Lucky Posted March 10, 2023 Report Share Posted March 10, 2023 4 minutes ago, millanče said: Ima sve, ja kao neko ko se baš narpobao i namučio sa gomilom mail kljenata i imao i rešavao brdo muka i problema, migrirao Outlook Expresaše i Lajv mejlaše i na TB i na nove Outlooke i POP3 na IMAP i svašta nešto moram da nagalsim da je Thunderbird apsolutno jedno blago koje treba čuvati po svaku cenu, dati im svaki dinar viška kao donaciju ili šta već. ma super je, jedini je koji radi na OSX i WIN kako valja zato sam i uzeo da ga koristim. Šta više, rekao bih da su nešto dodatno uradili pa da na OSX, tj. macOS sad radi bolje nego pre, svojevremeno je baš jeo resurse kao nenormalan. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-HogaR- Posted April 10, 2023 Report Share Posted April 10, 2023 Cao ljudi 🙂 Koji proveren domaci ili inostrani sajt preporucujete za kupovinu licenci ( oem i slicnih ) za windows i ostale aplikacije? Naime uzeo bih Adobre Premier Pro 2023, pa me zanima jel imate neku preporuku? Probao sam sa domacim sajtom apgred.com, ali ne odgovara mi niko na inbox. Hvala unapred 🙂 Quote Pain is temporary, Glory is forever...KBP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 11, 2023 Report Share Posted April 11, 2023 6 hours ago, -HogaR- said: Cao ljudi 🙂 Koji proveren domaci ili inostrani sajt preporucujete za kupovinu licenci ( oem i slicnih ) za windows i ostale aplikacije? Naime uzeo bih Adobre Premier Pro 2023, pa me zanima jel imate neku preporuku? Probao sam sa domacim sajtom apgred.com, ali ne odgovara mi niko na inbox. Hvala unapred 🙂 kupujem prodajem? 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 11, 2023 Report Share Posted April 11, 2023 Prvo i osnovno pitanje je za šta ti konkretno treba Adobe licenca? Ako ti treba da bi imao legalan softver onda prema viđenju našeg zakona to može da bude samo ako kupiš od domaće firme, distributer ti je Extreme pa vidiš s njima. Godišnja licenca je nažalost dosta skupa, a koliko je meni poznato još uvek nisu bili uveli ono da plaćaš mesečnu pretplatu na Adobe softver za male korisnike jer je to meni delovalo kao dosta dobra opcija ali treba proveriti. Baš iz tih razloga Adobe licence ne možeš kupiti online za male pare kao što je to slučaj sa Microsoft Windows/Office licencama pa bih ja zaista tu izbegao bilo kakve opskurne sajtove koji nude upravo to jer mi deluje da je najverovatnije neka prevara. A što se tiče Microsofta tu imaš gomilu preprodavaca na netu i to nije problem, opet ako ideš regularnim kanalima za Srbiju oni distribuciju imaju kroz praktično svakoga ko prodaje računare i to su validne licence. Ove kupljene online nisu validne u smislu našeg zakonodavstva jer moraš da imaš fakture i sl. 3 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
-HogaR- Posted April 11, 2023 Report Share Posted April 11, 2023 7 hours ago, Lucky said: kupujem prodajem? 🙂 Jedino sam tu i nasao , to je taj sajt apgrejd.com , ali mi ne odgovaraju. Drugih ponuda nema 😄 5 hours ago, Zwerko said: Prvo i osnovno pitanje je za šta ti konkretno treba Adobe licenca? Ako ti treba da bi imao legalan softver onda prema viđenju našeg zakona to može da bude samo ako kupiš od domaće firme, distributer ti je Extreme pa vidiš s njima. Godišnja licenca je nažalost dosta skupa, a koliko je meni poznato još uvek nisu bili uveli ono da plaćaš mesečnu pretplatu na Adobe softver za male korisnike jer je to meni delovalo kao dosta dobra opcija ali treba proveriti. Baš iz tih razloga Adobe licence ne možeš kupiti online za male pare kao što je to slučaj sa Microsoft Windows/Office licencama pa bih ja zaista tu izbegao bilo kakve opskurne sajtove koji nude upravo to jer mi deluje da je najverovatnije neka prevara. A što se tiče Microsofta tu imaš gomilu preprodavaca na netu i to nije problem, opet ako ideš regularnim kanalima za Srbiju oni distribuciju imaju kroz praktično svakoga ko prodaje računare i to su validne licence. Ove kupljene online nisu validne u smislu našeg zakonodavstva jer moraš da imaš fakture i sl. Treba mi za kucnu upotrebu,nekako mi je u trenutku bilo lakse to nego da trazim piratske verzije po netu 😄 Konkretno sam nasao na ovog lika,za 1.500 din mi nije izgledalo nepristupacno. https://novi.kupujemprodajem.com/kompjuteri-desktop/programi/adobe-premiere-pro-2023/oglas/146963293 Bacam se na pirateriju ondak 😄 1 Quote Pain is temporary, Glory is forever...KBP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 Zna li neko za softver koji će da automatski popuni ID3 tagove MP3 fajlova domaćih pesama, uzimajući Artist i Song name kao osnov? Bonus bambi ako će da skine i album art Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 MP3 Tag Tools je nekad bio majka, ali nisam koristio baš dugo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 TagScanner koliko znam moze barem nesto od toga. Znam da moze da pristupa nekim bazama i sam taguje. Ne znam za slike. 1 Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 Šta je to mp3 fajl? 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 33 minutes ago, Junkie said: Šta je to mp3 fajl? 😄 to mi siromasi što nismo vi zapadnjaci koristimo da puštamo pesme na kompjuteru! a da ti pravo kažem, imam neke baze mp3ki sa kraj devedesete, početak dvehiljaditih i nadalje, to ništa nema ni na youtube ni spotify itd. Tek tamo ono 2006-7-8 je kao nešto zastupljenije. Mislim na te neke u tim trenucima popularne numere! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 Plus je istekao Fraunhofer patent za MP3 još 2017, sad je praktično public domain, pravo vreme za korišćenje! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted June 2, 2023 Report Share Posted June 2, 2023 8 hours ago, Neptune said: Zna li neko za softver koji će da automatski popuni ID3 tagove MP3 fajlova domaćih pesama, uzimajući Artist i Song name kao osnov? Bonus bambi ako će da skine i album art AudioRanger odradio posao, i tagove i artwork 1 Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 23, 2023 Report Share Posted December 23, 2023 Kad prebacujem slike/video snimke sa telefona, na kojoj platformi mogu da ih okacim besplatno a da kvalitet istih ne poste kao da je sa tostera? Za sad Viber, WA i Google Drive su smece sto se toga tice sto sam probao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 23, 2023 Report Share Posted December 23, 2023 Google Photos ima opciju da automatski (ili ručno) bekapuje slike i video u punom kvalitetu, samo treba podesiti u aplikaciji na mobilnom. I onda je to opet na Google storage tako da treba imati u vidu što se tiče mesta. Primera radi ovo je random video snimljen kad sam testirao S23 Ultra u 8K rezoluciji kao test https://photos.app.goo.gl/DY6Ctu2k3BfAA4As8 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 23, 2023 Report Share Posted December 23, 2023 59 minutes ago, killYg0r said: Kad prebacujem slike/video snimke sa telefona, na kojoj platformi mogu da ih okacim besplatno a da kvalitet istih ne poste kao da je sa tostera? Za sad Viber, WA i Google Drive su smece sto se toga tice sto sam probao. kako misliš WA i Viber? Pa tu nema skladištenje posle nekog vremena ti ubije starije attachmente. Znam da Discord kači u full kvalitetu ali ne može preko 10MB i nisam siguran koliko čuva. Dropbox fino radi ali 2GB je limit za free, ne znam koliko ti treba toga. Ako je za deljenje tu i tamo, može da bude ok rešenje. Pored ovoga što kaže Zwerko za Google Photos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 23, 2023 Report Share Posted December 23, 2023 U Viberu pod obavezno prvo da namestiš high picture quality u opcijama. Nije ni to baš high quality, ali ono podrazumevano podešavanje je bas kriminalno. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted December 23, 2023 Report Share Posted December 23, 2023 Mega. nz nudi 5 GB prostora za free acc (povremeno se prijavis da ne istekne) i ne skrnave kvalitet, nego ostaje kakav je bio pri aploudu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 23, 2023 Report Share Posted December 23, 2023 U pravu ste za Google Drive ipak. On skida najmanje u smislu i dalje na samom telefonu izgleda bolje ali je tu negde. Viber i WA naprave od medija fajlova Golf 1 kvalitet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 23, 2023 Report Share Posted December 23, 2023 viber je generalno jedna od najgovnijih aplikacija u svim svojim oblicima (desktop client, mobilna aplikacija, itd), i dalje mi nije jasno kako su pstali toliki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted December 24, 2023 Report Share Posted December 24, 2023 3 hours ago, evgeniy said: kako su pstali toliki Spoiler bif.webm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mladenq Posted December 24, 2023 Popular Post Report Share Posted December 24, 2023 😮 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted December 24, 2023 Popular Post Report Share Posted December 24, 2023 Reki održava spisak i na spisku je istovremeno 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 24, 2023 Report Share Posted December 24, 2023 marko bulat i cyka bylat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted December 24, 2023 Report Share Posted December 24, 2023 igrala se dota tog februara 2015 izgleda 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 24, 2023 Report Share Posted December 24, 2023 Zlatne izjave stoji i dalje dostupne na raznim topicima : D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts