killYg0r Posted July 16, 2022 Report Share Posted July 16, 2022 31 minutes ago, Highl1 said: Samo suv keš Sledece stvari me zanimaju Kad stize benz? Jel AMG paket opreme? Kad ga budes prodavao za 3-4 godine javi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted July 16, 2022 Report Share Posted July 16, 2022 1. do 15og avgusta, sklopljen je prošle nedelje, sad čeka inspekciju i naravno transport, carina, etc 2. naravno 3. mislim da će ostati devojci za 2, 3 godine, ima fiću 500 od prošle godine, osim ako se ne predomisli pa možemo da trgujemo 🙂 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 16, 2022 Report Share Posted July 16, 2022 Nista, tako cemo za sad! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted July 16, 2022 Report Share Posted July 16, 2022 https://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2022&mm=07&nav_id=2185377 Istina ili fake? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 16, 2022 Report Share Posted July 16, 2022 b92 auto sekcija je najbolje nesto na netu zbog komentara. Jebeno u-zi-va-nje 2 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post reki Posted July 16, 2022 Popular Post Report Share Posted July 16, 2022 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 16, 2022 Report Share Posted July 16, 2022 Dogodine u Zvezdarskoj šumi! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 16 hours ago, f4ts0 said: b92 auto sekcija je najbolje nesto na netu zbog komentara. Jebeno u-zi-va-nje Jbm ti naterao si me da odem i čitam, nikad to ne radim. Pa koji su ono degeni, svi, jel nam to nacionalni standard zaista? 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 ne verujem, ali autoi u nas bude razne porive. Ja znam dosta ljudi koji kad su autoi u pitanju gube razum 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 10 minutes ago, f4ts0 said: ne verujem, ali autoi u nas bude razne porive. Ja znam dosta ljudi koji kad su autoi u pitanju gube razum Meni su za yarisa nekoliko puta rekli "znas kakvog si golfa peticu mogao uzeti za te pare", uz opciono "ludače" na kraju, a jedan rođak je čak insistrao sa me odvede da vidim kakvog je golfa čovek prodavao 🙂 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 ludila idu puno dalje. Meni su podsmesljivo objasnjavali da e klasa 2018 ne valja jer obrtni moment u skretanju nema apscisu kao bmw f10 2012 godiste, a polarni obrt na menjacu ima cikcanglu i kako to nije to i kako sam se zajebao. a i platika dole je tvrda. Voze skodu/forda 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dende Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 Jeziva stvar je da sam upravo gledao C klasu 2020to, posto u oktobru hocu da uzmem auto... Zna li mozda neko za neki sajt (ako mora, moze i reddit) gde se moze videti breakdown ili primeri breakdowna cene vlasnistva auta? Pokusavam da prokljuvim sta je najbolja odluka u ekonomskom smislu ali i da vozim sto bolji auto. Neki uslovi koji bi mi bili prihvatljivi su: - polovan auto - 10k ucesca + 10-30k na 3 godine sa 1,5% godisnjom kamatom - mercedes/bmw/audi zbog lakse kasnije prodaje i manje amortizacije - racunica na do 25k predjenih kilometara godisnje - nakon isteka kredita prodati auto pa opet iz pocetka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 2 godine ti je premalo da bi nešto jurio, gledaj bolje 5 i dalje, tad ističu garancije/krediti pa je veća šansa da ćeš naći nekog ko ih menja eto reda radi. Auto star 2 godine nema niko poentu da prodaje sem ako ima: - fabričku falinku koju ne mogu da poprave - izakan do smrti tipa taksisti - vlasnik je dobio na lotou pa upgradeuje na lamborginija sad Taman evo Igoru možeš da ponudiš, bliža se vremenu da menja 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 56 minutes ago, Dende said: Jeziva stvar je da sam upravo gledao C klasu 2020to, posto u oktobru hocu da uzmem auto... Zna li mozda neko za neki sajt (ako mora, moze i reddit) gde se moze videti breakdown ili primeri breakdowna cene vlasnistva auta? Pokusavam da prokljuvim sta je najbolja odluka u ekonomskom smislu ali i da vozim sto bolji auto. Neki uslovi koji bi mi bili prihvatljivi su: - polovan auto - 10k ucesca + 10-30k na 3 godine sa 1,5% godisnjom kamatom - mercedes/bmw/audi zbog lakse kasnije prodaje i manje amortizacije - racunica na do 25k predjenih kilometara godisnje - nakon isteka kredita prodati auto pa opet iz pocetka jel to nova c klasa, ova poslednja? Ako nije, nemoj brate jednu stariju, nova je brutalna, baš. I naravno samo AMG oprema Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dende Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 2 minutes ago, Highl1 said: jel to nova c klasa, ova poslednja? Ako nije, nemoj brate jednu stariju, nova je brutalna, baš. I naravno samo AMG oprema Nije, ovo je fejslift starije generacije. Nova je tek od prosle godine izasla, ja mislim. Zbog toga sam i pitao, mora da na netu postoji nesto tog tipa, samo ja nisam nasao. Zanima me npr. sta je bolje: 1. auto od 40k evra, star do 2 godine, presao do 50k, koji cu prodati izmedju 5. i 6. godine vlasnistva - koliko cu novca izgubiti? (kad se ufaktorise cena vlasnistva i to sve, ne racunajuci gorivo) 2. auto od 20k evra, star do 4 godine, presao do 100k, koji cu prodati izmejdu 5. i 6. godine vlasnistva - koliko cu novca izgubiti? (kad se ufaktorise cena vlasnistva i to sve, ne racunajuci gorivo) Apsolutno mi je svejedno da li je u autu "zarobljeno" npr 15-20k ako ce ovaj skuplji izgubiti na vrednosti npr. 5k a ovaj od 20k izgubiti npr. 10k (mozda kad me roknu veliki servisi nakon 100k prednjenih). Odlucio bih se onda za 1. varijantu. Kontam da je to u neku ruku i lutrija, ali rizik se uvek moze minimizovati. Novi auto nikad ne bih uzeo, nisam jos dostigao taj nivo luksuza (bez sarkazma). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 mislim da brate to niko ne može da ti kaže, jer pogledaj sad kako su cene polovnjaka visoke. Ja sam prvo gledao polovan, i skapirao sam mi je glupo da dam 35k za 3 godine star sa 40k km umesto 45 za nov (sa jačim motorom), ali cenim da je to trenutno stanje polovnih (jer nema delova, kasni isporuka i sl). Tako da, ovo sad je abnormalna situacija koja je pitanje koliko će da traje. Sad drugo je što u tvojoj situaciji nova c klasa u AMGu npr košta 70k, i onda je taj skok skroz solidan (jer je kompletno nov model), u toj situaciji džabe kupovati nov, slažem se Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dende Posted July 21, 2022 Report Share Posted July 21, 2022 Ma znam, drugar je 2020. godine uzeo C klasu sa 80k predjenih 2017. godiste za 17k. Sada takav isti kosta najmanje toliko, a blize 20k. Cene su otisle u nebesa jer ljudi manje kupuju nova kola. Ipak, nije bas toliko mala razlika da bi novi bio isplativiji, kada se ukalkulise amortizacija. Mislim da cu se odluciti najpre za model pa pokusati da napravim svoju racunicu sta mi se vise isplati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 21, 2022 Report Share Posted July 21, 2022 Cene cudno variraju, makar na mobile.de i onom njihovom kalulatoru. Evo sad mi nude skoro 20% manju cenu za Audija nego pre meseca dana, a skoro nista se nije promenilo. A za savet sto kaze Pera tesko da moze neko nesto pametno i sigurno da ti kaze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted July 21, 2022 Report Share Posted July 21, 2022 Guglao si majstora za menjač, to je odmah ubačeno u kalkulacije. 1 Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 21, 2022 Report Share Posted July 21, 2022 Evo kupi moju Insigniju 2017.god? Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 21, 2022 Report Share Posted July 21, 2022 26 minutes ago, jasamnepismen said: Guglao si majstora za menjač, to je odmah ubačeno u kalkulacije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted July 21, 2022 Report Share Posted July 21, 2022 37 minutes ago, jasamnepismen said: Guglao si majstora za menjač, to je odmah ubačeno u kalkulacije. ne, nego je zaboravio da ubaci felne uz auto Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 22, 2022 Report Share Posted July 22, 2022 Je li, ima neko iskustva sa Hyundai prodajom i servisom kod nas? Kakvi su?Zanimljiv mi nešto onaj i20.I da, ona 5+2 garancija, samo marketing bs ili stvarno ima neku upotrebnu vrednost? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 22, 2022 Report Share Posted July 22, 2022 Drugar već 2-3 godine vozi Tucsona, rođak nedavno uzeo Konu, deluju korektno mada su kao i kod Kije cene ovlašćenog servisa nešto veće od proseka da kažemo. E sad ja koliko sam skontao ta 5+2 garancija nudi 5 godina garancije plus još dve godine gde ako ti nešto rikne ti plaćaš 50% popravke, dakle ima caka, ne znam nikoga ko je imao susreta s time pa treba proveriti ali ja sam tako shvatio. Sad dosta proizvođača nudi 5 godina garanciju, to više nije toliko retko, ja sam na primer dobio za Nissana zato što sam uzeo preko njihovog lizinga s kojim imaju dil pa je to kao bonus, inače je bila 2 godine. S druge strane KIA nudi 7 godina garanciju bez bilo kakvih drugih uslova osim da je 150k km (kod Hyundai nema ograničenja u kilometraži), ali objektivno retko ko toliko prelazi. Naravno auto moraš da servisiraš sve vreme u ovlašćenom servisu i da redovno ideš na sve servise da bi ti to važilo, to se podrazumeva. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted July 22, 2022 Report Share Posted July 22, 2022 (edited) vozio sam se u relativno novom i20, mislim da je tipa 2018-2019 godiste, i da je unutra utisak vrlo tuzan (posle kad sam gledao interior pictures na netu uopste nije isto lol) - civic iz 2007 izgleda bolje unutra 100x 😄 Edited July 22, 2022 by reki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts