Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma

VELIKI KURAC

Recommended Posts

17 hours ago, killYg0r said:

Kicma mi je vec kriva jer sedim vec dve decenije ispred ekrana : D ali hvala!

trebalo je nekog raspalog Pola ili Up! da nađeš, jer ovako mogu da ti odgovorim da i tom golfu ima više mesta nego u tvojoj Mazdi :tf:

Edited by togFU
  • Like +1 1
  • Haha (+1) 1

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

1 hour ago, dovlagsi said:

Ali ako nemaš dobit, onda ti ništa to ne znači! :tf:

Think About It Reaction GIF by Identity

2 hours ago, Highl1 said:

Nude tebi prvo i bez stavke u ugovoru, kao gest dobre volje, ali ga ti ili neko tvoj onda otkupljuje kao fizičko lice.

nisam znao ovo, to može donekle da promeni stvari u celoj priči realno.

ali je fora i da taj operativni lizing manje njih nudi nego ovaj finansijski plus možda (nisam siguran) on zapravo spada u rentu itd i onda nije pokriven NBS-om i zaštitom u tom nekom pravnom smislu kao ovaj finansijski.

2 hours ago, Highl1 said:

I nisam mislio da možeš da imaš DOO bez računovodje, to je a must, samo kad nije in house, i imaš prodaje, amortizacije i sl, povećavaš samom sebi papirologiju jer outsorsovani računovodja može da uradi odredjen broj stvari, plus ti nije stalno dostupan, i onda konkretno kod prodaje opreme ti sam se cimaš za sve. Ja lično imam mali broj zaposlenih, četvoro, i na kraju dana pošto mi je outsorsovan računovodja, sva papirologija padne na mene, gde još i opremu da prodajem 🙂 a ne isplati mi se da nekog zapošljavan full time za tipa 2h posla dnevno oko papirologije

možda samo imaš lošeg računovođu? :))

šalim se, ali i ne, zavisi od računovođe stvarno, jer ih ima katastrofalnih a ima i nekih koji su ok. doduše opet ne znam tvoj obim papirologije sve mi nešto deluje da nemaš previše, ako si ovaj IT fazon, nisi sztr sa 100 faktura dnevno. 

3 hours ago, killYg0r said:

Samo jos april da dodje, pa da se vrati letnji set 18!

jes' malo izgleda bangavo sa ovim zimskim 🙂

ali other than that, svaka čas' !

1 hour ago, killYg0r said:

Inace tablice su stigle na 23xx + u BG-u. Jel postoji negde info koliko se kola registruje mesecno/godisnje?

pa ono, to je verovatno moguće proceniti po prodaji, tipa:

- U Srbiji se potrošači prema svojim mogućnosti i platnoj sposobnosti, logično, više opredeljuju za kupovinu korišćenih vozila. Kada se u našoj zemlji godišnje proda 25.000 do 30.000 novih automobila, istovremeno se registruje više od 150.000 polovnih. Od tih korišćenih, 80 odsto je starosti preko 10 godina i taj trend se ne menja.

i

U Srbiji je u januaru ove godine prodato 1.250 novih putničkih vozila, što je za oko 15 odsto više u odnosu na isti mesec lane, kada je registrovano 1.098 automobila iz salona, saznaju "Novosti".

Znači eto, cirka 200k godišnje ako je verovati ovim brojkama plus imaš onu određenu količinu koji menjaju saobraćajne i dalje jer su imali Č Ž i to, ili su nekom istekle etc. 

5 hours ago, mikser said:

Za 5 godina se stiglo od BG 1000 - ** do BG 2300 - **, i to su samo regularna vozila, bez taksija i sl.

peru se pare, isto kao i sa stanovima, fantomi registruju automobile da pokažu da ide prodaja!

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi