SavKe Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Ne znam šta vam je čudno kod tog naziva Dragonstone - Zmajkamen. Inače po meni srpski jezik ima sjajne predispozicije za epsku fantastiku, reči su uglavnom tvrde i sirove što im daje na zvučnosti. Sad, druga je stvar što su se ljudi navikli na engleski jezik u mnogim sferama, pa po defaultu hejtuju srpski gde god nisu navikli na njega. Uopšte, slovenski jezici su odlični za epiku. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 ^ja se slazhem sa chovekom!!!!!!!! Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Vise je to sto se gubi kad se nesto prevodi nego "navika". Doskocice, sale, igre reci. Pa cak i imena mesta i ljudi. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snou^ Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 (edited) Najvise volim sto znam kakav ce zbun da bude svima koji nisu citali knjige u drugoj/trecoj sezoni. hahahaha :) vec se smejem unapred! Svidja mi se sto se vec stvara anti-mainstream hejt (vidjeno u kilijevom postu :) Anyhow, knjiga i sve zasluzuje da bude mainstream.. i bio je hidden gem onih koji su je citali jos pre niz godina :> A by the way, za razliku od mnogih dela iz delova, Song of Ice and Fire postaje samo bolji, kompleksniji i sa vise zapleta sto prica vise odmice. Sto vise prolazi vreme, gleadalac/citaoc moze da skonta koji je GRR mastermind zato sto moze da vidi tu ogromnu mrezu desavanja, odnosa i zapleta. To top it off, sto vise vremena bude prolazilo, iskazace se dar koji ima da menja point of view kako prikazuje svet, i karaktere - iz kojih uglova itd. Dosta psihologije :) Anyhow. 19 jos dana \o/ \o/ http://www.amazon.co.uk/Dance-Dragons-Book-Song-Fire/dp/0002247399/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1309006457&sr=8-1 Edited June 25, 2011 by helloBantu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 majko mila, 1000 strana, al ce biti peglanja:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Najvise volim sto znam kakav ce zbun da bude svima koji nisu citali knjige u drugoj/trecoj sezoni. hahahaha :) vec se smejem unapred! Mozda nisi cuo, wiki, google, ovo-ono. Ja nisam citao knjigu pa sam za 15 minuta na internetu saznao sve vaznije dogadjaje do sada. Vazi, detalji nisu tu ali ko je mrtav i kako, ko je gde i zasto, kuda i sa kim ide ko je tu, na videlu i 15 minuta tipkanja po tastaturi. Svidja mi se sto se vec stvara anti-mainstream hejt (vidjeno u kilijevom postu :) Anyhow, knjiga i sve zasluzuje da bude mainstream.. i bio je hidden gem onih koji su je citali jos pre niz godina :> A tebe zadnja cini hipsterom. Daj sliku da pravimo meme "Citao sam SoIF, pre nego sto je postala serija" A by the way, za razliku od mnogih dela iz delova, Song of Ice and Fire postaje samo bolji, kompleksniji i sa vise zapleta sto prica vise odmice. Sto vise prolazi vreme, gleadalac/citaoc moze da skonta koji je GRR mastermind zato sto moze da vidi tu ogromnu mrezu desavanja, odnosa i zapleta. To top it off, sto vise vremena bude prolazilo, iskazace se dar koji ima da menja point of view kako prikazuje svet, i karaktere - iz kojih uglova itd. Dosta psihologije :) Ili, a ovo je cisto nagadjanje sa moje strane, covek je toliko lud i izlapeo a vremenski period izmedju delova je prevelik za njega, da se on sam pogubi i onda spaja i uplice i zaplice ono cega se seti da je hteo da radi. :) Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snou^ Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Mozda nisi cuo, wiki, google, ovo-ono. Ja nisam citao knjigu pa sam za 15 minuta na internetu saznao sve vaznije dogadjaje do sada. Vazi, detalji nisu tu ali ko je mrtav i kako, ko je gde i zasto, kuda i sa kim ide ko je tu, na videlu i 15 minuta tipkanja po tastaturi. A tebe zadnja cini hipsterom. Daj sliku da pravimo meme "Citao sam SoIF, pre nego sto je postala serija" Ili, a ovo je cisto nagadjanje sa moje strane, covek je toliko lud i izlapeo a vremenski period izmedju delova je prevelik za njega, da se on sam pogubi i onda spaja i uplice i zaplice ono cega se seti da je hteo da radi. :) Ko je tebi drmao kavez jutros? Uopste ne govorim o tome sta se desilo, vec sta ce se desiti ;> Ne bajtujem trolove :> I video sam tvoje ostale postove na drugim delovima. Grizesh matori grizesh much loves <3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 kenjate mnogo svi, i ovi sto su citali i ovi sto nisu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Da, ajde da se vratimo na raspravu da li je srpski jezik dobar za epsku fantastiku i kako zvuce imena pojmova na srpskom jeziku u Martinovim knjigama..... posto se vec nije nikad o tome pricalo pre 10 strana na ovom topiku ! Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 bugi some, nisam rekao zbog toga, vec uopsteno...al dobro, kad je ovako velika tematika i diskusija valjda je normalno da svako ima razlicito misljenje:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 (edited) uzeo sam 3 knjige, na burazerov 20% popust u laguni, total 30%, 2k me izaslo ;D Do jaja izgleda ona Laguna u Zemunu, prisetih se starih dana dok sam jos i redovno citao, udari me neka nostalgija :D Mozda pocnem opet da obnavljam kolekciju. Odmah me uhatilo nesto da pravim policu za knjige, imam prazan zid, a staru sam skinuo davno, ovako nesto sam snimio, pa se razmisljam par takvih da napravim. Edited June 26, 2011 by Kemp. Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 meni je to ruzhno Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 brate ne klate se knjige levo desno :D uvek me je to smaralo Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 gotivna je polica, poželeo sam da je napravim iako ne skupljam knjige :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkeus Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 #Q%(*& serija Morao sam da kupim knjige na kraju. Sreća, na Amazonu komplet prve 4 knjige ide za 18€. Quote You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 gotivna je polica, poželeo sam da je napravim iako ne skupljam knjige :) ziju Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 ne moze bolje :) Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 (edited) neam pojma nekako mi komplikovano i predrkano Edited June 27, 2011 by Kemp. Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Meni je ova prva nakrivljena varijanta kul, zbog tog "padanja" knjiga, ali ovo drvo mi je bezveze, jer realno može da stane jako mali broj knjiga imajući u vidu koliko prostora zauzima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Taman za sabrana dela Isidore Bjelice i Vesne Radusinović Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Ideja sa nagibom knjiga je super, ali polica ima onaj mrtvi prostor od punog drveta. Mogu dosta bolji dizajni da se nađu. Drvo je baš kičeraj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Dungeons & Dragons 4th edition (2008–) In Dragon magazine 379 the assassin was released as a separate class. Announced in June, the assassin was the first D&D Insider exclusive class. It has the Striker role and the Shadow power source. It has the shadow power source because they gained power from the Shadowfell that allows them to manipulate shadows. In 4th edition, a rogue may take the Shadow Assassin paragon path upon reaching 11th level. U svakom slučaju, u ranijim verzijama (tj. prvoj) - da, thief evoluira u asasina, ali ne više. A u vezi Arije - moram priznati da nisam odčitao i 2. knjigu Gozbe, ali oni u templu je, makar do sad, nisu slali da džepari prvo, pa onda nešto više od toga. A ni ona nije startovala karijeru sa krađom, već sa ubistvom (da ne pominjem koliko ima ubistava iza sebe pre no je uopšte došla na obuku). Ahhh absolutely right! :) I'm sorry, my bad! Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Sake za duleta :D Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 @ brue - nikad nisam presao D&D sa assasinom .. jel zanimljivo? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Nisam igrao Dvini D&D zаdnjih 15 god :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts