dovlagsi Posted September 18, 2022 Report Share Posted September 18, 2022 Pa benzin, ako naiđeš zaista na neki primerak! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 18, 2022 Report Share Posted September 18, 2022 36 minutes ago, dovlagsi said: Pa benzin, ako naiđeš zaista na neki primerak! sad ću da ispadnem gori nego dule ali napišeš gore da je taj benzin motor sranje i onda ovde kažeš da on treba da se kupi? :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 18, 2022 Report Share Posted September 18, 2022 Pa redak auto čoveče, niko ga nije kupovao jer je motor sranje! Idealan ruromobil jer je iznad 3000 ccm! Sigurno ih nema u Srbiji. 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 18, 2022 Report Share Posted September 18, 2022 1 hour ago, dovlagsi said: Pa redak auto čoveče, niko ga nije kupovao jer je motor sranje! Idealan ruromobil jer je iznad 3000 ccm! Sigurno ih nema u Srbiji. Top onda. Kupujemo auto sa sranje motorom to je uvek dobra investicija! :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 20, 2022 Report Share Posted September 20, 2022 Dal' ćemo uskoro imati prvi direktni benefit otvorenog balkana? Ako ništa a ono da ne moraš da plaćaš na 258 lokacija putarinu u MK: Quote У току је тестирање система јединствене електронске наплате путарине у земљама "Отвореног Балкана", а систем ће почети да функционише када буду потписани сви уговори, рекао је за РТС Дарко Савић из "Путева Србије". Додао је да је у току и пројекат проширивања 26 наплатних станица. Говорећи о јединственом систему електронске наплате путарине у земљама "Отвореног Балкана", Савић је истакао да ће јединствени ТАГ уређаји моћи да се користе у Србији, Албанији и Северној Македонији. "Систем је тренутно у фази тестирања, али врло брзо очекујемо потписивање тих коначних споразума и да систем профункционише. Он се врло лако може проширити и на остале системе наплате путарине, чак и на системе као што су сателитски у Бугарској, а и на системе наплате путарине у Републици Српској, где смо већ тестирали наше уређаји и раде, а и у БиХ и у Црној Гори", рекао је Дарко Савић. Објаснио је да ће у оквиру "Отвореног Балкана" систем функционисати тако што је ТАГ уређај повезан са платном картицом корисника и да није потребно допуњавати, већ да се новац скида са рачуна корисника. "Plaši" me ovo što se vezuje kartica pa plaća, znači da ovi TAG-ovi za lokalno plaćanje neće moći da se koriste jer ne funkcionišu tako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 20, 2022 Report Share Posted September 20, 2022 Ja se nadam da će Putevi Srbije nekad da uvedu da regularno možeš TAG da povežeš sa karticom i da tako plaćaš, pošto to sada ide preko "Pera Peric d.o.o." firma koja je verovatno u vlasništvu nekog njihovog direktora ili tako nešto. Inače mi neko reče da naši tagovi već rade u Makedoniji, nisam probavao. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted September 20, 2022 Report Share Posted September 20, 2022 Rur braco, pa postpaid naplata putarine (postpaid TAG) vec postoji kod nas, koristim isti skoro 2 godine. Sve informacije dostupne na https://enpay.rs/😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 20, 2022 Report Share Posted September 20, 2022 4 hours ago, Zwerko said: Ja se nadam da će Putevi Srbije nekad da uvedu da regularno možeš TAG da povežeš sa karticom i da tako plaćaš, pošto to sada ide preko "Pera Peric d.o.o." firma koja je verovatno u vlasništvu nekog njihovog direktora ili tako nešto. Inače mi neko reče da naši tagovi već rade u Makedoniji, nisam probavao. nisam ni ja probao, a vidiš mogao sam... ja sam skapirao da MKD ima neku karticu za plaćanje a da nema baš tagove, tj. da možeš kao tu da prođeš ali moraš da overiš karticu, možda sam se i prevario. ali me čudi da niko nigde nije napisao da važi TAG kartica u MKD, plus me zanima kako se vrši naplata kad je u MKD u denarima jelda, ko tu vrši konverziju i kako i po kom kursu etc. 35 minutes ago, fuse.buca said: Rur braco, pa postpaid naplata putarine (postpaid TAG) vec postoji kod nas, koristim isti skoro 2 godine. Sve informacije dostupne na https://enpay.rs/😉 Šta je ovo, deluje kao neki fejk tj. shady koncept, kao još je i ista cena kao putarina, gde je tu njihova zarada, plus ovo sa "reprogramiranjem" taga, ne deluje baš provereno :)) mislim ok, koristiš ga već dve godine, tako da radi svakako, nego me zanima koja je tu fora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 20, 2022 Report Share Posted September 20, 2022 Da, na to sam i mislio pod pera peric d.o.o. Mislim i ja imam preko njih, ali je nelogično da ne ide preko JP Putevi Srbije. Neka firma mi je skoro nudila to isto, plus da putarinu plaćam odloženo 45 dana :) mislim meni je svejedno jer koristim u privatne svrhe, kapiram da nekome ko se bavi prevozom to ima smisla odloženo. Edit: Ulete Laki - i ja koristim, radi vrhunski. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 20, 2022 Report Share Posted September 20, 2022 3 minutes ago, Zwerko said: Da, na to sam i mislio pod pera peric d.o.o. Mislim i ja imam preko njih, ali je nelogično da ne ide preko JP Putevi Srbije. Neka firma mi je skoro nudila to isto, plus da putarinu plaćam odloženo 45 dana 🙂 mislim meni je svejedno jer koristim u privatne svrhe, kapiram da nekome ko se bavi prevozom to ima smisla odloženo. Edit: Ulete Laki - i ja koristim, radi vrhunski. ju bože, koje crno tržište :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted September 20, 2022 Report Share Posted September 20, 2022 7 minutes ago, Lucky said: Šta je ovo, deluje kao neki fejk tj. shady koncept, kao još je i ista cena kao putarina, gde je tu njihova zarada, plus ovo sa "reprogramiranjem" taga, ne deluje baš provereno :)) mislim ok, koristiš ga već dve godine, tako da radi svakako, nego me zanima koja je tu fora. Pa nije. Odneses vec postojeci tag (ili porucis kod njih) da ti reprogramiraju, traje par minuta i to je to. Fora je sto ti "skinu" 600 dinara, koje ti vrate i to imas kao depozit koji si dao... Ne skida ti odmah sa kartice pri svakom prolasku, vec ima odredjene termine kad rade presek (tipa 3x mesecno). I dobijes fakturu kao i izvestaj gde si usao, izasao, kad i tako to... I dobra je fora sto moze da se deli, ako si ortak pa hoces nekome da platis putarinu 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 20, 2022 Report Share Posted September 20, 2022 Ma programiranje taga je samo da bi oni taj tag povezali s tvojim nalogom, tj kasnije sa karticom, ništa mu oni ne rade. I ja ga koristim bar jedno dve godine, radi super, mada je malo smor kad te juri rodbina da im pozajmis tag :)A njihova zarada je verovatno što Putevima Srbije plaćaju "veleprodajnu" cenu koja se ne zna koliko je pa zarade između te dve, tebe košta isto. Zato i kažem verovatno su firme različitih direktora, Drobnjaka i ostalih ekipa. Ali jbg, meni kao krajnjem korisniku lakše a cenim da mnogo više pokradu na firmama čiji kamioni piče non-stop po auto-putu nego na meni koji ne napravim ni 100 evra godišnje putarine. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 20, 2022 Report Share Posted September 20, 2022 1 hour ago, fuse.buca said: Pa nije. Odneses vec postojeci tag (ili porucis kod njih) da ti reprogramiraju, traje par minuta i to je to. Fora je sto ti "skinu" 600 dinara, koje ti vrate i to imas kao depozit koji si dao... Ne skida ti odmah sa kartice pri svakom prolasku, vec ima odredjene termine kad rade presek (tipa 3x mesecno). I dobijes fakturu kao i izvestaj gde si usao, izasao, kad i tako to... I dobra je fora sto moze da se deli, ako si ortak pa hoces nekome da platis putarinu 😄 jasno ... kul onda, mada opet nisu ni ovi iz puteva hteli da ih iseku znači da su svi uvezani u tom dilu na raznorazne načine 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 21, 2022 Report Share Posted September 21, 2022 Koliko znam, tako sa tim VP cenom i više provajdera funkcioniše odavno i svuda u svetu. 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 21, 2022 Report Share Posted September 21, 2022 3 hours ago, dovlagsi said: Koliko znam, tako sa tim VP cenom i više provajdera funkcioniše odavno i svuda u svetu. u je al sam pao s kruške...ja mislio to samo zvanično možeš da kupuješ preko tih "glavnih" prodavaca kao što su srbijaputevi kod nas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 23, 2022 Report Share Posted September 23, 2022 Stigli Rusi sa njihovim Rapidom :) 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 24, 2022 Report Share Posted September 24, 2022 16 hours ago, Zwerko said: Stigli Rusi sa njihovim Rapidom 🙂 ja juče videh samo 2-3 mercedesa ona što izgledaju kao x6 samo mercedes, koji god da je, sa RUS tablama, verovatno zato što je mnogo brz pa su prvi stigli, sad će lagano i ovi sporiji :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted September 24, 2022 Report Share Posted September 24, 2022 https://www.danas.rs/vesti/drustvo/biciklisti-traze-ogranicenje-od-30-kilometara-na-cas-u-sporednim-gradskim-ulicama/ Ovo ce vecina Rurovaca da podrzi 😄 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 24, 2022 Report Share Posted September 24, 2022 Ako nismo zbog dece i opste bezbednosti, sigurno cemo sad zbog ciklista da menjamo zivote Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted September 25, 2022 Report Share Posted September 25, 2022 @Lucky evo najnovije bravure komšije sa smartom - doduše ovo je očigledno uspešna saradnja vozača audija koji je zapravo prednjim točkovima na travi, kako bi smart mogao da stane ovako. Moguće da su muž i žena u pitanju : D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 25, 2022 Report Share Posted September 25, 2022 44 minutes ago, togFU said: Lucky evo najnovije bravure komšije sa smartom - doduše ovo je očigledno uspešna saradnja vozača audija koji je zapravo prednjim točkovima na travi, kako bi smart mogao da stane ovako. Moguće da su muž i žena u pitanju : D hahaha, to je to 🙂 kačio sam ovde ja mislim to svoje parkiranje u garaži baš ovako 🙂 doduše ajde, ne opravdavam baš točkove na travi, ali nije ni morao, može smart još malo kao ulici no verovatno ih je mrzelo da se cimaju. dobar je taj kabrio, šteta što ima plastično zadnje staklo. kad smo na temi, izašlo mi na guglu ono "this time x years ago" ili kako ga zove, pa ispade ovo: ovaj car u šta je ovo, audi, stao normalno u odnosu na ulicu tj. pod pravim uglom na parking mesto (kao i svi ostali zapravo) iako su parking mesta zakošena, što se vidi iz priloženog, pa sam iskoristio priliku. sve regularno u okvirima bele linije! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 28, 2022 Report Share Posted September 28, 2022 novi infantilni bmw u serijskoj verziji BMW xM ipak će biti hibrid - V8 + elektro total 644 KS 4,2 sek 270 kmh Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted September 28, 2022 Report Share Posted September 28, 2022 ovo je final form za sve ljubitelje bmw-a, ovome su tezili i docekali, sad svi treba da kupe "ovo" 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 28, 2022 Report Share Posted September 28, 2022 Kakav uzas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 28, 2022 Report Share Posted September 28, 2022 Meni ovo i nije toliko loše 🙂 ali nisam baš neki ljubitelj BMW-a... Elem, valjda ovde, zanimljiv sighting u Beogradu! 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts