Jump to content

Duplirana ADSL brzina kod Telekoma

kRiK u tAmI

Recommended Posts

• Replies 440
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jebo majku,odem na zvanichni sajt telekoma,a vesti uglavnom sadrze sledece keywords:prekid saobracaja,havarija,kratko gashenje,nece raditi,obustavlja se...

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Ima ceo topic koji govori o toj vesti :P

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 

Zvanichno je od avguta!!!

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yy...p;nav_id=256999

^ O tome ti govorim,sa 1mbit vec moze sasvim slobodno da se dishe :)

jeste čuli za ovo?

Da li ste znali da na Kosovu postoji provider(iPKO net) koji prodaje internet višestruko jeftnije nego što mu je cena u Srbiji(izdvojićemo 2 paketa):

8Mbps sa ogranicenjem od 8GB - 19.95 EUR

2Mbps bez ogranicenja - 24.95 EUR

http://www.ipko.net/modules/cnt/duo.php

Takođe postoji i provider Kujtesa koji otkupljuje link od Telekoma, a Telekom mu prodaje link toliko jeftino(u odnosu na ostale provider-e u Srbiji) da ćemo izdvojiti zanimljive pakete:

256 kbps + 20min VOIP + 55 kanala = 9.9 EUR

3Mbps + 40min VOIP + 55 kanala = 19.9 EUR

6Mbps + 60min VOIP + 55 kanala = 34.9 EUR

http://www.kujtesa.com/bzone/baza.php?id=28

Ako uporedimo to sa cenama Telekoma(koji ima sopstveni link ka inostranstvu) primetićemo ogromnu razliku - ne mogu dati tačne cene jer im sajt trenutno ne radi, ali za 34,9 EUR umesto 6Mbps + 60 min VOIP + 55 kanala dobićete 768kbps bez dodataka. Čak kada bi računali da su dodaci besplatni dobijate 8 puta sporiji internet(u odnosu na Kujtesu) za iste pare!

To sam i ja nacuo.

Ukoliko je tacno da im telekom prodaje/izdaje link ovako jeftino, treba im (rukovodstvu) suditi za izdaju nacionalnih interesa. Ali ozbiljan sam.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

To sam i ja nacuo.

Ukoliko je tacno da im telekom prodaje/izdaje link ovako jeftino, treba im (rukovodstvu) suditi za izdaju nacionalnih interesa. Ali ozbiljan sam.

jedino sto sto sam 'voleo' u komunizmu je kad nahvataju rukovodice koji kradu ili stetnim ugovorima upropastavaju firmu oduzmu im svu imovinu i streljaju [:p]

naravno to se sve desavalo u Kini [:(]

Nemojte da se lozite. Citava stvar krece tek od 1. septembra, a mozda ni tada.

Sto se tice provajdera, svi veliki najavljuju sa ce pratiti Telekom (EUnet, Beotel, SezamPro...) i sa cenom i sa brzinama.

Neki cak pricaju kako ce imati i siru paletu proizvoda npr. 256/128 ali ce to biti skuplje (EUnet) jer moraju da zakupljuju jace portove sa vecim UL, a ogranicice DL na svojim ruterima.

bLOGer

da li moze neko da mi objasni kako je ovo moguce?? imam 56k

162966827.png

162976694.png

evo i ja se prikacio na 56k i neverujem

Shta vam nije jasno?

1 mbit * 0.04 = 40 kbita sto je tih vasih 56kbita koje ne mozhete izvutji.

1 mbit = 1000kbita = 125 kbajta

1bajt = 8bita

Pitanje je kako radi taj provajder na KiM, jel ima neko informacije o tome? Oni zakupljuju link od Telekoma po istoj ceni kao i bilo koji drugi provajder :)

Cudno je to da ti u svetu uzimaju net od nas :)

Prvo otkud ti znash da oni zakupljuju link od telekoma po istim cenama? Imash uvid u to mozhda?

Drugo to je mozhda plan drzhave da stvore dole ekstremno dobre da ne kazhem luksuzne uslove za zhivot u pokusaju da zadrzhe kosovo ... A realno imaju vetjinu u odboru da ostvare ovakvu strategiju ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

1bajt = 8bita

Prvo otkud ti znash da oni zakupljuju link od telekoma po istim cenama? Imash uvid u to mozhda?

Drugo to je mozhda plan drzhave da stvore dole ekstremno dobre da ne kazhem luksuzne uslove za zhivot u pokusaju da zadrzhe kosovo ... A realno imaju vetjinu u odboru da ostvare ovakvu strategiju ...

PRVO: naravno da imam

21246 IPKO-AS Ipko Net, ISP in Kosova

Adjacency: 5 Upstream: 3 Downstream: 2

Upstream Adjacent AS list

AS8400 TELEKOM-AS "TELEKOM SRBIJA" a.d.

AS6821 MT-AS-OWN AS number of MT

AS8585 INTERNET-CG Internet Crna Gora

29170 KUJTESA-AS Kujtesa, ISP, located in Prishtina

Adjacency: 8 Upstream: 2 Downstream: 6

Upstream Adjacent AS list

AS8585 INTERNET-CG Internet Crna Gora

AS8400 TELEKOM-AS "TELEKOM SRBIJA" a.d.

To su oba provajdera.

DRUGO: Jeste bas je to...

SCJP.png

Pitanje je kako radi taj provajder na KiM, jel ima neko informacije o tome? Oni zakupljuju link od Telekoma po istoj ceni kao i bilo koji drugi provajder :)

Cudno je to da ti u svetu uzimaju net od nas :)

Stvarno jesi glup ....

Edited by mohican

Stvarno jesi glup ....

Pa da nije po istoj ceni to bi bilo protivpravno zakonu o trgovini, dalje mozes preko zakona o javnom informisanju da saznas koliko im naplacuju a naplacuju im isto, pozovi pa pitaj. A i daj mi bar jedan razlog zasto bi Shiptarima naplacivali internet manje nego ostalima?!

Edited by De1
SCJP.png

Pa da nije po istoj ceni to bi bilo protivpravno zakonu o trgovini, dalje mozes preko zakona o javnom informisanju da saznas koliko im naplacuju a naplacuju im isto, pozovi pa pitaj.

Ti mene zajebavash? Ajde citiraj taj chlan zakona o veliki pravniche ...

Zhivote sa kim se ja raspravljam ...

A mene zabole uvo da saznajem, ja niti sam izneo tvrdnju da naplatjuju manje niti da naplatjuju isto vetj sam samo pitao tebe odakle ti to da isto naplatjuju kad trzishne cene govore suprotno.

Pa protivpravno je da naplacuju vise ili manje nego sto pise u cenovniku cena mora biti ista za sve, sta tebi tu nije jasno, pogledaj zakon nemam ja vremena da tebi citiram clanove, to je isto kao da udjes u prodavnicu sa ortakom njemu prodaju krem bananicu za 20 dinara a tebi za 8 dinara, to je isto to.

Edited by De1
SCJP.png