Neptune Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Uzeo pre par dana onaj gaspromov gdrive 100. Jedina razlika koju sam primetio u odnosu na eko-ov 98 formula koji inače sipam, je ta da mi motor "poskakuje" u leru. Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Ja cu sutra da sipam ceo rezervoar taj G100. Pa javljam da li ima razlike.Doduse inace sam gurao 95 sa NIS-a, tako da bi moralo ali videcemo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 kiliguze, jel ides kolima na posao? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 kada god radim bilo koju smenu a da nije u periodu 08/09 - 16/17treba mi ~15min sa parkiranjem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Potrosih rezervoar G100Bolje vuce auto sa njim to je sigurnoSa Gazprom G100 sam presao 430KM a sa 95icom sa Nis-a 410KM... G100 je skuplji ~700din na 50LSobzirom da mi je na autu fabricki propisano 95 oktana ovo jedino da sipam kad mi se voze trke :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 kili drajver Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 sta vozis kili kad ti trosi 11.5 na 100? jesi uleteo u nekog tenka? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 http://ipocars.com/imgs/a/d/v/l/m/saab__9_3_sport_sedan_2_0_turbo_vector_2002_1_lgw.jpgto :Dleti trosi 9! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Nije seo u tenk nego srbi vole da lažu da im kola troše premalo i onda kad neko kaže kako jeste ispada da su mu uvalili divčo golfa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 A neki vozimo i multidžeta koji stvarno troši premalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 A neki vozimo imamo i multidžeta koji stvarno troši premalo.Fixed it for ya!Mislim da je fora da je kod nas 95 zapravo 92, a 98/100 dodje blize 95 .. ako je pravljen da radi sa 95, ne bi smelo biti razlike ako sipas 100ku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Potrosih rezervoar G100Bolje vuce auto sa njim to je sigurnoSa Gazprom G100 sam presao 430KM a sa 95icom sa Nis-a 410KM... G100 je skuplji ~700din na 50LSobzirom da mi je na autu fabricki propisano 95 oktana ovo jedino da sipam kad mi se voze trke :D Voleo bih da čujem detalje kako si merio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 nekome je premalo da dize 100kg iz bendza, tako da moras da definises sta je po tebi premalo ;)poznato je da je prirodi svih muskaraca da lazu u vezi riba, kola i duzine paje pa i ne bi trebalo da se iznenadimo kad cujemo tako neke nerealne cifre. konkretno sto se potrosnje tice, noviji automobili su pravljeni tako da budu ekonomicniji i osim u slucaju gde se vozi neki tenk, sasvim je moguce da auto ima malu potrosnju. naravno da sve zavisi od velicine vozila pa potom i od stila voznje, ali su cifre od 5-6l na 100 danas realnost.btw. kili jel ti zivotna zelja da vozis sabinu ili te je neko prevario? :D Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 (edited) vezano za to merenje, ja sam primetio npr da mi je sa 98, pri 160km/h, motor na 3200 obrtaja, a sa 95 na 3400. Edited January 26, 2016 by Neptune Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 vezano za to merenje, ja sam primetio npr da mi je sa 98, pri 160km/h, motor na 3200 obrtaja, a sa 95 na 3400. rofl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 vezano za to merenje, ja sam primetio npr da mi je sa 98, pri 160km/h, motor na 3200 obrtaja, a sa 95 na 3400. roflx2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 ja nikad nisam primetio veću razliku u tim benzinima, izuzev u ceni. a i gradska vožnja je toliko nepredvidiva da nije baš konstantna za potrebe objektivnog merenja.a auto mi troši 9-9,5l u gradu, kad već merimo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 sta vozis kili kad ti trosi 11.5 na 100? jesi uleteo u nekog tenka?nekome je premalo da dize 100kg iz bendza, tako da moras da definises sta je po tebi premalo ;)poznato je da je prirodi svih muskaraca da lazu u vezi riba, kola i duzine paje pa i ne bi trebalo da se iznenadimo kad cujemo tako neke nerealne cifre. konkretno sto se potrosnje tice, noviji automobili su pravljeni tako da budu ekonomicniji i osim u slucaju gde se vozi neki tenk, sasvim je moguce da auto ima malu potrosnju. naravno da sve zavisi od velicine vozila pa potom i od stila voznje, ali su cifre od 5-6l na 100 danas realnost.btw. kili jel ti zivotna zelja da vozis sabinu ili te je neko prevario? :D Vozi bilo kog 2.0 benzinca recimo i lako dodje do te cifre u gradu.Cifre od 5-6 litara postizes sa dizelom na autoputu do 140km/h i to opet zavisi od motora, vuduov 1.3 multijet samo do 110-120 moze da ima tu potrosnju.Tako da proveri sta je realnost pre nego se pozoves na istu. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 moj vagoncic trosi oko 7-7.5l po gradu!!! benzina, ofc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Ma i te male dizelase moras da vozis kao po jajima da bi trosili toliko. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 (edited) ... Edited November 24, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Oh evo ih jos ...I ja vozim 2.0hdi od 163ks koji je ekonomicniji i znam o cemu pricam.Mozes ti na otvorenom da ides ispod 100km/h u sestoj brzini stalno i da ti potrosnja bude ispod 4l ali ne voze se kola tako i pricali smo o gradu, a ti vozis 60% van grada ...Ne kontam koji je kurac ljudima, kad im kazes da im auto ne trosi 5l/100km kao da si im rekao da im jebes zenu. 2 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 (edited) sta vozis kili kad ti trosi 11.5 na 100? jesi uleteo u nekog tenka? nekome je premalo da dize 100kg iz bendza, tako da moras da definises sta je po tebi premalo ;)poznato je da je prirodi svih muskaraca da lazu u vezi riba, kola i duzine paje pa i ne bi trebalo da se iznenadimo kad cujemo tako neke nerealne cifre. konkretno sto se potrosnje tice, noviji automobili su pravljeni tako da budu ekonomicniji i osim u slucaju gde se vozi neki tenk, sasvim je moguce da auto ima malu potrosnju. naravno da sve zavisi od velicine vozila pa potom i od stila voznje, ali su cifre od 5-6l na 100 danas realnost.btw. kili jel ti zivotna zelja da vozis sabinu ili te je neko prevario? :D Vozi bilo kog 2.0 benzinca recimo i lako dodje do te cifre u gradu.Cifre od 5-6 litara postizes sa dizelom na autoputu do 140km/h i to opet zavisi od motora, vuduov 1.3 multijet samo do 110-120 moze da ima tu potrosnju.Tako da proveri sta je realnost pre nego se pozoves na istu.ojjj zivote lutalico mohi mene poziva na sanity check za 2.0 benzince ne znam, jer sam vozio uglavnom kola od 1.6 (i dizele i benzince) i ni jednom mi se nije desilo da je potrsonja prismrdela 10L.to sto si izjavio o 140km/h na autoputu je jos jedna glupost. iz mog iskustva i vecine automobila koje sam probao (uglavnom starijih u rasponu od 1.2 do 1.6), najekonomicija voznja je na oko 80-90km/h i 2000-2500rpm (u zavisnosti od tipa vozila) i tu se postizu najbolji rezultati koji se ticu potrosnje. 140km/h nije nista specijalno i mogo bih da stavim pare na to da ce vecina automobila do 2.0 trositi izmedju 7-8L na autoputu. (opet nismo ni blizu cifri od 11L/100)to sto ti kazes da znas o cemu pricas mi ne znaci apsolutno bas nista, jerbo, vidim koliki si idiot na forumu i onda mogu samo da isprojektujem kakav si idiot u rlu i kako se ponasas u saobracaju.da ne drvim off. vozim 307 1.6hdi karavana poslednjih 6meseci i mogu reci sledece.na magistrali trosi 3.8L/100 voznje izmedju 60/80km/h (bez obilazenja), 4.2/L/100 sa obilazenjem do 100km/h. na autoputu trosi 5.4L/100 voznje 120-130km/h (sa obilazenjem) i 