evgeniy Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 posto sam potpuni nub sto se ovoga tice i prvi put imam konzolu (ako izuzmeno SNES), dajte par saveta gde registrovati nalog, kako kupovati igre, neki savet i "gotcha" momenti da se negde ne zajebem. vidim da je uglavnom fora da se pravi US ili UK nalog, pa da se onda kupuju gift kartice preko amazona (?) i da se tako kupuje na PS storu, jer PS ne vidi Srbiju kao zemlju nigde i prakticno ne postojimo, pa ni ne priznaje nase kartice. imam digital verziju, a videh negde da je navodno US nalog bolji zbog kupona/popusta/sta-li-vec. za PS+ bih uzeo onaj Extra paket, jer mi deluje da je Premium isti al' malo skuplji djavo. dajte neke savete nubu, hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 I ja sam registrovao na US jer sam to pohvatao da je fora. Otuzna situacija je sto smo izgleda iskljuceni kao trziste i duvamo ga kao prejaka zemlja. Za dalje savete mogu i ja samo da pratim! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 22, 2023 Author Report Share Posted December 22, 2023 (edited) kako ide sa verifikacijom podataka? ili to ne rade? ili jos bolje, jesi pazario nesto preko PS store (i kako/kojom karticom)? ono, ne znam da l' ce da mi flaguju nalog ako uradim nesto debilno ili su opusteni sto se toga tice, dok god kaplje kinta Edited December 22, 2023 by evgeniy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 (edited) Gift (a.k.a. top-up, prepaid) kartice su najpovoljnije na cdkeys tačka com i najmanji je rizik da te prevare (u odnosu na pijace kao što je kinguin). Takođe nema provere regiona na cdkeys (osim što te upozore da možda nećeš moći da registruješ to što si kupio jer prepoznaju IP adresu), dakle kupuješ šta hoćeš i odakle hoćeš. Moj Sony nalog je na UK, kolegin je na US, funkcionalno je isto osim što su u US cene na PlayStation Store-u malo niže, ali ništa bitno. TL,DR: 1) Registruj Sony nalog (kad sam ja to radio pre godinu dana, nije bilo nikakve provere tipa IP adresa). Ako ćeš na Ameriku, za svaki slučaj stavi neku državu koja ima 0% PDV, na primer Delaware. 2) Kupi prepaid karticu na CDKeys (ignoriši to što piše da neće da se aktivira u Srbiji, nećeš ni aktivirati u Srbiji). Vodi računa da pogodiš region. 3) Guglaj "ps store" (američki) ili "ps store uk" (engleski), uloguj se, klikni na svoj avatar pa "redeem code" i ubaci kod iz prepaid kartice. 4) Dopunio si wallet, možeš da kupuješ igre na store-u. Ovo sve iz browsera, nema potrebe da kljucaš na džojpedu preko konzole. Edited December 22, 2023 by voodoo_ 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 22, 2023 Author Report Share Posted December 22, 2023 hvala vudu care! i još samo jedna stvar, kako ne zajebati aktivaciju PS+? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 36 minutes ago, evgeniy said: kako ide sa verifikacijom podataka? ili to ne rade? ili jos bolje, jesi pazario nesto preko PS store (i kako/kojom karticom)? ono, ne znam da l' ce da mi flaguju nalog ako uradim nesto debilno ili su opusteni sto se toga tice, dok god kaplje kinta Kapiram da ih boli patka. Imam disk verziju konzole pa sam uzimao fizicki igre za sad samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 dodati ste na novi spisak casual gamers 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 Samo da dopunim/ubacim rovca - Turski PSN (kao i sve tursko) je dosta jeftiniji od US PSNa, ali je gimnastika naterati ga da radi. Takođe, imaš i opciju "deljenja naloga", što ja izuzetno koristim - postoji specijalizovani forum samo za to. Međutim, tu 100% sigurno kao sa diskovima, ali do sada uz biranje od koga kupujem nalog nikada nisam imao ni jedan problem. Razmenaigara je taj forum, a za turke ti je potreban Revolut i Inanal. Eneba je takođe skroz ok što se tiče ključeva, a i g2a. Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 mislim da na benchu postoji tema oko turskog ps, eshopa i tako to. Znam da neki recimo uzimaju YT iz turske, tako da kapiram da i PS/xbox/wshop moze preduhitri me baltamos, izvinjavam se za beskoristan post, al mi zao da ga obrisem Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 To za turski PSN nisam imao pojma, ali kapiram da bi me nervirao jezik 🙂 54 minutes ago, evgeniy said: i još samo jedna stvar, kako ne zajebati aktivaciju PS+? Nemaš ti tu šta da zajebeš - dve su ti opcije, jedna je da kupiš koji hoćeš tier PS+ sa parama koje si već ubacio na novčanik a druga je da kupiš karticu koja ti direktno daje pretplatu (kao što si kupio i ovu za dopunu novčanika), s tim da treba sad proveriti koja dopuna je za koji tier da se tu ne zezneš. Sad isto treba gledati da li uzimaš za godinu dana, jer na primer imaju nekada solidni popusti, bilo kod ovih preprodavaca bilo na samom store nekad kad je Black Friday i sl. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 Nema šta da te nervira jezik, sve je na engleskom 😄 Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 Aha, onda nisam dobro skapirao, da to ima onda itekako smisla. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 Samo da dodam da su krenuli da menjaju turski (i još neke tipa argentinske) storove i vezuju ih za dolar/evro zbog inflacije u tim zemljama, steam je već to uradio a najavili su i ostali, pa je pitanje koliko će to da traje, ali ofc dok traje koristite 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 22, 2023 Author Report Share Posted December 22, 2023 (edited) loliska, napravih US nalog i kao ulogovao me inicijalno preko brauzera kad sam pravio nalog, ali odmah se izlogujem i probam login i nece da cuje. odradim captcha i kao "something went wrong" i nikakav error code ili bilo kakva poruka na frontendu, mada u konzoli vidim da je OAuth nesto stucnuo i ako dobro provalih sta se desava, zali se na countrycode ili tako nesto. probam iz drugog brauzera cisto da eliminisem ove privacy/adblock ekstenzije, jok. probam da ukljucim VPN na USA i opet nece. upalim konzolu, posle 3 minuta kucanja ubodem konacno pasvord od 40 karaktera, udje mi najlaganije (no homo ofc). who was phone ne bih da pisem supportu bilo sta da ne budu u "pozdrav, samo malo si pogresio svoju adresu, jedno 15k kilometara" fazonu Edited December 22, 2023 by evgeniy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 25, 2023 Author Report Share Posted December 25, 2023 (edited) ovaj Ghost of Tsushima nema pravo da bude onoliko dobar i ispeglan, iju jos nisam uzeo novi TV, ali dere igra vizuelno i mehanicki, swe preporuke! edit: loky promeseti ovo na odgovorajuci PS5 podforum OH WAIT Edited December 25, 2023 by evgeniy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 26, 2023 Report Share Posted December 26, 2023 On 12/25/2023 at 5:06 PM, evgeniy said: ovaj Ghost of Tsushima nema pravo da bude onoliko dobar i ispeglan, iju jos nisam uzeo novi TV, ali dere igra vizuelno i mehanicki, swe preporuke! edit: loky promeseti ovo na odgovorajuci PS5 podforum OH WAIT hm, gde li bismo to metli - KONZOLE podforum u singleplayeru? ili hardveru? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 26, 2023 Author Report Share Posted December 26, 2023 +1 za KONZOLE podforum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post reki Posted December 26, 2023 Popular Post Report Share Posted December 26, 2023 +1 za naziv foruma "filthy casuals" 1 2 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 26, 2023 Report Share Posted December 26, 2023 Nema ništa kežual u današnjim konzolnim igrama, moj Reky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 26, 2023 Author Report Share Posted December 26, 2023 reki 450 apm SC brood war sweatlord! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 26, 2023 Report Share Posted December 26, 2023 Odrao bih ga ja u SCu sa 100 apm, a ne Boxer ili Flash sa 500! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 26, 2023 Report Share Posted December 26, 2023 mislim da ovxde niko ne igra konzoly pa nema potrebe za podforumy Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 27, 2023 Report Share Posted December 27, 2023 10 hours ago, voodoo_ said: Nema ništa kežual u današnjim konzolnim igrama, moj Reky Zahteva i vise vremena i skilla nego ikad. I da ne kazem da vise nije moguce da neke nubare ili stariji ljudi nameste sve ovo da bi radilo, nije kao pre da samo upalis i ubacis disk. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 27, 2023 Report Share Posted December 27, 2023 1 hour ago, killYg0r said: Zahteva i vise vremena i skilla nego ikad. I da ne kazem da vise nije moguce da neke nubare ili stariji ljudi nameste sve ovo da bi radilo, nije kao pre da samo upalis i ubacis disk. ako porediš sa periodom PS1 ili PS2 onda si u pravu, tad nije bilo "operativnog sistema" na konzolama, ali već od PS3 imaš taj momenat "menija" ... drugo je ako bi da instaliraš PS plus pa se povezuješ na nemačku i slične gimnastike. ali opet obrni okreni lakše je nego na PC-ju. ono kad neuki roditelji kupe klincu konzolu tu imaju minimum dodatnih pitanja od klinca, dok ako kupe PC a nemaju pojma, to bude muka cela 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted December 27, 2023 Report Share Posted December 27, 2023 (edited) ja ne znam o cemu vi pricate, ali ja pricam o jebenim fps igrama sa aimbotom na dzojpedu : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD priznajte da ste casuali + singleplayer igre su za dedice Edited December 27, 2023 by reki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts