ZerBah Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Clio je bio cool auto - vozio sam prvu generaciju i za to vreme je bio vrh, ali kada sam birao u B klasi pre nego shto sam kupio Swift (2007) Clio je ispao mnogo losh u odnosu na konkurenciju (skup, neergonomichan i slabo opremljen u svim osim najjache opreme). Shto se forda tiche, upshte mi nije jasno otkud to da je ford losh auto?! U Rusiji se, naprimer, Opel smatra loshim autom - chak postoji i izreka: "Svaki auto na kraju postane Opel" :) Takodje, znam da su Francuzi uzasno loshe prilagodjeni zimskim uslovima u Rusiji. Sebi sam uzeo Mondeo Titanium Black 2.0T, trenutno najponuda za auto u Moskvi, treba da mi stigne pochetkom juna. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 To za Ford i da je loš auto traje od vajkada, ne sećam se tačno kako je počelo, ali u rangu moja keva i baba znaju za tu "izreku". Super za kola Srbo, samo napred, mada mi ti nikad nisi delovao kao osoba za tako veliki auto. Ok, porodica, jasno, ali nemam pojma, stekao sam pogrešku sliku očigledno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Iskreno da kazem meni se svidjaju hatchevi i minivenovi. Hatchevi u Moskvi preskupo koshtaju (nova Astra sa dobrom opremom koshta skoro kao Mondeo), a minivenovi su josh skuplji (npr. S-Max koshta oko 35K evra). Razmishljao sam da uzmem Hondu CR-V, ali je ispalo da su honde najkradeniji automobili u Moskvi i da bi me samo kasko za njega izashao 5K dolara godishnje!? shto je jednostavno nerealno skupo, a i zajebano je kada znash da kola mogu da ti ukradu u bilo kom momentu... Na kraju sam ishao i gledao Ford Grand C-max i Insigniu (pisao sam u nekom tamo postu o tom iskustvu). Poshto sam bio u salonu Forda, reshio sam da probam i Mondeo i skapirao da je do jaja auto za normalne pare - uzeo sam Titanium Black opremu sa 2.0 turbo motorom (znachi ima sve shto moze da ima, lik koji radi dopunsku opremu samo shto nije plakao kada je uzeo da chita spisak svega shto postoji u standardnoj opremi ;) za manje od 30K evra, shto je super cena za Moskvu. Naprimer, Insignia Cosmo 2.0 turbo sa slichnom opremom u Moskvi koshta 4K evra vishe, Honda Accord je tu negde, ali sa slabijim motorom, Toyota Camry je skuplja oko 2K evra sa slichnom opremom, Passat je nerealno skup (oko 36K evra!!, a da ne pricham koliko je skup Passat CC), jedino Mazda 6 je tu negde, ali sa dosta slabijom opremom. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Ma super je mondeo ... daj slike dok kruzuješ gradom i to :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Bice kad auto stigne ;) Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 dobro je sto nisi uzeo insigniu, koliko mi rekose ima neku katastrofalnu serijsku gresku, bar ovde kod nas i kvari se nesto katatrofalno (ne sikljucujem mogucnost da su prazne price) kakve su perfomanse kod tog 2.0t motora ? @lucky i ucinilo mi se iz nekih postova da vozikas akorda, ajde pricaj! :) sta valja a sta ne, kolika je potrosnja, servis, kasko sta vec kasika je dobra, a i visna mu pomaze da me bez problema vozika po brdima sela :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Akord je bio dobar kada ga je Laki uzimao, jer ga je platio ispod 20k evra.. Danas ekvivalentna verzija kosta oko 25k, sa potpuno istim motorom koji trosi vise no drugi i sa nerealno malo prostora na zadnjim sedistima. Eto, pre nego sto se on javi, ipak, ja sam vozio novi Akord a on nije. :P :P Sto se Srbinog Forda tice - eeeekstra! Sjajan izbor... Mondeo iz nekog, meni nepoznatog razloga, nije uopste popularan automobil u nas. A cak ga i Top Gearovci vole! :) Sad je izasla i restilizovana verzija sa tim potpuno novim motorima i opet - niko da pita za Mondeo... Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Ja bi ga voleo. Jako. Ali jbga.. možda uzmem polovnog za 2-3 godine :/ Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 G!, idi sedi u Mondea pa cesh videti koliko je to ispred Accorda: sednem iza sebe (a ja zauzimam dosta mesta sa svojih 183 i 120 kila) i maltene mogu da prekrstim noge na zadnjem sedishtu :) U Mondeu realno ima vishe mesta pozadi nego u Mercedesu E klase! Shto se tiche motora, ja ranije nisam posebno razmishljao o Mondeu poshto je najjachi benzinac bio 2.3 atmosferni sa 160 konja koji, iako dobro vuche auto od 1.5 tone, nije bio to. A sada su se pojavili 2.0 turbo Ecoboost motori od 200 i 240 konja. E to su makine - kada me je lik provozao bilo je WOW kako ovo ide (mogu samo da kazem da sa 200KS, Powershiftom i mondeovskim ogibljenjem dodjesh do 100 km/h, a da ne osetish). I salon je zmajski u odnosu na konkurenciju u toj srednjoj D klasi - plastika je toliko meka da je moja zena mislila da je koza Sve u svemu, za te pare trenutno nema bolje ovde... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 malo mesta pozadu u akordu ? wtf ja sam sedeo zavaljen pozadi i po visini i po sirini ima dosta, to me bas i iznenadilo zapravo :) a potrosnja ? ja ne vidim zaista razliku u potrosnji ovih dizela, razlike variraju (po specifikaciji) po 0.2 l, a to se razlikuje od rezima voznje, ali prosek je neki veoma slican ako ne identican... e sad kako to u realnosti izgleda nemam pojma, zato sam tu da pitam :) video sam u sapcu pre neki dan nov mondeo, fantaaaaasticno izgleda spolja, ali eto nisam obracao paznju na njega do sada :) srbo koji si 2.0 dizel uzeo, od 160 ks ? edit, pogledacu i mondeo svakako :) nekakav okviran budzet je 25-30k... samo nisam siguran, ne znam ni sam zasto imam poprilicne rezerve prema fordu, celog zivota slusam kako je sranjkast (lol prokleti meri nas bombardovali!@#$% ), doduse verovatno su to bili oni kojima je je golf dovjka vrh ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 (edited) No, no, no, no diesels in Russia Benzinac 2.0 Turbo 200KS. Ali sam chuo i za dizel 2.0 TDCi da je dobar. Edited April 4, 2011 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 malo mesta pozadu u akordu ? wtf ja sam sedeo zavaljen pozadi i po visini i po sirini ima dosta, to me bas i iznenadilo zapravo :) Pa to jedino ako je neko pomerio prednje sediste skroz napred, ono je bolesno koliko malo ima mesta za noge iza! Pre godinu dana mi je bio na testu, pa sam to primetio, nickwood je svojevremeno putovao sa njim u Dojčland pozadi i isto je primetio, a skoro smo se u ns-u vozili sa drugarom od sestre moje devojke i smorili smo se kad je rekao da je uzeo type s dizel za 35.000 evra... :/ bedak dati tolke pare na to. Srbo sto nisi uzeo onaj sa 240 KS? Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Srbo sto nisi uzeo onaj sa 240 KS? Razmishljao sam i o 240KS, ali sam reshio da mi je 200KS dosta za pochetak A i nekako mi je 200KS sa svom opremom i zezalicama taman ushao u planirani budzet shto je extra s obzirom da svaki put kada kupujem neshto probijam budzet Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 2.0 sa 240 konja nije trajan motor. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 pa nece da ga vozi valjda duze od 4-5 godina :D plus sto je automatik i plus sto (valjda) nece doci na ideju da ga chipuje :D Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 @G: ochuh vozi akord turer vec 6 godina, i imao je jedan (1) kvar na njemu (otishao servo neshto) shto ga je izashlo kod nashih lopova oko soma evra i to je to.. samo redovni servisi i auto ide kao zmaj.. inache je proputovao celu evropu sa tim autom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 soma evra za servo...jebem ti ovlascene servise Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 2.0 sa 240 konja nije trajan motor. Pa traje taj motor nekoliko godina valjda ) pa nece da ga vozi valjda duze od 4-5 godina :D plus sto je automatik i plus sto (valjda) nece doci na ideju da ga chipuje :D Taj rad, ne planiram da menjam auto jednom u 10 godina, vec jednom u 3-4 godine + nemam nameru da ga chipujem. Evo upravo gledam ovaj moj swift, za 3,5 godine nikakvih problema nisam imao, samo redovno servis jednom godishnje i to je to. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Slučajno sam kliknuo na back i ode post :( Sad kucam ponovo :) Mrzim to :) I salon je zmajski u odnosu na konkurenciju u toj srednjoj D klasi - plastika je toliko meka da je moja zena mislila da je koza Jel salon enterijer? :)) kad je rekao da je uzeo type s dizel za 35.000 evra... :/ haha, type s dizel :) @lucky i ucinilo mi se iz nekih postova da vozikas akorda, ajde pricaj! :) sta valja a sta ne, kolika je potrosnja, servis, kasko sta vec kasika je dobra, a i visna mu pomaze da me bez problema vozika po brdima sela :D Već ti rekoše, ja imam ovaj akord što je starija generacija od ovog trenutno aktuelnog ("običnog" i njegove restilizovane verzije), pa u tom smislu ne mogu da ti dam neke direktne savete. Ali generalno, po principu ciganin hvali svoga konja, kod mog akorda mi se više sviđa spoljašnji dizajn (kao što kažem obično, novi mi je nekako amerikanizovan i kao ovaj stariji na steroidima) a i izrada iznutra mi je bolja. Dok je kod novog međutim čitav enterijer sjajno dizajniran i izgleda baš "svemirski". I tačno je ovo za sedenje, u novom nema mesta pozadi toliko kao u starom. Iza mene opušteno neko može da sedi, a ja pomeram sedište do kraja. Ono što može da ti znači jesu servisi, problemi itd. Redovni su 15.000 dinara u proseku, što je kako sam skapirao sasvim korektna cena. Do sad sam samo i išao na redovne servise, da kucnem u drvo. Imao sam i par izleta u servis ali za sitnije stvari. Jednom se nešto čulo kao da je otpao neki metalni deo "odozdo" i da landara i udara onako, baš užasan zvuk, kao da se sve raspada, međutim ispostavilo se da je maleni kamenčić nekako upao u felnu (?). Sredili su to naravno "free". Drugi "problem" je bio kad sam mislio da se zeznuo filter za polen/klimu jer je imao neki čudan smrad, ali ispostavilo se da je od benzina i da je to "normalno" (prava sam žena) i jedino što se možda može uzeti kao "čudno" je to što sam relativno rano menjao diskove na prednjim kočnicama, negde na oko 15.000km. Što se tiče potrošnje, opet, nije isti motor i ovaj novi izgleda više troši, ali kod mene je bilo oko 11l po gradu dok se nisam "iživeo" i skapirao kako "radi auto", onda je došlo na oko 10L, a ako baš voziš ekonomično bude oko 9L, može i malčice manje. Na otvorenom inače baš skromno troši, recimo do Zlatibora i nazad pojede pola rezervoara što je nekih 26 litara, znači 13 u svakom pravcu na tih nekih 250km deli pa računaj :) Ne znam šta bi još moglo da te zanima, pitaj :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 pa cek, na papiru pise da akordi ove novije generacije, dizeli 2.2 trose 6.8 u gradu, 4.4 na otvorenom i 5.3 kombinovano... ako je tvoj trosio 9-10 litara u gradu a na papiru kazete da bi trebao manje da trosi od novijih, wtf onda :) cak i ako dodamo 10% na "papirnu" potrosnju novijih dobijamo 7,5/4.8/5.8, tako da sam zbunjen oko potrosnje totalno :) ako uzimam zilde mora da trosi manje od moje kasike po gradu, ako ne trosi necu ni da ga uzimam anyway, vise mi se svidja spoljni izgled akroda pre ovogodisnjeg ristajlinga... koliko sam vas razumeo akord i pre izdanja 2011 je isto imao problema sa prostorom pozadi (iskreno mi nije jasno kako, jer sam ja sedeo i napred i pozadi pri istom polozaju vozacevog sedista koje tom prilikom nije bilo niti skroz zavaljeno niti skroz udaljeno od volana, znaci neka normalna pozicija, pri tom da se razumemo dizanje nogu u vis, ili komotno prekrstanje nogu i ostale perverzne akrobacije prilikom sedenja pozadi znaci da preterano mnogo mesta ima i mogu se smatrati izuzetkom automobili u kojim je to moguce izvesti :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Benzinci obicno trose vise nego sto im je kataloski definisano, dok dizeli ne odstupaju mnogo od kataloske potrosnje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 pa cek, na papiru pise da akordi ove novije generacije, dizeli 2.2 trose 6.8 u gradu, 4.4 na otvorenom i 5.3 kombinovano... ako je tvoj trosio 9-10 litara u gradu a na papiru kazete da bi trebao manje da trosi od novijih, wtf onda :) otkud ti to da imam dizel? :) benzin, 2.0 ... tako da si onda manje-više ok po pitanju potrošnje ako si gledao dizel. s tim što mislim da od onoga što piše zapravo nije baš tako kako je u praksi. i za ovaj piše nešto tipa 7 litara na 100km. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 pa cek, na papiru pise da akordi ove novije generacije, dizeli 2.2 trose 6.8 u gradu, 4.4 na otvorenom i 5.3 kombinovano... ako je tvoj trosio 9-10 litara u gradu a na papiru kazete da bi trebao manje da trosi od novijih, wtf onda :) cak i ako dodamo 10% na "papirnu" potrosnju novijih dobijamo 7,5/4.8/5.8, tako da sam zbunjen oko potrosnje totalno :) ako uzimam zilde mora da trosi manje od moje kasike po gradu, ako ne trosi necu ni da ga uzimam anyway, vise mi se svidja spoljni izgled akroda pre ovogodisnjeg ristajlinga... koliko sam vas razumeo akord i pre izdanja 2011 je isto imao problema sa prostorom pozadi (iskreno mi nije jasno kako, jer sam ja sedeo i napred i pozadi pri istom polozaju vozacevog sedista koje tom prilikom nije bilo niti skroz zavaljeno niti skroz udaljeno od volana, znaci neka normalna pozicija, pri tom da se razumemo dizanje nogu u vis, ili komotno prekrstanje nogu i ostale perverzne akrobacije prilikom sedenja pozadi znaci da preterano mnogo mesta ima i mogu se smatrati izuzetkom automobili u kojim je to moguce izvesti :))) Ma to pozdravi sto ce 2.2 dizel da ima tu deklarisanu potrosnju. Verovatno su mu za testiranje potrosnje skinuli turbinu. Ali verujem da skoda trosi tacno koliko je deklarisano! Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 pa cek, na papiru pise da akordi ove novije generacije, dizeli 2.2 trose 6.8 u gradu, 4.4 na otvorenom i 5.3 kombinovano... ako je tvoj trosio 9-10 litara u gradu a na papiru kazete da bi trebao manje da trosi od novijih, wtf onda :) cak i ako dodamo 10% na "papirnu" potrosnju novijih dobijamo 7,5/4.8/5.8, tako da sam zbunjen oko potrosnje totalno :) ako uzimam zilde mora da trosi manje od moje kasike po gradu, ako ne trosi necu ni da ga uzimam anyway, vise mi se svidja spoljni izgled akroda pre ovogodisnjeg ristajlinga... koliko sam vas razumeo akord i pre izdanja 2011 je isto imao problema sa prostorom pozadi (iskreno mi nije jasno kako, jer sam ja sedeo i napred i pozadi pri istom polozaju vozacevog sedista koje tom prilikom nije bilo niti skroz zavaljeno niti skroz udaljeno od volana, znaci neka normalna pozicija, pri tom da se razumemo dizanje nogu u vis, ili komotno prekrstanje nogu i ostale perverzne akrobacije prilikom sedenja pozadi znaci da preterano mnogo mesta ima i mogu se smatrati izuzetkom automobili u kojim je to moguce izvesti :))) Jao bre Dzi, Laki vozi benzinca (edit: odgovorio je vec :) a onaj ko da te silne pare za novi Accord dizel je sumanut. 28,900 evra je sajamska cena za 2,2 dizel Elegance (druga od 4 linije opr), pa jebote, dvadesetiosamhiljadadevetsto evra!!!!? Pricam sa Draganom (iz marketinga Delta Automoto) i ona mi se jadna zali kako nece prodati nijedan dizel automobil u 2011. godini... Covece, 28,900 evra!! Primera radi, Opel Insignia 2,0 CDTI Sport (jaci motor, bolja oprema) ima sajamsku cenu 23,200 evra. Konkretno, vozio sam oba automobila i Insigniju bi izabrao bez razmisljanja. Nisi mi bio jasan ni sa Qashqai-jem (koji si izabrao upravo pored Akorda, cini mi se?), opet mi nisi jasan sad sa ovim...? Ako ti se nesto svidja, brate, ne moras nas da pitas, kupi. :) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Bila je ona neka ponuda novog accorda 2.2 dizel za 18.000 evra ili tako nešto pre jedno godinu dana, kad je bilo ono poskupljenje registracije vozila itd, to je baš bila dobra kupovina. Sad su prosto preskupi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts