Jump to content

TERMINATOR: Genisys


Recommended Posts

He is back! Posetioci bioskopa Cineplexx će imati jedinstvenu priliku da posle dve decenije ponovo vide Saru Konor i Kajla Riza na velikom platnu, i podsete se kako je sve počelo. Ekskluzivna projekcija filma„Terminator“ iz davne 1984. godine biće održana ove subote, 27. juna, sa početkom u 20:30h, samo u bioskopima Cineplexx Delta City i UŠĆE Shopping Center.

izvor » mrezakreativnihljudi.com «

i'm not fat, i'm just easy to see..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Niko nije gledao još uvek? Ili niko ne želi da napiše par reči? :)

Evo ja ću da probijem led, odlgedao sam sinoć, očekivao žestoko sranje, ali možda baš zato mi nije bio toliko sranje :)

Staviću u spoiler sve, iako ima stvari koje i ne moraju, uglavnom ću prokomentarisati neke stvari koje sam video da zameraju u komentarima na netu:

- ponavljanje fora (i likova) iz prethodnih filmova - meni je ovo čak nekako ispalo kul, smejao sam se par puta zbog ovoga, ali naravno ne bi trebalo jer Terminator nije komedija. Npr. novi azijat tečni metal terminator je pro skroz.

- glumica koja tumači ulogu Sare - svi pričaju kako to nije to, kako je mekana, jeste to tačno ali mi ni ona nije toliko loša, mada jeste najslabija karika filma.

- Švarci sabio, iako je bilo suviše fora i smejanja, mislim jeste to ok ali posle kad razmisliš ono fazon to je Terminator, ne treba da se smeješ toliko kad ga gledaš... tako da nekome ovo može biti jako veliki minus, ja sam takođe svestan toga ali mi je nekako ok. Kao da su znali da će jako fejlovati ako pokušaju da napave jako ozbiljan nastavak, pa rekli "aj malo drugačiji fazon, sa više humora", i po mom mišljenju nisu pogrešili (iako ni ovo nije idealno ofc). Pre svega jer ni u jednom momentu nisam osetio neku napetost ili tako nešto, maltete sam akcione scene gledao fazon kao reklame, "aj da prođe ovo pa da nastavim da gledam", al ok, to je generalno problem u mom odnosu sa akcionim filmovima ovog tipa.

- Glavna priča se nastavlja na drugi deo (valjda, pošto se ne sećam ni delića priče T3, uspešno sam deletovao to iz mozga očigledno), i to drži pažnju, iako je cela priča oko Džona rofl, al ajd kao...

- Modeli i animacija terminatora sabija, posebno stari model, to mi je jedan od najvećih pluseva.

- Kraj su usrali kad Švarci nije umro već se "upgradeovao", sve sam tolerisao al ito je bilo baš baš rofl.

Link to comment
Share on other sites

meni je ispalo ok jer mi je gorak ukus od neopevanog sranjeta od treceg dela i dalje u ustima

salvation mi je bio odlican, mada je mogao biti malo vise terminator film sve u svemu (i bez par pateticnih scena pred kraj)

 

koliko sam shvatio ovo je nekakav reboot koji se nastavlja na prvi deo

svarci mi je odlican, jeste da ima tih par haha momenata ali nije preterano, ipak je ovo pg 13 kao i maltene i sva ostala govnjarija koja dolaiz iz holivuda

ipak kajl riz je promasen kasting i sara je promasen kasting (koliko god glumica slatka bila, treba bre da bude zilava, mrsava, nadrkana pomalo, zajebana i sl) osim ako ne zamisljaju da alternativna realnost ima i alternativne likove toliko drugacije

scenario, skripi kako vreme odmice, ali morali su da se cupaju, arni je premator jbg morali su negde da ga smeste.  egzekucija je zapravo bila solidna dok nisu bas preterali, jbt sta je sledece terminator samo sto nije nevidljiv, moze da leti, cita misli  ali zato ce mu  zabijena stangla biti vecito problematicna :)

 

nije los, ako se salvation stavi po strani keo premalo terminatoski film (meni je ok) onda i jeste bolji od trojke sto i nije bas toliki uspeh u mojim ocima :P

 

 

Edited by G!!!

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

ne znam dal sam pisao... blasfemija od filma ... ocekivao sam sranje, ali ovo je dno dna ... pokusavam da zaboravim sta sam video , ali ne ide ... 

obecah sebi da ne idem da gledam remejkove/filmove na staru slavu i opet se zajebah... naravno prvo sam se zajebao sto sam pre mesec dana gledao trojku koja je ustvari parodija / crni humor u odnosu na terminatora 1&2 . strasno.

salvation je eonima ispred i 3-ke i ovog kako se vec zove whatever.

 

 

 

 

Edited by Frubi
  • Downvote (-1) 1

sigpic7722.gif

Link to comment
Share on other sites

ne znam dal sam pisao... blasfemija od filma ... ocekivao sam sranje, ali ovo je dno dna ... pokusavam da zaboravim sta sam video , ali ne ide ... 

obecah sebi da ne idem da gledam remejkove/filmove na staru slavu i opet se zajebah... naravno prvo sam se zajebao sto sam pre mesec dana gledao trojku koja je ustvari parodija / crni humor u odnosu na terminatora 1&2 . strasno.

salvation je eonima ispred i 3-ke i ovog kako se vec zove whatever.

 

 

 

 

to sto je on rekao...

kakvo smece... kaaaaaakvo smece.

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

Tehnički i vizuelno bolji je od trojke, ali generalno je neuporedivo veće sranje. Trojku su išli na fazon "radimo keca opet, samo ćemo da imamo žensku terminatora, i Džon Konor će da bude matori konj, i tako beže i beže i sve kao pre". Ovde su hteli da budu inventivni na milion frontova po pitanju priče i zapleta, ali je to toliko loše odrađeno, i sa toliko rupa, da je za neverovati (a i akcione scene su ispale smeće, osim par retkih izuzetaka). 

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

jbg meni je trojka neopevano smece, smesno smece, bilo me sramota da gledam smece. a na drugo gledanje posle par godina nisam mogao da odgledam do kraja koliko mi je bio los

zbog trojke sam imao niska ocekivanja pa mi je ovaj bolje legao valjda

a i koje su to silne rupe u pitanju (oh noez) - ako smo dokoni dovoljno da se bavimo tim, cisto razonode radi i  ako je uopste vredno toga

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Spojleri ahead, numem da namestim kako treba:

Skajnetov fail switch u slučaju da ih sjebu ljudi u budućnosti je slanje Švarcenminatora u 1984, bez ikakvih podataka o tome gde je Sara Konor? Zašto to ne bi uradili ranije? Zašto ne bi poslali 300 drugih terminatora koji se vide na pokretnoj traci iza?

Ko je poslao tečnog Korejanca nazad, i kako je znao tačno mesto gde će naći Kajl Risa, s obzirom da je tako malo vremena prošlo od kad je Kajl Ris aterirao u 1984-u ? While at it, zašto ne bi poslali legiju tečnih terminatora, koji su superiorniji borci/infiltratori u svakom slučaju?

Ko je poslao Švarcija u 1970 i neku, da bude Sarin zaštitnik? Švarci u jednom trenutku kaže da je to poverljiva informacija i to je to, do kraja filma ništa o tome više nije diskutovano.

Veliki tehno-twist Skajnet-trojanca od kojeg treba da zastane dah je...povezivanje svih mogućih uređaja online.... Aj što je to već realnost u sadašnjem svetu, nego kako će to tačno da utiče na Skajnetovo preuzimanje sveta? Neki military CEO će da odnese svoj mobilni/tablet/laptop na posao u Pentagon, i Skajnet će onda da preuzme odbrambene sisteme? Taj deo priče je totalno nepovezan sa bilo čime, i valjda je tu zbog aktuelnosti povezivanja različitih uređaja i tehno-kompatibilnosti (u Kingsmanu identični zaplet bar ima nekog smisla u odnosu na priču). Jasno je da više ne može da se prati nit iz drugog dela (gde je začetak Skajneta proizašao iz tehnologije sačuvane ruke i čipa uništenog terminatora iz prvog filma), ali je totalno nevešto odrađen taj alternativni razlog (koji je, ironično, mnogo uverljivije odrađen u trećem delu u odnosu na ovo).

Džon Konor ih pronalazi u onom bunkeru....kako? Samo Sara i Pops znaju za to, valjda je bilo vreme za red akcije u tom trenutku. Opasna Sara Konor, majka najboljeg stratega budućnosti odlučuje da beže u....raspalom školskom autobusu, tri puta sporijem od automobila, težim za upravljanjem, uočljivijim i sa trista prozora kroz koje mogu da ih uoče/izrešetaju.

Scena sa skakenjem u rotore helikoptera....pa na to valjda i deca od pet godina više ne padaju. Najjače što se posle toga Švarci pojavljuje skroz ležerno, sa par ogrebotina na licu, bez ikakvih oštećenja odeće ili bar nagorene frizure (to što ostali ništa ne komentarišu kad ga vide da ne pričamo).

Venac zgrada u kojem se kuva najveća tehno i vojna pretnja čovečanstvu čuva par nesposobnih portira... ovo mu dođe više valjda kao omaž akcionim filmovima 80-ih i 90-ih, gde je to bilo nepisano pravilo. Džon Konor nema nikakve minione/plaćenike koji bi prangijali po Sari i Kajlu, do se on šiba sa Švarcijem. Najbolje za kraj, sve srušeno i uništeno, ovo dvoje samo što se nisu ugušili (iako se vide višestruki izvori svetlosti iznad njih, valjda mogu sa okolnim naoružanjem da poprave svoju situaciju), i ko se pojavljuje na vratima da spase dan? Švarcika, apgrejdovan u tečnog Švarcija jer se okupao u onoj nano-leguri, iako je bio u prostoriji koja je bila ground zero eksplozije koja je zbrisala sve unaokolo.

U predhodnim filmovima je aspekt putovanja kroz vreme bio samo pozadinski element zapleta, gde je mnogo više fokus bio na bežanju od nezaustavljive sile, dok ti niko ko može da ti pomogne ne veruje i smatra ludim. Ovde su rešili da mu jebu kevu i to isprave: početak u budućnosti, pa skok u 1984, pa skok u 2017, uz flešbekove skoka u 70-ete...

 

Meni ceo film deluje kako da su ga pravili rani tinejdžeri na nekom forumu u fazonu fan mejd izdrkavanja sa svim mogućim elementima iz Terminator univerzuma, i onda je na to naleteo neki producent i rekao "aha, tinejdžeri bi ovako nešto, a s obzirom da su nam ciljna publika, snimamo ". Iskreno, prvih dvadesetak minuta su delovali obećavajuće (kratke crtice i rezovi bez mnogo objašnjavanja, odličan tempo režije i akcije), i onda je došla scena gde gledaju fotografiju Sare Konor iz džipa sa kraja keca, i tad je usledila face-palm spoznaja "auf, ovo baš neće da bude bolje od sada pa nadalje...."

 

 

 

 

Edited by Pipboy
  • Upvote (+1) 1

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Ko je poslao tečnog Korejanca nazad, i kako je znao tačno mesto gde će naći Kajl Risa, s obzirom da je tako malo vremena prošlo od kad je Kajl Ris aterirao u 1984-u ?

While at it, zašto ne bi poslali legiju tečnih terminatora, koji su superiorniji borci/infiltratori u svakom slučaju?

pa lol ovo može da se kaže i za keca i dvojku, tako da ono, your argument is invalid.

Ko je poslao Švarcija u 1970 i neku, da bude Sarin zaštitnik? Švarci u jednom trenutku kaže da je to poverljiva informacija i to je to, do kraja filma ništa o tome više nije diskutovano.

Ovo meni uopšte nije sporno, pošto ne kaže da je "poverljiva informacije" nego da ne zna ni on sam, fazon ko god da ga je poslao obrisao mu je to iz sećanja fazon.

Ostalo se manje više slažem, ali ako ćemo tako da analiziramo milion propusta tog tipa bismo mogli da nađemo i za keca i za dvojku... ali jebiga, keca si gledo kao klinac, a ovo kao nadrkani matorac, i to je ok, da se razumemo i ja sam u tom fazonu, jebiga.

Link to comment
Share on other sites

Gledao sam i keca skoro sa juniorom, i vrh mi je film, još i više nego ranije :)

U kecu nije bilo hintova oko kojih bi se lomila priča, Švarci se pojavi, Kajl se pojavi, zašto nisi doneo neke svemirske puce sa sobom? zati i zato. Zašto ide redom i ubija Sare Konor? Jer su mnogi podaci bili izgubljeni pre rata i ne zna se ni kako izgleda ni gde živi, i to je bilo dovoljno za setup filma (bez obzira na paradoks vremenskog paradoksa i začeća Džona Konora). Ovde bacaju neke nove elemente i podatke u mitologiju filma, ali ih ne ispovezuju kako treba, i to onda pušta i curi na sve strane. U kecu nisi znao kontekst iz kojeg Švarci i Kajl dolaze, niti je objašnjavan. Ovde se to vidi kako je odrađeno, i onda normalno postavljaš pitanje "što ih nisu poslali više", u kecu nisi znao dal su mogli da ih pošalju ili ne, i sa pretpostavkom da nisu je i tekao film.

To za tečne npr., u dvojci se čovek polomi da se infiltrira gde stigne, oponaša ovo i ono, sve vreme fura stealth fazon i kreće na kill kad je u dometu mete i kad nema više potrebe za kripovanjem, ovde Korejanac odma kreće da secka i nabada random LA pandure i levo i desno...

  • Upvote (+1) 1

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Scenario je najgori fejl filma, definitivno. Putovanje kroz vreme i overpowered T1000 su stvari koje su morale da se nekako ograniče kroz priču, da bi ista imala kakav-takav smisao, i da se ne bi pitali "zašto ne udariti legijom, ili bar odredom T1000 po Sari i Džonu over and over again through time".

Caka je valjda u tome što je osamdesetih i početkom devedesetih koncept putovanja kroz vreme možda još uvek bio relativno sveža, kul i i ozbiljna stvar, i tek je u kasnijim godinama, da kažemo, BUSTED!

I serija Sarah Connor Chronicles, koja mi je bolja od sva tri potonja filma, preteruje sa willy-nilly time-travelom, ali bar poštuje jedinstvenost i retkost T1000, koliko se sećam, i pruža smislenu kombinaciju akcije i drame, koja funcioniše. Ne mogu da zaboravim scenu kad Cameron "prezupči" posle ekspolozije automobila, pobije one likove, i onda krene na Džona, pa sva ona drama gde se bore protiv nje, ali i među sobom Sara i Džon, da li da je unište ili spasu/poprave... I to sve kao nekakav omaž onoj kratkoj sceni iz T2, kad se svađaju da li da unište Švarcijev čip ili ne. A u Genisys dobijem lenjo random izabranu scenu iz T1 da se rekreira sa drugim glumcima i alternativnim završetkom. I to još ispadne jedan od zanimljivijih delova filma... Jebiga... :-(

EDIT: Plusevi Pipu za trud :-D

EDIT 2: Ko je poslao Švarcija u 1970. je očigledno neki skriveni element priče za nastavke, to je još i dobar potez, potencijalno. Ne znam što vam to toliko smeta, mnogo gorih problema ima :-D

Edited by millancche

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Već sam rekao na opštem topiku, al' aj ovde samo jako kratko. Meni problemi oko scenarija, tj. ti razno-raznih kontradikcija i rupa ne smeta, jer je jednostavno gubljenje mentalne energije na loše urađen tajm-travel. Dakle, to mi ne smeta. Smetao mi je kast (ovo dvoje, ne Švarcija koji je bog) i što su dijalozi katastrofalno napisani. Osim toga film je dosadan i to ne umetnički seksi dosadan, nego užasno besmisleno smrtonosno dosadan. A dosadan je zato što su pokušali da pomešaju keca i dvojku i to uradili loše. Dosadan je jer je predvidljiv. Dosadan je jer je akcija loša. Ali najdosadniji je zbog kretenskih dijaloga, nula hemije između Risa i Sare i zato što te zabole šta će sa njima a i Konorsom biti. Jedino šta je dobro je Švarci (koji je sabio čak i sa stripskim replikama) i Terminator azijata koji je savršena zamena za Roberta Patrika.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...