Corey Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Dobio za rodj Dextera, sve tri knjige. Za sad sam na pola prve, i mogu reci da bi svi fanovi serije trebali da je procitaju.. Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Dobio za rodj Dextera, sve tri knjige. Ima ih 6, za sada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Мхм, ал само прве три су преведене. Знајући нашу издавачку праксу, не треба се изненадити ако на томе остане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 I summon teh Duljoz will!!! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 I don't answer to futile troll attempts! Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
HitCrit Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Lovac na zmajeve&Hiljadu čudesnih sunaca - Afganistan, kraj 20tog veka, vrlo interesantno štivo i dirljiva priča o zemlji koja 30godina neprekidno ratuje i ljudima koji su se tu našli. Islamista - mnogo informacija o islamu, frakcijama unutar islama, vehabijama, sufistima, Siriji, Saudijskoj Arabiji, islamistima.. Generacija P - kao da mi je traktor pregazio mozak.Boli me glava i ništa ne razumem.Možda ako pročitam još par puta. Kada je Niče plakao - dirljivo.Nekima:) Put između dva dvorca - Mahfuz, prvi deo trilogije.Meni je skroz kul knjiga.Kairo, početak 20tog veka, konzervativna muslimanska porodica, odnosi u njoj, politika, starenje i propadanje, promene..Ne mogu da se dočepam ostale dve knjige, nigde ih nema. I jos neke druge koje nisu vredne pominjanja.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Kada je Niče plakao - dirljivo.Nekima:) Хм... У тој књизи је дирљивост најмање битна, ствар је у умећу писања (полу)историјских романа и инкорпорирања реалних ствари и догађаја у наративну форму, а, поред осталог, и у циљу упознавања читаоца са реалним личностима/догађајима, њиховим триповима итд. То би можда био обичан дирљив роман да су Пера и Мика главни ликови. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
HitCrit Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 (edited) Jasno.I ja sam stekao takav utisak iako mi je to prva Jalom-ova knjiga. Kasnije sam skontao da je pisao i o Šopenhaueru pa sam napravio paralelu. Ali ako knjigu čitaš prvi put, pisca srećeš takođe prvi put - moraš se osvrnuti na priču kao takvu.A ona jeste dirljiva:) Na tom nekom levelu meni bliskom. Edited January 1, 2013 by HitCrit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Ја сам истрипово да ти кудиш књигу зато што није достојевски карактеризација, па сам крено да скрећем пажњу на то да је у књизи главна фора то што нон стоп дискутују Ниче и Бројер који личе на Ничеа и Бројера кад би дискутовали, а не воздигнуто романописање (које узгред уопште није лоше) па сам кренуо да је браним:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 "Odbrana i poslednji dani" - Duljo Isposnik Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Procitao poslednji, 14ti, deo sage Wheel of Time. Robert Jordan je umro pre nego sto je mogao licno da zavrsi sagu (napisao je 11 knjiga). Poslednje 3 knjige je dovrsio Brandon Sanderson, iako sam bio skeptican, mogu da kazem da 12. i 13. knjiga su prilicno dobre, a ova 14. nekako... meh.. ne mogu ni sam da odlucim, najslabija je od 3. Mada nisam ni ocekivao da moze da zavrsi sa 100% kvaliteta serijal koji je pre njega imao 9000 strana i 2000 likova u sebi (: Ako nista drugo, docekao sam kraj, a cekao sam ga 12 godina (: 1 Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 books! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 stvarno sam budala sto sam prestao da citam wheel of time. procitao 3 knjige i onda nikad nisam odlucio da kupim/nabavim naredne. Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Nisi, ja sam posle 3 knjige odustao jer sam se smorio kao lav i nije mi zao. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 (edited) Ja necitam puno zato sto sam razmazen i zato sto su mi prioriteti deformisani tako da nisam sposoban da kritikujem knjige kao sto bi mogao filmove ili muziku. Knjigu sam citao u pdf formatu na englskom i ne znam dal ima prevedena kopija na srpskom (hvala Corey za bookos.org). Man's Search for Meaning Viktor Frankl Pa eto ne znam sta da napisem sem da mi je mnogo drago sto sam je procitao i da je fantasticna. Svidja mi se sto u prvim delovima knjige posle dosta slikovitog opisivanja uzasnog zivota u logoru presece sa nekim prelepim opisom ljubavi i nadi, itd itd. Najbolje ja da okacim ovde link sa wikipedije pa ko voli nek izvoli :) http://en.wikipedia....rch_for_Meaning Edited January 30, 2013 by nikita_ Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Ja necitam puno vidi se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 (edited) ::::::::::::::::::::::::::::::t f:::::::::::: Edited January 30, 2013 by nikita_ Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Kod ima njegova knjiga "Zašto se niste ubili". Nemam pojma da li je to ta. Čitao sam je davno, sjajna je knjiga. Nema davljenja i samo udara u glavu. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Rubikon Tom Holanda Odlična istorijska pripovest o usponu i padu Rimske Republike. Posebno me je oduševila analiza mentaliteta rimskog građanina i kompleksnog sistema vrednosti koji je smestio Rim na prominentno mesto u istoriji.Brz i živopisan narativni stil koji ne žrtvuje istorijsku tačnost, istovremeno ne ulazeći previše u polemiku oko objektivnosti letopisaca na čijim delima je ova knjiga zasnovana. Idealno za prosečnog ljubitelja istorije (koliko nezgrapan termin, jbt). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
towerrr Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Ne pratim ovaj topik, ali dali je neko od vas citao "Vavilon"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vukashinp Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Zna li neko ima li online knjiga "Godina prodje, dan nikad" od Zarka Lausevica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Nismo mi takav sajt 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Zna li neko ima li online knjiga "Godina prodje, dan nikad" od Zarka Lausevica? zapravo imam ja negde u pdf-u, poslao mi drug misleci da mi cini uslugu :DDD poslacu ti ako hoces Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
vukashinp Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Ajde ako ti nije frka :) Hvala unapred. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts