Jump to content

Guardians of the Galaxy


Recommended Posts

na zalost svih nas, u domacim bioskopima 3d:2d ratio atm je 3:1 u najboljem slucaju (a ide i do 6:1), s tim da su 2D projekcije UVEK u manjim salama (pa je manje i platno) i u vremenima tipa 2-3-5-6 popodne dok posle 20h samo 3D...svima je isplativije 3D sem publici, jebiga

 

takođe, ako ikada neki film planirate da vidite u 2d u krstenoj sali i terminu - ide se prve nedelje, jer se broj platna i termina smanjuje svake srede/cetvrtka kada izlaze novi filmovi kod nas

 

 

edit,

@sheki

ja da imam vremena ovaj vikend da gledam isao bih ili u deltu od 14:40 sala 5 ili u usce od 15:30 ili 17:50 sala 6

Edited by Kole
Link to comment
Share on other sites

Simpatičan je film skroz. Imam doduše neki trip kao da su svi očekivali "ništa" od filma i onda od tih iščekivanja je zapravo ispalo skroz kul ostvarenje. Tj. ne znam da li bi svi bili toliko oduševljeni da je neki očekivani nastavak ili dugo najavljivani film.

No da ne smaram time - dopao mi se opšti dizajn, letelice, kako "dobre" tako i "loše", vrlo fino sve to izgleda, ne znam što su ljudi "kukali" na Batistu, lik je odglumio skroz korektno imajući u vidu ko je i šta je (na kraju krajeva i jeste glumac samo u drugoj grani zabavne industrije :) ima humora, fin je i upravo zbog toga (a i onog iz prvog pasusa) je kul ignorisati sve rupe i gluposti koje koriste kao važne "prekretnice" u radnji. Kul mi je i to što ima sub-plotova i tako, razgranato je malo, što je fino.

Link to comment
Share on other sites

meni je iskreno film malo glup na momente (oni prezive u svemiru), ali potom se osamarim i kažem sebi, alo zabava ZABAVA!

 

Na footloose sam umro od smeha.

 

I da super mi je što se pojavljuje chief o brian :tf:

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

meni je iskreno film malo glup na momente (oni prezive u svemiru), ali potom se osamarim i kažem sebi, alo zabava ZABAVA!

 

Na footloose sam umro od smeha.

 

I da super mi je što se pojavljuje chief o brian :tf:

 

Preziveli su jer ona ima body bodove i star lord ima genetiku! :)

A i ja sam imao taj momenat prilikom prvog gledanja.

 

Nisam znao nista o Guardiansima iz stripova pa sam malo citao ovih dana po netu, Gamora je bas mamojebac u stripovima, ovde je meh, i zao mi je malo sto su ubili Ronana jer on postaje heroj kasnije u stripovima

Edited by nikita_

sine nikita, postao si nik kejv
 
Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Odgledao sinoć u Kulturnom Centru u Pančevu. Sve je već rečeno, vrh film, tempo odličan, fore samo bacaju i ne zadržavaju se na objašnjenjima (osim kad je i objašnjavanje fore Dreksu u stvari fora :)), fala kucru konačno jedan superherojski filma koji se ne odvija na glupavoj Zemlji (finale vuče na to, but still), spektakularan CGI (jurnjava kroz asteroid, zatvor), kao i dizajn sveta, letelica, opreme i kostima na likovima (čak su i najobičniji Star Trek fazon, ljudska figura sa drugačijom/obojenom glavom odradili za medalju). Poseban plus za maestralnu režiju, kadriranje i strukturu pojedinih scena, sve je nakrcano detaljima koji ne smetaju, a opet teraju da se sve odgleda još minimum dva puta. Sve je nekako vrcavo i neobavezno i neopterećno konstantnim objašnjenjima, čas sve izgleda kao crtani film, čas je čizi i retro (u par navrata bi se zakleo da su autori filma ogromni ljubitelji Spacetruckersa sa Denisom Hoperom), čas je napeto i mračno, i tako sve u krug.

 

Mikrozamerka je da se u par navrata oseća korporativni duh koji bdi nad snimanjem filma i pazi da ne odu previše u razdragani off, jer su ipak uložene nenormalne pare u produkciju, deluje da bi film mogao da bude za dlaku opušteniji i manje utegnut. Par pomenutih bleskastih momenata, ali nekako funkcionišu i doprinose atmosferi (pomenuti spaceship shield koji kao da je iz Moćnih Rendžera ispao, ili svi Nova piloti koji voze dronove bez kaciga, lol:), ali ako uspeju da stvore svet u kojem bi gledalac voleo da živi, odradili su posao.

 

Sama sala gde smo supruga i ja gledali film je klasični soc-Tito-domovi kulture za narod raspad, mada je film prikazivan u sklopu Mobil 3D Cineme, koji obilaze gradove i puštaju na svom platnu. Tehnički je slika bila perfektna, mada bi mogla da bude i malo svetlija. Sa druge strane, poseban plus kinooperateru koji je skipovao odjavnu špicu da bi pustio aftercredits scenu, fala bogu više da i neko za projektorom zna šta pušta (za razliku od XMena poslednjeg u Ušću gde su popalili svetla i prekinuli na pola odjavne špice u fazonu "ajde marš iz sale sad"). 

Vrh u svakom slučaju, kad je počeo spontani aplauz na kraju filma, znaš da su odradili dobar posao.

 

I samo da dodam apsolutno pozitivne impresije Roketom, dominira u svakoj sceni, i što je još važnije, nije sveden na puki CGI-comic relief gimmick, već organski "pripada" i funkcioniše u scenama. Sa druge strane, negativci su nekako previše generični i viđeni već milion puta, naročito njihova svemircka arka, izgleda kao nešto što je odbačeno tokom produkcije drugog Ridika.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...