FATA Posted April 7, 2023 Author Report Share Posted April 7, 2023 (edited) 8 hours ago, Lucky said: - pica trg - bucko - kli kli (ne moramo sada o kvalitetu njih pojedinačno, znamo da su loše sve 🙂 - pizzagram - pa onda kao ove majstor i margarita, pietra i tako to. ali ako ima neka bolja fest fud pica od picagrama javite da čisto imam info! pizza plus lagano sije sve te ulicne picerije samo je pitanje ko ti se zalomi da ti pravi picu jer se non-stop rotiraju. oni furaju romano testo tjs. ono hrskavo i nisu uopste losi. 32cm su im oko 500-650din sto je pristojna cena za kvalitet i koliko drugi biju. dobra im je margarita i prunja majstor i margarita dok je bila u balkanskoj je bila definitivno broj 1. kako su se nakon korone preselili na elektriku/plin stagod i dalje su dobri ali nije to vise to. imas djovanija 2 ulicice paralelno sa MiM koji mi je nekako gotivniji iako za nijansu slabiji i ima losije kombinacije nadeva. pietra mi je definitivno najlosija od svih pomenutih, a dodao bih jos flert na NBG. ako hoces da probas/preporucis moj predlog ti je i to ovim redosledom: MiM = 1. Buratina (ovo mi je top 1 pica koju sam probao u zivotu. nije za ljubitelje mesa) 2. Nduja (ljutkasta) 3. Mortadela (mrsavo trece mesto) djovani = 1. sicilijana iliti 4 sira 2. margarita flert = margarita 8 hours ago, Lucky said: hm, a kako postavljaju kamione po onim festivalima i to? koji to zakon reguliše? mislim da ga registruju na odredjen broj dana ili dogadjaj koji se trenutno desava sto u vecini slucajeva nije vise od 7 dana. ako bih danas hteo da budem na trgu a sutra na slaviji to nije izvodljivo. da li bih mogao da uvek budem na istoj lokaciji, verovatno, no onda kamionce gubi poentu osim u tom nekom markentiskom smislu kao vau idemo na pastu iz kamiona. 8 hours ago, Lucky said: znajući kakva je nestašica sa radnicima a posebno kuvarima a posebno sad kad krene letnja sezona, mislim da možeš da zakucaš na vrata bukvalno bilo kog restorana i da kažeš ja hoću da pravim pastu ovde i oni bi ti dali 🙂 hahah nesto sam i ja slicno mislio pa se da proveriti! nisam 1337 za sve paste tako da cu morati da nadjem odgovarajuci restoran koji ce da prihvati obogaljenog pasta kuvara. za sada grmim za alio olio, pomodoro, karbonara, pesto, arabijata i morske plodove... u planu mi je da naucim cacio pepe (biber+pecorino) i neku sa piletinom i mislim da sam pokrio vecinu opcija. 1 hour ago, oddball said: citam poslednje postove i dolazim do zakljucka da minarenje nije toliko profitabilno koliko italijanska kuhinja sa muskim proizvodima 🙂 ozbiljna kinta se vrti u pastama/picama poredeci sa keteringom Edited April 7, 2023 by FATA Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted April 7, 2023 Report Share Posted April 7, 2023 (edited) verujem Fato, zato svi i otvaraju mesta gde se moze kupiti ta vrsta hrane. a ketering zavisi koji. recimo, ima jedna (nazovimo je) poslasticarnica koja radi samo ketering. nisi svestan koliko oni para vrte. doduse, da se ispravim: ne znam koliki pasta/pica mesta imaju obrt, ali sam bio iznenadjen kada sam pricao sa ovima. Edited April 7, 2023 by oddball Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 7, 2023 Author Report Share Posted April 7, 2023 verujem da u keteringu isto ima brdo kinte ali i dosta vise cimanja. ovaj jedan drugar iz detinjstva bio na faksu 2-3 godine i kad je zavrsio otvorio jedan ovde u kraju, ne faks nego ketering 🙂. 5 meseci prosle godine nije radio jer nije mogao da postigne. za ozbiljne i sa dobrom klopom mogu bas dobre pare da se uzmu, mada nekad dosta zavisi i od lokacije. jel ima neko ideju kako bih mogao da testiram kvalitet spremljenih pasti a da bude objektivno? za koga god sam spremao kaze da su vrhunske, ali je to uglavnom porodica ili drustvo koje ne zna puno sta je dobra pasta ili me samo tovare 😄 par njih mi je isto pomenulo da su paste koje su probali previse dobre za fast food. dok je zena od drugara npr nasla manu da je u pasti sa gamborima i dagnjama osetila kozicu od ceri paradajza i to joj je kao smetalo... kontam da ce uvek biti tako nekih specijalaca gde me odmah potera do klonje da se iserem, ali svaka kritika je dobro dosla! 11 hours ago, killYg0r said: Sto se tice najjace paste meni je Di Napoli broj 1 godinama. e da, ako mislis na one u zorana djindjica kvantativno nisu losi, ali im je kvalitet bas los Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 7, 2023 Report Share Posted April 7, 2023 Na njih mislim. Ljudi prave identicno hranu vec godinama i svaki put je prepuno kad prodjem pored njih. Sta tacno ne valja u kvalitetu i gde je bolje 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted April 7, 2023 Report Share Posted April 7, 2023 jbg, ukus hrane je bas subjktivna stvar. Bukvalno zavisi od osobe do osobe, jedino je pitanje da li ti govore ono sto zaista misle. Jedino sto meni pada na pamet je da organizujes nekoliko zderanki (iliti degustacija) sa sto raznovrsnijim ljudima pa da vidis. Anketiranje kroz klopu. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted April 7, 2023 Report Share Posted April 7, 2023 (edited) ja samo da bacim brzi osvrt na pice - sve osim margarite je mom tananom nepcetu ( ) bas sranje, margarita mi je jedina savrsena pica koju sam probao do sada, plus je najjeftinija, bukvalno nisam dovoljno hrabar da porucim bilo sta sem margarite, zato sto cu em da platium 60-80% vise, em su isto toliko i sanse da mi se ne dopadne i budem u "ko me jebe kad sam ispao konj" fazonu =c mortadela sa pestom, kvatro formadji, itd, sve mi je to pretesko i naporno za klopanje jer se posle osecam gore nego da sam otisao na neku kolenicu i pojeo kilogram krompira pride. burata mi je kao koncept okej, ali mi je izvedba prilicno losa gde god da sam jeo - dobijes svezu picu koja ima svoju neku temperaturu jer je izasla iz peci pre 20 sekundi, a onda u sredini bleji burata koja je izasla iz frizidera. kombinacija toplo-hladno u jelu mi je veliki fejl, bas sam se razocarao. imam u planu neko hodocasce do Napulja u sezoni, da vidimo od cega su satkane sve te pice! ali da, sto kaze overkajnd, sve je to stvar ukusa i zato i postoji gomila kombinacija, pa ko sta voli! Edited April 7, 2023 by evgeniy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 7, 2023 Author Report Share Posted April 7, 2023 3 hours ago, killYg0r said: Na njih mislim. Ljudi prave identicno hranu vec godinama i svaki put je prepuno kad prodjem pored njih. Sta tacno ne valja u kvalitetu i gde je bolje 😄 Jeste prepuno to nije sporno 😄 a puno je jer ljudi ne znaju za bolje ili jednostavno nema bolje opcije sto nije daleko od istine. Sto se tice kvaliteta paste ima vise stavki, ali ajde da pocnem od osnovne a to je pasta. Uzasan kvalitet a pored toga je jos prekuvaju da bukvalno nabubri. Pasta se kuva po uputstvu, a ako ostane da sedi u toploj vodi sto nije nerealno ocekivati koliku guzvu imaju onda se upropasti. Kvalitet namirnica im je los, tipa nivo zlatiborac (poz laki!)😄 a da bude jos gore sve zalivaju neutralnom pavlakom. Povrh toga dodaju susen bosiljak/origano iz nekog razloga u neke od pasta ja dobio u pesto/karbonari. Gde je bolje? Nemam ideju, zato sam i digao ruke od narucivanja pasti napolju 🙂 Trattoria Pepe - Google Maps Probaj ovde makar jednom da vidis da li ti se svidja, mozda najblize italijanskoj pasti. Jeo sam karbonaru i nije im losa mada je bila nesto gusta i masna za moj ukus. Ne svidja mi se sto ide parmezan umesto pecorina, tako da ih pitaj da ti stave pecorino umesto ako hoces, ali imaj u vidu da je to ovciji sir i malo jaci pa moguce da ce da ti "smrdi". Ako neces da rizikuje sa tim ja bih probao amatricanu ili cacio e pepe (ako budem isao sledeci put to cu probati). Ako gotivis slatko cannoli su im sjajni mada da se ja pitam izbacio bih cokoladne dugmice jer kvare ukus. 4 hours ago, oddball said: jbg, ukus hrane je bas subjktivna stvar. Bukvalno zavisi od osobe do osobe, jedino je pitanje da li ti govore ono sto zaista misle. Jedino sto meni pada na pamet je da organizujes nekoliko zderanki (iliti degustacija) sa sto raznovrsnijim ljudima pa da vidis. Anketiranje kroz klopu. Dada kapiram, samo na primer i da organizujem par tih zderanki, kako da znam koga da pozovem i da li taj neko zna sta ocenjuje i sta radi? Evo primer da pozovem evgenija i lakija sa rura... Evgenije mi deluje da zna o cemu prica dok je laki susta suprotnost i njemu bi bilo isto kao da jede u nekoj obliznoj trovacnici 🙂 a da pozovem samo evgenija 1 osoba nije reprezentativni uzorak! 4 hours ago, evgeniy said: ja samo da bacim brzi osvrt na pice - sve osim margarite je mom tananom nepcetu ( ) bas sranje, margarita mi je jedina savrsena pica koju sam probao do sada, plus je najjeftinija, bukvalno nisam dovoljno hrabar da porucim bilo sta sem margarite, zato sto cu em da platium 60-80% vise, em su isto toliko i sanse da mi se ne dopadne i budem u "ko me jebe kad sam ispao konj" fazonu =c mortadela sa pestom, kvatro formadji, itd, sve mi je to pretesko i naporno za klopanje jer se posle osecam gore nego da sam otisao na neku kolenicu i pojeo kilogram krompira pride. burata mi je kao koncept okej, ali mi je izvedba prilicno losa gde god da sam jeo - dobijes svezu picu koja ima svoju neku temperaturu jer je izasla iz peci pre 20 sekundi, a onda u sredini bleji burata koja je izasla iz frizidera. kombinacija toplo-hladno u jelu mi je veliki fejl, bas sam se razocarao. imam u planu neko hodocasce do Napulja u sezoni, da vidimo od cega su satkane sve te pice! ali da, sto kaze overkajnd, sve je to stvar ukusa i zato i postoji gomila kombinacija, pa ko sta voli! Ja i dalje razmisljam da uplatim kurs kod AVPN - The True Neapolitan Pizza Association (pizzanapoletana.org) mada mi je ~3000€ skupo kad nemam zaledjinu da odmah pocnem sa pricom. Mada mi mozda pomogne da nadjem brze posao preko... jos vagam i skupljam pare za neki pocetak da ne propadnem bas odmah 😄 Kapiram te. Ja sam jurio margarite dok sam putovao kako bih uzivao i nasao najbolju picu u mestima koje sam posetio. U preko 80 gradova u 35 razlicitih zemalja u kojima sam probao napolitanu https://goo.gl/maps/ksLV9Ap3irbBYmNH8 ovde mi je ubdeljivo bila najbolja koju sam ikad probao. Jedina koja moze da parira je buratina koju sam probao 10ak puta isto na putovanjima i MiM je za klasu bolja od svih. Gurman sam i volim da probam dobru hranu pa cesto probam ostale kombinacije. Mortadelu i 4 sira ne bih mogao da preporucim kao prve opcije ali nisu lose ako neko voli tu opciju. Buratina im je ranije bila 10/10 a poslednji put kad sam je jeo pre oko 2g blize 7-8/10 mada i dalje trebas da zatvoris oko i da je probas! 🙂 miks slanoce, kiselosti, jacine mirisa i ukusa pesto sosa i bosiljka sa "svezom" pavlakom iz burate je odlican. Ako ti se ne svidi javi se pa da ti spremim neku pastu da me naduvas 😄 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 7, 2023 Report Share Posted April 7, 2023 14 hours ago, FATA said: majstor i margarita dok je bila u balkanskoj je bila definitivno broj 1. kako su se nakon korone preselili na elektriku/plin stagod i dalje su dobri ali nije to vise to. imas djovanija 2 ulicice paralelno sa MiM koji mi je nekako gotivniji iako za nijansu slabiji i ima losije kombinacije nadeva. pietra mi je definitivno najlosija od svih pomenutih, a dodao bih jos flert na NBG. Ima ih sad gore na bulevaru kod lipovog lada, uvek je puno. 14 hours ago, FATA said: hahah nesto sam i ja slicno mislio pa se da proveriti! nisam 1337 za sve paste tako da cu morati da nadjem odgovarajuci restoran koji ce da prihvati obogaljenog pasta kuvara. za sada grmim za alio olio, pomodoro, karbonara, pesto, arabijata i morske plodove... u planu mi je da naucim cacio pepe (biber+pecorino) i neku sa piletinom i mislim da sam pokrio vecinu opcija. ne znam što se tripuješ, kad mogu da zaposle meksikanca/kubanca koji je došao preko pola sveta i nema pojma ni jezik, mislim da neko sa predznanjem karbonare neće biti problem za prihvatiti pa da u međuvremenu nauči da pravi i ostale. plus nećeš odmah da pucaš na Magelan, kreneš od nečeg skromnijeg! 8 hours ago, FATA said: Evo primer da pozovem evgenija i lakija sa rura... Evgenije mi deluje da zna o cemu prica dok je laki susta suprotnost i njemu bi bilo isto kao da jede u nekoj obliznoj trovacnici 🙂 a da pozovem samo evgenija 1 osoba nije reprezentativni uzorak! rado bih ti pomogao fatone ali ne jedem testeninu već duže vremena tako da ne bih mogao da ti pomognem. ali ako bude testing mesa, proizvoda od mesa, sira, poneke rakije što da ne, nemoj da propustiš da me pozoveš! 8 hours ago, FATA said: Dada kapiram, samo na primer i da organizujem par tih zderanki, kako da znam koga da pozovem i da li taj neko zna sta ocenjuje i sta radi? pa to ti je realno jedina opcija, jer ovako niko neće hteti da ti da da služiš hranu na nekoj lokaciji zbog rizika od trovanja itd, tu sve kao mora da bude provereno, pa jedino da se privališ tipa kad neko pravi neki rođendan ili privatnu proslavu a da ti je tu ciljna grupa 🙂 Setio sam se inače i Pane i Vino, znam da imaju i maloprodajni deo, možda tu da potražiš gvančale i srodne proizvode! 8 hours ago, FATA said: Kapiram te. Ja sam jurio margarite dok sam putovao kako bih uzivao i nasao najbolju picu u mestima koje sam posetio. U preko 80 gradova u 35 razlicitih zemalja u kojima sam probao napolitanu https://goo.gl/maps/ksLV9Ap3irbBYmNH8 odeš na tajvan i jedeš picu 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 7, 2023 Report Share Posted April 7, 2023 sestrin muz tj njegovi pravili gvancialle kad su klali svinje Kaze mi sestra da su top karbonare sa gvanciallama 😄 Pasta je najteze jelo za spremiti. Jednom kad jedes dobru reciomo u italiji, sve nakon toga sto si pre mislio da je dobro je smece. Posebno paste po srbiji gde se kvalitet meri kolicnom i brdom narendanog sira. Jednom sam jeo aglio e olio u italiji, ne znam, nisam pametan, kako neko napravi nesto onako dobro od vode, soli, paste, belog luka i malo persuna i maslinovog ulja. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted April 7, 2023 Report Share Posted April 7, 2023 1 hour ago, f4ts0 said: brdom narendanog sira kamo srece da je sir barem, nego mrtvu pavlaku stavljaju u litrima 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 8, 2023 Report Share Posted April 8, 2023 9 hours ago, f4ts0 said: Jednom sam jeo aglio e olio u italiji, ne znam, nisam pametan, kako neko napravi nesto onako dobro od vode, soli, paste, belog luka i malo persuna i maslinovog ulja. zato što su se ispraksovali od noći i noći pravljenja nakon opijanja ili jeftinog obroka u studentskim danima :)) kao kad babe kod nas naprave kiflice niko ne mož' takve! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 8, 2023 Report Share Posted April 8, 2023 uspeo sam ja nakon 5-6 pokusaja i saveta da napravim aljo oljo da budu jebote dobre, ali ne mogu svaki put da reprodukujem. Bukvalno each second counts, i to pravi razliku oce li biti cela spageta umotana u divotu od ulja i luka i malo persuna i paricice (opcija) ili ce biti ok skroz, a ukus dolazi iz supice okolo 😄 ah setih se sad tog restorana,gde sam jednom jeo i njoke (isto perfektne) i sam sebi govorim više puta "nemoj reci gnjoći, nemoj pls" ali sve vreme pred ocima mi slika jednog fourmasa i naravno rekao sam "prego GNJOJĆI" 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 8, 2023 Report Share Posted April 8, 2023 Jbg moji nisu nikad pravil gnjočije a nije baš da se išlo po restoranima do sredine dvehiljaditih 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 8, 2023 Report Share Posted April 8, 2023 NISI TI BIO PRED MOJIM OCIMA! 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 18, 2023 Author Report Share Posted April 18, 2023 On 4/6/2023 at 3:20 PM, Lucky said: taj vračarski ne radi već jedno 3-4 meseca, ali stoji na njemu natpis da i dalje rade dole u centru grada, pa pogledaj tamo! Juce bio u prolazu pa rekoh da overim i top prica. Imaju gvancale plus od pasta imaju de cecco/la molisana/rummo i usput i sireve! Smor jedino sto nisu imali jaja od italijanskih seljaka ali ajde mogu da predjem preko toga!! On 4/7/2023 at 10:26 PM, Lucky said: Ima ih sad gore na bulevaru kod lipovog lada, uvek je puno. Probacu tu gornju ako imaju pec na drva jer drugacije mi mozda i nisu najbolja opcija. On 4/7/2023 at 10:26 PM, Lucky said: odeš na tajvan i jedeš picu 🙂 Tajvan ti je kina sa drugacijim imenom pod americkim uticajem a kinu ne podnosim. Probao sam par njihovih stvari da ne bude da nisam i mogu ti reci da je hrana blagi uzas. U 3 navrata koliko sam bio tamo sam uglavnom jeo arapske opcije i neku evropsku pekaru za dorucak i u korejskim restoranima za rucak/veceru. No kako sam jurio najbolju picu u svetu u tim godinama izbacilo mi ovo mesto sa sertifikatom Pizza Verace Association (moraju da koriste unapred ugovorom potpisane sastojke) pa sam odmah pozurio da probam i bas se osetila razlika! Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 18, 2023 Report Share Posted April 18, 2023 2 hours ago, FATA said: Probacu tu gornju ako imaju pec na drva jer drugacije mi mozda i nisu najbolja opcija. peć imaju, dal' je na drva pojma nemam, nisam zagledao 🙂 2 hours ago, FATA said: Juce bio u prolazu pa rekoh da overim i top prica. Imaju gvancale plus od pasta imaju de cecco/la molisana/rummo i usput i sireve! Smor jedino sto nisu imali jaja od italijanskih seljaka ali ajde mogu da predjem preko toga!! eto vidiš! a posle ti diskusije na forumu smetaju i samo su za generisanje contenta!1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted April 18, 2023 Report Share Posted April 18, 2023 Igor bi isto bio razocaran sto nema jaja od italijanskih seljaka Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted November 7, 2023 Author Report Share Posted November 7, 2023 Postoji sansa da uplovim u pizza/pasta vode pocetkom sledece godine pa kako sam pocetnik treba mi neki savet iskusnijih privatnika! Mozda @G!!! @Highl1 @Lucky ne znam da li jos neko ima biznis na ruru? Komplikovana je prica pa da probam da objasnim. - Imam poznanstvo ~2g sa likom koji ima dobre veze po gradu gde ga cimam skoro godinu da krenemo ff pricu 50/50. Cimam ga jer on ima kintu a ja proizvod. Procitao sam ga da se zenta da ulozi jer nije siguran da li ce to uspeti. Iako se kune u proizvod, verujem da ga kopka i to da li sam vredan i ozbiljan. - On ima 10+ godina poznanstvo sa likom koji drzi ff rostilj i kog gleda kao idola uspesnog biznisa. - Moj lik kombinacijom/poznanstvom obezbedjuje lokal liku koji drzi ff rostilj a koji kosta ~2k€ mesecno. Ff placa renoviranje, kiriju, struju i ostale racune dok mi imamo 0 troska. - Mi cemo prodavati pastu/picu i mozda jos nesto i sva prodaja od tih proizvoda ide nama. Ortak hoce da delimo 50/50 na sta ja nisam jos pristao. E sad, mene muci da li je 50/50 fer jer mi ne deluje tako. On pokriva lokal i to da su nam troskovi 0 i osim mozda mozda oko nabavke ne vidim ga da ce pomoci drugacije jer nema slobodnog vremena. Dok ja donosim recept, izradu i proizvodnju odnosno rudarenje u kuhinji i svu organizaciju oko proizvoda. Ne deluje mi fer jer kao sto generali pokupe ordenje za sviranje kurcu, tako ce i on kintu dok cu ja izginuti u rovovima. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted November 7, 2023 Report Share Posted November 7, 2023 Ne mogu puno da ti pomognem, osim da je obicno tako da su vlasnici kapitala, bolje prolazili od vlasnika rada, sto bi rekli komunisti. On ima veci rizik, al posle ako krene laki zaradu. Ti imas manji rizik, ali posle vise rada. Svakako pokusaj sa se dogovorite mozda u pocetku 50/50, pa posle malo vise u tvoju korist. 1 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 7, 2023 Report Share Posted November 7, 2023 Bez tog ulaganja i prostora biznisa ni nema, tako da ne vidim da li je realno 50/50 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted November 7, 2023 Author Report Share Posted November 7, 2023 56 minutes ago, absolute said: Ne mogu puno da ti pomognem, osim da je obicno tako da su vlasnici kapitala, bolje prolazili od vlasnika rada, sto bi rekli komunisti. On ima veci rizik, al posle ako krene laki zaradu. Ti imas manji rizik, ali posle vise rada. Svakako pokusaj sa se dogovorite mozda u pocetku 50/50, pa posle malo vise u tvoju korist. Dada jasno je i ja polazim od toga medjutim opekao sam se na te ortacke kobile u par navrata pa bih sada usao bolje pripremljen. Meni je samo u glavi da njegovo poznanstvo sa vlasnicima moze da vredi X€ a ne X% jer ako nema mene nema ni biznisa... A u tom slucaju kapiram da najvise sto moze da trazi od ff lika za kombinaciju lokala je fazon do 1000€. Ako bude to radilo kako treba njegov deo ce biti drasticno veci od te cifre. Mislim da je Laki pomenuo da si pravnik ako se dobro secam pa da te priupitam da li je pametno staviti na papir neke stvari izmedju nas i na sta bi trebalo da obratim paznju? 43 minutes ago, killYg0r said: Bez tog ulaganja i prostora biznisa ni nema, tako da ne vidim da li je realno 50/50 Pa da, ali i bez mene biznisa nema? Ja sam mu pomenuo kad smo nesto raspravljali da mu ja ne trebam i da mu je mozda bolje da zaposli nekog pizza majstora ili pekara sto je odbio. Jeo je kod mene sa porodicom i pice i paste i zna koliko vredim a i sta donosim i zna da je bez mene kurcina. Ja skupljam kintu da krenem sam, ali nemam dovoljno a da se zaduzujem kod banke sa ovim kamatama ne zelim pa mi ovo dodje dobra opcija da se uvezbam i vidim kako sve to funkcionise i na sta bih trebao da obratim paznju kad budem radio sam. Moze ovo da bude brutalna prica samo je lik ogranicen pa ne polazem puno nade u njega, a i iz tog razloga ne bih da ostavljam % na stolu gde ce on da jebe dok cu ja da smrdim i da se raspadam. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 7, 2023 Report Share Posted November 7, 2023 pa prika, dok nemas para da sve pocnes sam, ima da smrdis i da se raspadas dok ne zaradis 😄 2 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted November 7, 2023 Author Report Share Posted November 7, 2023 2 minutes ago, f4ts0 said: pa prika, dok nemas para da sve pocnes sam, ima da smrdis i da se raspadas dok ne zaradis 😄 I ja cujem te glasove u glavi, ne staj mi na muku! 😄 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 7, 2023 Report Share Posted November 7, 2023 pa sta ces drugo? Ti relano nemas "ime" medju kuvarima, to sto kuvas super pordicno, to je kul. Smrdi malo, dokazi se i uzivaj kasnije. Ako se procujes kao dobar kuvar, sami ce te juriti i davati posao Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 7, 2023 Report Share Posted November 7, 2023 Kakav je dil medju ortacima zavisi od toga ko ima kakvu pregovaračku poziciju, ne može se reći paušalno x% profita je "ok" ili nije ok jer to zavisi od upregovora i dogovora. Što kaže Igor neki kuvar koji je poznat u gradu može da postavlja uslove kakve hoće, pogotovu što je to jako deficitarno zanimanje. S druge strane neki "gazda" može kuvara da zaposli i za neku mizernu platu, dakle bez bilo kakvog procenta, pa će ovaj čim se malo izvešti i dokaže da mu pobegne negde za bolje uslove ili da otvori nešto svoje. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.