Pipboy Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Mene na igru Arctic Baron Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Silver Linings Playbook - http://www.imdb.com/title/tt1045658/ Odgledao sam sa ogromnim zakašnjenjem ovaj film, i moram reći da konkurencija te godine za Oskare mora da je bila kriminalno loša kad je ovaj film dobio onoliko nominacija (beše, 8 ili 5?) a kad je Dženifer uzela oskara za glumu. Jeste ona meni gotivna i sve, i jeste OK odradila posao, ali po meni to nije za oskara, a ni Bredli koji je valjda isto bio nominovan. SImpa je film, gledljiv, sve je to jedna "tralala" priča i to je sve kul, ali po tom šablonu je 3/4 svih romantičnih komedija ikada moglo da bude nominovano za oskara :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 A COMPANY MAN Solidna korejska akciona drama, sa standarnom postavkom za azijatske filmove (ultimativni hitman koji prolazi kroz krizu identiteta, i želi da se skrasi i skući i živi kao normalan svet, ali mu naravno ne daju i na kraju ih sve rutinski samelje). Usporen tempo je nadomešten odličnim akcionim momentima, kao i sa nekoliko efektnih radova i uglova kamere. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 (edited) e, sreo sam vudilicu-ivanilicu kad sam kretao da gledam kapitena Amerike i najavio da ću da svratim posle ovde i pričam kako je kapitalističko govno od filma. E pa nije govno od filma :D Kul, moderan, visokobudžetni akcioni film sa daškom šejki kamere. Mislim da je malo previše nahajpovan film u medijima ali je sasvim ok. Winter Soldier izgleda kul i zajebano, a kapetan je onako, ok. Skarlet je odradila ulogu solidno, ima je malo više u filmu i to je lepo, iako mislim da ne bih želeo Black Widow film (pošto vidim da se to pominje ovih dana po internetima). Nik Fjuri je isto malo angažovan više i ima gotivna akciona scena na početku filma sa njim i kolima. Kao što rekoh, kul, moderan akcioni film, a akcije ima baš baš. Malo su likovi svi bledunjavi i nezanimljivi ali sem toga nemam neku veću zamerku. Možda sam očekivao malo veći osećaj povezanosti sa ostatkom Marvel univerzuma i filmova ali iako ima pun kurac detalja i hintova, nekako to nisam osetio. Premalo je dva filma godišnje da se to sve lepše razvije. Sad kad malo razmislim, najveću primedbu imam na to što nema neke tenzije i dosta toga se samo dešava, bez nekog bitnog konteksta i cela priča i tema filma su malo bezveze i raštrkane, mada!!! - veoma u zlikovačkom duhu Capn. vs HYDRA priča iz stripova i slično. Šteta samo što je ovakav tip filma super tle za malo bolje razvijanje tih sporednih likova kao što su Crna Udovica, Nik Fjuri, Baki, pa čak i Falkon, ali nisu se tom delu baš posvetili. Što je šteta jer su tu mogli malo više da izgrade te likove, da posle budu zanimljiviji, a ne samo da budu standardne karikature koje se provlače kroz ostalih nekoliko filmova u serijalu. Iskreno, najradije bih gledao Winter Soldier film kao spinoff ovoga, što se možda i desi, pošto lik ima ugovor na tipa 9 filmova. Ima i dva end kreditsa, ništa specijalno. Jakih 7-7.5/10 za solidnu akcionu avanturu. jer je cena slobode velika ali je on spreman da je plati! HJEAH! HAIL HYDRA! Edited April 22, 2014 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Koja dva end kreditsa omg, da li sam propustio drugi??? Napiši u spojleru! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 (edited) Ima na kraju špice posle taj drugi, one dugačke (ne one animirane). Al bezveze je ništa spec Baki u Smitsonijan muzeju gleda postavku o sebi, i omg, skapira ko je bio pre. Prvi kadar ide na statutu kapetana Amerike, pa prikazuju šta su mu obukli pošto je bila gola lutka, al sam zaboravio u čemu je bio štos. Edited April 23, 2014 by Pipboy Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 kontam da će kapetan da okine sa životom u trećim Avendžersima, jer Kris Evansu tada ističe ugovor, pa će Baki da postane novi kapetan 'murica, pošto Sten ima fazon ugovor za 9 filmova, a snimio je tek dva. Nego, jedna stvar mi i dalje pravi problem u celoj toj generalnoj priči, a to je što ovaj Marvel univerzum nema nekoliko prvorazrednih zlikovaca. Ok, Loki, mada ne može nonstop on da bude. Sad su ubacili i von Štrakera ali realno koga boli kurac za njega, hoćemo Crvenu Lobanju, a ne neke trećerazredne henčmene. Tu su zasrali sa Hjugo Vivingom jer njega realno boli kurac da snima još jedan film, nit je obavezan nekim ugovorom. Ajd kao Tanos, štagod, realno je lejm lik iako može da se izvuče nešto iz njega uz malo truda, a Ultron je popularan poslednjih godina mada kontam da će njega da rastave na komade u narednim Avendžersima, pa će i on pasti u zaborav. Mnogo tu ima stvari i nešto nisam siguran da u poslednje vreme Marvel uspeva da to izbalansira sve skroz kako treba- Što se univerzum više širi, kontam da je teže održati neku ravnotežu. Pogotovo sad kad se SHIELD poraspadao, a još sada dolaze Quicksilver i Scarlet Witch u Avendžersima, za koje se i dalje ne zna dal su mutanti ili ne (najverovatnije nisu), a onda i totalno drugačiji koncept sa Guardians of the Galaxy i još kada sklepaju dr. Strange film, pa bi tu onda trebalo da bude i magije. Cirkus. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 http://www.imdb.com/title/tt1935156/?ref_=nv_sr_2 Odlican za one koje zanima prica. 1 Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zr.ninja Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 http://www.imdb.com/title/tt2101473/?ref_=nv_sr_1 Gledao sinoc ovo, dobar film, sve pohvale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 (edited) +1 Za Dinu od Hodorovskog. jako sam se obradovao kad je ovo najavljeno, predivan je film. Prosto videti tu viziju, njegov najveći, možda i najbitnij san, način na koji to sve spremano, pravljeno i planirano i na kraju da propadne onako glupavo, ne znam,.. je jako, jako inspirativno, tragično u neku ruku, a opet je izašlo toliko toga zahvaljujući tome što su napravili. Plus, jako je bitno što Hodorovski priča tu priču, a ne neko drugi, i prosto je sve... da pustiš suzu na kraju. I super mi je što je on sam i dalje u fazonu da želi da taj neverovatni storibord što su napravili pretvori u animirani film. Šta više, mislim da kada ovo postane malo javniji film, da će to možda i postati zvanično moguće. Čak i da ode na kikstarter, mislim da bi dobio sve pare ovog sveta. edit: i kvoutovao sam pogrešan post. Edited April 23, 2014 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 the grand budapest hotel - prelepo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 jesi li bio do bioskopa ili se konacno pojavio krsten torent? Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 bioskop, ide u takvudu u nekom levom terminu u sali za ljude bez nogu, al vredelo je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RenTrapnest Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Sala za ljude bez nogu. LOL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Има и у Ушћу, заборавио сам да сам хтео да га гледам у биоскопу па си ме подсетио : ) ако би неко ишао данас у 16:30 нека јави на пп. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 bio sam u fazonu da vraćam gledanje filmova u pravim bioskopima, ali posle onog sedenja sinoć mislim da ću da se predam i da idem samo u tržne centre. jebote, ima manje mesta za noge nego u wizzair-u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Ja sam isto u Taku gledao, prva sala s leve strane u onom hodniku kad se uđe (valjd Džejms Din), i samo zabaciš noge u stranu, i bilo je podnošljivo. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Za legrum iskljucivo Roda i Cineplexxi (i usce i delta su sada cineplexx), mada, od osmog aprila svi koji oce best cinema available possible ici ce u Usce prvih 6 sala ilma 4k projektore i bolji zvuk od Delte jer su sredili klimu i zidove... najgora sala za sedenje u gradu - sala 2 doma sindikata, manje mesta nego bilo koja sala u taku @topik Čudesni Pajdoman Dva... http://www.imdb.com/title/tt1872181/ bolji je od prvog dela osetno ceo vajb same ličnosti heroja iz stripa je verovatno najbolji do sada (cak i kad se računaju Rejmijevi filmovi) Akcija/efekti su fantastični! znači fenomenalni, svaka čast ljudima i za dizajn i koreografiju scena takodje, za one kojima je bitno, hemija izmedju ovo dvoje zatreskanih je odlična... ALI gospode bože glupog i dosadnog filma sa bespotrebnim scenama... 2 ipo sata traje, mogao je pola sata da je utegnitiji... tempo ide od genijalnih akcija do ultraspore patetike koja uguši sve živo...mnogo srozava ono što bi inače bio vrhunski utisak koliko je marvel do sada silovao Spajdermena ovakav retool nekih događaja je podnošljiv, al ne znači da je dobar jeste rejmi iskoristio originalno izvodjene scene sa MJ umesto gven al opet...ovakav tok je malo blah... Pol Điamati najveći car u filmu Felicity Jones je u filmu manje od 100 sekundi i glumi devojku po imenu Felicia...countdown to white wigg photoshop is on ;o) ffs nije bilo x-men after creditsa =o( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 odgledao ovaj dokumentarac o hodorovskom lol koja je ovaj lik prsotina (u pozitivnom smislu) :) Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 tih godina su svi bili na nekim drogama. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 I sad su ali na pogresnim. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 AFTERSHOCK Au, kakva gadost od filma, strašno. Nije problem u samoj činjenici da je u pitanju još jedan treš horor od kojeg se ne očekuje previše, već u samoj izvedbi i totalno neshvatljivim momentima u "priči". Elem, prvo pola sata gledaš neke debilne likove koji se kao zabavljaju po Čileu (i samo to, ništa drugo, kao neki loš MTV rijaliti), pa onda presmešne scene zemljotresa, pa totalno apsurdne i predugačke delove gde se nešto jako ubedače i kukaju zbog pogibije generičnog druga number xy, pa onda tresnu nekoliko genuine mučnih i neprijatnih scena, i zatim totalno kretensko finale uz dva podjednako tupava "twista" (ovaj drugi je bar tehnički okej odrađen, ako ništa drugo). Jedino što valja je glavna koka u filmu (neka madžarica btw), al je i ona mogla više da se razodene. I iz nekog razloga je Eli Rot u filmu, valjda je pravio uslugu nekom ortaku u zamenu za besplatan provod po Južnim Amerikama. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Corey Posted April 24, 2014 Popular Post Report Share Posted April 24, 2014 bio sam u fazonu da vraćam gledanje filmova u pravim bioskopima, ali posle onog sedenja sinoć mislim da ću da se predam i da idem samo u tržne centre. jebote, ima manje mesta za noge nego u wizzair-u. Моји утисци од данашње посете Синеплексу у Ушћу, само ћу рећи најбоље искуство гледања филма икада : ) у питању је сала 3, огромно платно, редови нису дужи од платна, столице су изгледа фиксиране, направили су доста места за пролазак како би то било практично. Удобне столице, чак имају на неколико места по две спојене за парове, квалитет слике и звука сјајан. Гледао сам The Grand Budapest Hotel, брате мили, која перфекција од филма, у сваком смислу. Ово ми је у рангу Pulp Fiction-а, који да није снимљен не бих могао да замислим да тако нешто може да се направи. Прво, визуелно је, па рецимо, прелеп! Заиста очарава, можда најлепши филм који сам до сада видео, сценографија комплексна и пуна детаља, довољна да окупира пажњу током неколико гледања. Боје, сјајан избор и врхунски уклопљене, цео филм изгледа као анимирана слика неког живописног сликара, могао би да се гледа са искљученим тоном и то би било довољно. Сви сјајно глуме, више пута сам се смејао фацама које праве у сценама када и нема дијалога. А прича, ту је онај Pulp Fiction моменат, изузетно хипнотише и увлачи у свој свет, не желите да се филм заврши. Не знам ко је више заслужан, Стефан Цвајг на основу чијих писања је инспирисан сценарио, или Андерсон, у сваком случају без зевајућег момента, не дозвољава да пажња лута и то ради преко шокова, како текстуалних тако и визуелних, а ово може да изведе само онај ко зна тачно шта ради, то се не може десити случајно већ се ради о објективном умећу стварања уметничког дела. Чиста десетка, гледајте га обавезно у биоскопима док га још приказују, јер ако нешто треба видети на великом платну то је ово. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Evo ti plus, iako nisi spomenuo Fajnsov performans :) Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 10 favorite films of Andrei Tarkovsky 30 hateful films of Andrei Tarkovsky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts