Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

izvini, nisam znao da je tvoja firma ustvari paravan za ministarstvo finansija ? ajde samo slazhi te gajbice i ostavi brigu o ozbiljnim stvarima starim chikama u skupim odelima .. svashta svama privrednicima.

<edit>

ajde idi chitaj josh malo pa onda edituj i 6ti put kad malo nauchish neshto :*

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ako pazljivije procitas ono sto sam napisao, zapazices da sam (mudro se ogradjujuci) koristio plural aka mnozinu...:))))))

Sto je ujedno i zalostan odgovor na konstataciju o punim dzepovima...:((((( [freak]

ok, ok...

vidi ovog nemanju, sve je pare domacinski spisk'o na silne drugarice ;o))

fixed \o/

izvini, nisam znao da je tvoja firma ustvari paravan za ministarstvo finansija ? ajde samo slazhi te gajbice i ostavi brigu o ozbiljnim stvarima starim chikama u skupim odelima .. svashta svama privrednicima.

jbg moras biti min. fin. da bi se manje nervirao gde dajes pare od poreza... makar i u ta skupa odela... silly me..

jbg bilo bi ti bolje da si i ti malo sa gajbicama se druzio, vishe bi cenio rad [:D]

<edit>

ajde idi chitaj josh malo pa onda edituj i 6ti put kad malo nauchish neshto :*

nije to chitanje vec samo kalkulisanje :) jbg ne sedim ovde fokusiran non stop na forumasko prdenje :P

ako imash nesto pametno da mi kazes i podelish, molim u radi to...

fallout_table.gif

ooo izvini mister ozbiljni, otjesh i mene da zaposlish na tom odlichnom poslu da kucam postove na ruru za platu .. ono imam dosta volontiranja na istom.

morash da pravish razliku izmedju budzhetske prognoze, budzhetskom deficitu i suficitu, spoljnom i unutrashnjem dugu, dugu javnog sektora, dugorochnom i kratkorochnom dugu, kreditiranju duga, inflacije, javnoj potroshnji i ostalim malim pametnim stvarima .. al dobro savladao si porez na mikronivou uhvatio si boga za muda, kapiram entuzijazam!

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

pa mislio sam na celu pedalu, deo za stopalo i sipku koja ide do osovine pedale, jel ti to grana? :))

aha isti probz.. mislio sam da ti je samo ono malo plasticno govno za nogu otpalo [:D] ... meni se ceo sklop sjebao od spustanja niz stepenice i sl. pa sam na kraju odneo kod ortaka da zavari sve to da se ne drkam s kupovinom novog ili gedorom [:D]

ooo izvini mister ozbiljni, otjesh i mene da zaposlish na tom odlichnom poslu da kucam postove na ruru za platu .. ono imam dosta volontiranja na istom.

morash da pravish razliku izmedju budzhetske prognoze, budzhetskom deficitu i suficitu, spoljnom i unutrashnjem dugu, dugu javnog sektora, dugorochnom i kratkorochnom dugu, kreditiranju duga, inflacije, javnoj potroshnji i ostalim malim pametnim stvarima .. al dobro savladao si porez na mikronivou uhvatio si boga za muda, kapiram entuzijazam!

lol al si ti neke uvredljive prirode

lepo te zamolih pojasni ako imash sta da pojasnish ili ukazi na netachnost nekog gore navedenog podatka ili zasto je on irelevantan... ja kada lepo zamolim i pitam ocekujem nekakav odgovor a ne podjebavanje... ne vidim sta sam se ja puvao samo sam uporedio rezultat u najsirovijem obliku sada i 8 godina ranije... dakle od 10 milijardu $ spoljnjeg duga smo dosli do 27$, pri cemu je javni sektor zaduzen najvise a u privatnom sektoru se zaduzuju banke i to ponajvise da bi davali kredite za belu tehniku a ne privredi (sto i nije cudo s obzirom na nemoguce uslove dugorocnog kreditiranja, ako nisi u g17 ili nekoj drugoj vlasti)

fallout_table.gif

dakle 18 milijardi EVRA je danas 27,839.6859 $$$... mala razlika u donosu na onih 10 milijardi $$ za ovih 8 godina zar ne :)

Ja bih samo hteo da iskomentarisem ovo. Ne moze se ovako praviti relacija, dug nam se nije povecao zbog promena globalnog kursa dolara.

Takodje, profan iz finansijskih trzista nam je pre nedelju dana rekao da je 5.10.2000. dug bio 11 mlrd dolara a da je danas 24 mlrd DOLARA.

Naravno, ni supermen nama ne bi pomogao da to danas bude manje od te cifre, ne znam cemu politika u vezi sa ovim...?

facebook.com/speed.rs

lol al si ti neke uvredljive prirode

pa uvredljive sam prirode kad me neko vredja, kao shto si ti uradio.

isto tako mi ide na kurac kada ljudi koji imaju slabo znanje iz neke oblasti uzmu jedan podatak koji su prochitali u sredstvima javnog informisanja i onda na osnovu njega donose neke zakljuchke bez predstave kako funkcionishe globalna ekonomija. otjesh da kazhesh da si studirao/zavrshio neku vishu shkolu, fakultet sa osvrtom na ekonomiju ?

edit, greska moja dug je 20 :]

najveci shok je kada odete na sajt NBSa, http://www.nbs.rs/internet/cirilica/script...p;konverzija=no i vidish da su malo permutovali milijarde i milione [roflmao]

kao prvo, evo editovao si ovaj post 3x puta sa cifrom, da bi na kraju opet pogreshio jer tamo pishe ~18milijardi, shto je za pochetnu cifru od ~35milijardi koju si napisao drastichno razlikuje

kao drugo, pokazao si ko retard koji ne zna da chita cifre jer npr. 17.957 miliona znachi 18 milijardi, tj. nije nigde permutovano izmedju milijardi i miliona kao shto ti tvrdish.

lepo te zamolih pojasni ako imash sta da pojasnish ili ukazi na netachnost nekog gore navedenog podatka ili zasto je on irelevantan... ja kada lepo zamolim i pitam ocekujem nekakav odgovor a ne podjebavanje... ne vidim sta sam se ja puvao samo sam uporedio rezultat u najsirovijem obliku sada i 8 godina ranije... dakle od 10 milijardu $ spoljnjeg duga smo dosli do 27$, pri cemu je javni sektor zaduzen najvise a u privatnom sektoru se zaduzuju banke i to ponajvise da bi davali kredite za belu tehniku a ne privredi (sto i nije cudo s obzirom na nemoguce uslove dugorocnog kreditiranja, ako nisi u g17 ili nekoj drugoj vlasti)

nema shta tebi da pojashnjavam kad imash stav koji imash, to nije stav choveka koji je spreman neshto da nauchi. stav choveka koji otje neshto da nauchi pita, a ne mashe svojom imaginarnom drskom kiticom, a ne ume ni da chita, a pritom i vredja.

shto se tiche pojashnjenja, kategorija spoljnog duga, niti bilo koja pojedinachna ekonomska kategorija (sem mozhda nezaposlenosti) ne govori ama bash nishta o ekonomskom stanju neke zemlje (npr. amerika ima najvetji spoljni dug na svetu pa opet njena ekonomija je najjacha na svetu). naravno dzaba ja tebi to da sada pojashnjavam jer tjesh ti nastaviti da prdish ALI DUG i to je naravno legitimno sa aspekta prdenja u kafani malih preduzetnika, al nemoj da ochekujesh neko priznanje kad udjesh u raspravu sa nekim ko iole zna neshto o makroekonomiji.

shto se tiche same cifre ni ona se ne mozhe uzeti kao goli pokazatelj nego se moraju uzeti okolnosti u obzir. okolnosti kao shto su politichka stabilnost, strane investicije, pomeranja na svetskim robnim/monetarnim trzhishtima, kamatne stope, stanje zatechene privrede, infrastrukture i xyz drugih pokazatelja. ili otjesh da mi kazhesh da sve to sranje ?

ostatak netju ni da se trudim da ti objasnim kad ti poredish neke velichine u dolarima tamo, vamo, a dolar u odnosu na evro za 8 godina promenio se milijardu puta (1.000 miliona za malog privrednika).

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Upravo sam morao da otpustim kolegu...tj.da mu saopstim da je otpusten...

U picku lepu materinu...sjeban sam skroz...

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

o bozhe, koja spika, koja svadja....idem da jedem pa posle u skadarliju

VOLIM TE!

Sada tuzi firmu, sem ako ti nisi HR :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

VOLIM TE!

hvala, iako se bojim da kole ima barem masu na svojoj strani ako bude hteo da me bije zbog ljubomore. I ne idem u skadarliju da jedem nego samo da se dogovorim oko nekog posla na brzinu

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

U bivsoj firmi su bili mnogo spontaniji samo ti jave e sutra nemoj da dolazis na posao cao zdravo si :) I onda kao a moje stvari? Pa ako pozuris naci ces ih ispred firme :)

I ja otpustio klinku...

lol...

Kako da tuzim firmu, kad tu radim...

A i ja sam pisao ugovor o radu tako da nam ne moze, u principu, nista...

Sve je to lepo na papiru, ono sto nije je, kad zgotivis nekog i onda te poture da zavrsavas "prljave" poslove...lepota pravnickog posla...:((((((

Izasao ja posle sa njim, popricao, jbg, ali uzasan osecaj...

desperately seeking ranisan....zeludac je poceo da reaguje...danas trcim 20 km kad dodjem kuci...

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Izasao ja posle sa njim, popricao, jbg, ali uzasan osecaj...

jel barem mladji od tebe? kapiram da bi mi bilo mnogo tesko da otpustim nekog matorca, koji nije bez kucheta i macheta kao mi

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...