Boyka Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 (edited) Hteo bih da skinem Win 10 sa MSDNAA studentskog servisa dok mi nije istekao nalog. Od opcija imam:Windows 10 EDUWindows 10 (Multiple Editions)Windows 10 EDU NWindows 10 N (Multiple Editions)Svaka od ovih ima po dve različite opcije, npr za Multiple Editions:Windows 10 Multiple Editions 32/64-bit (English) - DreamSparkWindows 10 Multiple Editions 32/64-bit (English-United Kingdom) - DreamSparkJel skidao neko odavde ili može da da savet šta da poskidam dok još imam mogućnosti :)Kapiram da su ove EDU osakaćene verzije, za N sam video da ne sadrži WMP koji ne znam ni kad sam koristio poslednji put u životu i isključene su još neke opcije... Edited October 14, 2015 by Boyka Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 (edited) Jel skidao neko odavde ili može da da savet šta da poskidam dok još imam mogućnosti :)Kapiram da su ove EDU osakaćene verzije, za N sam video da ne sadrži WMP koji ne znam ni kad sam koristio poslednji put u životu i isključene su još neke opcije... Windows 10 Education provides all Windows 10 Enterprise features, designed for use in schools, colleges, and universities. It will be available with Microsoft's Academic Volume Licensing, in a manner similar to Windows 8.1 Enterprise.Dakle EDU ti je sasvim regularna verzija s svim opcijama, nije osakacen. S tim da ne znam koliko ti je frka "dok jos imas mogucnosti", oni ti tu educational licencu racunaju kao validnu samo dok studiras, posle ako nastavis da je koristis si pirat kao i bilo koji drugi (ako ti je uopste bitno da ti je legalan Win). Edited October 14, 2015 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 kako misliš da li je bitno da bude legalan win?skini N verziju jer ona dolazi bez media player sranja koje realno nećeš koristiti. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 EDU licenca je validna trajno, jedino što ne smeš da koristiš takav Windows u "komercijalne svrhe" nego samo kućno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted October 14, 2015 Popular Post Report Share Posted October 14, 2015 može i peja_ na poslu ionako ne radi ništa komercijalno hehehahehhehahahaaaaauuuu 4 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 EDU licenca je validna trajno, jedino što ne smeš da koristiš takav Windows u "komercijalne svrhe" nego samo kućno.Aha, moguce da sam se zajebao, secam se kad sam ja bio na faksu da su rekli da je vezano za to dok si u statusu studenta, doduse moguce i da oni nisu bili skroz upuceni :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Ja imam mogućnost da poručim i genuine DVD sa Win 7 Pro npr, tako da sam siguran da mi i ta licenca važi trajno...Jedino što mi ukidaju kasnije je pristup MSDNAA servisu, ali svaka licenca je na moje ime, ne spominje se ni obrazovna ustanova ni bilo šta na licenci, a ne piše nigde ni da važi za neki određeni period. Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 ma lagano, ja sam koristio svoj msdnaa win 7 par godina posle faksa dok nisam odlučio da formatiram komp i sve je radilo kako treba. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brox Posted October 16, 2015 Report Share Posted October 16, 2015 Ljudi da li traziti negde windows 10 na nekom torrentu ili da instaliram windows 7 pa na njega da upgrade 10tku for free? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 Moje pitanje je sta se dobija upgradeom sa Win8 64bit na 10-tku, u pitanju je gaming makina.... Jedino sto sam cuo za sada je daWin10 bolje skalira prikaz slike/txt-a na 4K monitorima.... Anyway, u odnosu na Win8 koliko jede resurse ova 10-tka? Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 Ako i dalje stoji da je Dx12 ekskluziva za Win10 to ti je najbolji razlog pod uslovom da u toj gaming masini imas graficku koja podrzava Dx12. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.338 Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Imam problem na laptopu, kad zelim ukljuciti Wi-Fi , automatski mi se ugazi, tj. uopste ga ne mogu ukljuciti. Da li se ikome ovo desavalo? Quote Pak'o brate. Guccimist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted November 24, 2015 Author Report Share Posted November 24, 2015 Mozda ti je kartica kombinovana sa BT chipom a da ti fali BT drajver. Bilo je slicnih zalbi po netu. Pogledaj i da li ima nova verzija drajvera.Je li neko probao TH2? Uskoro cu imati slobodnog vremena da ponovo reinstaliram w10 da probam jesu li ispravili ono sto je mene mucilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Zanimljivo čitanje oko display scaling (na Windows 10), odvojeno od samog Win10.http://www.winbeta.org/news/heres-microsoft-plans-scaling-windows-10-redstone-updateAs most Windows users already understand, or can relatively grasp, Universal Windows Apps (UWP) look great on high-resolution screens while some updated Windows Presentation Foundation (WPF) apps also look great on high DPI screens, and the majority of the millions of Win32 desktops apps look like oatmeal against a stained glass window.From this starting point, the Windows team has taken up the task of unifying how content scales across devices, extended the scaling system an important system UI element to handled upwards of 8K displays and improved Windows support for more OS and application content. Before the new unification and extension in resolution scaling, Windows would interval its scaling options from 100%, 125% 150%, 200%, and 250%. In Windows 8.1, Store apps would scale to 100%, 140%, and 180%, resulting in potential side-by-side visual app inconsistencies. Adding to the visual nightmare were hi-res screens that would cap-out at different points and kick back the all-too-familiar “too small to read” windows. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Serem se u Win10. Za 2 nedelje 2 reinstalla systema.1. Nije hteo nista da downloaduje, ni jedan od saveta sa neta nije resio problem2. Stavio mi sve foldere na read only, ni jedan od saveta sa neta nije resio problem + nazovem support, apu se remote konektuje da sredi problem i sjebe ga skroz, toliko da ne moze da se dodje do login screena ni posle hard reseta. Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 ja bih rekao da je to do asus hardvera Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Serem se u Win10. Za 2 nedelje 2 reinstalla systema.1. Nije hteo nista da downloaduje, ni jedan od saveta sa neta nije resio problem2. Stavio mi sve foldere na read only, ni jedan od saveta sa neta nije resio problem + nazovem support, apu se remote konektuje da sredi problem i sjebe ga skroz, toliko da ne moze da se dodje do login screena ni posle hard reseta.Ja sam posle tvog posta a i još nekih odlučio da metnem Win10 samo na jedan test laptop, čisto da vidim dal' će i kako šljakati, za sada sve radi kako bi trebalo al' ne bih smeo da upgradujem i ostale za sada. Znam da smo testa radi neki redakcijski desktop pokušali da prebacimo na Win10 al' tu je sve što je moglo da krene naopako krenulo, doduše mislio sam da je do nas bio problem, ali izgleda da je ipak bio do windowsa :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 ja bih rekao da je to do asus hardvera Actually, najnovi driver za gfx nece da se updejtuje... Samo kaze failed i to je to, ostaje prethodna verzija da sljaka... Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 ovo sa skaliranjem je na win 8.1 žešći problem. kod nekih aplikacija su standardni delovi OK, ali tu i tamo naletiš na neki element interfejsa koji su nešto budžili i onda treba da pritisneš neko dugmence od 2mm. ima i aplikacija koje skroz ignorišu skaliranje (npr. viber), najmanje je onih koje skroz dobro rade.ako su to iole unapredili pod win10, eto meni prvog konkretnog razloga da se apgrejdujem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Ja sam cim su izbacili windows 10 uradio upgrade na tri masine koje su bile na 8.1. Al sam posle odmah taj upgrade pregazio sa clean install. Sve radi ok jedino sam imao problem sa drajverima na main compu sto mi je stvaralo blue screen dok se asus nije smilovao i izbacio intelove beta drajvere za win10 i od tad evo sve radi besprekorno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 ovo sa skaliranjem je na win 8.1 žešći problem. kod nekih aplikacija su standardni delovi OK, ali tu i tamo naletiš na neki element interfejsa koji su nešto budžili i onda treba da pritisneš neko dugmence od 2mm. ima i aplikacija koje skroz ignorišu skaliranje (npr. viber), najmanje je onih koje skroz dobro rade.ako su to iole unapredili pod win10, eto meni prvog konkretnog razloga da se apgrejdujem.battle.net na win8 i win10 na 3K / 4K rezoluciji moraš lupom da gledaš, mnogo me čudi da to nisu sredili već do sada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts