Jump to content

Playstation 5 - nalog, gde pazariti igre, PS+ (vodic za nubove)


evgeniy

Recommended Posts

posto sam potpuni nub sto se ovoga tice i prvi put imam konzolu (ako izuzmeno SNES), dajte par saveta gde registrovati nalog, kako kupovati igre, neki savet i "gotcha" momenti da se negde ne zajebem. vidim da je uglavnom fora da se pravi US ili UK nalog, pa da se onda kupuju gift kartice preko amazona (?) i da se tako kupuje na PS storu, jer PS ne vidi Srbiju kao zemlju nigde i prakticno ne postojimo, pa ni ne priznaje nase kartice. imam digital verziju, a videh negde da je navodno US nalog bolji zbog kupona/popusta/sta-li-vec.

za PS+ bih uzeo onaj Extra paket, jer mi deluje da je Premium isti al' malo skuplji djavo.

dajte neke savete nubu, hvala!

Link to comment
Share on other sites

kako ide sa verifikacijom podataka? ili to ne rade? ili jos bolje, jesi pazario nesto preko PS store (i kako/kojom karticom)?

ono, ne znam da l' ce da mi flaguju nalog ako uradim nesto debilno ili su opusteni sto se toga tice, dok god kaplje kinta

Edited by evgeniy
Link to comment
Share on other sites

Gift (a.k.a. top-up, prepaid) kartice su najpovoljnije na cdkeys tačka com i najmanji je rizik da te prevare (u odnosu na pijace kao što je kinguin). Takođe nema provere regiona na cdkeys (osim što te upozore da možda nećeš moći da registruješ to što si kupio jer prepoznaju IP adresu), dakle kupuješ šta hoćeš i odakle hoćeš.

Moj Sony nalog je na UK, kolegin je na US, funkcionalno je isto osim što su u US cene na PlayStation Store-u malo niže, ali ništa bitno.

TL,DR:

1) Registruj Sony nalog (kad sam ja to radio pre godinu dana, nije bilo nikakve provere tipa IP adresa). Ako ćeš na Ameriku, za svaki slučaj stavi neku državu koja ima 0% PDV, na primer Delaware.
2) Kupi prepaid karticu na CDKeys (ignoriši to što piše da neće da se aktivira u Srbiji, nećeš ni aktivirati u Srbiji). Vodi računa da pogodiš region.
3) Guglaj "ps store" (američki) ili "ps store uk" (engleski), uloguj se, klikni na svoj avatar pa "redeem code" i ubaci kod iz prepaid kartice.
4) Dopunio si wallet, možeš da kupuješ igre na store-u.

Ovo sve iz browsera, nema potrebe da kljucaš na džojpedu preko konzole.

Edited by voodoo_
  • Like +1 1
  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, evgeniy said:

kako ide sa verifikacijom podataka? ili to ne rade? ili jos bolje, jesi pazario nesto preko PS store (i kako/kojom karticom)?

ono, ne znam da l' ce da mi flaguju nalog ako uradim nesto debilno ili su opusteni sto se toga tice, dok god kaplje kinta

Kapiram da ih boli patka. Imam disk verziju konzole pa sam uzimao fizicki igre za sad samo

Link to comment
Share on other sites

Samo da dopunim/ubacim rovca - Turski PSN (kao i sve tursko) je dosta jeftiniji od US PSNa, ali je gimnastika naterati ga da radi.

Takođe, imaš i opciju "deljenja naloga", što ja izuzetno koristim - postoji specijalizovani forum samo za to. Međutim, tu 100% sigurno kao sa diskovima, ali do sada uz biranje od koga kupujem nalog nikada nisam imao ni jedan problem.

Razmenaigara je taj forum, a za turke ti je potreban Revolut i Inanal.

Eneba je takođe skroz ok što se tiče ključeva, a i g2a.

 

Forum neprikladan za signaturu!

:)

Link to comment
Share on other sites

mislim da na benchu postoji tema oko turskog ps, eshopa i tako to. Znam da neki recimo uzimaju YT iz turske, tako da kapiram da i PS/xbox/wshop moze

 

preduhitri me baltamos, izvinjavam se za beskoristan post, al mi zao da ga obrisem

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

To za turski PSN nisam imao pojma, ali kapiram da bi me nervirao jezik 🙂 

54 minutes ago, evgeniy said:

i još samo jedna stvar, kako ne zajebati aktivaciju PS+?

Nemaš ti tu šta da zajebeš - dve su ti opcije, jedna je da kupiš koji hoćeš tier PS+ sa parama koje si već ubacio na novčanik a druga je da kupiš karticu koja ti direktno daje pretplatu (kao što si kupio i ovu za dopunu novčanika), s tim da treba sad proveriti koja dopuna je za koji tier da se tu ne zezneš. Sad isto treba gledati da li uzimaš za godinu dana, jer na primer imaju nekada solidni popusti, bilo kod ovih preprodavaca bilo na samom store nekad kad je Black Friday i sl. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

loliska, napravih US nalog i kao ulogovao me inicijalno preko brauzera kad sam pravio nalog, ali odmah se izlogujem i probam login i nece da cuje. odradim captcha i kao "something went wrong" i nikakav error code ili bilo kakva poruka na frontendu, mada u konzoli vidim da je OAuth nesto stucnuo i ako dobro provalih sta se desava, zali se na countrycode ili tako nesto. probam iz drugog brauzera cisto da eliminisem ove privacy/adblock ekstenzije, jok. probam da ukljucim VPN na USA i opet nece. upalim konzolu, posle 3 minuta kucanja ubodem konacno pasvord od 40 karaktera, udje mi najlaganije (no homo ofc).

who was phone

 

ne bih da pisem supportu bilo sta da ne budu u "pozdrav, samo malo si pogresio svoju adresu, jedno 15k kilometara" fazonu

Edited by evgeniy
  • Like +1 1
Link to comment
Share on other sites

On 12/25/2023 at 5:06 PM, evgeniy said:

ovaj Ghost of Tsushima nema pravo da bude onoliko dobar i ispeglan, iju

jos nisam uzeo novi TV, ali dere igra vizuelno i mehanicki, swe preporuke!

 

 

 

edit: loky promeseti ovo na odgovorajuci PS5 podforum

 

OH WAIT

hm, gde li bismo to metli - KONZOLE podforum u singleplayeru? ili hardveru? 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, killYg0r said:

Zahteva i vise vremena i skilla nego ikad. I da ne kazem da vise nije moguce da neke nubare ili stariji ljudi nameste sve ovo da bi radilo, nije kao pre da samo upalis i ubacis disk.

ako porediš sa periodom PS1 ili PS2 onda si u pravu, tad nije bilo "operativnog sistema" na konzolama, ali već od PS3 imaš taj momenat "menija" ... drugo je ako bi da instaliraš PS plus pa se povezuješ na nemačku i slične gimnastike.

ali opet obrni okreni lakše je nego na PC-ju. ono kad neuki roditelji kupe klincu konzolu tu imaju minimum dodatnih pitanja od klinca, dok ako kupe PC a nemaju pojma, to bude muka cela 🙂

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...