cali Posted March 17, 2021 Report Share Posted March 17, 2021 4 minutes ago, Debeli said: prihvatam da možda Nestor nije sedeo u balonu, ali je skupio svedočanstva "ljudi u balonima" i širi ih mežu "atmosfercima" sa Hepija. moguće, čak izvesno da su neka svedočanstva koje širi netačna, lažna, izmišljena. ono što hoću da kažem je da treba da budemo otvoreni za nepoznato, umesto što apriori odbacujemo sve kao glupost. mi, koji se o medicini informišemo sa neta, treba da budemo svesni svog neznanja i da ne donosimo zaključke olako i brzo. I tu leži razlika između jednog Nestora i jednog Luj Pastera. Oboje su otvoreni za nepoznato. Razlika je u tome šta rade sa tim: Nestor je demonstrirao nedostatak kritičkog razmišljanja da razlikuje lako proverljive gluposti od autentičnih ideja - ne radi "due diligence", već ono što mu se dopada pakuje u mudrosti jednog doktora i plasira dalje. Luj Paster je rešavajući problem kvarenja piva zakoračio "u nepoznato", i primenom naučnog metoda je došao do zaključka da su za fermentaciju zaslužni mikroorganizmi, što je na kraju dovelo do pasterizacije. Mnogo je lakše biti Nestor nego Paster. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted March 17, 2021 Report Share Posted March 17, 2021 #Nestorizacija #ko_je_predsednik_kriznog_staba Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 17, 2021 Report Share Posted March 17, 2021 6 minutes ago, Jose Jimenez said: I tu leži razlika između jednog Nestora i jednog Luj Pastera. Oboje su otvoreni za nepoznato. Razlika je u tome šta rade sa tim: Nestor je demonstrirao nedostatak kritičkog razmišljanja da razlikuje lako proverljive gluposti od autentičnih ideja - ne radi "due diligence", već ono što mu se dopada pakuje u mudrosti jednog doktora i plasira dalje. Luj Paster je rešavajući problem kvarenja piva zakoračio "u nepoznato", i primenom naučnog metoda je došao do zaključka da su za fermentaciju zaslužni mikroorganizmi, što je na kraju dovelo do pasterizacije. Mnogo je lakše biti Nestor nego Paster. i tu sad ne mogu da se ne složim 100% sa svim što si napisao. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted March 17, 2021 Report Share Posted March 17, 2021 9 minutes ago, Debeli said: prihvatam da možda Nestor nije sedeo u balonu, ali je skupio svedočanstva "ljudi u balonima" i širi ih među nama "atmosfercima", sa Hepija. moguće je, čak izvesno, da su neka svedočanstva koje širi netačna, lažna, izmišljena. ono što hoću da kažem je da treba da budemo otvoreni za nepoznato, umesto što apriori odbacujemo sve kao glupost. mi, koji se o medicini informišemo sa neta, treba da budemo svesni svog neznanja i da ne donosimo zaključke olako i brzo. moguće da je Nestoru prijala pažnja i da se zaneo. međutim, on se povukao jer nije mogao da izdrži pritisak, što govori da je ušao srcem u priču, bez širih agendi. dakle, on je autentičan lik i njega izuzimam iz inače tačne tvoje definicije Kriznog štaba. izdvojio bih i dr. Stevanovića, brutalnog profića koji ne potpada pod definiciju. Slažem se sa ovim da mi nemamo pojma i da treba da budemo otvoreni. Ono što je problem kod Nestorovica i ekipe je to što su oni poznati stručnjaci i ne mogu da se ponasaju kao šarlatani i da svoje izjave uzimaju zdravo za gotovo, baš zbog toga sto su stručnjaci. Sa velikom dozom opreza moraju svaku izjavu da mere, posebno na nacionalnoj frekvenciji. @Dule_smor Sledeći put ću su spoiler da napišem kad trolam 😄 Onaj poslednji ti je i bio ok, nije da se ja nešto razumem pa da mogu da diskutujem o tome, al mi deluje razumno. Mada si umeo da izvučeš iz rukava nešto Elvis gas! Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 17, 2021 Report Share Posted March 17, 2021 4 minutes ago, alfa said: Slažem se sa ovim da mi nemamo pojma i da treba da budemo otvoreni. Ono što je problem kod Nestorovica i ekipe je to što su oni poznati stručnjaci i ne mogu da se ponasaju kao šarlatani i da svoje izjave uzimaju zdravo za gotovo, baš zbog toga sto su stručnjaci. Sa velikom dozom opreza moraju svaku izjavu da mere, posebno na nacionalnoj frekvenciji. i sa ovim se slažem. zato je i otišao, jer je shvatio da ne može dalje tako, a nije imao snage verovatno da pažljivo i sa naučnog stanovišta filtrira saznanja. imao je tu slabost, ali i snagu da proceni realnu situaciju i da se povuče. zato ga poštujem. a ako bih davao ocenu oko ove epidemije, svakako dr Stevanović, bez konkurencije, ima najviša odličja. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 17, 2021 Report Share Posted March 17, 2021 8 hours ago, alfa said: @Dule_smor Sledeći put ću su spoiler da napišem kad trolam 😄 Onaj poslednji ti je i bio ok, nije da se ja nešto razumem pa da mogu da diskutujem o tome, al mi deluje razumno. Mada si umeo da izvučeš iz rukava nešto Elvis gas! ahaha vise volite troll nego leba da jedete...ali ok, oprosteno ti je s obzirom da si jedan od retkih koji su makar pogledali o cemu se radi:D btw, dobro vam je ovo ne razumem se u tematiku, ali zato mogu da kazem nekome ko se koliko toliko razume da kaci budalastine, takozvani rur paradox 😄 salu na stranu, juce sam roflovao dok sam slusao diskusiju ovde na radiju...neki 'strucnjaci' su razvili formulu koja na osnovu incidence novoobolelih u nekom gradu za odredjeni vremenski period racuna koliko posetioca moze da boravi na koliko kvadratniih metara prodavnice i u kom vremenskom periodu...much science, such wow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert00 Posted March 17, 2021 Report Share Posted March 17, 2021 (edited) 18 hours ago, Dule_smor said: Sazetak je 2.5 strane, ostalo su reference i izvori, nebitno...btw, trebalo bi da se ljudi testiraju pre dobijanja vakcine, a to se nigde ne radi koliko vidim da pitam kao laik. sta bi trebalo da se testira pre vakcine? Antitela i/ili jos nesto? Sestra od ujaka mi je profesorka u srednjoj mediciniskoj i ima slicne stavove kao ti. na neki nacin. koliko ja kao laik mogu da povezem 🙂 Dok mi je kum stomatolog skroz drugaciji. kad ga pitam za vakcinu nesto - on odmah kaze da se vakcinisem. ali ako ne pitam ne ulazi u to. tj dozvoljava da sam treba da odlucim 🙂 ovo pitam jer pretpostavljam da cu se ove godine vakcinisati verovatno. jos vagam. ali ako na jesen ne bude ok verujem da cu se tada vakcinisati. pre nisam siguran. iako tu stalno vagam sta i kako Edited March 17, 2021 by qwert00 Quote C programmers never die. They are just cast into void. C# programmers don't die either. They get garbage collected Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 Meni i dalje nejasno o cemu razmisljate kad odlucite da se vakcinisite? Nema garancije da ce vas vakcina zastiti, niko ne odgovara u slucaju posledica, sutra u slucaju neplodnosti mozete da se slikate... I dalje morate da drzite distancu, i dalje moraju maske, i dalje vas kaci svaki policijski cas i razna zatvaranja. Cak i za putovanja ce verovatno morati da se radi PCR pa ne vidim koja vas to korist vuce da primite nesto sto nije uopste provereno. Ja isao poslom do Dohe i totalno nisam razmisljao o tome dok nisu uzeli bris za PCR, ali eto sad imaju moju DNK ili sta vec sto mi uopste nije trebalo... Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 18, 2021 Author Report Share Posted March 18, 2021 Čoveče, šta li će tek iz tvog DNK da pročitaju... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post fuse.buca Posted March 18, 2021 Popular Post Report Share Posted March 18, 2021 Da odgovorim @FATA i podelim svoje licno misljenje. Sto se same vakcinacije tice, dete sam medicinskog radnika, verujem u nauku i medicinu i sve vakcine koje manje-vise svi treba da dobijemo sam primio. Sto se tice zastite, gotovo sam siguran da ni jedna vakcina ne pruza 100% zastitu od bolesti. Ako se ne varam, vakcina protiv gripa je ucinkovita 50+% pa se ljudi vakcinisu kako bi se zastitili. Na konto neplodnosti, trudnoce i ostalog ni jedna vakcina ne ispituje tu populaciju (mladje od 18 godina, trudnice, dojilje itd) pa ni ova. Da se vratim na vakcinu protiv Covid-a, primih je da bih zastitio sebe i ljude oko sebe (znam da nisam zasticen posle vakcine, i dalje se pridrzavam mera kao sto je pranje ruku, licna higijena, nosenje maske itd). Apsolutno mi nije bilo ni na kraj pameti da cu da se vakcinisem kako bih mogao danas-sutra da putujem. I na kraju, sama vakcina protiv Covid-a te ne stiti od bolesti, vec sprecava teske klinicke slike, hospitalizaciju i slicno. P.S. Procenti efikasnosti vakcine (bilo koje) i ne igraju toliku ulogu ako se zarazis, zar ne? 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert00 Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 bas sam i rekao da me ne zanima to za putovanje. nisam neki prevelik ljubitelj a svakako necu sada putovati dok je covid haos po svetu. da se pitam dal ce negde bick lockdown ili ko zna sta.. o vakcinaciji se razmisljam samo bas da smanjim mogucnost zarade ili tezih oblika..nisam jos previse mator ali bome nisam ni mlad 40+ god...video sam ljude u okruzenju da umiru. uglavnom stariji istina ali ne iskljucivo... vakcinisan sam svim obaveznim vakcinama,a nikad se nisam vakcinisao protiv gripa..a za covid bih se def vakcinisao ako se ovo sranje nastavi mesecima/godinama...ali bih jos malo da sacekam utiske i da vidim kako prolazi masovno testiranja na drugima da se malo nasalim..pa ako je ok. i procenim da je bolje da se i sam vakcinisem. vakcinisacu se..do sada nisam dosao do te odluke tj procene 1 Quote C programmers never die. They are just cast into void. C# programmers don't die either. They get garbage collected Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 u teoriji vakcina treba da smanji broj kriticnih slucajeva, i da potencijalna lecenja u bolnici smanji na minimum kako bi zdravstveni sistem uspeo da leci sve ostale bolesti koje postoje takodje bi u teroiji vakcina spasavala zivote ljudima koji imaju hronicne bolesti blabla bla sta ima u vakcini ? nemam pojma, kao sto ne znam ni sta ima u svim lekovima koje pijemo niti sta je bilo u vakcinama koje sam primio ranije treba da se vakcinisemo i ostanemo izolovani do kraja 2022.? a mozda i do 2024. godine?... e to je bas zaguljeno ako mene pitas 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 18, 2021 Author Report Share Posted March 18, 2021 To koliko dugo ćemo da budemo zaključani u teoriji direktno zavisi od toga koliki je procenat populacije vakcinisan ili stekao imunitet na drugi način, tj preležao. Što nas vraća na početak priče i pitanje "a zašto baš ja da se vakcinišem? Bolje da sačekam". Meni tu kao merilo najviše služi Izrael jer su dovoljno mali i dovoljno revnosni da bi moglo da se vidi na praktičnom primeru da li ta teorija funkcioniše kako je zamišljeno. Za sada imaju pad broja obolelih, ali je još uvek rano da se proceni da li je to usled normalnog toka epidemije ili zahvaljujući vakcini, svi se realno nadaju da je ovo drugo :) Ako se u Srbiji vakciniše na primer 50% odraslih (prema čemu sam ja trenutno skeptičan da možemo da dostignemo taj broj) ti ćeš i dalje imati epidemijske talase i punjenje bolnica povremeno, dakle verovatno i neka zaključavanja restrikcije i slično u doglednom vremenskom periodu. Ako bi dostigli negde 70-75% vakcinisanih ti talasi bi se drastično smanjili i ti nemaš nikakav problem ako ti je na primer zbog korone hospitalizovano fazon 300-500 ljudi u svakom trenutku, to mogu da podnesu i nove bolnice i onda ne bi bio problem da se sve pootvara, da se putuje i slično. A da li ćemo to dostići je ozbiljno pitanje. Možda da napravimo poll u ovoj temi da vidimo na primeru forumaša ko bi se vakcinisao? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post FATA Posted March 18, 2021 Popular Post Report Share Posted March 18, 2021 2 hours ago, fuse.buca said: Da odgovorim @FATA i podelim svoje licno misljenje. Sto se same vakcinacije tice, dete sam medicinskog radnika, 1. verujem u nauku i medicinu i sve vakcine koje manje-vise svi treba da dobijemo sam primio. 2. Sto se tice zastite, gotovo sam siguran da ni jedna vakcina ne pruza 100% zastitu od bolesti. Ako se ne varam, vakcina protiv gripa je ucinkovita 50+% pa se ljudi vakcinisu kako bi se zastitili. 3. Na konto neplodnosti, trudnoce i ostalog ni jedna vakcina ne ispituje tu populaciju (mladje od 18 godina, trudnice, dojilje itd) pa ni ova. 4. Da se vratim na vakcinu protiv Covid-a, primih je da bih zastitio sebe i ljude oko sebe (znam da nisam zasticen posle vakcine, i dalje se pridrzavam mera kao sto je pranje ruku, licna higijena, nosenje maske itd). Apsolutno mi nije bilo ni na kraj pameti da cu da se vakcinisem kako bih mogao danas-sutra da putujem. [/b]5. I na kraju, sama vakcina protiv Covid-a te ne stiti od bolesti, vec sprecava teske klinicke slike, hospitalizaciju i slicno. [/b] P.S. Procenti efikasnosti vakcine (bilo koje) i ne igraju toliku ulogu ako se zarazis, zar ne? 1. To sto verujes slepo u nauku i medicinu bi mozda trebalo da preispitas. Ne znam koje si godiste, ali sa obzirom na to da imas samo 8 postova pretpostavicu da si nesto mladji od ekipice koja je na forumu 35+ u vecini slucajeva. Ono sto je bila nauka i medicina nekada (pre 10,20,50 godina), misljenja sam da ne moze da se poredi sa ovim danas. Ljudi su bili puno odgovorniji i marili do svog ugleda, casti i sta su postigli za zivota. Danas je sve jedna velika srpdacina i ne znam kako uzimate zdravo za gotovo to sto vam se servira. Evo npr. ovaj video i sazet tekst sto je dule okacio i ono sto nam servira nasa "struka"? Kako bilo sta receno od Kona, Brnabe, AV ili nekog petog moze da ima bilo kakvu tezinu, kako mozes uopste da razmotris sta je neko od njih rekao pogotovo na temu necega sto gadja zdravlje? Evo mozda najsvezije nesto sto oslikava situaciju kod nasu drzavi i tako nam je svuda. (9) Dule Savić bez dlake na jeziku : Našu kulturu uništavaju rijaliti i tabloidi - YouTube Dokle god im se daje vremena i reklame makar i negativne mi cemo ovde imati cirkus od drzave. 2. Ljudi se vakcinisu jer im je receno, klasicna propaganda... Ovde pricam iskljucivo o vakcinama protiv gripa. Deda mi je doziveo 74 kad ga je srce izdalo, dok je baba uspela 83 i oboje bez ikakvih vakcina protiv gripa. Malo je bilo price o vakcinaciji dok je bio aktuelan svinjski i pticiji grip medjutim bili su dovoljno pametni pa su izvalili da je sve to jedna velika sarada. U vakcine se upumpalo brdo novca jer su videli da mogu prodati i zaraditi na tome, cisto sumnjam da je bilo dobrih namera iza toga. Npr. Ja sam protivnik danasnjih vakcina, ali bih dete jednog dana i sebe revakcinisao ako treba onim koje su bile pravljenje 80-90ih. Danasnjim nikako. 3. Mozda bi trebalo, a dokle god nam to nije u interesu i ne postavljamo pitanja necemo znati da li su necije namere casne. 4. O virusu se ne zna ama bas nista (mozda se zna, ali ti koji znaju ne govore ili su misteriozno nestali)... Vakcine su tu tek par meseci (neke su testirane po par decenija i prosle sve moguce krugove dok ova nije), i ti si odlucio da je dovoljno sigurna da te zastiti? Ok nisi ti, osobe X koje je diskutabilnog morala i proslosti, a koje su verovatno dobile brdo kinte i postavljene na mesta da izigravaju klovnove i propagiraju sta im se kaze su dovoljno kredibilne da bi im verovao na rec? 5. Ko ti garantuje da sprecava teske klinicke slike, hospitalizacije i slicne stvari? Ko ti garantuje da ne mozes da prenes i da dobijes isti? Kako iko moze to da zna u ovom trenutku? Koliko sam ispratio, potpisujes papir da se vakcinises na svoju odgovornost i da niko nece snositi posledice ako ti se nesto desi. O kojoj sigurnosti onda pricamo? Ej bre gde je danas grip, niko danas ne umire od istog.., iskorenio se sam od sebe putem TV i propagande? Imam 36 i jako dobro se secam kad sam bio u "najboljim godinama". 22, trenirao po ceo dan jak ko zivotinja. U Junu te godine me zakacio neki grip i temperatura od 38.6 - 39.2. Matori usro sam se koliko mi nije bilo dobro narednih nedelju dana. Boleo me je svaki misic i svaka koscica u telu, bio sam umoran ko pas. Spavao po ceo dan i na poslu i kuci a imao sam 22. Danas ljudi 40+ bez fizicke aktivnosti kukaju na neku kijavicu i temperatura od 37.2 i odmah se umire, ferveksi, panadoli skidanje temperature i ostalo. Ako ne pomogne ajmo hitna pomoc ma dal ste realni. Ako nisi pogledao Duletov video ili procitao tekst koji je okacio na prosloj strani, govori o necemu jako logicnom ako uzmes da razmislis i postavis neka pitanja... Ne mora lik da ima kredibiliteta, ali kaze da je trebalo pustiti ljude da sticu prirodan imunitet. Ovakvim pristupom i "nasumicnom" vakcinacijom u raznoraznim delovima sveta se moze desiti da virus jako brzo mutira, pa sve mere, zatvaranja, planiranja i procene padaju u vodu jer to protiv cega si/smo se borio godinu dana sada vise ne vazi. Uvek treba razmisliti iz neutralnog ugla i postavljati puno pitanja, ali se oni trude da nas bombarduju ciframa i strahom 24/7/365 i ne ostave ti vremena da razmisljas svojom glavom. 1 3 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 Realno ti niko ne garantuje za bilo koji lek da neće nešto poći po zlu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 Ne garantuje i zato ne treba uzimati lekove na svoju ruku sto se danas masovno cini... Ja se dvoumim da li da popijem aspirin ili panadol kad me boli glava. Bukvalno cekam ono da ne mogu vise da izdrzim i popijem Hemofarmov Kombinovani prasak koji pravimo mi i ceo zivot ima 400mg paracetamola + 50mg kofeina. Kupio neki kombinovani koji pravi neka apoteka u Zarkovu igrom slucaja kad sam poslao bratanicu po isti i samo je zavrsio u kanti bez otvaranja. Da se nadovezem na vakcine za Kovid... Bio je video gde se spominje da ce Srbiji biti obezbedjen veliki broj vakcina gde ce iste biti testirane. Pametnom dosta... Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 Vec godinama se potpisuje da primas ti ili tvoje dete vakcinu na tvoju odgovornost (a ako ti dete ne primi vakcinu ide prekrsajna prijava) Zanimljivo da ispada da smo mi pokusni kunici, a to nisu izraelci a nisu ni ameri koji su stigli od preko 2 miliona vakcinisanih dnevno. Ili smo svi pokusni kunici (to svakako jesmo) Mi zapravo jesmo pokusni kunici od momenta kada smo prodali Hemofarm, i unistili Galeniku koji smo posle prodali za sicu... Da li smo pokusni kunici extended version ovom prilikom, nemam pojma, vidim da je nestasica cipova za najnovije telefone i graficke karte, kapiram da ih nema dovoljno ni za vakcine :] Grip je tu, samo se ne prenosi preko vibera jbg, - ja sam imao dve manje upale grla, i u gornjim disjnim putevima 2 puta upale, sa blagom temperaturom jednom. A prelezao sam covid tamo jos u julu... Prosto sklon sam tome, i to nosim na nogama. Necu valjda ici sad u bolnicu da mi rade bris i nalaze, kad ni ranije nisam isao. Grip ove sezone nisam imao, iako ga bukvalno kacim svaki moguci put . Za to krivim izolaciju i ne odlaske u kafanu. Ah da, pre 10 godina sam u 2 sezone primio sezonsku vakcinu za grip Sanofijevu, i jedino te dve sezone nisam imao nikakvih problema lol Tako da je sve to individualna stvar, i bzvz je pricati na osnovu nasih licnih iskustava sta se zapravo dogadja. Mene iskreno boli uvo, vakcinisacu se i jer me boli mozak od ovakvih rasprava u nedogled 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 '89 godiste, kao sto rekoh godinama pratim forum samo se nisam ukljucivao u diskusije. Sto se tice nase struke, za mene su to dr. Stevanovic, Radovanovic, Emina Milosevic, Zujovic a ne ljudi koje si ti pobrojao gore. Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje i tu nista sporno nije. Vezano za vakcinaciju, mislio sam generalno a ne sad ovo za kovid i grip. Kao dete si sigurno primio BCG, HB, DTAP/IPV, DT... Slazem se da se o virusu ne zna nista, da se zna on bi bio iskorenjen (kao i grip npr). Sama zastita vakcine se moze dovoditi u pitanje, ali isto tako (kao sto kazu i ostali ljudi) to moze da vazi i za sve lekove, dodatke u ishrani itd. Danasnja (nova) tehnologija pravljenja mMR vakcina uopste nije nova, postoji 20ak godina unazad. Kod vakcine protiv kovid-a je samo ubrazana neka faza (ne znam da li je treca ili cetvrta) jer je haos u svetu - pandemija i nema se vremena da se ceka 7-10 godina da se potvrdi/ispita uspesnost vakcije. Vakcinacija nije obavezna, jasno mi je ljudi koji nece da se vakcinisu i to je skroz validno. Kao sto rekoh, vakcinisem se da bih zastitio sebe i druge a ne da bih sutra mogao da putujem. Prelezao sam kovid, vakcinisao se AstraZenekom. I da zavrsim sa vakcinama protiv kovida - izabrao sam bas ovu (stavio sam i Pfizer, Moderna) jer verujem Evropskoj agenciji za lekove. Oni sigurno postuju sve propise i procedure, ako su odobrili neku vakcinu (sto nije slucaj sa kineskom i ruskom (jos uvek)) smatram da je bezbedna. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post togFU Posted March 18, 2021 Popular Post Report Share Posted March 18, 2021 2 hours ago, FATA said: Pametnom dosta... Ovo se čekalo! o/ Hajmo sledeći, ko će da podigne ruku i izgovori "mislim svojom glavom?" Hajde hajde, ne stidite se 1 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 "pametnom dosta" me zakucalo. fali jos "education - zivotni fakultet" i gostovanje u balkan info-u 1 Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 Covek sa teleshopa i vitamin D nasli nekoga da troluju... sims ledzit Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 ne brt, sims ledzit predavanje o vakcinama i epidemiji coveka sa osnovnom skolom koji se obrazuje putem jutjub komentara Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dule_smor Posted March 18, 2021 Popular Post Report Share Posted March 18, 2021 A jeboga bas, ajde pobijte se. Inace kad vec pricamo bez dlake na jeziku, za neke stvari ste se nalupetali gore i jedni i drugi, vakseri i antivakseri da tako kazem, ali nebitno. Svako je ubedjen da je on popio svu pamet ovoga sveta pa da mu dodju ovde licno Luj Paster i Robert Koh rekli bi im da nemaju pojma. Tako da jbga, nemam ja dovoljan autoritet za diskusiju ovde:D 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 (edited) skola i taj boravak medju inteligentnim, obrazovanim osobama me je naucila da postujem znanje odredjenih osoba, njihovo obrazovanje, trud i vreme koje su ulozili u sticanje dubokog znanja u odredjenoj oblasti. naucila me je da ne ucestvujem u diskusijama u kojima nemam sta da ponudim, za koje nisam kvalifikovan. neobrazovanim volinama ostavljam da pisu 42 pasusa o vakcinama, uz neverovatno samopouzdanje gradjeno na cinjenici da su jedini u svom krugu ljudi znali tablicu mnozenja. Edited March 18, 2021 by Vlada_ Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted March 18, 2021 Report Share Posted March 18, 2021 Dule propagira samo lecenje na bazi rakije, pametnom dosta... 1 Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts