Popular Post fatboy Posted April 24, 2023 Popular Post Report Share Posted April 24, 2023 (edited) Spakovao sam u nekih 60min full guide za sve koje interesuje Steam Deck kao takav..... Trudio sam se da pokrijem SVE što bi interesovalo one koji nisu upućeni ili su pak površno upućeni u ovaj uređaj, advanced korisnici svakako sami kopaju za dodatnim detaljima za Deck.... Anyway sko imate dodatna pitanja i sl. pishite ovde, kapiram da i Igor moze dosta dodatnih informacija da vam da za Deck obzirom da ga je uzeo vec poodavno..... Poenta je da je Deck sada vec godinu dana na trzistu i za to vreme njegov defaultni (kao i 3rd party) softver je extra unapredjen i razvijen da maximalno iskoristi hardver uredjaja.... Kao sto rekoh i u klipu - ja nisam uzeo Deck zbog AAA gaminga, za to mi sluzi desktop PC, Deck sam prvenstveno uzeo zbog EMULACIJA svih mogucih starijih konzola i handheldova iz perioda 70te pa sve do sredine 90tih..... Ono sto nisam pokrio u klipu npr. je streaming sa PC-a na Deck sa Moonlight softverom, imate na YTu brdo klipova na tu temu.... Edited April 24, 2023 by fatboy 4 4 Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 Нема пољубац у овим Лакијевим плус-минус сличицама. Ја сам хтео да питам свашта нешто о Деку али ме блам 🙂 Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 1 hour ago, overkind said: Нема пољубац у овим Лакијевим плус-минус сличицама. Ја сам хтео да питам свашта нешто о Деку али ме блам 🙂 pa ti koristi Thanks ka pehar! Mada je poljubac dobra ideja! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 2 hours ago, overkind said: Нема пољубац у овим Лакијевим плус-минус сличицама. Ја сам хтео да питам свашта нешто о Деку али ме блам 🙂 pa odgledaj onda video, fetty ga je bas detaljno i lepo odradio. Ako nekog intertsesuju detalji oko nintendo emulacije, posebno citra/yuzu/cemu, nek pita, bas tu se dosta drndam i koristim po par razlicitih cemu/yuzu (citra je ok skroz poslednja verzija) i igram iz desktop moda, sto opet pravi karambol sa kontrolerima, ali sve se da srediti 😄 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 (edited) super je odradjen klip, koncizno i informativno, cak i meni koji nisam u retro/handheld vodama, al' me nikad nije golicalo da pogledam neku normalnu recenziju uredjaja. pitanje - kako Nintendo i njihovi $500/hr advokati gledaju na emulaciju? konkretno mislim na Dolphin emulator koji bi ovih dana trebalo da se pojavi na Steamu. kapiram da Valve ekipa ima podjednako dobar pravni odsek kao Japosi i da se ne bi zajebavali sa tim da nisu sigurni da je sve legit, narocito sto je Deck toliko otvoren za emulaciju. Edited April 24, 2023 by evgeniy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 pa ti si u obavezi da posedujes legalno kupljene igre a da emuliras dumpove dobijene iz originalnih igara zanimljivija je stvar sa DS/3DS i wii u igrama - eshop je zvanicno napustio ove platforme, kinezi su klonirali ceo eshop (hshop za 3ds i nusspli za wii u) i tamo sve igre mogu da se free preuzmu. Prosto, nintendo ih je napustio, tako da ne verujem da ce da dize dzevu protiv armije ljudi koji koriste klonove eshopa za DS/WII U. A mozda prosto i znaju da ima retarda kao ja, koji se primio pa kupuje originalne igre za ds po amazonima i onlinr platformama, tako da im i dalje odredjene bdale daju para 😄 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 Ček, ali kad kupiš originalnu igru sa Amazona gde je onda, da prostiš, turiš? Mada ja cenim da je te stockove Nintendo davno prodao i da više na njima ne zarađuje. Inače kad si u tom delu Jevrope da kažemo moram da priznam kako sam bio 2019. kad sam tamo odlazio fasciniran ulicom Bd Voltaire u Parizu u kojoj ima jedno 5-6 prodavnica sa tim retro fizičkim igrama, konzolama i svima ostalim, ako treba mogu fotke da izvučem sa nazivima radnji, sve su u 100m jedna do druge. Vidim sad na slikama Nintendo Wii za 50-80 eur bio neotpakovan. Naravno ima i svih mogućih handheld varijanti i njihovih kertidža, ako se ložiš na to treba da spremiš gomilu love 😄 I tu imam još jedno pitanje - kažeš Nintendo igre igraš na decku u desktop modu, a što ih onda ne igraš na deskopu? Gledam da li ti emulatori rade na standrdnom PC-u da vidim recimo klincu da dam Maria da igra, da ne moram da pozajmljujem Switch. 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 2 hours ago, evgeniy said: pitanje - kako Nintendo i njihovi $500/hr advokati gledaju na emulaciju? konkretno mislim na Dolphin emulator koji bi ovih dana trebalo da se pojavi na Steamu. kapiram da Valve ekipa ima podjednako dobar pravni odsek kao Japosi i da se ne bi zajebavali sa tim da nisu sigurni da je sve legit, narocito sto je Deck toliko otvoren za emulaciju. kako ide stara priča, emulator sam po sebi nije nelegalan, a ono što se na njemu emulira može biti a i ne mora nelegalno 🙂 ali steam neće sigurno prodavati i emul fajlove Wii igara 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 58 minutes ago, Zwerko said: Ček, ali kad kupiš originalnu igru sa Amazona gde je onda, da prostiš, turiš? Pa u nintendo konzolu 😄 😄 😄 59 minutes ago, Zwerko said: I tu imam još jedno pitanje - kažeš Nintendo igre igraš na decku u desktop modu, a što ih onda ne igraš na deskopu? Pa nemam desktop 59 minutes ago, Zwerko said: Gledam da li ti emulatori rade na standrdnom PC-u da vidim recimo klincu da dam Maria da igra, da ne moram da pozajmljujem Switch. steam deck je standardni pc Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 Pa ako već imaš konzolu šta je emuliras? :)Znam da je standardni PC nego se nisam lepo odrazio - jel može da se koristi npr Xbox gamepad ili je emulator baš napravljen da se koristi sa Steam deck kontrolerom? Pominjao si neke zajebancije sa kontrolama pa mi zato pade na pamet ta problematika. 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 24, 2023 Report Share Posted April 24, 2023 12 minutes ago, Zwerko said: Pa ako već imaš konzolu šta je emuliras? 🙂 zato sto sam lud. Nema problema sa kontrolerima, ima ako prckas previse kao ja, a lako se resi. U suprotnom ubodes bilo koji wifi, blutut, zica i vozi ako neces da igras na samom steam deku Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 25, 2023 Report Share Posted April 25, 2023 @f4ts0 koji Nintendo emulator preporučuješ? Konkretno bih dao klincu SNES Marija, kao i Mario Kart. Steam Deck mi je u nekom daljem planu za nabavku, u međuvremenu bih igrao na PCju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 25, 2023 Report Share Posted April 25, 2023 (edited) Snes9x je odličan kao standalone aplikacija. Ima i dobre CRT filtere (Display Settings -> Output Image Processing, preporučujem Blarrg's NTSC S-Video, s tim što uključi i maintain aspect ratio 4:3) Edited April 25, 2023 by voodoo_ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted April 25, 2023 Popular Post Report Share Posted April 25, 2023 (edited) 53 minutes ago, Jose Jimenez said: @f4ts0 koji Nintendo emulator preporučuješ? Konkretno bih dao Zeldu, kao i Zeldu. Steam Deck mi je u nekom daljem planu za nabavku, u međuvremenu bih igrao na PCju. Ovo sto kaze vudu, ali!! Ako imas pristojan pc, zelda igre na 3ds, ds, wii u i switchu su fenomenalne i super izgledaju i vrhunska su zabava. nintendo 3ds - citra Nintendo DS - emu DS Wii U - neprikosnoveni CEMU Switch - Yuzu, pobedio je ostale Najveca porodicna zabava je mario kart 8/deluxe (wii u/switch), ali stvarno je zabavno. A najzabavnija igra za decu je super mario maker, ono je stvarno top zabava, ali ne znam dal moze lepo bez touch screena. Inace sto se romova za 3ds i wii u tice - nema vise potrebe da se jure opskurni sajtovi. https://hshop.erista.me - klon eshopa za 3ds, sve igre su tu za 3ds kao i za virtual console. mogu se direkt na 3ds instalirati (modovan ofc) kao i skinuti cia fajlovi (dekriptovani su) https://github.com/Xpl0itU/WiiUDownloader - isto to za wii u, nema bas sve igre, skida eshop format, dakle skine igru u folderu sa fajlovima unutra, cemu prepoznaje igre i odma moze da se igra Iz mog iskustva, definitivno bih preporucio cemu i wiiu igre: Mario kart 8 mario bros U mario 3d land a ima i jelte zelda :D. cemu je sjajan edit : nintedno ds emulator se zove melonDS Edited April 25, 2023 by f4ts0 3 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 25, 2023 Report Share Posted April 25, 2023 18 minutes ago, f4ts0 said: A najzabavnija igra za decu je super mario maker, ono je stvarno top zabava, ali ne znam dal moze lepo bez touch screena. Aj sad ja da idem u sitna crevca - šta ti znači pristojan PC? Aj za desktop sam siguran da imam, ali recimo imam laptop sa touch screenom, na kome bi Mario maker bio super ali je Intel Iris Xe grafika. Sad kao "na papiru" ta grafika je skoro duplo jača od one u Steam Decku ali ne znam da li postoje dodatne neke optimizacije za Steam deck ili on što se emulatora tiče radi u običnom Windows modu? 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted April 25, 2023 Popular Post Report Share Posted April 25, 2023 pristojan pc ne znam sta je, recimo steam deck, malo jaci mozda. Ne znam kako radi intel xe u poredjenju sa steam dekom i njegovom grafikom. Zwerko : sine kupio tata super mario maker da pravis nivoe! Sin: 2 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 25, 2023 Report Share Posted April 25, 2023 Pa ako je dual channel memorija u tom laptopu, Xe bi trebalo da iscepa sve te emulatore 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 25, 2023 Report Share Posted April 25, 2023 Aha, hvala za info Vudu, našao sam specifikacije ovog mog, ima 16GB memorije, ali piše ovako Memory soldered to systemboard, no slots, dual-channel tako da kapiram da će to ok da radi, baš ću da probam. @f4ts0 ma uzeću mu ovaj original 🙂 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 25, 2023 Report Share Posted April 25, 2023 Za svaki slučaj proveri i preko CPU-z ili hwinfo (imaju portable verzije koje se ne instaliraju), ta vendorska dokumentacija je pouzdana ko vrbov klin 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 25, 2023 Report Share Posted April 25, 2023 1 hour ago, Zwerko said: @f4ts0 ma uzeću mu ovaj original 🙂 Super Mario Maker Z, pa još na ruskom 😄 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 25, 2023 Report Share Posted April 25, 2023 9 hours ago, voodoo_ said: Za svaki slučaj proveri i preko CPU-z ili hwinfo (imaju portable verzije koje se ne instaliraju), ta vendorska dokumentacija je pouzdana ko vrbov klin Da, da, znam da umeju da budu debili u tom smislu, ali ovaj put izgleda Lenovo nije lagao 🙂 1 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post fatboy Posted April 27, 2023 Author Popular Post Report Share Posted April 27, 2023 Nakon prvog Nintendovog LEGAL crash-a emuliranje je sada izaslo u potpunosti na svetlost dana, razloge su ljudi naveli gore - ne mogu da ti zabrane da dumpujes svoje romove sa svojih kertridza i vrtis iste na emulatoru..... Tako da su autori emulatora sa te strane sada safe...... Medjutim Nintendo vrlo predano LOVI u GASI po YT-u sve klipove gde neko promovise to emuliranje, POGOTOVO SWITCH IGARA, i jako im je frka ovih dana jer Yuzu ekipa samo ceka da ispliva negde prvi Zelda Tears of Kigdom kertridz da isti dumpuju i krenu sa prilagodjavanjem za pokretanje u emulatoru, sto ce za Nintendo biti nikad jaci finansijski udarac..... medjutim oni ce svakako prodati trilijardu kopija te nove Zelda igre anyway, ali strogoca se mora trenirati tako da ce kapiram redom gasiti klipove emuliranja te njihove nove igre po YTu na svim iole VECIM kanalima.... Dakle moj kanal je nezanimljivo mali za njih, zato me i boli patka i cepam u emulatoru uredno u strimovima njihove igre ALI nigde u naslovu ne stavljam da je to emulator verzija, iako se vidi sa kilometra da nije izvorna Switch igra jer sam radio upscale rezolucije Zelda BOTW npr. plus utrpao jos 10 grafickih modova pride, igra izgledala nikad lepse: Takodje sam obrnuo u strimu i Links Awakening koji takodje svima toplo preporucujem da odigraju! 1 2 Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 27, 2023 Report Share Posted April 27, 2023 bravo feti! Opasna stvar, veoma opasna, je sto se je jako lako navuci na nintendo igre (posebno ekskluzive). Odatle je jako mali korak do kupovine original konzole, igara (DA PODRZIM DEVELOPERE! ) i uzasnom tracenju vremena 😄 a na yuzu diskordu je vrh - malo malo pa uleti neki retard sa pitanjem "da li ce raditi totk" 😄 😄 Inace, evo malo pravog gameplay-a : Ladno "laguje i sjecka" na switchu 😞 osecam da ce nintendo izbaciti switch 2 gde ce totk da klizi. Mada prosto mi je neverovatno da ce japanci sebi to dopustiti, ali vidiecemo. U ovom klipu gore ima scena borbe gde bas neprijatno pada fps, maltene da je neigrivo.... pardon na hijacku steam deck topika. Evo da se vratimo ontrack, izasao je novi emudeck, novi UI i fetures, odvratan je 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 28, 2023 Report Share Posted April 28, 2023 Hvala @f4ts0, živ bio 100 godina 🙂 Podesio sam Cemu, isprobao Mario Kart 8, nebo je granica! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 29, 2023 Report Share Posted April 29, 2023 On 4/27/2023 at 5:21 PM, f4ts0 said: osecam da ce nintendo izbaciti switch 2 gde ce totk da klizi. Mada prosto mi je neverovatno da ce japanci sebi to dopustiti, ali vidiecemo. U ovom klipu gore ima scena borbe gde bas neprijatno pada fps, maltene da je neigrivo.... zanimljivo. u pravu si zapravo, switch jeste još iz 2017, iako su oled izdali 2021, tako da im je "vreme" da izdaju nešto novo, ali opet suviše je ova Zelda ista/slična kao prethodna da bi nosila celu novu konzolu. Možda ako izdaju neki hardverski upgrade, ali onda opet sa druge strane praktično nemaju svoju konzolu u ovoj generaciji u kojoj su XS i PS5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts