatnije smisliti opet neki glup scenario i zaplet.  

 

No, te gluposti na stranu, gledljiv je film skroz. Voleo bih da ima više kaiju fajtova i da su ti fajtovi malo bolji ali dobro, možda naredni put. CGI je stvarno dobar, možda nisu morali toliko da idu u realnost sa količinom dima i prašine though. Kolosalne veličine čudovišta su dobro prikazane mada fali taj jedan money shot koji bi se urezao u mozak. Scenario je nekako linearan i šta znam, mogao je da bude bolji definitivno. Pogotovo što je nekako kompleksno krenuo film da bi posle postalo samo orgijanje dima, eksplozija, vojske, monstruma i nekih nebitnih ljudskih interakcija i idenje od tačke A do tačke B. 

Ne mogu da kažem da je išta konkretno loše već je sve samo "dovoljno dobro" da može da prođe. Pa u tom stilu i dobija prolaznu ocenu 6/10 od mene kao ok film.

Bilo bi 7/10 da Krenston nije riknuo i to nekako skroz bezveze. Čas je tu, čas ga zatvaraju u bodi beg i kao "to je to narode". Nema ni "ćao, zdrao, volim te sine" i te fore.

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Cloud Atlas

9/10

 

Uzivao sam u filmu. Bas mi je trebala neka pozitivna prica u moru negativnosti. Bilo je napeto, bilo je zabavno i bilo je tuzno. Sjajan miks. 

 

 

 

The Grand Budapest Hotel

9/10

 

Odlicna ekipa. Bojao sam se kakav ce uticaj imati toliko poznatih faca u jednom filmu (uglavnom ne ide) ali ovde je jednostavno sljakalo sve kako treba.

 

 

Thor: The Dark World

3/10

 

Ugasio sam nakon pola sata. Mislim da sam jednostavno "prerastao" super heroje. Akcione scene su smarale, humor je neprirodan i nafuran, a gluma je ... Gledam Hopkinsa koji izgovara dijalog tako smoreno i bez duha. Nisam mogao vise.

Link to comment
Share on other sites

THE GOOD THE BAD AND THE UGLY

 

DOLLARS2.jpg

 

Klasik, engleska verzija od tri sata, sa nekoliko dodatnih scena koje su naknadno dabovali pojedini glumci godinama posle snimanja filma (zato nema glasa Van Klifa koji je preminuo u međuvremenu). Priča, likovi, autentični izgled gde su svi masni, prašnjavi i neobrijani, situacije i gomila malih, naizgled nebitnih detalja, sve je na vrhuncu i stvara maestralnu atmosferu. Eli Volah apsolugni genije, naprosto sija u svakoj sceni i odlična je Leoneova odluka da on bude daleko više u fokusu od svih ostalih likova, bez obzira što je Istvud glavna zvezda na papiru. Carski mi je u filmu što su oba lika totalni banditi i u svakoj prilici gledaju da zajebu i jedan drugog i ostale okolo, a opet imaju fantastičnu međusobnu hemiju i nema šanse da se ne navija za njih celim filmom. Trivia odeljak na imdbu takođe vredno štivo za čitanje.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Nindja Kofernjace

 

Zabavan film sa pricom koja ima vise rupa od svajcarskog sira. Kornjace do jaja izgledaju, Sreder je zajeban, Megan Fox nema trunke smeka nit mozga. sve u svemu.. meh

 

6/10

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

Maleficent - http://www.imdb.com/title/tt1587310

 

Iskreno, nisam znao šta da očekujem. Ideja i zaplet nisu loši, ima i par kvalitetnih trenutaka u priči. Egzekucija je doduše malo bezveznija. Nekako je zbrzano sve, film traje jedva sat i po. Ona naracija je nakarikana i nepotrebna mada kontam da je tu jer je zbrzan film. I možda najupadljivija začkoljica - film ne zna dal hoće da bude lagana komedija, drama, zezanje ili nešto deseto. CGI je so-so, Anđu su sklepali super ali mi je ta njena pojava na trenutke dosta smešna, što zbog trapave glume, što zbog jadnih kadrova i generalno sad kad razmislim, fotografija nije baš najsrećnije odrađena. Ima mnogo glupih kadrova. A još kad ona leti ili radi nešto, bilo šta što nije sedenje i pokušavanje glume, pa kad je uhvate onako u gro planu izgleda skroz tupavo i fejkičasto. 

 

Ovako generalno, ne baš razrađen scenario i malo klimavija režija su najveći problemi. Što i nije čudo, jer koliko vidim, taj scenario je radilo 11 osoba, a ovaj režiser je neki rendom plaćenik. Ostalo je ok i suštinski je ok film sa dobrom idejom koja je trebalo malo bolje i detaljnije da se razradi, pogotovo jer je imao budžet od 180 miliona. 6/10.

 

 

Inače, nisam gledao Green Lanterna od bioskopa pre tri godine i tada mi je bio katastrofalan. I pogledam ga opet juče, jebote, sve je loše u tom filmu i možda mi je i gori nego pre.

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

GODZILLA

 

godzilla-2014-official-uk-movie-poster.j

 

Za jedan spin-off Cloverfielda featuring Godzilla u poslednjih 20 minuta filma, odlično je ispalo. Nekoliko maestralno režiranih scena, odličan CGI, realističan izgled dosta stvari (sve je sivo i tamno zbog oblaka prašine i krša, što nekako ima smisla), kul fajtovi i osećaj težine i inercije monstera. Sa druge strane, ubitačno razvučena "priča", nezanimljivi ljudski likovi (osim Krenstona koji se ubi siromah da pošteno zaradi honorar), i preterano očigledne scene gde se čudovišta fajtaju u sve nekom off-screenu (ili je na blic, po sekundu dve, ili se nešto ispreči/zatvori pa se ništa ne vidi, ili je šejki kem na vestima u pozadini itd.). I totalno glupava odluka da film prati ovog blend Kikesa, umesto lepo da su napravili gomilu likova po celom svetu i svaki po par minuta da radi nešto, da se dobije taj međunarodni osećaj krize sa čudovištima. I ceo taj aspekt gde je Godzilla kao saveznik ljudi sa "I got you, bro" scenama, je totalno debilan.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

malo upadam, ali ima li neko malo vise infoa oko psihickog problema ridli skota, koji su sve izrazeniji?

da li je moguce da ce da "rimejkuje" deset bozijih zapovesti??

http://www.imdb.com/title/tt1528100/?ref_=nm_flmg_prd_13

gldao sam trjler u bioskopu, i ono, da li je covek sulud?

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Bolje i to nego nastavak Robin Huda baziranog na istinitim događajima :)))

bolje i to nego blade runner 2

 

anyway odgledao kapetana muriku, i govnjivo je sranje  je... izuzetno iritantan , sta vise mozda mi je iritantniji i od prvog dela, koji me je bas iznenadio

 

spider woman 2, isto su mi nekako usrali motku, emocije, savest,  odrastanje, kenjanje, a akcije nidje... mrsh

 

About time me je iznenadio, jer sam pustio film za zenu da gledam sa zenom ocekivajuci unapred prepoznatljivu romanticnu komediju, ali je ispalo daleko vise od toga... bas iznenadjenje

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

FADING GIGOLO

 

gigolo-560x689.jpg

 

Više za TV nego za bioskop, u režiji Džona Tortura sa puno poznatih glumaca u manjim ulogama, uz očiglednu pomoć i podršku Vudi Alena, koji je i drugi glavni lik u filmu. Priča je klasična Vudi Alen analiza seksualno-emotivnih odnosa između ljudi, sa jakim elementom satire jevrejskih običaja i navika po tom pitanju. Džon Torturo šmeker, Vudi klasičan brbljavi neurotik, Liev Šrajber car, Šeron Stoun i Sofija Vergara ufff jebote, ima par sendvič scena sa njima, kakve kuguarke bog te mazo. Jedina koja gotovo uopšte ne štima u filmu, a jedan je od važnijih elemenata priče je Vanesa Paradi, koja izgleda ko neka sasušena tetka i uopšte nije dobro ostarila, plus što stalno deluje kao da ju je neko dobro opaučio ciglom pa je kontuzovana svo vreme.

 

Dat scena

 

fadinggigolo-trailer-blog630-jpg_194053.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Човек од челика (Man of steel, 2013)

 

'нако...

 

истина је да је сценографија Криптона изванредна, свиђа ми се чак и разрада њиховог пада, тај део је одличан. одлично је све у вези са Криптонцима.

 

остатак приче је разводњен и досадан, једнозначан, предвидив и безукусан. или сам ја оматорио.

 

издвајам само сјајну заменицу команданта Зода. госпођица Трауе (Antje Traue) доминира сваким кадром својим тешким источним акцентом и небоплавим очима - ванземаљка 1/1.

 

man_of_steel_interviews_antje_traue.jpg

Edited by Debeli

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...