Crno-Sunce Posted August 27, 2016 Author Report Share Posted August 27, 2016 Nemoj da citas Metro 2034. Koliko je prvi deo odlican upravo zbog tog osecaja "odiseje" po metrou, toliko je nastavak los. Kao da je fan fiction Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 iĆĄÄitah u pogovoru da je planirao da 2034 bude razrada lora, boÄnih priÄa, tako da sam stekao utisak da Äe nastavak prema originalu biti kao Silmarilion prema DruĆŸini prstena. drugim reÄima, sa manje radnje, a viĆĄe dosadnih delova... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted August 27, 2016 Author Report Share Posted August 27, 2016 Iskreno da ti kazem, ne secam se uopste da bi to mogao da komentarisem. Prvog dela se secam gomile delova, gomile scena, atmosfere, svega, Drugi deo se secam da sam procitao i bio zestoko razocaran :/ Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Ajde ovde da pitam, dal ima ovo negde po nasim knjizarama, moze i na nemackom :D https://books.google.rs/books/about/Achtung_Panzer.html?id=nx2fy1tSvF8C&redir_esc=y Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 http://www.bookdepository.com/Achtung-Panzer-Heinz-Guderian-Paul-Harris/9780304352852?ref=grid-view Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Sad cu da ispadnem glup, nisam ni znao da moze da se narucuje preko bookdepository...vidim dole da prihvataju sve kartice, jel narucivao neko, za koliko u proseku stize paket? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 (edited) 10 dana. Par dana da posalju i 5-6 radnih da stigne. Edited September 3, 2016 by Thunderstorm Quote Itâs better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Kul, carina se bese ne placa za iznose manje od 50 evra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Ne plaÄa se carina na knjige, ja barem nikada nisam platio a kupio sam masu knjiga preko depozitorija. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 Depository svaku knjigu salje posebno (u posebnom paketu). Nece ti uvek cela narudzbina doci istog dana. I nemoj da brines oko carine kao sto kaze Bolkonski, nisam ni ja nikad imao nikakvih troskova za narudzbine sa njihovog sajta. Jesam platio carinu  za knjige jedanput ili dvaput, ali za narudzbe sa amazona, i to za neku strucnu literaturu koja je bila dosta skuplja (ali nesto manje od 50 evra bez troskova transporta). A to verujem da je bilo jer se carinicima diglo da taj paket otvore, jer vise puta nisam platio nista. Nisam se cimao da proverim za sta je bio tacno trosak jer je bio neki iznos manji od 1000 dinara.  Quote Itâs better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Procitao tek sada cuvenog Alhemicara od Paula Koelja. Trebalo mi je jedno posle podne, ne bi previse da komentarisem, samo cu reci da je stvarno klasik i jedna od najpitkinjih knjiga ikada :D Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted September 27, 2016 Author Report Share Posted September 27, 2016 Klasik? o.O Oces reci moderna psihologija kako je vidi mali perica u 6tom osnovne? Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Ne budi toksiÄan, ako je na ostatku foruma inkluzija i marmen-friendly ima da bude i ovde Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
fushi.ryuu Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 (edited) najpitkinjih rln Edited September 27, 2016 by fushi.ryuu Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 7 hours ago, Crno-Sunce said: Klasik? o.O Oces reci moderna psihologija kako je vidi mali perica u 6tom osnovne? Hteo sam da napisem da me je najvise podsetio na "Malog Princa" :) Pa ne znam valjda spada u neke moderne klasike ne ? :D  3 hours ago, Shekk said: Ne budi toksiÄan, ako je na ostatku foruma inkluzija i marmen-friendly ima da bude i ovde Ne mogu da rastumacim ni jednu rec koju si napisao :) Molim te pojasni ?  BTW: Krenuo sa "Discworld" serijalom. PoÄeo da Äitam prvi knjigu "The color of magic" i od prvih strana veÄ umirem od smeha :D Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 41 minutes ago, fushi.ryuu said: najpitkinjih rln sta ? Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 8, 2016 Report Share Posted October 8, 2016 Allen Steele - Coyote ( sada citam drugu knjigu Coyote Rising). Narucio sam preko Book depository sajta, a treba da mi stignu za koji dan i druge dve iz serijala. Enivejz, jedan od najboljih hard fiction knjiga koje sam procitao u poslednje vreme. https://www.goodreads.com/book/show/686344.Coyote Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 Pitanje je u stvari, bilo mi glupo da otvaram novi topik. Da li je neko Äitao ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/Predator_Cities Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 Bole poceo da cita ovu neozbiljnu knjizevnost otkad je Dilan dobio Nobela! :D izvinjavam se na ot-u, zvuci zanimljivo ova tetralogija iako nisam neki fan steampunka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 OnTopic> The Great Ordeal, latest iz Aspect Emperor ciklusa, ok je, intro u finale knjiga, ima svojih momenata, napeto ko mider do samog kraja etc prve dve knjige iz Craft Sequence, poÄeo treÄu, magija vs bogovi kao nauka/druĆĄtveno/ekonomsko ureÄenje vs religija/tradicija ali ne kao tema nego kao setting za lagani akcioni krimiÄ, udubljivanje not required.  Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Jos da izdaju Fijasko i da uzmem 2 od 5 mojih omiljenih sf romana:) http://www.art-anima.com/vesti/nepobedivi-stanislav-lem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 DovrĆĄio Craft Sequence, jebemliga, moĆŸe da se Äita nije da baĆĄ gledam kad Äe sledeÄa. IzaĆĄao je i 'Wrath' poslednja knjiga iz "Faithful and the Fallen" i ok je ali samo ok. (Äitao sam poslednje strane do 4 ujutru, not worth it imho pa sam malo ozlojeÄen ) Â Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 4, 2016 Report Share Posted December 4, 2016 Dobar je Wrath i ceo serijal. Nije vrhunski, ali je solidan i uravnoteĆŸenog kvaliteta. Mislim da se piscu malo smuÄilo, tako mi deluje, da je hteo da zavrĆĄava sa ovim da moĆŸe da radi neĆĄto novo. Ako je tako, onda mi je knjiga joĆĄ bolja jer je odrĆŸao nivo (iako je stilski moĆŸda gora od prethodne dve). ZaokruĆŸio je priÄu, a ako baĆĄ bude hteo moĆŸe i da nastavi, mada ne verujem da ima potrebe. Hvala Ć ek za knjigu i vest da je izaĆĄla! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareska Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Ja bih da hijackujem topik ako mi dozvoljavate.Da li neko od rur drugara ima za pozajmiti (moze i prodati naravno) Ispljuvak pun krvi od Zike Pavlovica? Sent from my Nexus 5X using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 'World of five gods' od Lois McMaster Bujold. Äitao u hronoloĆĄkom redosledu Hallowed Hunt, Curse of Chalion i Paladin of Souls, naknadno proÄitao 3 Penric & Desdemona novele Zabavne su knjige, ĆĄto bi rekli "a sad neĆĄto potpuno drugaÄije" nakon preĆŸderavanja full fat vanila sladoledom u Faithful and the Fallen ovo je neĆĄto na kaĆĄiku. U 3 romana nema nijedne "epske" bitke, sistem magije je restriktivniji od nameĆĄtenog tendera, heroji romana su sredoveÄni mrsomudi (i mrsomudkinja) a opet drĆŸi sitost paĆŸnju sa sve izvlaÄenjem obrta iz boĆŸijih guzica (i po nekoliko ako treba, to je nekako poenta). Novele nisu deo veÄe priÄe, worldbuildinga ima "za na razglednicu" ali su ok ako vam se sam setting dopadne. Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts