Zwerko Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Morali bi da su ti kačili to na vrata i da su dolazili panduri da proveravaju da li si tu da bi ti upisali fiktivnu adresu, neće baš sami od sebe da upišu, tako da si se verovatno izvukao. A šta si ti radio kod bioskopa Partizan? :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 išao uzbrdo nemanjinom? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 то са држањем 20е у возачкој може да буде зајебано ако налетиш на неког слепца. Овако кад га приупиташ јел можемо да се договоримо то је културније мало Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 pitam se kako se ova priča o upisivanju fiktivne adrese odražava na tu taktiku prolongiranja. meni je odvratna pandurčina pisala kaznu jer sam prešao okretnicu autobusa kod bioskopa partizan na crveno, i to je zastarelo (bilo pre više od dve godine), al ne znam da li me sad čeka iznenađenje kad pokušam da izvadim novu ličnu kartu. moraju vise puta da te ne nadju kod kuce a tvoji da govore kako ne znaju gde si ili docnije da ne zivis tu :) komsiji se to desilo imao je 20 kazni i sve ih je izbegavao :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Shto se tiche "dogovora" sa pandurima, postoji nekoliko pravila: 1. Ne valja davati pare sa vozachkom - ako hoce pare, to definitivno morash da ga pitash ti ili da ti on da hint (ovaj drugi sluchaj obichno izgleda kao nabrajanje kazni/tovarenje). Ako naletish na "belca" (mega odgovornog nepodmitljivog mitoloshkog pandura), mozesh debelo da najebesh ako mu dash vozachku sa parama... 2. Treba pitati suptilno, kao da se stidish da dash pare. 3. Uvek, ali uvek treba imati neku prichu koja je zalosna - "jurio sam jer mi je zena/deca/baba/mama jako bolesna" (decu ne treba pominjati, ali je efekat jachi), "danas su me otpustili sa posla", "platio sam to i to, odrali su me, nemam leba da jedem (iako vozim viper SRT)" i slichno. 4. Kada se predaju pare, to isto treba da bude suptilno - obichno te pozovu u svoj auto, pa im onda lepo slozish parice u pretinac tako da niko ne vidi (ruski fazon) ili im dash sa dokumentima. Ni u kom sluchaju to ne sme da bude ochigledno i da vide svedoci (chak ni oni koji su sa vama u kolima). 5. Ako ste pitali "da li mozemo da se dogovorimo?" i dobili negativan odgovor, ne pokushavajte da se dalje "dogovarate" poshto ce vam to josh vishe pogorshati situaciju. To bi bilo to. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Srba iskusan Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/dec/01/corruption-index-2011-transparency-international Srbija je na 86 mestu, a Rusija na 143. Chista adaptacija uslovima u kojima zivim. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 išao uzbrdo nemanjinom? :D Onda ostaje pitanje zašto ti asocijacija za taj deo grada nije bolnica Sveti Sava ili Železnička stanica nego baš taj bioskop, ideš tamo da se kulturno uzdižeš? :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 I kako to ideš sa okretnice autobusa pored bioskopa Partizan, pa onda uzbrdo uz Nemanjinu? Onda si morao da pređeš preko dve tramvajske "baštice" i napraviš time još koji prekršaj ;) Sve ovo pod uslovom da sam dobro ukapirao tvoju priču :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Ја сам минимум триес пута даво кеш, од тога можда трипут неуспешно... Просто неће лик да узме. Е сад, ја стварно никад нисам правио науку од тога, а пар пута сам баш дао безобразно мало пара и прошло ми је (типа он каже иљаду, ја кажем ''лол имам 436 динара, ево види'' и он преврће очима и пристане). Неки неће да спусте то што су рекли, мада никад нисам ни спуштао ако сам имао толико, само ако једноставно немам толко у новчанику. Бар десет пута сам питао ''колико за договор?'' и добијао одговор у виду неке цифре. Просто кажем ''јел можемо да се договоримо'' или ''јел може нешто на лицу места'' и лик каже може ако оће, а ако неће, каже да не може. И то је то. Ниједном нисам причао приче, био скрушен, понашао се као да радимо ''нешто неваљало'' и томе слично. Нити се пандур снебивао или смишљао нешто типа ''ах, господине, па хајде добро сада, али возите опрезно винк винк''. Ови што неће само кажу да неће, нико не баца прекоран поглед или делује увређено, само ти одговоре негативно на твој предлог, без икаквих пропратних акција, па чак и неизговорених. Е сад, могуће да ја нисам никад нагазио на неке дркоше или господине који се вређају на мито, ал једно време су ме баш заустављали нон стоп (радила ми само позиција) и ниједном нисам платио казну за то. И да, у последњих годину дана ме нису ниједном зауставили, можда се нешто променило... Моја искуства су углавном заснована на мурији од пре две до шест-седам дина. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Ja sam jednom panduru (na novosadskom) rekao da ce dobiti popust za neke plocice iz moje radnje, al nije se nikad javio. :D Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 И да, у последњих годину дана ме нису ниједном зауставили, можда се нешто променило... Моја искуства су углавном заснована на мурији од пре две до шест-седам дина. ljudi ostaju ljudi. samo se vlast menja :p inace, mozda bi bilo pametno da sakrijemo ovaj topik, previse ljudi je ostavilo svoja iskustva koja nisu bas za svakog ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Kako se sakrvia topik? :o 1 Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 na hide !:D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Onda ostaje pitanje zašto ti asocijacija za taj deo grada nije bolnica Sveti Sava ili Železnička stanica nego baš taj bioskop, ideš tamo da se kulturno uzdižeš? :) pa ne nego je okretnica direktno ispred partizana, a ne direktno ispred svetog save, stanice, pošte ili čega već. I kako to ideš sa okretnice autobusa pored bioskopa Partizan, pa onda uzbrdo uz Nemanjinu? peške sam išao, a ta okretnica ima status ulice (tj. trga) sa sve semaforom, iako su u njoj autobusi poređani u dva ili tri reda i ne može ni da se prođe kolima. ne znam da l su to promenili sad kad su renovirali taj plato, al u vreme kad je meni seronja pisao kaznu je šansa da izazoveš nesreću bila ravna nuli. pri tom je on pretrčao šest traka nemanjine da bi me uhvatio. koji kandidat za gasnu komoru, jebo te, iznervirao sam se dok sam ovo pisao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 al u vreme kad je meni seronja pisao kaznu je šansa da izazoveš nesreću bila ravna nuli. pri tom je on pretrčao šest traka nemanjine da bi me uhvatio. zamisljam debelog lika u 50im godinama sa belim slemom kako besni sa pistaljkom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 1. Ne valja davati pare sa vozachkom - ako hoce pare, to definitivno morash da ga pitash ti ili da ti on da hint (ovaj drugi sluchaj obichno izgleda kao nabrajanje kazni/tovarenje). Ako naletish na "belca" (mega odgovornog nepodmitljivog mitoloshkog pandura), mozesh debelo da najebesh ako mu dash vozachku sa parama... meni se jednom tako zavuklo nešto malo evra tipa 10-20 u pasoš sasvim slučajno kad sam prebacivao pasoš iz jedne pregrade u drugu i dajem pasoš na pasoškoj i ovaj otvara i ispadaju pare :)) i pandur je shvatio kad je video moju sablažnjenu facu da su te pare tu slučajno i kulturno mi ih je vratio :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Ovaj dulio majstor za mito :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Па испада тако, ал је заправо фазон што је то код нас премало табу:) Мислим, ја сам тако директан и фамилијаран из простог разлога што је ''то тако'' и кад гледаш домаћи филм и контам да ме је деда цупкао на колену и причао са, не знам, ћалетом, о томе како је дао пандуру паре да га пусти итд. Ово кажем пошто сам ЕКСТРЕМНО лош у тим триповима, вероватно најлошији од свих људи са овог топика, ако не и са рура, лупам, да ме ставиш да се цењкам на бувљаку усред Турске, умро би од анксиозности, стида и страха од јавног наступа и купио бих наргилу двапут скупље од почетне цене јер не бих смео ништа да кажем. Ал ово ми је некако архетипни протокол, нисам ни посматрао другачије. Штавише, са овим вашим триповима сам сад само добио ''you are now aware of your breathing'' трол фазон и следећи пут кад ме заустави пандур, саплешћу се о своју пертлу и добити напад панике:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 peške sam išao Eeeeee taj podatak nisam imao. Sad je jasno ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Па испада тако, ал је заправо фазон што је то код нас премало табу:) Мислим, ја сам тако директан и фамилијаран из простог разлога што је ''то тако'' и кад гледаш домаћи филм и контам да ме је деда цупкао на колену и причао са, не знам, ћалетом, о томе како је дао пандуру паре да га пусти итд. Ово кажем пошто сам ЕКСТРЕМНО лош у тим триповима, вероватно најлошији од свих људи са овог топика, ако не и са рура, лупам, да ме ставиш да се цењкам на бувљаку усред Турске, умро би од анксиозности, стида и страха од јавног наступа и купио бих наргилу двапут скупље од почетне цене јер не бих смео ништа да кажем. Ал ово ми је некако архетипни протокол, нисам ни посматрао другачије. Штавише, са овим вашим триповима сам сад само добио ''you are now aware of your breathing'' трол фазон и следећи пут кад ме заустави пандур, саплешћу се о своју пертлу и добити напад панике:) Ma kapiram ja da je to utemeljeno od malih nogu i da je to nesto sto je normalna pojava kod nas, medjutim ja nikada na primer nisam nudio mito. Da budem iskren zentam se da nudim mito a da mi naidje neki paladin da me posle uvali u jos vece sranje... Na svu srecu ja vec imam oprobane fore kako da dovedem slucaj do zastarevanja, a i ako poznajete kojeg sudiju nije problem da nekako to "ostane u fioci". Oni uvek imaju odredjeni procenat resenih stvari tipa 70% lupam, tako da se uvek propusti odredjeni deo da se resi, pa sta je problem da moj predmet zavrsi u tih 30% :) Edited April 12, 2012 by De1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 eh ti rodjaci :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Sad cekamo Mohija i ortake? Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Vidite na kraju boldovano: Nesavesni vozači, kojima je oduzeta vozačka dozvola zbog sakupljenih 18 bodova, naći će se u školskim klupama najkasnije za mesec dana kako bi pohađali obavezan seminar propisan Zakonom o bezbednosti saobraćaja, saznaje „Blic“. Iako je od početka primene novog zakona od građana oduzeto oko 1.000 vozačkih dozvola, u ovom trenutku svega njih pedesetak steklo je uslov za pohađanje seminara, koji je uslov za ponovno dobijanje vozačke dozvole, kaže Stojadin Jovanović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja. - Oni su isplatili sve novčane kazne i izvršili sve zaštitne mere, pa sada mogu da pohađaju seminar - kaže Jovanović. On dodaje da se prvi polaznici seminara očekuju najkasnije početkom narednog meseca. - Potrebno je da organizujemo lokacije seminara i udžbenike, koji su pripremljeni, i potrebno je 15 dana za štampanje. Sada se prijavljuju polaznici, pa se nadam da ćemo odmah posle 1. maja početi sa obukom - najavljuje Jovanović. Milenko Jezdimirović, predsednik Grupacije auto-škola Beograda, objašnjava da će seminar biti „psihološko-teorijskog karaktera“. - Polaznici će morati da pohađaju 40 časova obavezne teoretske nastave. Od toga će devet časova biti razgovor predavača s polaznicima kako bi se videlo zašto su izgubili dozvolu i gde su grešili. Drugi segment od 15 časova biće upoznavanje s novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja. Poslednji deo predavanja, za koji je rezervisano 16 časova, biće posvećen razgovorima o posledicama koje može da prouzrokuje ponovni gubitak vozačke dozvole - otkriva Jezdimirović. On ukazuje na to da neće biti praktične obuke vožnje iako je o tome bilo razgovora u nadležnim ministarstvima. - Bilo je predloga da vozači prođu i 12 časova praktične obuke, ali od toga se, nažalost, odustalo. To bi bilo veoma korisno, pošto bi se tada najbolje videlo kakve stavove čovek ima prema vožnji, to jest kako se ponaša za volanom - zaključuje Jezdimirović. Nakon dobijanja sertifikata o završenom seminaru, vozač će ponovo moći da dobije vozačku dozvolu, ali ovoga puta ona se gubi s manjim brojem kaznenih poena. Za ponovno oduzimanje vozačke isprave biće potrebno 15 bodova, a naredni put 12. Nakon toga, vozačka dozvola biće trajno oduzeta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts