killYg0r Posted June 8, 2022 Report Share Posted June 8, 2022 Jel ima neko iskustva sa moderisanjem Discord servera treba mi tech support : D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted June 8, 2022 Report Share Posted June 8, 2022 On 3/15/2022 at 2:35 PM, f4ts0 said: cemu rasprava oko evrovizije ffs. Kad ovakva Hide contents pesma nije prva, cemu dalja rasprava Покојни Ханс неверује... А ни ја не верујем... Шта је ово ЈТЖМ? ПУТИНЕ ДАЈ НЕКИ САМАРАТ ЉУБИ ТЕБЕ БРАТ! Ово је БРЕ Швапска песма за Евровизију: Где су ОВИ ЉУДИ нестали? Игоре? Објасни се. Објасни ми. Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 On 6/6/2022 at 6:23 PM, Dule_smor said: @togFU, kolike su cene u Futogu! https://luftika.rs/luksuzna-vila-u-spaniji-vs-veternik/?utm_term=Autofeed&utm_campaign=Echobox&utm_medium=Novi-Sad&utm_source=Facebook#Echobox=1654364776 video sam ovaj tekst a i post, sorry for late reply! Da, cene su otišle u nebo, jer je sada Novi Sad "regionalni IT centar", u prevodu IT stučnjaci iz cele Srbije dolaze u NS, samim tim su sa svojim velikim platama (prokleti bili!) u mogućnosti da plate više cene stanova - mislim i za iznajmljivanje i za kupovinu... ukombinuj tu i ruse koji takođe povećavaju potražnju i eto ti rezultata... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 6 hours ago, togFU said: Da, cene su otišle u nebo, jer je sada Novi Sad "regionalni IT centar", u prevodu IT stučnjaci iz cele Srbije dolaze u NS, samim tim su sa svojim velikim platama (prokleti bili!) u mogućnosti da plate više cene stanova - mislim i za iznajmljivanje i za kupovinu... ukombinuj tu i ruse koji takođe povećavaju potražnju i eto ti rezultata... iju, što je sad NS regionalni IT centar? šta je opravdanje toga? 🙂 što dolaze iz cele Srbije u NS? 🙂 Stvarno pitam - nije da NS kida po pitanju kao infrastrukture, cene su slične svakodnevne, sad i NS već ima gužve ... ako je prednost soko do bgda za 30min onda jbg 🙂 jedino ako nije nešto sa porezima i to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 Došlo je gomila velikih IT firmi tamo, tipa onaj Schneider electric, Continental i sl, imaju kao dobar fakultet za to i sad jeste postalo "in" mesto za IT. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 Šnajder je baš ono IT firma 😄 Kreky tamo radi, jedino je IT ako računaš što imaju sysadmin department ko i sve druge veće firme 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 Ako ćemo tako Continental je još manje 🙂 poenta je da je Šnajderu neki softverski razvojni centar u Novom Sadu, ne znam šta tačno rade, ali naslovi iz novina su sugerisali da tamo razvijaju softver koji obezbeđuje stabilno i ekološki prihvatljivo snabdevanje strujom cele planete! Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 4 hours ago, voodoo_ said: Šnajder je baš ono IT firma 😄 Kreky tamo radi, jedino je IT ako računaš što imaju sysadmin department ko i sve druge veće firme opa, kreki ozbiljan čovek post'o! 5 hours ago, Zwerko said: Došlo je gomila velikih IT firmi tamo, tipa onaj Schneider electric, Continental i sl, imaju kao dobar fakultet za to i sad jeste postalo "in" mesto za IT. pa ono, ima i u bgdu ETF 🙂 pa onda i fon da kažemo i računarski faks, matematički. ima i niš elektronski i gomilu firmi tamo, ne bih rekao da ih ima manje nego u NS? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 6 hours ago, Lucky said: iju, što je sad NS regionalni IT centar? šta je opravdanje toga? 🙂 što dolaze iz cele Srbije u NS? 🙂 Stvarno pitam - nije da NS kida po pitanju kao infrastrukture, cene su slične svakodnevne, sad i NS već ima gužve ... ako je prednost soko do bgda za 30min onda jbg 🙂 jedino ako nije nešto sa porezima i to. Odgovorio ti je Zwerko u suštini, pored gomile stranih firmi, ima tu i nekoliko domaćih koje su značajno "porasle", recimo nedavno je Vega IT kupila zgradu u centru grada - https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/288448/FOTO-VIDEO-Novi-Vega-Radnicki-gotov-u-avgustu-naredne-godine.html Continental je takođe u centru u novoj zgradi, nedavno su otvorili i fabriku u okolini NS, to si verovatno video da je i Vučić otvarao itd... I što reče zwerko, zaista imam osećaj da je NS postao "in" mesto za IT, pa tako koliko vidim mnoge firme imaju kancelarije u BG ali i u NS (da se isprati trend!). Ne znam zaista, voleo bih da se javi neko iz IT sektora koje više upućen u "scenu" da i meni dodatno pojasni "zašto NS?" [daki] Možda je jednostavno zato što smo lepši i pametniji od Beograđana? [/daki] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 @Dule_smor ili bilo ko je cuo Da li postoji magnetna rezonanca u srbiji bilo gde a da imaju skener koji nije iz srednjeg veka (najnovije tehnologije) i gde moze komotno da se odradi pregled? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 Euromedic mislim da ima dobar MR. Sta konkretno hoces da snimas, zavisi i od toga. Btw, skener i MR su dve razlicite stvari:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 47 minutes ago, Dule_smor said: Euromedic mislim da ima dobar MR. Sta konkretno hoces da snimas, zavisi i od toga. Btw, skener i MR su dve razlicite stvari:) DM-ing you! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 @NS tema : pogledajte samo strane JUTJUBERE DIGITALNE NOMADE, mahom svi su odusevljeni beogradom, a onda i novim sadom (jos vise). Neko iz inostranstva neopterecen kompleksima, ofc da ce pre izabrati NS nego beograd. Nadam se da ce otkrivati i Nis, zrenjanin, sombor, kragujevac itd itd i naseliti se tamo da nas malo unormale i trgnu iz ucmalosti 😄 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 9, 2022 Report Share Posted June 9, 2022 Igory, imas poz od naseg generalnog direktora heh 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post absolute Posted June 9, 2022 Popular Post Report Share Posted June 9, 2022 Uh, uh... odigrah jedno 6 onako tvrdih basketa popodne, sa nekim klincima. Onako, bas dosta trcanja bilo. Na kraju ispalo da sam stariji od njihovih roditelja 😕 kadar nevera 1 3 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 17 hours ago, togFU said: Odgovorio ti je Zwerko u suštini, pored gomile stranih firmi, ima tu i nekoliko domaćih koje su značajno "porasle", recimo nedavno je Vega IT kupila zgradu u centru grada - https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/288448/FOTO-VIDEO-Novi-Vega-Radnicki-gotov-u-avgustu-naredne-godine.html nemoj pričati, nisam znao da je neko konačno pazario tu zgradu. ajd i to da srede više. ali opet, i to ne odgovara baš na moje pitanje, to što ima puno IT firmi i stranih firmi je samo rezultat nečega, što pokušavam da otkrijem šta je 🙂 ili nema ničega nego je rendom. Npr bio je onaj period kad je Inđija bila ta da se u njoj sve živo otvaralo. Pa bio onaj gradonačelnik kako se zvaše, što je šta već davao zemlju džabe ili šta god da je radio, a promovisao to pride i pričom "e na pola puta smo i od bgd i od ns, autoputem povezani, treba vam 20 min i do ns i do bgd" i tako sve spakovano ima smisla nekome da dođe i baš tu otvori firmu-fabriku. 10 hours ago, absolute said: Uh, uh... odigrah jedno 6 onako tvrdih basketa popodne, sa nekim klincima. Onako, bas dosta trcanja bilo. Na kraju ispalo da sam stariji od njihovih roditelja 😕 kadar nevera hahahaha :)) jbg ... ako ništa kao uteha, verovatno si u boljem stanju fizičkom od svih tih roditelja a potencijalno i ponekog od tih klinaca 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted June 10, 2022 Popular Post Report Share Posted June 10, 2022 radi voltaren dakle On 6/6/2022 at 4:07 PM, Debeli said: 'ладно си и ти био тамо? наравно да је победа... годинама сам редован гост. Plot twist, uzme dnevnicu 😄 1 2 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 2 hours ago, Lucky said: hahahaha :)) jbg ... ako ništa kao uteha, verovatno si u boljem stanju fizičkom od svih tih roditelja a potencijalno i ponekog od tih klinaca 🙂 Da nesreća bude veća, čika Nomky je jurio i centre i bekove, jer može najviše da istrči :c Mada su stvarno dobri klinci, fali im malo da budu sjajni. 1 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 9 minutes ago, absolute said: Da nesreća bude veća, čika Nomky je jurio i centre i bekove, jer može najviše da istrči :c to ti kažem :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted June 10, 2022 Popular Post Report Share Posted June 10, 2022 "e ocemo basket danas" "ma jok" "sto brt" "ma opet ce nam se nakaci onaj matori manijak da nas pipka i dahce, smara" 3 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 A i zna mi kevu iz gimnazije Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 narucio duks, sa nekog eu sajta, 75e, free shipping stize mi juce email od fedexa, kao na carini je, treba da platim njima uslugu carinjenja koja je tipa 70% vrednosti duksa haha, i neku gomilu papirologije mi poslali da im ispunim i vratim, a osim toga mogu da ocekujem jos troskove stvarne carine, pdv i transporta ja im odg, transport je besplatan po porudzbenici, a za ovo reko nemam predstavu zasto fedexu da placam ikakve usluge carinjenja niti zasto ja da se bavim time uopste, i danas mi stize odg kao ne moram njima da platim tu uslugu, ali onda bih morao da angazujem neku eksternu spediciju? jesam ja lud, ili ovo carinjenje treba po defaultu da se odigra bez ikakve potrebe za mojim angazovanjem? u fazonu ocarini se kol'ko vec treba na tu cifru i stigne mi narucivao sam sto puta nesto pre ovoga iz inostranstva, prvi put da mi stize email ovako i da ja kao nesto treba da se iscimam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 Kad ide preko DHL/FedEx/UPS stiže kod njih i oni po defaultu rade tu uslugu špedicije/carinjenja, obično to naplaćuju 3-4 hiljade dinara, možda sad i više ne znam tačno. I plus ti na to onda ide 10% carina i 20% PDV što znači da bi te troškovi na to izašli cirka ~50 evra. I plus uvek popunjavaš one papire da ovlašćuješ njih da urade carinjenje za tebe, izjavu zašta je roba namenjena i da je za privatne potrebe, treba im sken tvoje lične karte i eventualno još neka glupost. Kada pošiljka ide standardnom poštom onda nemaš te njihove usluge špedicije, samo carinu i porez. Mislim da neki špediter to može da ti odradi praktično za dž ako nekoga poznaješ, ali u suprotnom verovatno i oni tu svoju uslugu naplaćuju bar 20ak evra, fun fact je da to ne možeš da uradiš ti lično, mora neki ovlašćeni špediter... 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 27 minutes ago, mladenq said: ili ovo carinjenje treba po defaultu da se odigra bez ikakve potrebe za mojim angazovanjem pa i odigraće se bez tvog angažovanja ako platiš 😄 jebiga, može Fedex sad da je jebe za to njihovu uslugu, a kao ponudili su ti mogućnost da angažuješ drugu agenciju i tako ti "oslobode" paket. Istu stvar radi DHL, doduše nisam nikad imao iskustva sa privatnim pošiljkama pa ne znam... Uglavnom, škola za sledeći put - nađeš nekog ko živi ili radi u HRV ili SLO, poručiš na njegovu adresu i to je to. Nemaš tih zajebancija sa carinom, plus što je i sama poštarina jedno 5 puta manja.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 hvala za odgovore! smoric znaci, nemam pojma, prvi put mi se ovo desava, a tonu stvari sam narucivao iz inostranstva u tom cenovnom rangu, uglavnom knjige tho, ne znam je l tip robe menja ista za ovo konkretno, ne secam da sam igde imao opciju da biram hocu li fedex ili ne, samo ono stoji fs, kontam toeto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts