Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma

VELIKI KURAC

Recommended Posts

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

On 5/29/2022 at 1:22 PM, dovlagsi said:

btw, konačno sam stavio oglas za kola 🙂

Naravno da ide jeftinije za nekog koga znam 

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/20007820/opel-insignia-15-edition-opc?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

Dovla prodaje jedinu Insigniju druge generacije u zemlji a da nije raspali dizel sa 150-200k \o/

btw sto mu nisi zatamnio stakla, makar pozadi, stvarno mislim da znaci zbog dece i bezbednosti generalno, ne zarad brecanja

40 minutes ago, togFU said:

kako misliš zbog bezbednosti?

U slucaju razbijanja stakla se ne rasprsne, posto ima foliju koja ce da zadrzi u mestu.

Smanjuje zracenje i temperaturu.

I smanjuje sansu da ti street level lopovi bulje previse kroz prozore.

Nije samo poenta kurobrecanja crnih stakala

• Like +1 1

1 hour ago, killYg0r said:

U slucaju razbijanja stakla se ne rasprsne, posto ima foliju koja ce da zadrzi u mestu.

da, ali svakako je staklo napravljeno tako da kad se rasprsne teško da može da povredi nekog, jer je pravljeno tako da se rasprsne na komadiće. Ali da, to je odgovor koji sam očekivao i ima smisla.

Ove druge stvari koje si napisao su pomalo "stretch" u smislu bezbednosti, posebno ovaj deo za lopove 😄

a malo sam "skočio" jer je upravo bezbednost razlog zašto je zabranjeno imati full zatamnjen auto, ne zbog tebe nego zbog drugih učesnika u saobraćaju.

Na trenutnom i prethodnom autu sam bio na 30 napred i 85% pozadi zatamnjenosti ali mi je svakako postao must to have dodatak.

I posebno na crvenu boju dobro leze.

Prednja stakla svakako treba da ostanu zabranjena da se tamne, cisto da mozemo da, barem nekako, razlikujemo common plebs od BIA agenata

Nisam zapravo osim felni ništa menjao na kolima, čak nije ni čipovan! 😁 To je isto zanimljiva priča though, hteo sam čipovat' ali ne može! Ovo je GM-ov 1,5 benz koji je korišćen mislim samo za ovaj model, dok se Opel nije rastao sa njima. Nema niko softver da "uleti" u mape na ECU. Sam motor nema nikakvu oznaku na sebi, samo crna plastika preko 😁 ništa ECOTEC, DOHC, TURBO, OPEL, baš ništa. Verujem da je ovaj moj jedini u Srbiji u verziji sa 165 ks, ove od 140 ks sam i sretao ponekad. 

facebook.com/speed.rs

On 6/3/2022 at 8:51 AM, dovlagsi said:

Nisam zapravo osim felni ništa menjao na kolima, čak nije ni čipovan! 😁 To je isto zanimljiva priča though, hteo sam čipovat' ali ne može! Ovo je GM-ov 1,5 benz koji je korišćen mislim samo za ovaj model, dok se Opel nije rastao sa njima. Nema niko softver da "uleti" u mape na ECU. Sam motor nema nikakvu oznaku na sebi, samo crna plastika preko 😁 ništa ECOTEC, DOHC, TURBO, OPEL, baš ništa. Verujem da je ovaj moj jedini u Srbiji u verziji sa 165 ks, ove od 140 ks sam i sretao ponekad. 

hoćeš da kažeš - collectors edition?

🙂

2 hours ago, voodoo_ said:

Ima kolega, to je restyling iz 2017, 1.6 MJT, ide super

Da ne pričam što možeš lagano da izađeš iz auta a da se ne napinješ kao da ustaješ iz kreveta ili da neko mora da ti pruži ruku spolja, što morževi u spuštenim sedanima nikad neće osetiti

bio je onaj pre restajlinga u Cross verziji, ozbiljno su natrpali u njega sve šta su mogli.

bio je i posle u restajlingu taj isto Cross ali je nekako delovalo totalno bezveze u odnosu na ovaj iz prve.

Ovaj Kilijev produženi sa prve slike nikad nisam video uživo, mada stvarno deluje gadno, verovatno ga zato niko nije ni kupio 😄

6 hours ago, Dule_smor said:

Ali bitno da ne moras da se saviijas kad sedas u kola Kili!

A ni kad izlaziš!

1 hour ago, voodoo_ said:

Ovaj Kilijev produženi sa prve slike nikad nisam video uživo, mada stvarno deluje gadno, verovatno ga zato niko nije ni kupio 😄

7 hours ago, Dule_smor said:

Imaju jedan ovde kod nas u kraju u vojsci :)) Mnogo je smešan i grozan u isto vreme. Doduše nije ovaj restajl model, nego originalni ali isto taj XL ili kako ga zovu što je produženog gepeka.

Pošto je vojna zgrada tu na ulici gde je bio sud, onda ga i oni tu stalno parkiraju.

Mislim da sam ga pored tog modela video možda još jednom negde.