Dule_smor Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 Au brate koji su krs ovi Nemanjici...ajde sto je sve ostalo sranje, al makar su mogli da nadju neke glumce koji iole znaju da glume Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 mozda su ti glumci izabrani namerno + namerno pisani takvi dijalozi i ciljano radjena takva rezija kako bi poruka serije bila da su u srednjevekovnoj srbiji obitavali, i njom vladali, krajnje nesposobni, neprimereni i nerealni ljudi, te je danasnje stanje stvari, pre svega na celu zemlje, samo prirodna ekstenzija necega sto je pocelo jos pre 850 godina ;oP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted January 1, 2018 Report Share Posted January 1, 2018 13 hours ago, Kole said: mozda su ti glumci izabrani namerno + namerno pisani takvi dijalozi i ciljano radjena takva rezija kako bi poruka serije bila da su u srednjevekovnoj srbiji obitavali, i njom vladali, krajnje nesposobni, neprimereni i nerealni ljudi, te je danasnje stanje stvari, pre svega na celu zemlje, samo prirodna ekstenzija necega sto je pocelo jos pre 850 godina ;oP QFT Hvala dragom i milom Bogu, sto zahvaljujuci nasem precedniku, danas napokon imamo sanse, da prekinemo taj niz, kao nikada pre u istoriji. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 1, 2018 Author Report Share Posted January 1, 2018 Ali zaista, par onih Nemanjinih govora kao da slusam Vucica :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted January 1, 2018 Report Share Posted January 1, 2018 ah da, skrenuta mi je paznja i na to da su replike pisane toliko liberalno i bez mozga da likovi nekako uspevaju da uredno koriste turcizme u govoru, 3 veka pre turske okupacije ofc =oD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 1, 2018 Report Share Posted January 1, 2018 ne sumnjam da ce vec biti naslova "u seriji nemanjici pikazala je zanosnu sisu. A pogledajte samo kako se na splavu nabada na sipku" Kakvi glumci i ekipa takva i serija. A na kraju kakva i publika ... Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 1, 2018 Author Report Share Posted January 1, 2018 pa jebemumater, ipak je to serija o nasoj istoriji i stvaranju drzave, zar mora svaka serija da bude retardirano govno sa starletama i ostalim glupostima...al jbga, ja ocekujem nesto normalno od drzave koja sere sama sebi na glavu, moja krivica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted January 1, 2018 Report Share Posted January 1, 2018 Nema veze Dule... Kada budeš gledao iz Njemačke, biće ti toplo oko srca.Dogodine u Prištini!Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 1, 2018 Author Report Share Posted January 1, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 2, 2018 Report Share Posted January 2, 2018 Posle dve jako dobre dokumentarne serije o srednjevekovnoj Srbiji, Srpski junaci srednjeg veka i Putevi srednjeg veka, ponadao sam se da će i Nemanjići da ispričaju zanimljivu priču o tom vremenskom periodu. Avaj, toliko me je smorila da sam hteo da dođem ovde i proverim da li samo ja kenjam, ili i drugi dele moje mišljenje. Priča Ne zna se puno o tom vremenskom periodu, što daje dobrom scenaristi dosta manevarskog prostora da popuni praznine na način koji će prikovati gledaoca za ekran i ispričati zanimljivu priču. Ovde se nažalost desilo suprotno - imam utisak da su se držali samo proverenih informacija, i time propustili da istraže motive odluka koje protagonisti prave, i dublje istraži odnose među njima. Baš sam imao tvrd vajb "bitka 1, desilo se to. Bitka 2, desilo se to. Bitka 3, onaj je krenuo na ovog. 3 godine kasnije, ovaj je uradio ono." Kostimografija i scenografija Kapiram da nema para za razbacivanje, ali brate mili predstavili su bogatu srpsku vlastelu kao zemljoradnike iz Game of Thrones. Glumci Ovde stvarno ne znam šta da kažem. Sa jedne strane Stefan Nemanja koji deluje kao da je mladost ostavio u birtiji. Sa druge strane, ni scenario im ne daje prilike da pokažu glumačko umeće. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 2, 2018 Report Share Posted January 2, 2018 nisam ocekivao epsko snimnjenu stvar u ovom moementu u ovakvoj drzavi na pomenutu temu nikako, citao sam po netu u glavnom ogavne utiske o seriji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 2, 2018 Author Report Share Posted January 2, 2018 Kao sto rekosmo na TV topicu, sranje je tesko...ps, mogu da se prebace postovi ovde:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 Prebacio sam postove ovde, doduše usled toga što su pisani ranije dođoše na početak teme, ali dobro, bitno da imamo sve na jednom mestu. On 1/1/2018 at 0:37 PM, Kole said: ah da, skrenuta mi je paznja i na to da su replike pisane toliko liberalno i bez mozga da likovi nekako uspevaju da uredno koriste turcizme u govoru, 3 veka pre turske okupacije ofc =oD Ovo je i meni bas zaparalo usi, mislim sve mogu da razumem ali da neko ne uzme da procita scenario i skapira da ima turcizama pa ono :) Meni je mnogo zao sto je ova serija ispala tako kako je ispala (na osnovu ove prve epizode sto smo videli). Gledao sam one Hrvatske kraljeve na History kanalu i ono je u dokumentarnoj formi uradjeno odlicno (ne ulazeci sad u analizu istorijskih cinjenica). Nekako sam imao nadu da Nemanjici u igranoj formi mogu da budu uradjeni jos tri puta bolje, ali avaj. Najtuznije je sto ovakva kakva je serija ce jos ono malo klinaca koji bi pratili potpuno odbiti od nase istorije za koju ce verovatno dodatno zakljuciti da je neverovatno dosadna. I plus sto onda jos 50 godina niko nece snimiti nista drugo na tu temu jer eto vec postoji to... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 5, 2018 Author Report Share Posted January 5, 2018 http://rs.n1info.com/a354444/Kolumne/Draza-Petrovic/Nemanjici-druga-epizoda.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Draza nije daleko od informera ali ni serija nije daleko od teske sprdacine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Nije nemoguće da je peta kolona namerno ovo ovako, da bi nam istoriju dodatno resetovali na Berlinski kongres. A-ha! Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 On 1/6/2018 at 6:08 PM, nickwood said: Nije nemoguće da je peta kolona namerno ovo ovako, da bi nam istoriju dodatno resetovali na Berlinski kongres. A-ha! Ne treba nama peta kolona mi sami radimo posao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 6 hours ago, Majstor bora said: Ne treba nama peta kolona mi sami radimo posao. Reče peta kolona Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 tog Bujoševića bih šutirao u guzicu od Kalemegdana do Slavije, dok ne bi mogao da hoda koliko bi mu bulja bila razvaljena smrad pederožuti smrdljivi zagrcn'o se kurcem kao i oni koji ga tu postaviše. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 (edited) žut lik postavi ga vučić FOLIĆ :DDDD Edited January 16, 2018 by shw. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 taj Folić je džukela teška! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 16, 2018 Author Report Share Posted January 16, 2018 :DDDDDDDDSent from my Nexus 5X using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts