peja_ Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 frozen je i meni bio tesko sranje Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Pa ti animirani filmovi vazda imaju žestoke budžete, sećam se članka o Cars koliko je samo mašina radilo u isto vreme i to samo da bi renderovali realne refleksije na kolima i drugim površinama. Ja Frozen nisam mogao da odgledam do kraja, najviše zbog muzičkih numera, jer su se vratili tom Dizni stilu od ranije (pevanje pevanje i samo pevanje), imali su inbitvin baš dosta filmova gde su to smanjili ili potpuno izbacili. A i ovo mi, kao i Princess and the Frog, vuče da je pre svega pravljeno za devojčice i nesigurne tinejdžerke. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Kole Posted June 12, 2014 Popular Post Report Share Posted June 12, 2014 tri poslednja cgi filma iz disney animation studija su odlicni svaki hejt prema tangledu, wreck it ralphu i frozenu apsolutno nema veze sa kvalitetom samih filmova koliko sa licnim tiltom osobe koja hejtuje 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 (edited) Box office $1,245,054,227 :) a gledao sam na IMDB-u, jebiga. Tamo je USA, a ovo je worldwide. tri poslednja cgi filma iz disney animation studija su odlicni svaki hejt prema tangledu, wreck it ralphu i frozenu apsolutno nema veze sa kvalitetom samih filmova koliko sa licnim tiltom osobe koja hejtuje E, meni je i Wreck It Ralph bio skroz bezveze! Edited June 12, 2014 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 (edited) eh sad. meni wreck it ralph i frozen bukvalno ne mogu biti različitiji filmovi, prvi je šarmantan i duhovit i zabavan a opet dečiji, a drugi je jezivi proizvod temeljnog ispitivanja tržišta, i nema ni promil šarma i gotivnosti wreck it ralfa. i previše je jebenog pevanja :D i opet postavljaš stvari da je moron svako ko se ne složi s tobom xD ne postavljam nego sam strastven oko stvari koje ne podnosim pa vam se čini da ima tu nečeg više od subjektivnog mišljenja o datoj stvari :D Edited June 12, 2014 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 a, onda ništa :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 ne stidim se! Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 chejli rigrets natin! @stija ne mislim lose o intelektu ljudi kojima se ti filmvi ne svidjaju, to je samo tvoje tumacenje =o) ja sam rekao da ti ljudi, kojima se ne svidjaju esencijalno deciji filmovi, naginju u neku stranu i to im ne dozvoljava da uzivaju u odlicnom filmu, ako je to ekvivalent sa "oni su moroni" aj hev no difens pored sve love koju disney animation studios zaradjuje, velika kompanija dizni ih vec 10+ godina tretira kao ruzno, glupo, usvojeno dete, a pixar je pametni stipendista... tako da postulat "ista ekipa pravi jedan film na osnovu inspirisane ideje entuzijasta a drugu na konto korporativnog istrazivanja" meni zvuci manje verovatno nego tumacenje "ova osoba je ostvarila vecu licnu konekciju sa prvim, "muskijim" filmom, nego sa drugim "zhenskijim" i prilagodjava svoju retoriku tome umesto da pokusa da bude objektivna" moguce da gresim ofc naravno i moje tumacenje vashih postova je subjektivno i to je da jednostavno ne volite mjuzikle (iracionalno?) i da zbog toga propustate uzitak u mnogim lepim filmovima =o) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 kvalitet pesama je pitanje ukusa ali ako ima interesenata, mozemo da se upustimo u raspravu oko toga zasto je subjektivno i da su "klasici" cool i da je ovo shit manje verovatno =/= neverovatno i frozen i brave su subverzivni filmovi, ali u suprotnim pravcima ide plot oba filma pa za svaki slucaj brave stavlja u prvi plan ljubav izmedju deteta i roditelja, ali na kraju odrzava status quo - merida se pored sce nezavisnosti na kraju ipak povinuje patrijalhalnom sistemu... brave je subverzivan jer izgleda da ce da bude profeministicki, a zapravo je old skul samim tim nije inovativan frozen isto naglasava atipicnu ljubav, onu izmedju sestara (siblinga lol =o)) ali struktura mu je malo atipicna... pocinje kao oldskul bajka, sa princem kao resenjem svih problema jedne od protagonistkinja... onda ubacuje drugi klise - siromasnog baju koji unatoc povrsinskim suprotnostima zapravo izgleda kao bolji "match" za princezu da bi na kraju sve bilo obrnuto naopako - prvi princ je zapravo villain, drugi lik ostaje na nivou friendzonea, a ono najbitnije je, sto lanisteri najbolje znaju, porodica =o) cinjenica da prica jednog frozena efektivno ismeva formulu koju je tokom vise od sedam decenija upravo dizni ustolicio kao behaviour model i kanon cini taj film i boljim i vrednijim od bravea (cija je animacija realno bolja, tu nema pogovora) also nema pogovora da je jedan wreck-it-raplh (koji je prica o matorom krimosu i detetu! ;oD) bolji od bravea i frozena zajedno, ali ga mainstream pored svih para i kvaliteta zaobilazi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Sve je to lepo, ali i totalno nebitno mamicama koje vode čopore dece u bioskop gde se prikazuje "jao, onaj film sa princezama i snegom, i zamkovima i irvasima i sneško belić i pevaju i igraju, jao, jao, jao..." Takvoj publici je mnogo teže prodati Brave koji je, ako ne bolji, onda svakako ozbiljiniji i film koji nije aimovan svim uzrastima dece koja su u stanju da izdrže sat i po u bioskopskoj sali. 2 Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 lol prica je bila o poredjenju oba filma nakon sto se odgledaju, ti govoris o tome sta na prvu privlaci nekoga u bioskop... plus te mame/rodbina koji vode decu njih boli mnogo na sta vode decu, deca oce da gledaju i ona traze "vodi me da vidim ovo" a merida je "diznijeva princeza" koriscena za mercandajzing najstrasnije isto koliko elsa i ana =o) to sto je brave zaradio upola manje love od frozena vise govori o tome da je brave isao head to head sa avengersima nego da je film koji se teze proda.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Pa ovaj mi je bio na ivici, a ništa pametnije nije bilo da se skine (a kvota mi je jedan film dnevno sa ženom da pogledam), plus što je ovo bilo podnošljivo prvih petnaestak minuta, i onda sunovrat (žali bože i Džulijen Mur koja glumata u filmu). A i tih par lucidnih momenata kad su eksperimentisali sa pokretima kamere su bili interesantni, posle toga je bilo uživanje gledati koliko galopirajuće nebulozan film postaje. ja isto k'o pip volim da bacim pogled na neki film kad se pojavi, očekujući da će da bude bezveze :) Inače, i mene je u frozenu smorilo to stalno pevanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post MikroStalja Posted June 12, 2014 Popular Post Report Share Posted June 12, 2014 Braco, da vi znate koliko je moje petogodisnje dete uzivalo u Frozenu sa sve pesmama ne bi uopste ulazili u tu raspravu iz tog ugla. Za ciljnu publiku film je izvanredan. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Pa upravo to, moja ćerkica ima sedam godina i ono, iskočiće sklopka koliko puta je gledala Frozen (sva sreća u slušalicama za komp), a da ne pričam da je sva u "princeze-konjići-mašnice-rajfovi" fazonu 1 Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Enemy Добар. Добар је и избор главног глумца - као да сам гледао Дони Дарко 2. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 THE SUSPECT Standardan korejanski akcioni triler, sa napucanim budžetom, konfuznom pričom, klasičnim likovima (badass antiheroj i badassiji pandur, koji stalno ispoštuju jedan drugog, iako se ganjaju ceo film), i taman kad pomisliš da je u pitanju još jedna generična recka na spisku odgledanih korejanskih filmova...bum! Dve scene jurnjave kolima, i jedno 1 na 1 šibanje, džizskrajst, ne sećam se toliko "uuu, jebote" momenata još od prvog Raida (pogotovu scene sa kolima, bez CGI i gluposti, ovde su valjda skrljali više pravih automobila nego u poslednjih pet random akcionih filmova zajedno). Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 "A Million Ways to Die in the West" - http://www.imdb.com/title/tt2557490/ Za preskočiti - sigurno se neće dopasti fanovima Family Guy a diskutabilno je da li bi se dopalo fanovima komedija generalno. Ima 2-3 dobre fore i to je to. Inače, meni je TED bio ok film, čisto radi upoređivanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 (edited) Тек сад одгледао The Darjeeling Limited. Нема шта - Edited June 16, 2014 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Još ćeš da kažeš da nisi gledao Life Aquatic... Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 јесам. скоро. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bliss Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 A Million Ways To Die In The West - grozota. Kome bi mogao da bude smesan ovakav "humor"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 (edited) http://www.imdb.com/title/tt2963254/ Salem (TV) Hm. Ne znam. Jadno. Prva epizoda jos i ok. Ali kasnije, oh moj boze... Edited June 18, 2014 by JoeKerr Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 BLOOD TIES Onako, solidno odrađeno, ali ništa specijalno (sa previše konvinijent momenata koji su odrađeni po baj d buk principu i guše bilo kakvu nepredvidivost u radnji). Dobro finale, Klajv Oven u netipičnoj ulozi (koja mu odlično stoji), sporadične i efektne scene pucnjave i verno dočarane sedamdesete, ali se svo vreme oseća da je film u nepopravljivoj second tier kategoriji. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 The Raid 2 Berandal is out! 1 Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoboYagee Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 Edge of tomorrow , sasvim solidan film. Moze bez prvih 3 minuta. "Nacisti" su lepo uradjeni. Preporuka. Quote Always remember to pillage before you burn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts