mladenq Posted July 2, 2023 Report Share Posted July 2, 2023 nisam nesto detaljno istrazivao u smislu 'best value for money' nikada, ali imam kindle godinama, trenutno desetku iz 2020, radi posao odlicno, pre tog isto neki kindle, zab sam tacno model, ni sa njim nisam imao problema rekao bih da neces pogresiti sa paperwhite Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 2, 2023 Report Share Posted July 2, 2023 Overkind će ti preporučiti one alternativce, jer mogu svašta da "sažvaću", ali ja sam generalno vrlo zadovoljan sa Paperwhite - da budem iskren pozadinsko svetlo retko kad palim (tipa u avionu kad ugase svetlo pred poletanje-sletanje, noću ne čitam pred spavanje i to) tako da baterija traje godinama. lagan je - 120e deluje kao ok cena mada ja mislim da opušteno možeš uzeti polovan nema tu šta da ne radi, ako je ekran ispravan i šljaka. PDF-ove doduše čita loše, nekad i loše obrađuje, tako da za to baš nije, ali za standard čitanje knjiga super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted July 2, 2023 Report Share Posted July 2, 2023 Мислим да је са новијим генерацијама додата подршка за епуб. Мени је то било битно па сам својевремено узео Кобо Либре. А добио сам и мало већи екран. Нисам сигуран да сада има иједну озбиљну предност над Киндл белимпапиром. ПДФ слабо шта лепо чита из мог искуства. За то је најбољи таблет. Не можеш да мењаш врсту слова, проред, маргине и сл. Мада ови може да буде закључано и у епубу ако је крњав. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 nista, onda cu jos neki dinar da stavim Bezosu u dzep, hvala na preporukama! 😘 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 9 hours ago, overkind said: ПДФ слабо шта лепо чита из мог искуства. За то је најбољи таблет. Не можеш да мењаш врсту слова, проред, маргине и сл. Мада ови може да буде закључано и у епубу ако је крњав. definitivno, ipad super žvaće PDF, ali nekad se desi da bukvalno ne postoji drugo izdanje nego u PDF-u a da nosim i tablet samo zbog jedne knjige nema smisla, onda je malo mučenje, no nije baš pravilo, slažem se. 46 minutes ago, evgeniy said: nista, onda cu jos neki dinar da stavim Bezosu u dzep, hvala na preporukama! 😘 sad gledam razlike 4. i 5. paperwhite i da ti pravo kažem nisu baš prevelike. naravno tu je veći ekran, ali ove priče bolji kontrast, responzivniji itd nema neke razlike tu. Doduše ono što na strani novog stoji je USB-C port, provalio sam da kako broj uređaja koje imam sa starim mikroUSB opada, tako da mi je sve teže da ih punim, i sad sam "spao" samo na Kindle i UE Boom zvučnik i onda moram da nosim dodatni kabl za njih itd. U tom smislu bih išao na novi. A doduše i teži je 20-25g, pa proceni, ovako ne deluje puno ali ume da pravi razliku. Imao sam pre ovog kindle onaj sa tastaturom, nikad bolji uređaj (ima i mp3 plejer, audio knjige, bla bla) ali težak kao tuč u poređenju sa paperwhite i provali se razlika dosta, ne samo kod nošenja već i dužeg čitanja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted July 7, 2023 Report Share Posted July 7, 2023 super je Paperwhite, prilicno sam zadovoljan kako sljaka! hvala svima na preporukama 😘 jedan maleni tip - ako imate reklame na lock screenu, moze da se ukloni preko sajta, a mozete i da pisete supportu (iz nekog razloga mi taj Special Offers nije bio vidljiv, pa sam im pisao) i bude gotovo za par minuta. zavrsih 1984, sad zavrsavam Childhood's End (obe sam poceo pre nekog vremena, al' nikako da ih procitam), a posle toga planiram da opalim ili Solaris ili The Invincible. samo saj faj brale! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 7, 2023 Report Share Posted July 7, 2023 20 minutes ago, evgeniy said: super je Paperwhite, prilicno sam zadovoljan kako sljaka! hvala svima na preporukama 😘 jedan maleni tip - ako imate reklame na lock screenu, moze da se ukloni preko sajta, a mozete i da pisete supportu (iz nekog razloga mi taj Special Offers nije bio vidljiv, pa sam im pisao) i bude gotovo za par minuta. zavrsih 1984, sad zavrsavam Childhood's End (obe sam poceo pre nekog vremena, al' nikako da ih procitam), a posle toga planiram da opalim ili Solaris ili The Invincible. samo saj faj brale! nisam nikad povezao na direkt servise tako da nikad nisam ni imao reklame 🙂 imam neku statičnu glupavu amazon sliku kindla uvek na početku 🙂 onaj sa tastaturom sam doduše držao na netu jer je imao i neki kao browser, pa su radili i mailovi čak i svašta nešto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 7, 2023 Report Share Posted July 7, 2023 super je Paperwhite, prilicno sam zadovoljan kako sljaka! hvala svima na preporukama jedan maleni tip - ako imate reklame na lock screenu, moze da se ukloni preko sajta, a mozete i da pisete supportu (iz nekog razloga mi taj Special Offers nije bio vidljiv, pa sam im pisao) i bude gotovo za par minuta. zavrsih 1984, sad zavrsavam Childhood's End (obe sam poceo pre nekog vremena, al' nikako da ih procitam), a posle toga planiram da opalim ili Solaris ili The Invincible. samo saj faj brale!Bravo za izbor knjiga, Dule approves! Btw, mozda uzmem i ja konacno neki reader, taj paperwhite zvuci kao dobra kupovina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 8, 2023 Report Share Posted July 8, 2023 9 hours ago, Dule_smor said: 12 hours ago, evgeniy said: super je Paperwhite, prilicno sam zadovoljan kako sljaka! hvala svima na preporukama jedan maleni tip - ako imate reklame na lock screenu, moze da se ukloni preko sajta, a mozete i da pisete supportu (iz nekog razloga mi taj Special Offers nije bio vidljiv, pa sam im pisao) i bude gotovo za par minuta. zavrsih 1984, sad zavrsavam Childhood's End (obe sam poceo pre nekog vremena, al' nikako da ih procitam), a posle toga planiram da opalim ili Solaris ili The Invincible. samo saj faj brale! Bravo za izbor knjiga, Dule approves! Btw, mozda uzmem i ja konacno neki reader, taj paperwhite zvuci kao dobra kupovina pingovah te gore, obrati pažnju na prime day sale sad kad krene sigurno će biti neki povoljan. evo na primer skoro su pokrenuli ovo - https://www.amazon.de/-/en/Introducing-Kindle-Paperwhite-Kids-child-friendly/dp/B08WPQFP44/ref=sr_1_4?crid=3Y2SCEHY47EZ&keywords=paperwhite&qid=1688804203&sprefix=paperwhit%2Caps%2C98&sr=8-4 košta 99eur i dobijaš i cover i dodatnu godinu garancije i ignoriši ovo što je kao za decu i ima dečije knjige, koliko videh sve je identično kao za "matore", a mislim da čak možda nema ni reklame. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted July 8, 2023 Report Share Posted July 8, 2023 meanwhile, mi bogati srbi ekonomski tigrići plaćamo 150€ samo uređaj, plus 15-20 za masku. malo počinje da smara ovo karanje na svakom koraku, moram priznati! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 8, 2023 Report Share Posted July 8, 2023 7 minutes ago, evgeniy said: meanwhile, mi bogati srbi ekonomski tigrići plaćamo 150€ samo uređaj, plus 15-20 za masku. malo počinje da smara ovo karanje na svakom koraku, moram priznati! u malu odbranu bogatih ekonomskih srba, ovo jeste spec ponuda koju amazon ponekad daje i nije ni tamo preko standard, posebno ne u radnjama koje valjaju kindle a nisu amazon. mislim da je 120 eur uređaj generalno + cena maski preko toga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 11, 2023 Report Share Posted July 11, 2023 Eve ti Dule, 70 evri! https://www.amazon.de/-/en/kindle-2022/dp/B09SWRYPB2?ref_=Oct_DLandingS_D_e8c8ac60_3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted July 11, 2023 Report Share Posted July 11, 2023 kakav insult to injury =c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 11, 2023 Report Share Posted July 11, 2023 haha, odma' si mi ti pao napamet :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 11, 2023 Report Share Posted July 11, 2023 On 7/8/2023 at 10:19 AM, Lucky said: evo na primer skoro su pokrenuli ovo - https://www.amazon.de/-/en/Introducing-Kindle-Paperwhite-Kids-child-friendly/dp/B08WPQFP44/ref=sr_1_4?crid=3Y2SCEHY47EZ&keywords=paperwhite&qid=1688804203&sprefix=paperwhit%2Caps%2C98&sr=8-4 košta 99eur i dobijaš i cover i dodatnu godinu garancije i ignoriši ovo što je kao za decu i ima dečije knjige, koliko videh sve je identično kao za "matore", a mislim da čak možda nema ni reklame. 4 hours ago, Lucky said: Eve ti Dule, 70 evri! https://www.amazon.de/-/en/kindle-2022/dp/B09SWRYPB2?ref_=Oct_DLandingS_D_e8c8ac60_3 koji od ova dva duzmem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 11, 2023 Report Share Posted July 11, 2023 19 minutes ago, Dule_smor said: koji od ova dva duzmem! iskreno ne znam šta tačno ima taj kids mimo napisanog i verujem da ti ne treba pristup do amazon kids 1000 knjiga (mada ko bi ga znao, možda ima neka dobra!) ali dobijaš cover, koji je doduše takođe dečiji. ako te za to zabole, ok je dil. ako ne bi da eksperimentišeš uzmi običan ovaj jeftiniji i nađi cover negde za 5 evra kod kineza, ne treba da bude neko ludilo. ovaj jeftiniji od 70e je sa reklamama ima za 80e bez, a ovaj dečiji ne znam da li iih ima ili nema. logično mi je da ih nema jer kao plasiraš deci reklame, to ne sme, ali otkud znam. 26 minutes ago, Dule_smor said: koji od ova dva duzmem! aha, ček, ovaj solo je sa 16gb a ovaj "dečiji" sa 8gb. kažu da dečiji ne mora da se aktivira dečiji mod i onda radi kao obični kindl. samo ti je pitanje skladištenja, a opet da budem iskren nemam pojma šta ljudi toliko stavljaju pa da treba toliko mesta. ja sam svojevremeno bio skinuo celu onu kindle biblioteku imala je tipa 4GB ukupno (doduše pre 10 godina) tako da ne znam čime bi mogao da napuniš toliko prostora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 11, 2023 Report Share Posted July 11, 2023 pa zavisi koliko su napadne te reklame, ako iskacu kao na sajtu monda ili blica onda definitivno ne bih 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 11, 2023 Report Share Posted July 11, 2023 19 minutes ago, Dule_smor said: pa zavisi koliko su napadne te reklame, ako iskacu kao na sajtu monda ili blica onda definitivno ne bih 😄 nisu nešto spec, doduše ja sam ih svojevremeno pogasio, ali davnih dana su bile na lock screenu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 13, 2023 Report Share Posted July 13, 2023 e jesam glup, ono je bila ponuda samo za jedan dan sa popustom...nebitno, bice popusta opet...btw, zaboravih, ti kindle readeri otvaraju i ostale formate tipa pdf, word itd, ili kako? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 15, 2023 Report Share Posted July 15, 2023 pitam jer se razmisljam da li da uzmem tako neki kindle reader samo za citanje ili neki malo veci tablet koji podrzava i druge sadrzaje...mada kapiram da bih ga koristio 90% za citanje samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted July 17, 2023 Report Share Posted July 17, 2023 Imam ja dečiji, kupio ga sasvim slučajno, bio na 50% popusta danima, i ja reko, daj da vidim kakav li je, odem, pogledam secs kad ono običan kindle, a što kaže Laki, dobiješ i kaver. Sad furam roze kaver, bmk. 1 Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 30, 2023 Report Share Posted July 30, 2023 On 7/15/2023 at 6:01 PM, Dule_smor said: pitam jer se razmisljam da li da uzmem tako neki kindle reader samo za citanje ili neki malo veci tablet koji podrzava i druge sadrzaje...mada kapiram da bih ga koristio 90% za citanje samo onda kindle, ne može se eink i taj koncept porediti sa tabletima standardnim ako hoćeš da čitaš knjige. Ako bi da gledaš i stripove i šta god, onda "moraš" tablet, ali ja ne mogu baš da zamislim da sad koristim tablet za čitanje knjiga. Ne samo zbog ekrana već i zbog veličine, težine itd itd. Kindle je najlakši u tom smislu ne smeta, ima bateriju koja traje nedeljama, i sve već što smo rekli. a takođe, ajde možda može ovde: Quote Давид Албахари, писац и преводилац, један од најзначајнијих савремених домаћих књижевника, преминуо је у 76. години. Давид Албахари је прву књигу, збирку прича Породично време, објавио је 1973. године. Објавио тринаест књига прича и четрнаест романа, као и пет књига есеја. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 10, 2023 Report Share Posted August 10, 2023 On 5/8/2023 at 9:29 AM, cali said: Overkind je ispao drug i poslao mi, prebacujem ga na kindle pa krećem. zavrsi li brate Nemanja, 3 meseca prodje, ja vec zaboravih o cemu je bila ona tvoja knjiga 😄 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 10, 2023 Report Share Posted August 10, 2023 1 hour ago, Dule_smor said: zavrsi li brate Nemanja, 3 meseca prodje, ja vec zaboravih o cemu je bila ona tvoja knjiga 😄 Da znaš da me grize što nisam još pročitao - nakupilo mi se papirnih knjiga, pa slabo hvatam kindle. Do kraja meseca se javljam! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 11, 2023 Report Share Posted August 11, 2023 Dule 1 Cali 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts