Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma


VELIKI KURAC

Recommended Posts

  • Replies 5.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja vozio Korsu pet-šest godina, nijedan kvar za taj period osim nešto oko menjača što je koštalo oko 4000 din. Sad je vozi tetka i dalje, jedno godinu dana već, isto sve šljaka bez problema a već joj je deseta godina (korsi, ne tetki!).



Star Trek i Audi :)

 

 

I tradicionalno gotivna fora da u amerikama možeš da direktno prozivaš konkurenta koristeći njegove proizvode :)

Link to comment
Share on other sites

Sluzbena korsa 2008 godishte koju vozim i sa kojom sam preshao 25000+ km (sad je negde na 88000km) je imala bukvalno 6 kvarova za godinu dana od kojih je poslednji koshtao 65.000,00 rsd. Da ne kazem da je bukvalno sve otishlo u automobilu, pocevshi od kvaka za otvaranje vrata, klima, zatim kontrolna tabla je sva ispucala, pojas itd.

 

Razumem ja da je to sluzbeni i da su ga drkali razni, ali od kad ga vozim ja (99% sam ja u kolima) zaista se prema njemu ponasham najnormalnije, da ne kazem kao da je moj i u njega je ulozeno jedno 130.000,00 rsd na popravke u tom periodu.

 

Mozda je losha serija :P

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

Pa ono, svačega tu ima ... ali generalno niko od nas nema neke specijalno pouzdane podatke da bismo izvlačili zaključke. Ti imaš jednu korsu i loša je, ja imam drugu i dobra je, ali niko od nas nema neko iskustvo tipa "vozio sam 10 korsi različitog godišta, sve su se raspale posle godinu dana", to bi onda stvarno značilo da je sranje, mada ni tad ne bismo bili 100% sigurni :)

 

A one standardne priče - ford najbolji auto, da nema forda opel najgori auto itd očigledno nastaju na ovakvim osnovama :) Evo recimo Hetlerovići voze fordove, deluje da se ne žale :) Da ne govorimo da je RURomobil Ford - piči k'o munja!

Link to comment
Share on other sites

Cale ima forda, vozio sam ga redovno, za sada je kod mene varijanta "najbolji auto" :D. Ne znam, opel mi se ne dopada sa vishe stanovishta, ali moguce da preterujem.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

Shto se tiche Forda, meni se jako svidja - ergonomika mi je vrhunska u Mondeu, motor i powershift rade odlichno zajedno, ima mekane amortizere koji istovremeno jako dobro drze kola na putu (verovatno zato shto ima nemachke korene). Pri tom ima mesta koliko hocesh pozadi i napred i sve pizdarije koje ti mogu zatrebati.

 

Mozda ce sledeci auto opet biti Ford, merachim novi Explorer.

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

za Aventadora bih prodao dušu đavolu, ali ovaj jednosed je preružan i previše retardiran

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

merc s-klase, novi
 
Automobil koji je od starta projektovan da bude najbolji od najboljeg, uostalom kao i svaka prethodna S-klasa. Spisak elektronskih sistema koji su implementirani u ovaj novi model je toliko dugačka da Fejbuk ne dozvoljava da unesemo toliko teksta. Od nekih zanimljivih novina, izdvajamo neke. Ovo će biti prvi serijski automobil na svetu u potpunosti osvetljen LED tehnologijom, dakle, na automobilu se ne nalazi nijedna klasična sijalica, bez obzira na verziju. Dalje, novi model u ponudi je S 300 HYBRID, koji ne samo da ispunjava nove EURO6 ekološke norme, već dobija i (za automobil) neverovatnu A+ kategoriju efikasnosti. Ima 225 KS, elektro-motor kao ispomoć i troši ispod 5 lit/100 km u proseku!
 
Sistem komandovanja glasom (LINGUATRONIC) sada može da vam čita SMS-ove ili vesti sa sajtova tokom vožnje. Zatim, klimatizacija je usavršena tako da se sa AIR-BALANCE sistemom automatski usaglašava rad klime sa filterima, jonizatorima i parfemom, a pored grejača sedišta i volana, dostupno je grejanje i naslona za ruke, sa obe strane. :) Novi NIGHT VIEW sistem prepoznavanja putem infra-crvenih zrakova sada prepoznaje i pešake i životinje. Najnovija iteracija PRE SAFE sistema aktivne bezbednosti sada može automatski da spreči nesreću usled greške vozača sa sigurnošću od 100% do brzina od 50 km/h. Nova S-klasa će biti prvi auto koji će imati vazdušne jastuke i na sigurnosnim pojasevima...?! :) 
 
Modeli u inicijalnoj ponudi:
 
S 350 BlueTEC - 3,0 V6 dizel 258 KS (620 Nm)
S 300 HYBRID - 2,2 dizel bi-turbo + elektro 225 KS
S 400 HYBRID - 3,5 V6 benz + elektro 333 KS
S 500 - 4,7 bi-turbo V8 benz 455 KS (700 Nm)
 
 
971047_10151593757268180_282380314_n.jpg

facebook.com/speed.rs

Link to comment
Share on other sites

Ladja!!! I dalje mi je prednja konzola nekako cudna i previse sci-fi  za merca i s klasu uopste, posebno ova ekrancina, a spolja je kul, bas

ova na slici koja je ovde postovana u tom sport paketu, sa napicenijim felnama, malo agresivnijim branicima itd...

Za opremu nisam ni sumnjao da ce nece biti inovativna kao i u svakom modelu do sada, auto jbt kao da je robot, ono artificial intelligence at it's best :D

LED far jedno 4,5 k evra ima da bude kad ga neko cukne, sa svim motorima, kompjuterima u sebi itd :Da  potrosnja ako je 4 real podatak je neverovatna. 

"I think that gay marriage should be between a man and a woman."

Arnold Schwarzenegger

Link to comment
Share on other sites

Meni se desilo da mi se neki onaj tunel za vazduh koji snabdeva motor vazuhom (doh), olabavio malo i motor je usisavao vazduh ne samo kroz tunel, nego i sa strane. A poshto je senzor koji vodi rachuna o pritisku vazduha u tom tunelu skapirao da kroz tunel ide manje vazduha nego shto bi motoru trebalo, on je ukljuchio jache kompresor koji je u motor gruvao vishe vazduha nego shto treba. Rezultat je bio da se motor gushio... Tako da elektronika ume da zajebava ponekad.

 

Ali generalno sam se ubedio mnogo puta da je elektronika vishe "u pravu" nego "u krivu", a uglavnom je problem onaj koji sedi za volanom...

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...