Jump to content

Rastibudjilizovane klejbezable

Forum za diskusiju o S.V.E.M.U. što vam padne napamet, na ozbiljan ili šaljiv način.

Subforums

1. FAJLOVI - slike, video, audio...

Ovde ubacujte slike, video i audio materijale i sve drugo što želite da podelite sa ostalima na forumu. Duševno-potresni materijal biće obrisan bez upozorenja.

118.4k
4,123 topics in this forum

1. Bezobrazni stihovi

• 5 replies
    • 11.6k views
  2. Najbolja Opklada

• 11 replies
    • 1.9k views
  3. Rafailovici 1 2

• 27 replies
    • 3.2k views
  4. Orlani Sex 1 2 3 4 14

• 344 replies
    • 22.3k views
  5. Sunce 1 2 3

• 74 replies
    • 3.4k views
  6. Banjalucki cevap? 1 2

• 36 replies
    • 3k views
    • 79 replies
    • 4.8k views
  7. Football arena

• 21 replies
    • 1.5k views
  8. Crna Gora 1 2 3 4 5

• 104 replies
    • 5k views
  9. Licna karta 1 2

• 32 replies
    • 2k views
  10. Slike forumasa 1 2 3 4 72

• 1.8k replies
    • 94.5k views
  11. Eksplozija 1 2 3 4 7

• 153 replies
    • 6.8k views
    • 38 replies
    • 2.3k views
  12. Usluga...please

• 8 replies
    • 1.6k views
    • 49 replies
    • 2.6k views
  13. Dan bez dima 1 2 3 4 6

• 149 replies
    • 10.3k views
  14. Imati unikat 1 2

• 49 replies
    • 2.9k views
  15. DateMySister 1 2

• 46 replies
    • 4.2k views
    • 51 replies
    • 3.1k views
  16. Humanost je vrlina 1 2

• 48 replies
    • 3.3k views
    • 54 replies
    • 3.6k views
  17. AAAA 1 2 3

• 57 replies
    • 4.1k views
    • 27 replies
    • 1.6k views
  18. cd klubovi

• 16 replies
    • 1.7k views
    • 186 replies
    • 8.9k views

• Topics

• pa verovatno mu treba 10-20 sekundi... a avion se pri sletanju krece ~70m/s.. sto znaci da je morao da avion bude na >~1km da bi helikopter imao vremena da vizuelno izbegne nesrecu... ali mislim da je to pitanje potpuno nebitno jer air traffic ne funkcionise po principu vizuelnog izbegavanja saobracaja 😄 (+ plus su se javljali piloti helikoptera i objasnjavali da se cesto desava da po mraku na tom mestu se tesko razaznaju svetla aviona od ostalih svetala grada iza) nego postoje protokoli i procedure koji su ovde verovatno nisu ispostovani ljudskom greskom i spletom nesrecnih okolonosti (ponovo spominjem swiss cheese model)  
    • fiat grande panda startuje u italiji sa 18900 evra za baznu verziju sa 1,2 puretech stelantisovim benzincem: ovo će sasvim sigurno ići ispod 15k kod nas. zanimljivo je da su sve verzije sa automatskim DCT menjačem. električna je 24900 evra, u italiji
    • aaaa, ok, ne mogu više da pratim veličine vozila na osnovu slika, očigledno ne pokazuju ništa. sad sam pogledao na carsizedu, ako je precizan info znači đulija će biti tuža malo od tonalea a svakako od juniora, ali da kažemo da se najviše gađa sa tonaleom koji je nešto viši ali kraći.
    • ovo me sve podseća na one apokaliptične filmove kad krenu tako rendom slučajevi da se dešavaju pada aviona i koječega tu i tamo širom sveta i onda posle x dana kreće prava apokalipsa. za sve to vreme idu vesti po medijima tipa: Разбуктава се трговински рат на америчком континенту. Трамп од сутра најављује царине од 25 одсто на робу из Канаде и Мексика. Разматра и веће тарифе на увоз нафте из тих земаља, ако не буду радили на сузбијању шверца дроге и миграната преко америчке границе. Запретио је драконским царинама и земљама БРИКС-а које траже алтернативу америчком долару као средству плаћања plus protesti širom sveta, pa i kod nas. da, znam, suviše filmova sam gledao! pa po onim nekim izveštajima nije kao ni helipkopter pilot kriv, ali hajde da pitam ovo kad se već razumete, samo da vidim kako da koncipiram pitanje - koliko pre sudara bi na primer pilot helikoptera mogao da uđe u nekakav "manevar" da izbegne avion ako bi uočio da postoji velika šansa da će se sudariti? i šta bi bio najbolji manevar u tom slučaju?
  • Create New...