Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

25 minutes ago, reki said:

hvala lale, chocolate chocolate chip za vas ostale!

ne volEm, daj neku slaninicu i roštilj, onda možemo da razgovaramo.

taman svrati do redakcije da doneseš pa da se porazgovaramo uz čašicu rurovače!

možeš da povedeš i kuče PET FRENDLI SMO!

1 hour ago, Dule_smor said:

Pre nego sto kukate na nase pandure kako samo uzimaju pare. Svabe imaju fiksne kamere na svakom cosku koje sam popamtio ovde po gradu gde su. Ali imaju i mobilne kamere koje menjaju lokaciju cesto i prilicno ih je tesko uociti zestekane. Najnovije od pre par god, parkiraju neki auto sa civilnim tablicama, obicno kombi/caddy fazon sa zatamnjenim zadnjim staklima...i stave kameru/radar unutra koja te samo blicne, ne znas ni sta te je snaslo i posle dobijes cestitku...evo juce bukvalno retardirano 30 ogranicenje u ulici u kojoj nema ni skole ni vrtica, nego kao zastita od buke...ne vozim preko 35 nikad, ali juce mi se nacrtao retardirani biciklista ispred i da ga preteknem snimi me kamera na 40ak kmh...napuse mi se kurca bas i oni i retardirani biciklisti...sad cu videti koliko su kazne, posto je i to naravno duplo poskupelo, zbog rata verovatno heh

pa vozi i ti bicikl! makar je tebi lako tamo u njemačku!

• Upvote (+1) 1

10 hours ago, Dule_smor said:

Nisi mene mogao da izbacis ni iz Stojadina kad sam ga se docepao, nije to do kola, nego do lenjosti 😄

ahaha, kako onda nemaš sto kila!

nego, iako je vrh inflacije prošao, poskupljenja neće!

Компанија Унилевер са седиштем у Великој Британији прави, између осталог, Хелманнов мајонез и сладолед Бен & Џери. „Вероватно смо прошли врхунац инфлације, али још нисмо на вршним ценама“, рекао је новинарима прошле недеље главни финансијски директор Унилевера Грем Питкетли.

„Још увек смо у ситуацији да поправљамо нашу бруто маржу и, као и сви потрошачи широм света, погођени смо инфлацијом и сада покушавамо да поправимо штету која је учињена“, рекао је извршни директор Нестлеа Марк Шнајдер.

Он је додао да ће повећања бити циљана и примењивана само тамо где за то постоје оправдања. Међутим, он је одбио да каже шта ће тачно поскупити. Унилевер, Цоца-Цола, пивара Хеинекен, Цолгате, Палмоливе и Процтер & Гамбле су такође најавили повећање цена за своју робу ове године јер се боре са растућим трошковима робе, енергије и радне снаге.

"Када неко каже да неће бити поскупљења... Свако поскупљење испод 10 одсто је разумљиво и очекивано. То треба рећи. Трајаће док траје енергетска криза. Видите да се ситуација смирује. мало.Очекујемо да ће се за пола године смирити и да ће цене енергената достићи ниво који је био раније.

Никад више неће бити исто, али очекујем нешто разумније. Никада у животу нисам видео да цене падну, али сам видео да расту. Рачунам да ће у наредних мјесец дана порасти цијене за седам до десет одсто“, каже Роглић.

Jadne mega korporacije moraju da podignu cene da se izvuku iz minusa jer su poslovali na rubu egzistencije zbog nas! Retailerima je isto teško što moraju da podignu cene ali eto proizvođači podižu i prosto i njima onda mora da bude tako i moraju i oni da podignu. Jer ipak je energetska kriza i rat u UKR!

• Haha (+1) 1

https://www.dw.com/en/trans-woman-among-miss-germany-finalists/a-64843635

The 10 finalists were revealed on Tuesday, and one of them is making headlines: 19-year-old Saskia von Bargen, a trans woman who lives with her parents and three younger sisters in the village of Friedrichsfehn, Lower Saxony.

Other finalists include an energy consultant who wants to promote women in a male-dominated field...

30 minutes ago, manson said:

https://www.dw.com/en/trans-woman-among-miss-germany-finalists/a-64843635

The 10 finalists were revealed on Tuesday, and one of them is making headlines: 19-year-old Saskia von Bargen, a trans woman who lives with her parents and three younger sisters in the village of Friedrichsfehn, Lower Saxony.

Other finalists include an energy consultant who wants to promote women in a male-dominated field...

haha i ova grupna slika bukvalno simbol 2023 godine :)) pre 10 godina bi to bila slika u bikiniju!

😞 https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/more-than-half-world-will-be-overweight-or-obese-by-2035-report-2023-03-02/

More than half of the world's population will be overweight or obese by 2035 without significant action, according to a new report.

The World Obesity Federation's 2023 atlas predicts that 51% of the world, or more than 4 billion people, will be obese or overweight within the next 12 years.

Rates of obesity are rising particularly quickly among children and in lower income countries, the report found.

Za početak da koka kolu i slične stvari stave na istu listu zabrana kao i duvan 🙂 mada bi verovatno neki rat počeo pre 🙂

Ili je sve ovo priča da bi nam uvaili bube da jedemo? 🙂 

8 hours ago, manson said:

Za početak da koka kolu i slične stvari stave na istu listu zabrana kao i duvan 🙂 mada bi verovatno neki rat počeo pre 🙂

Ili je sve ovo priča da bi nam uvaili bube da jedemo? 🙂 

džank fud je toliko jeftin da nisam siguran da bi bube bile isplatljivije ... verovatno zdravije i sa više proteina, ali za jeftinoću pojma nemam 🙂

Amerika, a sad je i Kina prati, "čuda prave" u tom domenu pa nije ni čudo što kreću da debljaju a onda za njima i mi ostali. 

Čak i u "fensi" radnjama imaš kod njih one tipa sirupe za palačinke 99% šećer istopljeni i 1% boja, koji kao "simulira" javorov sirup, ali najbolja stvar je što prosto svi znaju da nije javorov sirup i svi i dalje kupuju i jedu - čak ni ne razmišljaju o javorovom sirupu 🙂

Uđeš u onaj 99c store ili tako nešto, možeš da kupiš za 2-3 dolara dovoljno džanka da nisi gladan ceo dan ali ujedno i sa pet gaziliona kalorija u sebi tj. mnogo više nego što ti treba za taj ceo dan 🙂

Elem, par zapazanja i pitanja za bracu gastose. Cujem na radiju u kolima pre neki dan, da se razmatra ponovno uvodjenje obavezne vojne sluzbe u Nemackoj. Kakva je procedura onda ako ja recimo uzmem njihovo drzavljanstvo i imam dvojno, ciji sam vojni obveznik i da li imaju pravo da me mobilisu ovde i salju na vezbe ili ako im dune negde. Druga stvar, neko mi rece da Nemacka razmatra zakon da za uzivanje penzije stecene u Nemackoj, penzioner mora najmanje 6 meseci da provede na teritoriji Nemacke. Kao takav zakon vec postoji u nekim skandinavskim zemljama? To mi zvuci prilicno neverovatno, @ZOLA, @overkind i ostali dajte neki info.

srpskivojnik-3.jpg