6L/100 pri 130km/h konstantne bez obilazenja.sto se gradske voznje tice tu niko ne moze sa 100% sigurnoscu da tvrdi koliko trosi, jer kako ces ti da stopas koliko si potrosio na 100km? edit: samo da dodam da kad merim potrosnju, uvek sipam na istoj pumpi i na istom pistolju do cepa. Edited January 26, 2016 by FATA Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 ....Ja napisem da sa dizelom mozes da imas 5-6 litara DO 140km/h jer preko krecu i oni vise da trose, a i to mora biti jaci motor jer ce slabiji i na 130km/h probiti tih 6l/100km i ti onda dodjes NAPUSIS ME i napises mi ovo na autoputu trosi 5.4L/100 voznje 120-130km/h (sa obilazenjem) i 6L/100 pri 130km/h konstantne bez obilazenja.Dakle dodjemo do toga da ti na otvorenom putu na 130km/h bez obilazenja si vec na tih famoznih 6l/100km, a pritom vozis mozda najekonomicniji auto na svetu ... pezoa 1.6 dizel ... Dakle na 140km/h si vec probio tu cifru, pritom sve vreme pricamo o otvorenom putu gde su kola najekonomicnija.Moze po gradu na vise nacina da se izmeri, to sto ti ne znas je tvoj problem.A: bord kompjuterB: sipas pun rezervoar, vozis xy kilometara po gradu, sipas opet pun, podelis predjenu kilometrazu sa kolicinom goriva koje si sipao i to ti je koliko kilometara predjes sa jednim litrom i onda uradi 100/tacifra i dobices koliko litara si trosio na 100km. Jel ti mozda radis u nekoj auto kuci kad mi pricas ovde koliko auto trosi na 80-90? Hocemo da se pravimo glupi ovde pa da furamo laboratorijske cifre zarad cega? Merenja kurceva potrosnje kola? Ko bre putuje negde konstantno 80-90? I nije mi jasno kako neko ko nema dovoljno vijuga da izracuna gradsku potrosnju nalazi za shodno da se javi na ovakvim temama i to jos da nastupi nadrkano. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 @VićsaOvo sto je Mohi napisao, resetovao trip na 0 KM i sipao ceo rezervoar od 50L. Jednom 95 na Nisu, drugi put G100 na Gazpromu ili u prevodu sa 95-icom je potrosnja veca za ~0.5 L na 100 KM a manje vise iste relacije sam vozioSto Junkie kaze verovatno formule na nasim pumpama tako i idu za po 5 manje nego sto bi trebalo da budu, pa je ova 100 u stvari 95-98, kao sto bi i trebalo da sipam inace i samim tim i auto ima vise snage i prelazi vise kilometara.. Stim sto opet to ima veze nekome ko prelazi puno godisnje.Probacu jednom i MOL 95icu sa aditivima cija je cena tacno negde izmedju ovoga mada vise zanimacije radi :) @FATAIzabrao sam ovaj auto jer sam upravo otisao u suprotnom pravcu od svih trosim 5L prica. A i vozio mi se benzinac jer sam prethodnih 5 godina vozio dizele (2.0 i 1.6 cuveni PSA HDI) i taj 2.0 je trosio 8-9 u gradu a 1.6 je stvarno bio na 6-7 ali je prosto celo odrzavanje skuplje u odnosu na benzin i ima momente gde je riknuo DPF filter koji polovan kosta hiljadu jebenih eura.A pritom on riknjava upravo (da ne pominjem i dizne) upravo od te voznje koja se zove vozim do 2k obrtaja auto da bi mi manje trosio i onda neko stavi na oglas takvu lesinu gde ima 2k-3k e (dozivljeno licno) ulaganja u startu za delove koje je auto industrija namestila da riknjavaju a sva sreca 95% oglasa je u tom fazonuDo sad sto se Saab-a zaista, da kucnem u monitor, nisam imao nikakava ulaganja sem u potrosnji materijal (kocnice i gume na leto sto treba da uzmem) pritom je star 10+godina. Za osecaj koji pruza u toku prelazenje te tacke A->B i to da znam da se ne vozim u plasticnom autu je po meni poptuno u redu da se placa razlika u gorivu,Pritom je tu ovaj momenat ljudi koji pricaju izmisljenje cifre sto se potrosnje tice ili ih laze board komp :D Jer je vrlo retko da neko kaze tu pravu cifru, kao sto je Laki rekao na prethodnoj strani sto je sasvim normalno da za veca kola u benzin varijanti potrosnja ide do 10 L zimi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts