Lucky Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Jasno mi je šta priča Igor, kad ti istekne registracija a nije isteklo 30 dana ti moraš nekako da odvezeš taj auto na tehnički - pandur može da kaže "lol baš me briga" pa da ti posle sa registracijom i svim ideš na sud pa da gledaš šta će da oni urade, ili može da bude "tolerantan". što verovatno zavisi i od toga da li te je uhvatio na autoputu za niš ili dve ulice od kuće. 6 minutes ago, Zwerko said: I ima tamo posle u članu 21. ako je vozilo parkirano suprotno ovoj zabrani da komunalni inspektor/policajac može da piše kaznu. Zapravo si dobro i prošao, mogao je da naredi odnošenje pa bi ti nakarikali troškove onako baš :) znači onda "samo" treba da uzmem i prebacim auto u nečije dvorište ili platim garažu ako mi istekne registracija a ja nisam tu da je produžim - kakav lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Ako bi baš hteo po zakonu, kada ti istekne registracija, morao bi da odšlepuješ auto na tehnički pregled. Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Da, trebalo bi da registrujes auto pre nego što istekne registracija. Mislim deluje malo drakonski, ali ima tu i drugih zackoljica tipa tad ti ističe i obavezno osiguranje i cuknes nekog a da si ti kriv i onda taj mučenik mora da te tuzaka i sta već umesto da mu tvoje osiguranje odmah isplati. A ovo za javna parking mesta je tako, jbg, nisam ja donosio :) ali u suštini iz te perspektive oni tebi čine uslugu što će da ti poniste kaznu, ne bi morali jer je komunalni pandur odradio sve po propisu koji je dužan da sprovodi. Naravno kažem oni mnoge odluke retardirano sprovode, da kažem suprotno duhu u kome je doneta ali jbg, tako je. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čamuga Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 2 hours ago, Lucky said: znači onda "samo" treba da uzmem i prebacim auto u nečije dvorište ili platim garažu ako mi istekne registracija a ja nisam tu da je produžim - kakav lol pa i nije lol, jer registraciju isto tako mozes da produzis i do 30 dana pre isteka nalepnice, i to ne skrate vec ide god dana od kad ti istice nalepnica vi sto cekate zadnji trenutak, i treba vas tako drndati :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanko Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 jel si ti pandur, a? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čamuga Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 ne tebra, vec se informisem koliko god mogu da me ne zajebavaju panjevi sa 6 meseci kursa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 UNDERCOVER PANDUR! Šalim se, ne čekam ja zadnji trenutak, samo ne lepim nalepnicu jer me smara. Razumem tvoju logiku ali me mrzi da se cimam sa skidanjem i lepljenjem. Lepio sam prve dve godine npr. No ono što mi je zanimljivo je da ova kazna kada bi je neko hteo platiti ide zapravo u kasu komunalaca i nema veze sa saobraćajcima, znači da za istu stvar mogu i jedni i drugi da ti napišu kaznu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 (edited) Ne mogu regularni panduri da ti pišu kaznu ako se auto ne vozi. Komunalci tvoj neregistrovani auto na parking mestu tretiraju kao tipa vreću šuta, nešto što zauzima prostor a ne sme tu da stoji. Edited August 16, 2016 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 (edited) 15 hours ago, Dandy said: Ako bi baš hteo po zakonu, kada ti istekne registracija, morao bi da odšlepuješ auto na tehnički pregled. bas tako. meni su pisali kaznu za neregistrovano vozilo 1 sat iza ponoci, tipa 30og u mesecu mi istice registracija, a mene su uhvatili 30og u 1 ujutru. naravno da nisam znao, ali pandura je boleo kurac. kao sto camuga rece, imao sam vremena pre toga da registrujem, moj problem je sto nisam znao. sudija je bio "blag" , pa mi je dao najmanju mogucu kaznu, jer mi je to bio prvi prekrsaj tada. njoj sam pokusavao da objasnim da sam isao kuci, nisam znao da je proslo 12h bla bla, ali dzaba... kad treba da ispune kvotu i uzmu lovu, uvek ce naci obrazlozenje koje je po zakonu.. :) Edited August 16, 2016 by Mitch Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svazillend Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 Pre par godina sam platio kaznu od 3000 saobracajcima zato sto sam imao zalepljenu staru nalepnicu, a nova je bila u saobracajnoj sa papirima. Nakon sto sam im pokazao novu i ponudio se da je zalepim samo su mi se nasmejali i rekli pa sto je niste zalepili kada je trebalo? I napisali mi kaznu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traktori Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 Kad si random :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 17 hours ago, Lucky said: UNDERCOVER PANDUR! Šalim se, ne čekam ja zadnji trenutak, samo ne lepim nalepnicu jer me smara. Razumem tvoju logiku ali me mrzi da se cimam sa skidanjem i lepljenjem. Lepio sam prve dve godine npr. kod nas, na Novom Beogradu, pored Maksija i Pošta, ima i ljubaznih servisa koji ti nalepe nalepnicu, pošto si kod njih sve završio za pola sata, od tehničkog pregleda do skidanja stare i lepljenja nove nalepnice. vidim kod vas i dalje divljina, šamaraju vas na sitne fore i vašarske trikove... :))))))))))))))) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 pola minuta posla vas mrzi da uradite :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 @nigger tek sad sam video ono za topshop. clan sam kluba5 tako da me zovu cesto, zvali su me gomilu puta pre 9, a ja ne znam odakle ikome ideja da je pristojno zvati ljude tada? i da, retardi, zato sto se taj bezobrazluk granici sa retardiranoscu. razgovori se snimaju, tako da ja tu zapravo i nisam musterija, osoba, ja sam poligon za napredovanje neke mucenice koja radi te promocije i treba da se pokaze. apsolutno ih ne zanima sta ti kazes, ispiraju ti mozak 10 minuta, da im kazem da upravo umirem, pokusace da mi uvali cebe i jastuk. od poslednjeg slicnog razgovora se ne javljam, ne zelim cak ni da se javim i da kazem da me ne zovu vise nikad, da cu sam pozvati ako mi treba ikakav proizvod. retardi. Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Čak i da im kažeš da te ne zovu više opet će zvati, iz ličnog iskustva znam :) Ne znam kako ide to s tim klubom njihovim ali mene su zvali regularno samo zato sto sam kupio neki jorgan i jastuke i to relativno često, bar za moje poimanje. I to što kažeš ne možeš da ih se otreseš pa ne znam šta da su ako oćeš da budeš iole kulturan i ne koristiš psovke i sl. Pošto nemam luksuz da se ne javljam na nepoznate brojeve problem sam rešio što sam im poslao mail u kome sam naveo član zakona o zaštiti potrošača gde se navodi da ako eksplicitno kažeš da ne smeju više da te zovu preti im kazna od milion i više dinara. Samo su odgovorili da više neće zvati :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Ili mozes kao moj cale ( bivsi clan kluba) da im kazes (ovim recima) da se nose u tri lepe picke materine, i da prestanu da te zovu da im se ne bi najebao majke i njima i njihovom klubu, i da te odmah izbace iz istog. Njemu je uspelo, vise ga nisu pozvali :) Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Dve smrti marketinškoj pederčini koja je progurala žvaku kako ksenonski farovi "sijaju skoro ko duga svetla a ne smetaju", ništa ne vidim noću kad mi neko takav ide u susret. Naravno, kako bih izrazio revolt, uvek kontriram dugim svetlima kad prođem pored vlasnika ksenonaca, sve u nadi da kad dovoljan broj ljudi tako bude smarao, da će retardi zameniti farove i staviti normalne pa da može da se vozi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Bacam hejt na sebe sto nisam lepo ispisao gde sam stao sa kodiranjem, i sta sam sve uradio pre odmora. Sad, posle 18 dana (par slavlja/svadbi, more, bolnica + oporavak), ne mogu da se pokupim. I dalje blenem u monitor kao vo, a nece se danas nista znacajno promeniti. Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Lepo sređena to-do lista i log iz version controla služe kao dnevnik rada, nadam se da ih imaš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 kineski xenoni u farovim od juga su pizdarija, sija svuda sem na put ... fabricki nema sanse da zasmetaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daki_ Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 21 minutes ago, voodoo_ said: Lepo sređena to-do lista i log iz version controla služe kao dnevnik rada, nadam se da ih imaš A i smislena imena funkcija i varijabli, kao i komentari u kodu znaju da pomognu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 50 minutes ago, voodoo_ said: Dve smrti marketinškoj pederčini koja je progurala žvaku kako ksenonski farovi "sijaju skoro ko duga svetla a ne smetaju", ništa ne vidim noću kad mi neko takav ide u susret. Naravno, kako bih izrazio revolt, uvek kontriram dugim svetlima kad prođem pored vlasnika ksenonaca, sve u nadi da kad dovoljan broj ljudi tako bude smarao, da će retardi zameniti farove i staviti normalne pa da može da se vozi... Meni su to neki likovi objašnjavali činjenicom da kod nas prodaju u jeftinijim varijantama samo ksenonske sijalice bez tih nekih projektora, ono što valjda izgleda kao sočivo na fabričkim farovima. Kad ima te projektore onda ne zaslepljuje vozače iz suprotnog smera, kad nema ubija. Ali je to valjda 40-50eur skuplje prilikom ugradnje pa se ljudi odluče za jeftiniju varijantu koja po pravilima ne bi ni smela da postoji :) Inače fun fact - jel znate da u paru sa ksenonskim farovima uvek moraju biti one brizgaljke za pranje farova? Poenta je što ksenonski farovi emituju veću količinu svetlosti i moraju imati sistem za pranje da se ne bi gomilala prašina koja može promeniti optičke karakteristike svetlosnog snopa i onda zaslepljivati vozače iz suprotnog smera. Ili u slučaju prosečnog srbina ne staviš ni projektore pa te zabole za brizgaljke za pranje Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Realno je to mega glup prekrsaj al sta da radis, takav je zakon :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 po zakonu moras za xenone da imas pranje farova i automatsku nivelaciju visine farova. farbicki kompleti imaju projektor u faru, koji je parabolicko staklo i fokusira zrak u jednom pravcu a ne da siba na sve strane. aftermarket ugradnja na farove koji imaju projektor u osnovi obicno izgleda ok, s tim da nije zakonski, al jbg.. na ravnim farovima je katastrofa i kastrirao bi ljude koji to stave, pogledaju i kao "e super bas" .. dal mi dolaze u susret ili idu iza mene, uzas je Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daki_ Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 (edited) Komene se ksenoni prilagodjavaju vidljivosti, polozaju volana, vozilima iz suprotnog smera... Cak i duga svetla sam gasi kad primeti druge farove u daljini. Bracele koji sami ugradjuju reflektore ne bi smeli da prodju tehnicki... Edited August 17, 2016 by Udo Tvrdi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts